Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Utazunk már

38 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mexikóváros képekben sorozat 2. részében Santa Féről mutatok pár képet.  Ez a városrész az egyik, ha nem a legfontosabb üzleti negyede egész Mexikónak. Az 1970-es években kezdték el a tervezését és építését homokbányák és szeméttelepek helyére. Napjainkban mexikói…..
Utazunk már 2015.05.14 18:49:43
@B. K. Zsolt: ...egy jó kalandhoz? Még te :)!!
Második találkozásom volt ez Taxcoval, és csaknem 10 évvel az első látogatásom után is tisztán emlékeztem meredek, sikátoros utcáira, fehérre festett, vöröscserepes házaira. Mert a hegyek között rejtőzködő Taxcoban minden ház fehér, vörös cseréppel. Taxco történelmi…..
Utazunk már Gyereknapi gondolatok 2015.04.30 07:26:51
Ma gyereknap van Mexikóban, hivatalosan is, nem csak a szokásos, mindennapi értelemben. Azon kaptam magam, hogy az agyam egyetlen téma körül jár: milyen hihetetlen, ha az embernek gyerekei vannak. Hihetetlenül, csodálatosan, erőt próbáló, páratlan érzés. Kicsit talán hasonlít a…..
Utazunk már Őrült sörkoktélok 2015.04.17 17:46:32
Ha különleges italokkal szeretnéd meglepni a vendégeidet, ezekkel a koktélokkal biztosan nagy hatást fogsz elérni. Elárulom először mi is gyanakodva néztük, mit csinálnak ezek a mexikóiak a sörrel? Hogy kerül bele a Maggi-, a Worchestershire-, na meg a Tabasco szósz,  és ezt még…..
Szerintem minden sajátkészítésű alkotásnak van története. Ez a történet akkor kezdődött, amikor az apró autók elkezdtek szaporodni a gyerekszobában. Kitaláltam, hogy varrok egy olyan tárolót, aminek sok zsebe van és sok minden elfér benne, meg persze könnyű belepakolni. Épp…..
Hihetetlen élményben volt részünk a hétvégén. Bográcsozni mentünk barátainkkal egy rancho-ra (farmra) Mexikóvárostól kb.70 km-re. Menetközben az autóból csodáltuk a két havas vulkánt, a Popocatépetlt (jelentése: füstölő hegy) és az Iztaccíhuatlt (jelentése: fehér nő vagy…..
Mexikóban gyakorlatilag minden élelmiszerboltban és piacon kapható a szárított, ehető hibiszkuszvirág vagy rozella (igazából ezek nem is virágok, hanem csészelevelek, de virágként terjedt el a megnevezése). A flor de jamaica néven ismert, sötétbordó virágokból nagyon finom,…..
Az eddig megszokottaktól eltérően, egy képes sorozatot indítok Mexikóváros jelképeiről, nevezetességeiről, szépségeiről. Ebben a bejegyzésben a főtérről, a Zócaloról és Mexikó legszebb utcájaként számon tartott La Reformáról láthattok részleteket. Sétáljunk…..
Ez a történet is Bacalarnál kezdődik és ott, hogy szeretünk úgy kirándulni, hogy különösebb tervezés nélkül elindulunk. Gyakorlatilag egyik délután eldöntöttük a tó partján és másnap hajnalban már el is indultunk a négyórás, Yucatán-félszigetet átszelő útnak. Hogy…..
Képeket nézegettünk és a kislányomnak feltűntek azok a képek, amikor még kicsi volt (mert most olyan nagy, hiszen már 3 éves) és még kendőben hordoztam. Mondogatni kezdte, hogy ő is szeretné úgy vinni a babáit és a kedvenc plüsseit. Akkor jött az ötlet, hogy varrok neki egy…..
Bacalarban tett kirándulásunk alkalmával kerestük fel Chacchobent (kiejtése: Csakcsoben, jelentése: a színes kukorica helye), a Maja Világban található romvárost. Maja Világnak (Mundo Maya) hívják Mexikó dél-keleti, maja történelemmel átitatott, maják lakta vidékét. Ez a…..
Néhány hónapja elkezdtem járni, egy hihetetlen művésznőhöz, Anelhez rajzórára. Régi vágyam, hogy rajzban is képes legyek kifejezni magam, de valamiféle korlát élt bennem, melynek gyökerei valahol az általános iskolai rajzoktatás környékén keresendők. Már volt egy…..
