Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sari

77 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fehér hajó Tromsői krónikák 2016.11.04 16:34:58
2016. 11. 01. Tromsői szép napjaink   A mi hajnali őrségünk idején, egy pénteki napon érkeztünk meg az észak-norvég fjordok közé. Még bőven sötét volt, amikor feltünedeztek a civilizáció fényei, a Spitzbergákhoz szokott szemünk számára meglepő sűrűségben. Volt is kis izgatottság, hogy rendben…..
Fehér hajó Átkelés 2016.10.24 17:53:00
Az úgy volt, hogy majd megérkezünk Longyearbyenbe az Artist Trip utolsó reggelén, szépen elbúcsúztatjuk a népeket, kényelmesen takarítgatunk egy kicsit (Dani szerint legalábbis. Nekem azért Janát ismerve voltak aggodalmaim a „kis, laza” takarítgatással kapcsolatban...), majd…..
Fehér hajó Pyramiden 2016.10.23 17:51:00
Tudnivaló volt, hogy utolsó alkalommal látogatjuk meg az elhagyott orosz bányaváros kikötőjét – és szerencsére ilyenkor az a policy, hogy aki még nem járt egy ilyen érdekes helyen a legénység tagjai közül, az előnyt élvez, tehát még akár munkaidőben is megoldható az eltáv.…..
Már éppen elkezdtük volna átadni magunkat a pihenőidőnk örömeinek a kabinunkban – amikor rázendített a „general alarm”, azaz megszólalt az általános riasztó szaggatott hangja. Ez arra szólít mindenkit, aki a hajón tartózkodik, hogy haladéktalanul keresse fel a…..
Lelkes izgatottság vett erőt a hajó népén a hír hallatán, miszerint kötelezően beöltözős maszkabálra kerül sor az este. Még alig ocsúdtunk fel a gyakorlatból, máris mindenki jelmez-ötletelt. A legtöbben titokban tartották, milyen alakban jelennek majd meg a jeles eseményen, volt olyan is, akinek a…..
Fehér hajó Portrék 5. 2016.10.20 05:12:00
A kis német manó-néni portugál lakhelyét hátrahagyva érkezik szintén sokadszorra a fedélzetre. A furulyakészítőből fordítóvá avanzsált, negyvenes éveiben járó nő elsőre furcsa benyomást kelt, mogorvának, szótlannak tűnik. Tőmondatai végén aztán hirtelen széles mosoly…..
Fehér hajó Portrék 4. 2016.10.19 05:09:00
A holland jogásznő (!)szintén masszív jelenség, de kedves arcának jókedvű mosolya könnyedebbé teszi. Szintén harmadik éve dolgozik itt, először vendégként járt a hajón, és nagyon megtetszett neki, jóban lett a kapitánnyal, innen a munkakapcsolat. Szerintem őt azért…..
Fehér hajó Portrék 3. 2016.10.18 05:08:00
A tenyeres-talpas cseh „asszonyság” (most lett 29) vízhatlan nadrágjának lendületes suhogása betölti a hajó minden szegletét. Harmadik éve dolgozik itt, és a dolgok és folyamatok jelenlegi rendje a vendéglátás terén kb. mind az ő munkájának gyümölcse. Rendkívül precíz,…..
Fehér hajó Portrék 2. 2016.10.17 05:05:00
A kedélyes német óriás nem csak méreténél fogva mondható a társaság tartóoszlopának: én őt látom az egyik leginkább kiegyensúlyozottnak a legénység tagjai közül. Jelenlétének intenzitása két dimenzió mentén változik: a hangulat és a határozottság fokában. Azaz az…..
Fehér hajó Portrék 1. 2016.10.16 05:02:00
A német hajós a negyvenes évei derekán járhat, nyolcadik éve dolgozik ezen a hajón – jelenleg fél éve tolja folyamatosan az ipart, de ez az első szezon, amelynek csak a második felében dolgozik, és nem végig. Elsőre igen kellemes ember benyomását kelti, arcán mintha mindig mosoly…..
Az utóbbi napokban egészen szokásommá vált, hogy amikor a délutáni partraszállásokból visszahozzák a vendégeket a gumimotorosokkal, bekéredzkedem Dani mellé, és csónakázom egyet csak úgy. Pont jó az időzítés, mert 6-tól dolgozom, úgyhogy bele szokott férni egy-két kör.…..
Avagy mi a teendő akkor, ha arra kényszerülnénk, hogy elhagyjuk a hajót? Erre, és pár másik -féle vészhelyzetre vonatkozó feladat-listák több helyen ki vannak függesztve a hajóban, minden legénységi tagnak megvan a személyre szóló teendője. Nekem ebben az esetben figyelmeztetnek…..
