Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bék

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
0. este - Bairro Alto A legfiatalosabb negyed az egész városban. Érdemes egy sangriát, egy sört vagy koktélt inni és ismerkedni :) Hasznos: kb 23:30-ig jár a metró, ezért metróval is el lehet jutni a városba a reptérről. Jegyet a metróállomáson lehet venni egy automatából, amire…..
Bék 2015.05.29 18:29:37
Az egyik távoli kollégám - aki a közszféra bér és létszám gazdálkodását felügyeli - múltkor mondta, hogy hallotta, hogy lemondott az olimpikon elnökünk. És ez őt nagyon meghatotta. Én meg nem fitogtattam, hogy azért elég lassan és kevéssé elegánsan mondott le, de még a…..
Bad bad wan Vidéken 2012.01.15 18:39:00
Úgy tunt, hogy vízválasztóról van szó. Azt mondták nekem, hogy kétféle fehér ember van Saloneban: aki járt  már vidéken (és eszi a Cassava-levelet), és az aki nem  (és nem eszi a nemzeti ételt). Én mindig igyekeztem jóképet vágni a nemzeti ételhez, ami alapvetően nem…..
Bad bad wan A farm ahol élünk 2012.02.12 19:32:00
Mostanában egyre többet dumálunk arról, hogy maradunk-e  együtt a házban, ahol több mint 3 hónapja együtt lakunk 6-an (4 fiú/2lány, 5közgazdász/1építész, 4angol/2magyar). A nagy házunk hátránya, hogy elég csúnya, rosszul berendezett és a terek elosztása nem igazán…..
Bad bad wan Fotók 2011.11.13 17:22:00
Kilátás az ablakunkból.   Kilátás a Country Lodge-ból, szálloda és expatok közkedvelt étterme és internet lelőhelye a hegytetőn a város szélén.  ..
:-)A lényeg a címben van, de miután tömegek követelték :-) a beszámolót, íme néhány "Schlagwort", erős képi hatásokkal.A pihentető hét után szombat este érkeztünk Győrbe, ahol Ders szülei isteni csülkös lencselevessel és rakott palacsintával vártak minket, így a…..
Bék 2010.11.09 09:56:43
Bék 2010.11.09 09:58:49
@Bék: egyébként megvédeném a Tűzszekerek c. filmet, kicsit lassú, de nagyon szeretem. Filmemlékeim egyik legmeghatóbb jelenete, amikor az edző nincs ott a stadionban, hanem mellőle nézi, hogy milyen zászló emelkedik a magasba az eredményhirdetéskor.
Nos, végetért a felkészülés, alább az elmúlt hetek eseményei, tanulságai a szokásos távirati/felsorolásos stílusban:A 19. hét végén futottam egy félmaratont (itthonról otthonra, a Páva utcából Ürömre), ami nagyon bíztatóan sikerült, teljesen egyenletes tempóban mentem, nem…..
Bék 2010.11.08 11:55:37
Lenyűgöző, hogy bár a Berkeley állami egyetem, mennyi erőforrás jut arra, hogy a Ph.D. diákokból jó tanárt faragjanak. Kötelező konferenciák, feéléves pedagógia szeminárium, peer review, videófelvétel egy-egy órádról, és még a majdnem elfelejtett online kurzus… A…..
Nos, közeledik a nagy nap, 4 hét múlva Marathon J ägerért. Az elmúlt hetek több szempontól is eseménydúsak voltak - ennek a blognak azonban a futás a témája, maradjunk tehát a kaptafánál.A legfontosabb esemény két hete történt, lefuttam a 30 km-t, mégpedig 2:57:50-es idővel,…..
Kissé elmaradtam az írással mostanában, aminek egyetlen praktikus oka, hogy baromi sokat dolgoztam, sokszor éjjel, és néhány nap erejéig Olaszországban is.Az elmúlt majd' három hétben számos dolgot csináltam először az edzések során, a mai poszt ezeket sorolja fel:Az első…..
Tegnap (csütörtökön) csak egy könnyed 5 km-t futottam este munka után, így megtartva az edzés és a pihenés kettősét, hiszen szombaton Tour de Pelso, azaz a Balaton bringás megkerülése.Röviden összefoglalom újabb tanulságaimat, gondolom ezekből az idők során egyre kevesebb…..
A múlt félévből, ahogy már sokatoknak meséltük, nem elhanyagolható mennyiségű időt az AT&T-vel való reklamálással töltöttünk. A legutolsó, és legdurvább húzásuk az volt, hogy a novemberben túlszámláztak minket, bízva abban, hogy nem vesszük észre, és fizetünk szó…..
 Kb. egy hete sokként ért engem is meg Hédikét is, hogy adóznunk kell az ösztöndíjunkból. Eddig nem igazán értettem meg azokat a már dolgozó barátaimat, akiknek olyan rosszul esik, az a kb. 50-60% adó elvonás otthon. Hát, amikor megtudtam, hogy 14% elvesznek az…..
nos, a következő dolgok már régóta értek bennem, de a mai események során bizonyosodtam meg, hogy le is kell írnom őket. furcsa volt, hogy olyan otthonosan érzem magam. talán már túl otthonosan... úgyhogy elkezdtem gyanakodni. és sikerült rájönni a megoldásra: Belgium nagyon sok…..
Zöld Batyu Turházik a szemét 2008.09.14 21:39:00
Prüszköl, visszaszív, benntart, a jóég tudja, mit csinál még vele odabenn.Könyvtár, csütörtök késő délután. Hozzávetőleg 150-200 hallgató ül és tanul a 2. emeleten. Síri csönd, csak a laptopok billentyűzetének kopogása és a papírlapok lapozgatása hallatszik.Ezt az…..
Zöld Batyu Itt kezdjük 2008.07.04 11:04:01
Ha túl vagy egy pályázaton és a különböző hivatalok nyújtotta élményeken, egy félév Erasmus már szinte jár az embernek - legalábbis érzek valami ilyesmit. Egy kis utazás, egy kis normális egyetem, egy kis buli.Frappáns első bejegyzés ebből már úgysem lesz, ezért csak a…..
CORVINULL kerdoivvel a csalas ellen 2008.04.16 13:15:16
Minden normális helyen a világon úgy küzdenek a csalás (és a plagizálás ellen), hogy kirúgnak (esetleg a felvételitől is eltiltanank).  Ehhez képest itt kérdőívvel próbálkozunk nem is tudom mire. Talán a HÖK felakarja mérni, hogy mi legyen az álláspontja ezen a…..