Regisztráció Blogot indítok
Adatok
traz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Zugügyvédnek megküldték egy a közelmúlt zavargásaival kapcsolatban született bírósági ítélet fellelhetőségének a helyét. Már a tényállás körülírása is izgalmas, de érdemes a teljes szöveget végigböngészni: K. T. eljárás alá vont személy a rendőrségi…..
traz 2006.10.30 21:08:52
Talán hihetetlen, de egyetlen ember is tudja akadályozni a "sorfal" munkáját.
Saját tapasztalatból beszélek - nem, nem tartozom egyik félhez sem, csak éppen a mi kis utcánkban is zajlottak az események, és első emeleti szobámból elég jó rálátásom volt a történtekre.
Képzeljétek magatokat a rendőrök helyébe :

Megkaptátok a parancsot, ott álltok alig több mint tucatnyian a két szűk kis utca találkozásánál és további utasításra ill. erősítésre vártok. A "hős forradalmárok" közül páran éppen azzal vannak elfoglalva hogy felgyújtsák az utca közepére kihordott két kukát, páran barikádot építenek (értsd : az utca közepére dobálnak néhány vasszerelvényt a kb 10 méterre található építkezésről és kiöntik a szemetet), míg néhány határozottan zsebtolvaj kinézetű egyén időnként elhajít felétek egy-egy követ (éppen kialakítás alatt van egy sétálóutca jellegű járda ilyen "téglakövekből", szépen halmokba fel van stócolva). Mindeközben a többség gyakorlatilag nem csinál "semmi rosszat", többnyire csak vihognak és fényképezik az eseményeket és egymást hogy ők mekkora hősök, esetleg zászlót lobogtatnak. Persze nincsenek túl sokan, ez egy kis utca, ahova a körútről (ahol az igazi nagy balhé van) tereltek egy része szakadt csak oda. Sík idegek vagytok elvégre alig maroknyian vagytok, legszívesebben otthon néznétek a tévét, kurvára nincsen kedvetek ehhez az egészhez hiszen anyagilag sem fogtok ebből meggazdagodni, ellenben mindig megvan annak az esélye hogy egyszercsak egy "eltévedt" kő jól fejbenyom. Pláne akkor ha valakit a hátatok mögé engedtek, elvégre a hős magyar forradalmár leginkább akkor harcrakész amikor elegendő távolsága van a menekülésre (értsd : nem valószínű hogy el tud dobni addig, de ha a sor megindul felé akkor szinte garantáltan el tud futni) vagy pedig a célszemélyek nem látják, és sunyiban meg lehet oldani.
megkapjátok a parancsot : tereljétek a népet az utcából x irányba.
Ekkor jön egy (1) kis köcsög (bocsánat, helyesen : "a jogaival élő békésen demonstráló magyar állampolgár") aki beáll elétek felemelt kézzel. Mit tesztek? Utasítást kaptatok, terelnetek kell, de nem engedhettek a hátatok mögé SENKIT. Tehát amíg el nem megy előletek, addig nem tudtok tovább nyomulni.

Mit lehet ilyenkor tenni? Papíron nagyon szépen hangzik hogy udvariasan fel kell szólítani az illetőt a távozásra, azonban a gyakorlatban megnézem azt aki hasonló helyzetben képes ilyesmire figyelni. Ez itt a konkrét esetnél maradva úgy valósult meg hogy azt kiáltották az illetőnek hogy "menjél innen", illetve hogy "menjél haza". Mire az illető elkezdte adni a hülyegyereket hogy "Miért menjek haza? Én csak álldogálok itt, nem csinálok semmi rosszat."

Jelentkezzen az aki ebben a feszült helyzetben nem úgy reagált volna többszöri (haszontalan) felszólítás (még ha nem is tanpéldaszerűen elmondott) után, hogy gumibottal ráver kettőt az illetőre. Itt nem ez történt (minden elismerésem azoknak a rendőröknek akik itt voltak hogy végülis bírták idegekkel anélkül hogy jól megverték volna!), addig mondták neki hogy menjen haza (a végén már üvöltözve) amíg végül az illető is jobbnak látta lelépni.
Más kérdés hogy ez idő alatt ha nem olyan kevesen vannak a randalírozok (tehát ha az emberek 90%a nem a vihogással és a fényképezkedéssel van elfoglalva) akkor valószínűleg lazán szétszedhették volna az egész utcát (páran pl megpróbáltak felborítani egy kocsit de nem sikerült nekik mert kevesen voltak, utána meg ráöntöttek egy kukányi szemetet és meg akarták gyújtani, de a balfaszoknak nem sikerült az utolsó gyufájukkal sem a dolog O:D)


Persze van akire jól rávertek kettőt miután elkapták (és utána sírva mutogatott hogy őt most ártatlanul milyen súlyos rendőri brutalitás érte) és lehet siránkozni a parlamentben meg az euban hogy úristen, magyarországon annyi a demokráciának, kőkemény diktatúra van. Na de ezen csodálkozni?
Érdekes módon a többségnek nem verték (/verik) be a pofáját. Akiknek meg igen, azoknak meg lehet nézni alapban is a fejét. (tudom, nem szép dolog pusza külső alapján ítélni, de az általam a tévében látott szegény panaszkodó "ártatlan áldozatok" általában már ránézésre is kaphattak volnak fejenként két év felfüggesztettet, és átlagban nem néztem ki belőlük nyolc általánost...)

Persze biztos hogy voltak rendőri túlkapások és ezek ellen nagyon szigorúan fel kell (kellene...) lépni, azonban ez sem meglepő, annak a tudatában hogy a rendőri állomány elég jelentős része eleve alkalmatlan BÁRMIFÉLE rendőri tevékenységre, nem hogy ilyen kemény ideget próbáló feladatra.
Viszont... ÁLTALÁBAN valószínűleg az kap a pofájára, aki a legelső sorokban nyomul. Akinek van egy cseppnyi (hangsúlyozom : CSEPPNYI) esze is és semmi köze "az eseményekhez", az valószínűleg nem megy oda a rendőrökhöz hogy "kérek szépen egy jó nagy maflást, esetleg meg is rúgdoshatnának".
Aki meg odamegy, az meg is érdemli amit kap.

Nekem legalábbis ez a véleményem...