Regisztráció Blogot indítok
Adatok
les miserables

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JobAngel Csak egy takarítónő! 2018.04.16 06:26:00
A fizikai munkások „megbecsültségének” ékes példája ez a kiszólás, és annyiszor hallok hasonlókat, hogy egyesével sok az ehhez kapcsolódó gondolataimat átadni. Most még látok olyan hozzáállást, hogy megmosolyogja a CV olvasója, hogy álláspályázónk 35 éves kora fölött is beírja a mekis diákmunkáját.…..
les miserables 2018.04.16 12:20:15
@diszkriminans: Nos nem teljesen igy van.Én régóta külföldön élek és itt nincs segédmunkás építkezésen .Csak szakmunkások .Viszont itt szerkezetváltás volt ,ami alaposan átalakította ugy a fizikai munkát mint a szellemit is.A cégek nagyon sok munkát kiszerveztek az irodákból és például egy 200 lakásos tömböt egy technikus irányít ő felel minden kapcsolódó víz ,gáz ,festő ,ács munkáért .Egy mérnők van a kb 4 ilyen tömb építésre és örökké rohan van ugy egy hétig sem látjuk .Hasonló építkezésen Budapesten 5 mérnők meg 10 művezető van ,nem beszélve a teljesen felesleges " vállalkozókról " .Itt a vállalkozó a kezeivel dolgozik ,kevésnek van alkalmazottja a magas bérek miatt !Képtelen lenen megfizetni és nyerjen is rajta.Igaz ehhez a tőrvények biztosítják a mi fizetésünket nem lehet elsikkasztani!Nincs ellentét bár mi melósok képzettebbek vagyunk mint akik még otthon dolgoznak .Nem irigykedünk a főnők Volvójára, ha mi is meg tudjuk venni az uj autót .
les miserables 2018.04.16 12:35:06
@diszkriminans: Erre meg kitalálták a képzést !Sok cég csak " diplomás " takarítót keres inkább és a bérük is magasabb.Mondjuk nem csak az ilyen munkáknál kell tisztában lennie milyen takarítószert használ de sok egyéb dologhoz is érteni kell.Például jogosítványhoz kötik takarítógépek vagy azok a gépek munkagépek amiket magas épületeknél használnak 4 emeletesig és nincs az épülethez rögzített takarító lift !Na meg persze villás targonca és minimum B kategória vagy C és VCA vizsga is kell ,mert enélkül vasas üzembe vagy építkezésre sem léphet be takarító .
les miserables 2018.04.16 12:42:48
@Online Távmunkás: Igen kellene zuhanyzó de ez nem a melós dolga lenne .Eleve ha komoly cégek építhetnének csak ezek a kukabajnok vállalkozók labdába sem rúghatnak.Uram én is dolgoztam anno Budapest környékén és sok alkalommal munkásszállón laktam ,ahol nincs semmilyen ruha mosási lehetőség .Bár inkább építkezésen aludtam és ott kimostam kézzel a ruhát .Valószínű ezek a melósok oylan helyen laknak ahol nincs mosógép.Szerkezetváltás kellene ami meg rostálná botcsinálta vállalkozókat és mi szakmunkások nem jöttünk volna külföldre .Mert hozzáteszem az építkezéseken még mindig keveset fizetnek a vállalkozó nyúlja le a pénzt és ezért hígult fel az építőipar cigányokkal ,akik alapból igénytelenek !
Hétvégén beköltöztünk,  kalandos 1 év után pénteken már az új házban aludtunk. Kell pár hét mire a ház külső munkálatait befejezik, levakolják a kerítést és letérkövezik az udvart. Valószínűleg pár hónap múlva már nem írnám meg ezt a cikket, mert addigra megszépül minden és csak élvezni fogjuk új…..
les miserables 2017.08.01 16:14:38
@gabiiii: Meglehet te kőművesnek hiszed a brazil gépsort.Akkor én nőgyógyász vagyok ha sokat nyúlkálok nők alfelében ?Nem volt az egy se kőműves ,mivel mindenki kőművesnek születik csak az okosabb tovább tanul X DDDDD
les miserables 2017.08.01 16:17:08
@$pi$: Na vagyunk azért sokan akik soha nem iszunk alkoholt .Mondjuk már régen Angliában,Németországban,Ausztriában kamatoztatjuk tudásunkat ,ahol azonnal repülne ha egy sört is inna munkaidőben vagy ebédidőben !