Fehér hajó A borzasztó reggel 2016.10.13 04:40:00
Az még hagyján, hogy a fürdőszobában faltól falig kitámasztva tudtam csak megfésülködni. Megadóan flippereztem végig a folyosón faltól falig, és még a forró kávémmal is feljutottam Danihoz a hídra. Sőt, sikerült a zsömléket is berakni a sütőbe, de aztán ¼ 7 körül…..
Fehér hajó Északi fény 2016.10.12 04:42:00
Ez is megvolt, a csodaszép Aurora Borealis! Egyik este már elvonultunk a kabinunkba, de szerencsére még csak félig szunyáltunk bele a beszélgetésbe, úgyhogy nem fájt annyira, amikor kopogtattak az ajtón, hogy menjünk fel, és nézegessünk az égre. Azért eltartott pár percig, míg…..
Végre én is részese lehetek ennek az élménynek, és saját véleményt is alkothatok róla, ha már ennyit és ennyi félét hallottam róla a többiektől. Szóval ezek a „művészek” tényleg teljesen már társaság, mint a szokásos német vagy holland felső középosztályból érkező kedélyes, lagymatag, beszabályozott…..
Fehér hajó 4. turnus 2016.10.03 12:05:27
A negyedik turnus alatt nem voltam olyan termékeny, mint korábban – ez az egyetlen írás született. Megnyugtatásotokra közlöm, hogy én továbbra sem unatkozom azért, nem ez az oka annak, hogy nem ontom az újabb és újabb érdekes eseményekről szóló történeteket. Egy pár említésre méltó mozzanat az…..
Fehér hajó A váltónap 2016.09.30 10:47:00
Szerencsére tulajdonképpen ez két nap, el is mondom mindjárt, hogy hogy is néz ez ki. A turnus utolsó előtti napjának estéjén visszaérkezünk Longyearbyenbe, ahol vagy ki tudunk kötni (ha van hely nekünk), vagy horgonyra állunk a kikötő közelében. Előbbi esetben az első dolgunk,…..
Fehér hajó Captain's Dinner 2016.09.29 10:46:00
Erről az eseménytípusról már az Artemisen töltött tavalyi hetek után is meséltem, mert elég meghatározó élmény volt, de most még teljesebb a rálátásom, úgyhogy érdemes árnyalni az eddigieket (meg mondjuk ez egy sokféle szempontból másképp, rendezettebben és rutinosabban…..
Fehér hajó Játék profiknak 2016.09.28 10:43:00
Egyik délután a várakozásainkkal ellentétben (vagy mondjuk az előrejelzéssel, ami viszont gyakran téved…) igen felerősödött a szél, és meglehetősen dobálta a hajót, amikor az esti pihenőhelyünkként szolgáló fjord bejáratához közelítettünk. Még kellett nyernünk némi…..
Fehér hajó Memento mori 2016.09.27 10:42:00
A helyzet a már korábban leírtak szerint kezdődött: napközbeni pihenőidőmben szundikálok édesdeden a kabinban, amikor a félálommá olvadó szendergés ködén át fürge léptek döngését hallom közeledni. Ajjaj, így csak a legénység közlekedik: „ezek értem jönnek”!…..
Fehér hajó Seefest 2016.09.26 10:40:00
Szamomra mar szinte fel se tunik sokszor,megis erdemes errol meselni,mert elsore tenyleg furcsanak es oncelunak hat: a targyak mindenfele kreativ modon valo rogzitese a hajo osszes tereben kb. Magyarul nincs erre jobb szo,nemetul "seefest machen",angolul seafast. Annyit tesz,hogy biztonsagosan…..
Egy átlagos nap   Jól látjátok, eddig még nem jutottam el odáig, hogy kilássak a saját fejemből, és kicsit arról is meséljek, hogyan néz ki a vendégeink számára egy nap. De most már igen :-) Egyre több minden automatizálódik nap mint nap, és belelazultam, mint nyúl a…..
Fehér hajó Egy hónap 2016.09.24 11:02:02
Kellett hozza ennyi ido,hogy ideerjek vegre. Ennek megtortentet kulso es belso jelzesek egyarant megerositettek. 17-en,a honapfordulo napjan az esti muszakot toltam eppen,amikor Sascha megtalalt a barnal,hogy menjunk egyet cigizni. Erre elmeseltem neki,hogy egesz ugy tunk,az Antigua sikeresen…..
Eddig nem is igen írtam kicsit összeszedettebben a munkám mibenlétéről, mert csak kapkodtam a fejem ugye. Úgyhogy itt a legfőbb ideje, hogy felskicceljek nektek egy képet arról, mégis hogyan is telik egy-egy átlagos napom (ha van ilyen egyáltalán – mert tipikusan valami mindig másképp alakul, mint…..
Sajátos hangulat jellemzi azokat a perceket-órákat, amikor egy-egy állat látótávolságba kerül. Illetve, mit „kerül”?! Folyamatosan kíváncsi szemek fürkésszék a közeli s távoli partokat óriásibbnál hatalmasabb távcsövekkel, a „zsákmány” reményében. Nade, ha…..