Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laczi Istvan

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az internetadó leple alatt számos egyéb adóemelést jelentett be a kormány, amit nem hangsúlyoztak ki, és az emberek figyelmét is elkerülte a tiltakozási hullámok közepette.  Új különadót vezet be a kormány, amely a befektetési alapokat fogja érinteni. Növekedni fog a…..
Laczi Istvan 2014.11.08 11:40:18
@droid_: Mint ahogy a TB, SZJA sem te fizeted, ellenben rajta van a papírodon. Mond, mi változna, ha egyszer csak rá írnák a fizetési papírodra ezt a tételt, vagy átneveznék. Bármelyik tételt ide -oda rakosgathatod, az eredmény ugyan az. Pl. Hoznak egy törvényt, hogy mostantól nem tőled, hanem a munkáltatótól vonják utánad a nyugdíj járulékot.
Persze elmondhatod, hogy már csak 26% adót fizetsz, de ez nem lesz igaz. Ha megnézed az adó összehasonlításokat, pl az eu-n belülit, mindenhol úgy számolnak, ahogy én mondom.
Laczi Istvan 2014.11.08 13:18:18
@droid_: Már hogy ne lenne közöm, hiszen közvetlenül befolyásolja a béremet. Az egy a munka béredet terhelő adó, amit jogilag nem te fizetsz, tehát megállja a helyét..
De rendben fogalmazzunk így, hogy a munkabért terhelő adó, azaz, ha a tied az a bér, akkor a te munkabéredet terhelő adó. Azt, hogy mennyi pénzt kapsz kézhez, az attól függ, hogy a munkáltatód mennyit hajlandó/képes fizetni - bármilyen címen/jogon befizetett adó. Ezért én jogosnak érzem, ha arról beszélünk, hogy mennyi adót fizetek, akkor azt veszem figyelembe, hogy mennyi adó terheli a béremet.