A magyar és nemzetközi média egyes szegleteiben népszerű vád különböző politikai és civil csoportosulásokkal, illetve Soros Györggyel szemben, hogy Magyarországot/Európát muszlim bevándorlókkal szeretnék elárasztani. Érthető okokból a közvélekedésben erős az asszociáció a nagyszámú muszlim népesség…..
Érdekes, hogy miközben a Ryanair az egyik oldalról behozott az elmúlt pár évben jó néhány utasbarát intézkedést, a pitiáner lehúzások nem értek náluk véget, sőt bejött egy vadi új is. Az, amikor egy két szülő plusz egy gyerek alkotta család csak akkor tud egymás mellé ülni a gépen, ha mindkét szülő…..
les miserables 2017.03.09 16:34:04
@bbnet1: De hiszen a világon mindenütt emelt díjasok a szolgáltatók teleszámai !Legyen az Tmobile vagy Easy Jet .Valakinek ki kell fizetni a panaszfelvevő bérét de miért a cég?Hollandiában élek és itt ha jogsi csere vagy orvosi meghosszabbítás ugyan úgy 35 € -t kell fizetni érte a városházán!Sőt havonta 110 € a beteg biztositás mindenkinek még a 120 évesnek is és aki nem fizet ha rájönnek adócsalásért becsukja börtönbe amiért szintén napi 18 €-t fizet a rab.De sok gyógyítást 55 éves kor után kivesznek.Valamint a ct ,röntgen ,operációt is részben fizeti a biztosító.Úgy mint Usában !
les miserables 2017.03.09 16:37:35
@geegee: Hát akkor vezess csak 3000 km-t és a különbözet a tankolás ,autópálya díj + autó kopás jóval többe kerül.A fáradtságról nem is beszélve ha éppen 48 órát egybe vezetsz vagy éppen megszakítod és 50-80 € -t alszol egy szállodában vagy a kocsidban és mint a mosott kaka olyan leszel 3 napig.
les miserables 2017.03.09 16:42:28
@geegee: Gondolom azt se vágod hogy télen kevesebb utas van és akkor olcsóbbak a jegyek.Nyáron viszont ahogy fogynak az ülések úgy emelkedik a jegy ára.A Malév ezért bukott be, mert az általad preferált jegyárai voltak.Londonba 5 perc eltéréssel ment a Malév és a Wizz Air .Amíg a Malév 150 000 Ft -t kért a jegyért a Wizz Air 25 000 Ft vitt el igaz Lutonba és onnét busz + 10 fontba került .Na vágod már hogy ez nem ugy müxik ahogy te elképzeled ?
les miserables 2017.02.24 09:02:55
@Mille38: Mert miért is kéne támogatni ezt vagy azt a sportot?Hollandiában élek és van egy extrém sportoló kolléga.28 éves és ÁCS a szakmája.Szépen finanszírozza magát a sportban ,úgy New Yorkba vagy Norvégiába a sarkkörön túlra a SAJÁT pénzéből utazik versenyekre ,fizeti a szállodát, repülőt.Egy fillért nem kap sehonnan a legtöbb sportoló nyugaton.Azok a profik akikért megtelnek a stadionok is így kezdték !Szóval nem csak európai béreket kéne követelni töredék teljesítményért hanem európai kötelességet és munkamorált is át kell venni.A zenész a színész a sportoló meg éljen meg egy civil foglakozásból és mellé onnan törjön ki !
