Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyarmaticitrom

5 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eredeti írást cenzúráztam. A miértjét nem kívánom nem kívánom kitálalni. Pedig az a pár mondat ért egyedül valamit az alábbi, így már snassz írásból. Bocsi!Az ORTT vizsgálatot indított a Petőfi rádió ellen a közszolgálati műsorszolgáltatók törvényének be nem…..
Sajnos még nem sikerült a tegnap ígért uszodával kapcsolatos videót átkonvertálnom, ezért egy másik csemegével kedveskedek a tisztelt olvasóknak.Nem volt túl régen, az előző választási ciklusban, mikor Lombos István, akkori polgármester bejelentette, hogy eladják a város…..
gyarmaticitrom 2008.01.29 12:53:30
Kedves Hart Balázs!

Külön köszönöm, hogy neved vállalásával küldted üzeneted!
Én picit másként tudom a Kábel TV eladását illető dolgokat. Valóban hitel törlesztésre is ment belőle és amennyiben jól tudom útfelújításokra is. Lombos a város kasszát igen komoly mínusszal vette át. Én kb. -1 milliárdról tudok, ami nem biztos. Tehát volt mit lefaragni. Emellett talán Gyarmat történetében a legkomolyabb útfelújításokat valósította meg. Tehát volt helye a pénznek. Amennyiben közinfó érdemes lenne megtudni, hogy Ő mennyivel adta át a városkasszát (én tudom) és az új testület mennyinél tart. Mindamellett, hogy közintézményeink jelentős részét átadták üzemeltetésre a megyének , ezzel a működési költséget nem kis mértékben lefaragva. Tehát, hogy hol van a pénz azt nem tudni.
Lehet, hogy szerencséje volt a Kábel TV eladásával, de valljuk be, ha Csach Gáboréknak sikerült volna kiharcolni, hogy ne adják el, most vakarhatnák a fejüket. És Gyarmat el eset volna pár száz milliótól. Sőt! Veszteséges céget üzemeltetni nem jó üzlet! Persze általánosságban értve, nem konkrétan egy cégre gondolok. A UPC is előre látta, hogy mi várható, de bíztak magukban, különben szerintem nem előre kell látni esetükben, hanem normális áron kellett volna adnia szolgáltatást már évekkel ezelőtt és akkor most kényelmesen üldögélhetnének, és a Diginek kéne tekernie. Így jártak. Most pedig egymásba érnek a Szőke kapitányos reklámok... Megérdemlik!
A város tulajdonában lévő Kábel TV sem tudott volna versenyezni a Digivel. Ezt abból gondolom, hogy nem csak Balassagyarmaton van/volt önkormányzati kézben a KTV. A Digi mindenkit taccsra tett, válogatás nélkül. Az uszodás cikkből lehet, hogy csak hétvégén lesz valami... bocs.
gyarmaticitrom 2008.01.30 11:55:52
Kedves Harth Balázs!

Elnézést a figyelmetlenségemért. Sajnos nem találtam meg azt az újságot, amiben olvastam. Már az új testület adatára sikerült rálelnem az egyik Városi Újágban, ami 844 millió, ez mára úgytom közel megduplázódott. Legalábbis a tavalyi költségvetés, ha jól tudom 1,4 milliárdról szól. Persze ebből valszeg igen sokat lefaragtak az intézményekről való lemondással, és a minimálisnak is erős túlzással mondható fejlesztésekkel. (Lombos, ha jól tudom 22 intézményt vitt, igaz könnyebb helyzetben is volt)
Juhász Péter ideje alatt is fejlődött Gyarmat, azonban kissé bosszantó volt, hogy Szügy község és Rétság azért jóval dinamikusabban lépegetett előre. Hozzá teszem, nem volt könnyű időszaka Juhász Péternek (sem).
Az öszödi beszédes bekezdésedre azért nem reagáltam, mert arról nem engem kell kérdezned. Én más nevében nem nyilatkozhatom, hogy mit gondolt akkor, amikor hallgatta a beszédet, vagy amikor megszavazta a törvényt. Különben sem vagyok az őrangyala. Saját véleményem van az öszödi beszédről, mert ismerem, arról kérdezhetsz. Az eü törvény javaslatot nem olvastam, nem ismerem, ezért véleményt sem tudok mondani róla, sőt azt sem tudom mi lenne a helyes döntés, menni szavazni, vagy nem, igennel, vagy nemmel. Nem tudom. Igen kevés idő van hátra a tájékozódáshoz. Legalábbis, ha valaki három műszakos munkarendben melózik, mint én is, nem jut elég ideje az EÜM oldalát olvasgatni.
Én inkább rátermettségről beszélnék, mint párt városról. Debrecent nem lehet kimondott szocifellegvárnak nevezni, mégis szépen boldogulnak. Rátermett, irigylésre méltó polgármesterük van. Ennyi. Gyarmatnak is mehetne úgy, mint Lombos idején, csak a feladatok prioritásán kéne picit változtatni, és nem mindig Pinocchióra mutogatni, hanem dolgozni! A polgármester nem csak 8-16-ig polgármester! Nehéz gazdasági helyzetre hivatkozni 2007-ben? Nehéz a II. világháború után volt. Na, akkor nehéz volt. Mégis tették a dolgukat az emberek. Legalábbis szerintem. Ne hidd, hogy Medvácz Lajossal problémám van. Egy szimpatikus figura, tele jó szándékkal, és lokálpatriotizmussal. Egyszerűen többet vártam tőle/tőlük. Egy kreatív figyelmes csapat, de hibáról hibára lépkednek. Mellesleg Medvácz Lajosnak nem szabadna politizálnia legalábbis a párt politikai ambícióit várospolitikai ambíciókra kéne konvertálnia, mert pártpolitikailag túlfűtött. Lehet ez is a legfőbb probléma!
Már az első mondaton belül kiszeretném jelenteni: nem vagyok TESCO vagy bármilyen más üzletlánc párti. Nekem sem tetszik a globalizációs folyamat mely kapcsán elmondhatjuk, hogy voltunk már szinte az összes magyarországi városban, mert jóformán mindegyik ugyanolyan: MOL, SHELL,…..
gyarmaticitrom 2008.01.29 13:13:03
Kedves GIA!

