Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Satiricus

5 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írt egy szívhezszóló levelet nekem a Tigáz, mondtak egy számot. Mondtam, hogy nem stimmel, mert több mint egy éve egyetlen fillérnyi elmaradásom nincs. Mondták, hogy de a könyvelésük szerint igen. Elküldtem a bizonylatokat, hogy nézzenek már utána, mert nincs…..
él az emberben egy kép. 1989 ősze, tévéstúdió, háttal a falnak, akárha bűnügyi nyilvántartóba készülne a kép, farmerkabátos, csapzott ember, bőrtáskával a vállán, echte népi értelmiségi, csapzott hajjal, hol belepillant a kezében tartott papírba, hol a kamerába néz,…..
Rövidesen. Legalábbis ezt ígéri a Narancspárt. A Kánaán már türelmetlenül toporog a küszöbön. Még egy népszavazást (vagy kettőt, vagy hármat, vagy legfeljebb a 2009-ben esedékes EU-parlamenti választásokat) kell türelemmel kivárniuk és megnyerniük – na kinek is, hát…..
Láttam a tévékben és olvastam a lapokban, hogy megállt a MÁV. No nem a saját lábán, azok az idők még igen messze vannak, a ma élő magyarok azt talán már meg sem érik. Hanem mert sztrájk van, nagyon-nagyon-nagyon nagy sztrájk. (Persze , amolyan mávos: lassú, kicsit döcögős, és…..
Nézem a hálón, amint az ismert médiasztár (vagy inkább médiabohóc) echte náci tornagyakorlatokat végez, és közben arcán bárgyú vigyorral mondja a kamerába, hogy "Hej Itler!" (ő ezt így mondja, istenkém, valószínűleg némi helyi akcentussal beszéli Goethe és Schiller…..
Legutóbb beszámoltam arról, hogy álmomban a jó öreg Lipótban jártam. Azóta sokat fejlődtem. Rájöttem ugyanis arra, hogy egyáltalán nem szükséges a jeles intézményt meglátogatni, még mélyálomban sem, ugyanis itt kinn is számtalan alkalom nyílik - hogy is mondjam csak? -…..
kétségek között anything goes 2008.01.26 13:31:49
olvasta már nagy levin kiváló blogjában, de akkor azt gondolta, hogy afféle költői túlzás. most látja a népszabadságban, azt is látja, hogy régi hír, és lemaradt róla. de akkor is bájos. hogy melocco miklósnak nem tetszik a csecsszopó szó, csinált hát belőle csecsemőt a…..
Satiricus 2008.01.26 15:13:31
igazából nekem nincs különösebb bajom azokkal, akik a múltat "saját használtra" akarják átírni/eltörölni, mindenkinek szíve joga megválasztani,mivel hülyíti magát. sajnos azonban az a tapasztalatom, hogy az effajta vegytiszta átírási/eltörlési törekvés viszonylag ritkán fordul elő: a jeles átíró/eltörlő előbb-utóbb ellenállhatatlan vonzódást kezd érezni aziránt, hogy eme törekvését elfogadtassa a társadalom többi tagjával is. és ha ez nem megy szép szóval, hát sebaj, vannak más, kevésbé kifinomult eszközök is. (v.ö.: "a múltat végképp eltörölni, rabszolgahad indulj velünk! a föld fog sarkából kidőlni, semmik vagyunk, s minden leszünk" stb.) Ez pedig - történelmi tapasztalatok mutatják - semmi jóval nem kecsegteti azokat, akik a múltat hajlamosak egyfajta rezignációval (ha megtörtént, hát megtörtént, mit lehet tenni) szemlélni, és legfeljebb arra hajlandóak, hogy levonjanak bizonyos tanulságokat. másrészről megteremti a tetszőlegesen kiválasztható és értelmezhető múlt lehetőségét, ami aztán újabb, igen változatos dolgokra serkenti a derék átíró/eltörlőket: pl. kik tekinthetők a múlt autentikus örököseinek és kik nem, ebből következően kiket lehet részlegesen vagy teljesen kitiltani a jelenből és/vagy a jövőből... magyarországon különösen nagy hagyományai vannak az efféle átírásnak/eltörlésnek. nem csodálkoznék, hogy rövidesen felbukkannának azok, akik egyre hangosabban követelnék a balsors azonnali kiiktatását a himnusz szövegéből...
Olvasom, hogy az ismert nagytőkés (gyáriparos, vállalkozó, médiacézár stb.) szerint itt jár-kel közöttünk Kossuth Lajos és Hunyadi János is! (Esetleg Görgey Artúr, bár az utóbbi nem teljesen biztos). Ha nem is élő valójukban, de mint reinkarnáció, tuti itt vannak. Az előbbi…..