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
les miserables 2017.02.06 10:35:25
@Jozef K.: Kedves ifjú.Így írok neked, 64 éves vagyok és amikor annyi voltam mint te ,bizony totál berúgtam mint az atom.Rendőrnek neki mentem meg másnak is pláne ha pálinkát ittam volt amikor bevittek, mert az autó tükrét lerúgtam mérgemben !Tehát nem az az alkoholista aki havonta egy alkalommal leissza magát a földig ,hanem az aki nem tud meglenni nélküle !Ez akár 3 üveg sör is lehet nem a mennyiség a döntő !Szakadj ki abból a társaságból és SOHA EGY kortyot se fogyassz italt !Semmilyen alkalomból !Ha egy sört iszol 5 év múlva még visszaesel.Később meg már ne kockáztass ha 10 évet kibírsz.SPORT segít .Igaz te ha nem iszol alkoholt a másik megvetett oldalra kerülsz majd .Ugyan úgy nem fognak szeretni mint az alkoholistát! Én már csak nevetek azokon akik megaláztak ,lehülyéztek hogy nem iszom.Ők már odaát vannak én még aktív vagyok 64 évesen naponta 5 km futással kezdem a napot és mivel Hollandiában élek 3 évem van hogy nyugdíjba menjek !Most ugyan munkanélküli vagyok éppen munkát keresek.
Az EU már régóta azon dolgozik, hogy harmonizálja a roaming-tarifákat; ha minden jól megy, a nyáron meg is szűnhet az uniós díj. A friss megállapodás szerint 2017. június 15-től a következő díjszabás érvényes a szolgáltatók közötti elszámolásban: hanghívásoknál percenként 3,2 eurócent (nagyjából…..
les miserables 2017.02.05 17:44:16
@karandash: Helyi hívásra gondoltál a " fillérekést "?Mert Hollandiában is havi 150 perc INGYEN telefonálás van Eun belül az előfizetéses telefonokra !Otthon meg van az ADSL annyit tőlétők ami jólesik.Mondjuk miért mobilról nézzek 3D filmeket ?Arra jobb a méter tv-m.
Súlyos statisztikával jött ki nemrég a "The Lancet", aza a világ vezető egészségügyi folyóirata. A jelentés szerint az ír nők több mint 60 százaléka fogyaszt alkoholt a terhesség alatt. You will find more statistics at Statista..
les miserables 2017.01.24 10:52:15
@fizetekmegegysort: Az íreket ismerve ,akik St Patrick napján hullára isszák magukat és a szülő annak örvend amikor 17 éves leánya jót okád a dzsemborin .Nem szégyellnek a melósok az építkezésről sem kimenni a pubba és lenyomnak pár sört. Ez normál országban már nem megy el de ők ilyenek.
A kormány eddigi csodafegyvere, a közmunkaprogram átalakításán gondolkozik. Mivel a minimálbér és a közfoglalkoztatotti bér közötti kis különbség szerintük nem motiválja eléggé a közmunkásokat a versenyszférában való elhelyezkedésre, ezért jövőre a bérollót a kormány…..
les miserables 2017.01.21 09:49:45
@T.Jani: De ki mondta meg hogy az alföldi faluban kell munkát találni sőt szerinted ez még kötelessége is a kormánynak, vagy Gyurcsánynak esetleg a gyíkembereknek?Nos ha a fiam 20 évesen el tudott menni a repülőtérre és felszállt a Mancesterbe tartó repülőbe vagy az unokahúgom 57 évesen el tudott menni New Yorkba és ha én 53 évesen el tudtam jönni Hollandiába ,mindezeket meg tudja tenni az a 20-40 éves ember aki nem dolgozik !
les miserables 2017.01.21 09:56:56
@$pi$: Már rég be kéne tiltani a családi pótlék fizetést ha nem dolgozik hiszen ebből élnek.Fura de a szocializmusban is 21 munka napnak meg kellett lenni havonta,mert akkor nem kapott családi pótlékot Gazsi !Hollandiában MINDEN juttatás munkavégzéshez kötött csak az időszakosan önhibalyukon kívülieknek jár pénz .Mondjuk példám én 9 évig dolgoztam egy helyen mindig túlóráztam ,majd a cégnek rosszabbul kezdett menni és nem hosszabbított szerződést párunknak.Interneten bejelentkeztem munkanélkülire és másnap jött a határozat emailban. Ledöbbentem 3 évig vagyok jogosult segélyre ,mellé a sok túlóra miatt a segélyem majdnem a nettó minimálbér !64 éves vagyok kicsit nehezebben találok munkát korom végett itt 67 év a korhatár akkor mehet férfi nő egyaránt nyugdijba.