Amennyiben a dezinfók szembeállítását tényekkel árokásásnak lehet nevezni abban az esetben igen.
A -torjay- név Torjay Attilát rejti (furcsamód), abból is a fiatalabbat.
Nem látod helyesen! Nem szeretném, hogy annyi eszem legyen, mint az átlagembernek! Sőt! Ennek érdekében mindent megpróbálok elkövetni, hogy ne annyi eszem legyen, mint az átlagembernek. (kisebb-nagyobb sikerrel). 30 ember használná információddal nem tudok mit kezdeni. Nem tudom mi alapján mondod ezt. Az, hogy a kistérségi tanuszoda és uszoda és szabadidőkomplexum Balassagyarmaton kapott volna helyet, az nem azt jelenti, hogy csak gyarmatiak használhatták volna. Manapság is járnak gyarmatiak uszodákba, csak vagy Vácra vagy Kürtösre. Kérdezed meg valakitől mennyi Vácra a benzin költség+jegy. Mindamellett senkit nem köteleztek volna, hogy üljön bele a jakuzzikba. Ezek extra szolgáltatások lettek volna külön pénzért. Sőt az étterni/büfé fogyasztás sem lett volna beleépítve a jegybe, azért is külön kellett volna fizetni. Csakúgy, mint a szaunáért, szoláriumért, bólingért. Aki csak úszkálni akar, az nem megy szoláriumozni és máris „csak” 5-6-700 HUF a jegy. Azt sem tudom, hogy honnan veszed, hogy a jelenlegi városvezetés a többség akaratát szolgálja. Mivel történt egy közvélemény-kutatás, aminek eredményeként a megkérdezettek 90%-ka arra szavazott, hogy kérjék ki a véleményüket nagyobb horderejű kérdésekben azonban a 90% akaratával ellentétben nem kérték ki a véleményünket! Persze az is lehet, hogy az uszodakomplexum nem nagy horderejű kérdés. Ahogy az manapság már lenni szokott. Elhiheted, ha Lombos a polgármester, akkor tavaszra átadják az uszodát, és Lombos előteremtette volna rá a pénzt. Én nem gondolom, hogy a jelenlegi városvezetők úgy kelnének fel, hogy miként tudnának jobban kitolni Gyarmattal. Egyszerűen csak nem értenek hozzá, vagy dacból politizálnak, ahelyett, hogy a város érdekében dolgoznának. Üdv: Torjay Attila
gyarmaticitrom Köszi! 2008.01.27 21:20:00
 Erre nem számítottam! A Gyarmati Citromot ma délután indítottam. A látogatottság ahhoz képest igen szépen alakult (jóval több mint 1000 letöltéssel!!!), amit ezúton köszi. Csak így tovább. Holnap jön a balassagyarmati uszoda története. Ha sikerül addigra megoldanom:…..
gyarmaticitrom 2008.01.28 09:23:22
gyarmaticitrom Citrom! 2008.01.27 13:42:00
A Gyarmati Citrom sokaknak felettébb savanyú lesz, de erről nem mi tehetünk. Ha valaki hülyeséget csinál, arról nem a blogger tehet, aki erre rávilágít. Aki kellőképpen objektív, az helyenként jól fog szórakozni. A blog születésének nem az a célja, hogy személyében…..