Ma egy újabb mexikói stílusú katolikus ünnepbe nyerhettünk betekintést. A katolikus egyház ma ünnepelte a Gyertyaszentelő Boldogasszony napját, vagy ahogy itt nevezik, a Día de la Candelaria-t. Ezen a napon mutatta be Mária a 40 napos kis Jézust a templomban. Amíg otthon gyertyát…..
Utazunk már Tökvirág taco 2015.01.29 06:30:00
Gyakran megcsodáltam a tök virágának narancssárga színét, de amíg nem költöztünk Mexikóba, eszembe sem jutott, hogy főzzek is belőle valamit. Aztán itt addig-addig nézegettem a boltban minden bevásárlás alkalmával, hogy a napokban vettem is belőle. Inspirációként…..
Mostanában úgy szervezzük a hosszabb-rövidebb kirándulásainkat itt Mexikóban, hogy kinyitjuk a México desconocido (Ismeretlen Mexikó) nevű magazin valamelyik példányát és ott biztos találunk valamit, akár egy napra, hétvégére vagy egy hosszabb vakációra. Nagy kedvencem az a…..
Az egyik mexikóvárosi kézműves piacon voltunk délelőtt. Már kifelé tartottunk, amikor egy fickó szembejött velünk és egy vödörből valami rovarfélét kínált. Hamar kiderült, hogy pirított tücsköt árul, azaz chapulin-t. A férjem, aki minden szokatlant szeret kipróbálni,…..
Időnként ér bennünket meglepetés itt Mexikóban. A tegnapi az volt, hogy amikor az óvodából hazajövet a gyerekek boldogan mesélték, hogy képzeld, holnap jönnek a Háromkirályok és olyan ajándékot hoznak amit szeretnénk... Abszolút felkészületlenül ért a dolog, mert ugyan…..
Ma volt az első nap az óvodában a hosszú karácsonyi szünet után és kissé fáradtan gyalogoltunk hazafelé a gyerekekkel. Egyszer csak az 5 éves kis-nagy fiam azt mondja: együnk valami finomat, ha hazaérünk. Rögtön az is kiderült, hogy ő már határozottan tudja, mire vágyik:…..
Nemrég megkeresett Szilvi, az Oh pura vida blog szerkesztője egy rövid beszélgetésre, szülési, babázási tapasztalataim Kolumbiában és Mexikóban volt a téma. A blogján megjelent cikket itt is elolvashatjátok. Köszönöm szépen Szilvi! ..
Épp rendezgetem a blogot és feltűnt, hogy ide fel sem tettem a vilagutazo.net-en megjelent írásomat, amit nagy örömömre jó sokan olvastak és kedveltek ide fel sem tettem. Gyorsan pótolom is ezt a mulasztást :).  ..
Talán a mézeskalács sütés volt az első saját hagyománya a mi kis családunknak. A párom is, meg én is hoztuk magunkkal a  szokásokat, amikkel felnőttünk és amelyek szívet melengetőek ha csak rájuk gondolunk. Ezekből az érzésekből táplálkozva úgy gondoltam, hogy kettőnk…..
Utazunk már Pöttyös ágytakaró 2014.12.15 03:23:03
Elkészült az unokatesóm lányának karácsonyi ajándéka! Eddigi legnagyobb varrásom ez az ágytakaró. Remélem, tetszeni fog Annamarinak! Az ünnepek utánra tervezek egy részletes bejegyzést is a takaró elkészítéséről, de már most meg kellett mutatnom nektek :).  ..
Nálunk valahogy sosem készül el Advent első vasárnapjára a karácsonyi dekoráció, de azt gondolom ez nem baj végül is erre való az Advent. A várakozás, a készülődés ideje ez, nem igaz? A készülődéshez számomra hozzátartozik az ötletgyűjtés is, ilyenkor gyakran keresek…..
Lassan itt az Advent és egyre többet játszunk a "milyen is legyen a dekoráció idén" gondolatával. Vannak dolgok, tárgyak, melyek minden évben előkerülnek, ilyen például az adventi naptárunk is, amit két éve készítettem. Ez a darab volt életem második munkája varrógépen,…..
Utazunk már Az ayotzinapai 43 2014.11.21 16:10:47
Ezrek vonultak utcára tegnap este Mexikóvárosban. A szeptember 26-án elhurcolt 43 ayotzinapai tanítóképzős diákot követelik vissza élve, a diákok szüleinek vezetésével. "Élve vittétek el őket, élve is kérjük vissza" jelmondattal.                                …..