Rengeteg szó esik arról, milyen válságot jelent a magyar építőiparban az, hogy a benne dolgozók külföldön vállalnak munkát. Ma első kézből olvashatjátok, milyen is egy Ausztriába hetente ingázó villanyszerelő élete. Ütvefúró ugyanis így él és dolgozik. Tanulságos poszt…..
les miserables 2016.12.13 17:00:36
@macamuca [IHUN]: Nos 5 éve írtak utoljára az adóhivataltól de húgom államigazgatásban dolgozik rendezte,azóta nem zaklatnak meg holland lakcímem van .Amugy nekem már nem kéne tb-t fizetni, hiszen 64 éves vagyok már nyugdíjas lennék odahaza .De Hollandiában 66,4 év a korhatár és addig dolgoznom kell ,mert ők csak ekkortól fizetnek.Ausztriából is kapok résznyugdíjat de úgy tudom ott 65 év a korhatár akik 1953-n születtek !Odahaza valami 60 000 Ft-t kapnék ha hazamennék most a 25 évemre ami nagyrészt 1988 előtti keresetből van kiszámolva.
les miserables 2016.12.14 06:59:20
@Buchhalter: Csak hiszed hogy elévül !Akkor seggel le sógorod ha állampolgárságot akar kérni esetleg házasodik vagy az útlevelét cserélni !Mivel egységesülnek a tőrvények az adócsalások nem évülnek el és a tb nem fizetés ilyen !Holland ismerősöm Magyarországra ment és megnősült 20 éve magyar nővel.Csak éppen nem jelentette és elvált jött vissza Hollandiába .Valami 20 000 €-t követeltek tőle betegbiztosítást ,mivel itt egyénileg még a hajléktalannak is kell fizetni ! Ijedtében Németországba ment de ott fél év után megtalálta a holland hivatal most részletekben kell kifizetni vagy becsukják.Magyar is felvett itt lakbér támogatást Hollandiában 1 évig ,de elment és nem jelezte hogy Salzburga ment dolgozni osztrák cégnek .Őt is megtalálták és vissza fizetették.
les miserables 2016.12.14 06:59:30
@macamuca [IHUN]: Hollandiára viszont nem érvényes tehát őket ne vedd ide a minden EU -a.Itt szigorúan akkor kaphatsz ellátást más országban ha életveszélybe kerültél .Voltak magyarok akik hazamentek mivel sokkal olcsóbb az ellátás Magyarországon és nagyot koppantak ,mert a biztosító nem fizette ki !Sok esetben fel kell hívni a holland biztosítódat mit fizet.Havi 110 €-t kell 18-120 éves korig mindenkinek fizetni de például kopásos műtéteket 55 éves kor után nem fizeti a biztosító. Azt vagy zsebből a páciens fizeti vagy ha nincs pénze a fájdalom csillapítót ingyen kapja.Árak ha extra vizsgálat van + fizetni kell 450 € -t és az e fölötti részt fizeti csak ,példa egy kartőrés gipszelés 3000-5000 € !Viszont ilyen esetek után a biztosító bontja a szerződést és másikat kell keress,ami nehéz ,macerás páciensnek,viszont kötelező magánbiztosítást kötni !Nyugdíjasoknak akik betegesebbek sok gyógyszert vagy műtétet szintén a biztosítót felhívja az orvos előbb és vagy fizeti vagy nem.De ha 100 % kifizeti akkor felírja neki !Mondjuk ezt mind ellentételezi magasabbak a bérek itt és a nyugdíjak is.Sok 80 évest látok sportolni és én is szigorúan minden nap kocogok ha lehet ne kelljen orvoshoz menni !
Az utolsó elnökjelölti vitán a személyeskedések helyett az érdemi kérdéseké volt a főszerep, és olyan alapvető morális témák is előkerültek, amelyekről eddig nem vitázott a két jelölt. Bármit is gondoljanak a keresztények Donald Trumpról, egy dolog egyértelművé vált: a Bibliát tisztelő keresztény…..
les miserables 2016.10.22 06:42:08
@Békési1955: Amikor a muszlimok tőbbségbe kerülnek az lesz az igazi !Truph kirakná őket de ti Clintonnak hiszenk .Annak a perszonánal akit Soros György pénzel .Meg a migránsokat Europára szabaditja.
Ha már sok-sok éve viseljük ugyanazt a frizurát, akkor egyszer csak elkezd foglalkoztatni minket, hogy milyen más fazon állhatna még jól. Más szín, más hossz? Aztán nagyon eltökélten bele is vágunk ebbe az újba, közben félünk is, mert a sok év alatt azért csak megnőtt ez a haj,…..
A lazac szó hallatára sokan hátrahőkölhetnek, hogy milyen extra receptet mutatunk, de ez sem igazi ördöngösség, ráadásul egyszer-egyszer beruházhatunk valami különlegesebb alapanyagra is. Na és ha belegondolunk, úgy is olyan ritkán esznek a magyarok halat, pedig jótékony hatása nem csak a 3…..
 Annak ellenére, hogy az elmúlt 4 évben statisztikailag emelkedett a foglalkoztatottak száma Magyarországon - ne felejtsük, ez leginkább a közmunka miatt van - számos szektorban hiánycikké vált a munkaerő. Az ellentmondásos folyamatnak számos oka van, kezdve a rossz oktatási…..
Indulatos szavakkal vádolta a magyar szélsőjobboldalt Ahmed Miklós Kovács, a Magyar Iszlám Közösség alelnöke. Az egyházi státussal rendelkező felekezet vezetője vallási tilalmat hirdetett a muszlimok számára a Jobbikkal és a szélsőjobboldali szervezetekkel való…..
Svédországban Rihanna koncert ellen tüntetnek: "Isten átkozza meg a pop királynőjét!" 1. Míg Magyarországon az Alaptörvény rendelkezik az állam és a vallás szétválasztásáról („Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek. A vallási közösségek önállóak.” VII. cikk, 3.), a muszlim…..
les miserables 2015.08.29 10:53:59
@Al: Szeretem Rihanát.Meg szeretem a bikinis csajokat és szeretek lízingelni fiatal lányokat egy estére( 63 éves vagyok). Viszont nem szeretem ha megszabják kedvenc sertéspörköltemet ne egyem meg .Ezen kívül soha nem vagyok biztonságban mert nem rajongok a muszlim vallásét.Az sem zavar éppen ha katolikus templomba hívnak oda se megyek.Ezek 1000 évig uralták Europát és kizavarták megölték őket a keresztény Európa.Újból meg fogják tenni ,igaz sokkal több halott lesz mint akkor volt.Utána megint nem fognak muszlimok Európában élni egy darabig.
Kőkeményen belefogok állni a témába, ugyanis olyan mértékű értékítélet romlás történik, ami mellett már nem lehet szó nélkül elmenni. A nívó zuhan, egyesek értékítélete pedig a Mariana-árok legmélyebb fenekét súrolja alulról és orral... Olvasom a cikket, miszerint…..
les miserables 2015.08.21 05:40:31
@Sepydus: Iszonyat gond hogy a magyar emberek 90% buta, tudatlan és a legrosszabb hogy felejt !Pedig csak el kell olvasni a Koránt .Ebben az alap a hitetlenek elleni gyűlölet ,harc ellenük és soha meg nem bocsájtás szerepel.Tehát a muszlim elfogadja a segítséget de a végén halállal ,kényszerítéssel,adózással kényszeríti az igaz hitre azokat akik eddig hírét nem hallották ennek a szörnyeteg vallásnak hírét.Mivel Hollandiában élek és Angliában is sokat voltam ott már iszonyat polgárháború közeli az élet !Itt már rég nem segítenek nekik ,Hollandia nem engedi a kupacban lakást és a segélyt is megvonja ,küldi külföldre őket ( Belgium ,Németország )Ott még pátyolgatják őket egy darabig.
les miserables 2015.08.21 05:43:42
@ekat: KOLLABORÁNS .Azokat hívják így akik az ellenségnek tudatosan vagy tudatlanul segítenek !Háborúk végén golyót és kötelet kaptak akik segítik az ellent !Menj Szaúd Arábiába és mond keresztény vagy .Segítenek rajtad több füled lesz egy percen belül mint fogad !
Tegnap röppent fel a hír, miszerint a magyar kormány a belföldön beindított bevándorlással kapcsolatos plakátkampányt kiterjesztené a válságzónákba is, tehát azokra az országokra, ahonnan…..
les miserables 2015.08.15 17:40:02
@csak egy néző: 8 éve élek Hollandiában és soha egy centtel nem kaptam kevesebbet.Akik persze az utóbbi 3 évben mentek ,soknak már se nyelvtudás se szakma ,ha beáll ilyen körülmények között fekete munkásnak !Mert addig amíg nem volt adószámom ,szerződés soha nem dolgoztam illegálisan.Tehát ne aggódj ezek nem veszik el a munkát senki elől.Most már kifejezetten harap minden ország ha nem beszéled jól a nyelvet nem vesz fel !
Lemond a magyar állampolgárságáról egy erdélyi nő, mert nem ért egyet a kormány menekültpolitikájával és a déli határzárral – adta hírül kedden az…..
Patakokban folynak arcán könnyei kék szeméből, az otthonát veszítette el Bicske városában. A 77 éves bicskei Irma nénit kilakoltatták, utcára tették bicskei házából, ahol 1965 óta élt. Az életét végigdolgozta, az MMG - majd nyugdíj mellett - a költségvetési üzem dolgozója…..
les miserables 2015.06.09 08:26:18
@Bicskei-Szó: Hát furák a magyarok .Ez nem cumiztató verseny .Nem úgy megy az sem hogy szerződik és hoppá nem tudok fizetni felejtsék el.Ember ezt a pénzt amit a mami felvett ,mi külföldön élők adtuk a bankunknak.Az meg nektek.Most nagy szám lenne ha mennék a bankomba és ott sajnálkoznának hogy egy rendőrnek vett fel anyukája de nem tud fizetni !Fiacskája jöjjön ki dolgozni rengeteg
munka van mindenütt és jó pénz !
Lassan két éve írjuk ezt a blogunkat Ausztráliáról, és rendszeresen kapunk emaileket, megjegyzéseket, hogy túlságosan is szépnek írjuk le ezt az országot, nem lehet igaz, hogy itt minden tényleg ennyire fantasztikus. Habár azért néha említünk nehézségeket is, de tény, hogy nem…..
les miserables 2015.05.27 17:44:34
@lezsír: Én Európában élek 26 éve, Skóciától Svédországig meg német területen is 10 év ,de Hollandiát nem adnám Ausztráliáért !Nem is értem miért mentek a tengeren túlra, itt egyszerű kér egy adószámot ,kezébe nyomják ,munka van dögivel ( már Debrecenben is nyitott az irodánk munkaerőt keres )tanulhat és barátságosabbak az emberek(Na jó a marokkoiak meg holland antilákbeli fekák nem annyira )Pénzben ugyan annyit keresünk mint a helyiek nem szabad megkülönböztetni !Vállalkozást indítani nagyon könnyű és azt is megéri aki nem akar beállni céghez !
A magyar miniszterelnök már úgy jár Strasbourgba, az EP-meghallgatásaira, mint haza. Ha jól számoljuk, ez volt az 5. alkalom, hogy pellengérre állították. Messze ez volt azonban a leggyengébb teljesítménye, mondhatni, magas labda. A bírósági tárgyaláson (aka. parlamenti…..
les miserables 2015.05.23 11:35:49
@Holden: Afganisztán mikor lépett be az Europai Unióba?Tanzánia, Nigéria?Szóval ne keverd a szezont a fazonnal.Én amikor 2004 felültem a repülöbe nem egy idegen országba léptem amikor kiszálltam London -Lutonban !Magyarország TELJES JOGÚ UNIÓS ORSZÁG !Jogom van Irországtól a Fekete tengerig bárhol élnem !Vikort nem szeretem de ebben igaza van .Nem Europának kell megoldani Afrika gondját.Tudod egy marokkoit kérdeztem miért ide jösztök Hollandiába !Szaud Arábia közelebb van egy a vallásotok nyelv is alig tér el és mellé nincs hideg .Nos mondta rendkivül nehéz oda bejutni mert RASSZISTÁK !!!!