Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moneri

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március első szombatján ismét az esküvőre készülőket várta tárt kapukkal az immár The Studios néven futó rendezvényterem, (amit tavaly még Brody Studios-ként látogathattunk), hogy az érdeklődők ízelítőt kaphassanak a legkülönlegesebb esküvői szolgáltatók munkásságából, azaz ezúttal is megrendezésre…..
Az esküvőknek általában szerves része a szertartás(okat) követő lagzi, ami a féktelen mulatozás mellett magába foglalja a násznép megvendégelését egy jó hangulatú, kiadós estebédre vagy vacsorára. Ez is azonban egy külön műfaj, különböző stílusok, lehetőségek közül választhatunk. És, hogy mik a…..
Az igazi esküvő szezon májustól szeptemberig tart, ami tulajdonképpen teljesen érthető is: az emberek többsége nem szereti a hideget! Najó, ez egy roppantul leegyszerűsített álláspont, józan paraszti ésszel is belátható, mennyi buktatója lehet egy téli esküvőnek. Mégis olyan különleges hangulata…..
Tökéletlen Esküvő Télanyó, 2018.12.06 02:05:13
December 5-e és 6-a Magyarországon egyértelműen a Miklósok és a Mikulás körül forog. Ezen a napon a Nagyszakállú a jó gyerekeket ajándékokkal, míg a rosszaságokat virgáccsal jutalmazza az elmúlt évi viselkedésükért. Ilyenkortájt rengeteg szó esik a Télapóról, a munkásságáról, a történetéről, a…..
Ugye elsőre Titeket is megakasztott a cím? Mi is pontosan ezt a zavarodottságot éreztük, mikor először találkoztunk a pörkölttorta kifejezéssel. Eléggé bután nézhettünk, mert szinte kérdés nélkül megkaptuk a magyarázatot is: grillázstorta! Mi az a grillázs? A grillázs egy ropogós édesség, aminek…..
A virágok már hosszú-hosszú ideje elengedhetetlen kellékei egy esküvőnek. Nélkülük már nem is lenne teljes az összhatás, így nagyon is számít, milyen virágokkal vesszük körül magunkat ezen a csodálatos napon! Ha pedig tényleg a tökéleteshez legközelebbi üzenetet szeretnénk közvetíteni vendégeink…..
Az utóbbi években a vintage stílusra jellemző lágy, paszteles színvilág dominált főleg. Emellett a legutóbbi trendek szerint akkor volt igazán stílusos egy csokor, ha szinte már csak zöldből állt, és nem a virágok domináltak benne. Nos, ennek jövőre vége... Jósolják legalábbis a szakértők. Ahogyan…..
Tökéletlen Esküvő Valete! 2018.11.13 20:46:56
Ugyan fő profilunk az esküvő témaköre, de itt az ősz, és hamarosan megkezdődik a szalagavatók időszaka, így gondoltuk most egy picit erről mesélnénk nektek. Végülis az ilyenkor szokásos keringőt a végzős lányok menyasszonyi ruhában járják! A szalagavatók története kishazánkban egészen az 1800-as…..
Tökéletlen Esküvő Házastársak 2018.11.12 19:30:00
Hétköznapi emberként jogi szövegeket olvasni és értelmezni roppant fárasztó és unalmas elfoglaltság. Nem csoda, ha pihenésképpen nem a büntető törvénykönyvet vesszük elő, bár lehet, hogy hatékonyabban segítene az elalvásban, mint egy altató, és még egészségesebb is. Viszont egy kis érdekesség…..
A református esketés abban hasonlít az evangélikusra, valamint egyben ebben különbözik is a katolikustól, hogy az egyház elismeri a hivatalban kötött házasságot és arra kéri az áldást. A református esküvőtökre már férj és feleségként érkeztek, ahol a házasság megáldásán van a hangsúly mintsem a…..
És ím, *dobpergés* elérkezett ez a nap is! Itt az ideje, hogy egy picit beszéljünk a menyasszonyok sötét oldaláról, azaz a Menyaszörnyekről! Munkásságunk javarészt az esküvőre készülő menyasszonyok bátorításáról szól, mert hiszünk benne, hogy mindenkinek van egyénisége, és mindenkinek joga van…..
Ugyan már elmúlt halloween, de a levegőben azért még mindig érezhető némi borzongás. Nomeg... bár igyekeztünk előre készülni a témákkal, vannak korszakalkotó ötletek, amik olykor túl későn jutnak az ember eszébe. Már beszéltünk Nektek az őszi esküvők szépségeiről, de ezt... talán most az egyszer azt…..
A kelta hagyomány szerint október 31-e halloween napja, pontosabban estéje. Ugyan nálunk ez az ünnep nem őshonos, de évről-évre elterjedtebb felénk is. Mivel mi is szórakoztatónak tartjuk a halloween intézményét, így szoktunk baráti összejöveteleket is szervezni erre az estére, aminek kihagyhatatlan…..
A tegnapi valós eset után, mára egy több évszázados múltra visszatekintő történetet hoztunk el Nektek! Az első nyomtatott megjelenése egy 1809-es újságcikk, ami egy Németországban történt sajátos és tragikus eseményről ad tudósítást. Az eset azóta legendává vált, és számtalan verziója létezik már,…..
Mivel ez a hét az év “legrémisztőbb” időszaka, ezért arra gondoltunk, a sok-sok szépség, finomság után most horrorisztikusabbnál, horrorisztikusabb történetet osztunk meg veletek! Kezdjük is mindjárt egy tanulságos, ám annál katasztrófálisabb történettel, ami szerkesztőségünk egyik tagjával esett…..
Az a hír járja, hogy a római katolikus egyház a legszigorúbb és a legtöbb papírmunkát igénylő mind közül, és ezt követi az evangélikus. Nem alaptalan az ez állítás, ugyanis az evangélikus esketés nem sokban különbözik a római katolikustól. A szertartás elemei szinte megegyeznek. A különbség abban…..
Ha már a kezdetektől fogva követtek minket, akkor tudjátok, hogy nem áll távol tőlünk a külföldi esküvőszervezés gondolata. Mivel egyre elterjedtebbé válik, hogy a jegyespárok inkább egy trópusi szigeten mondják ki a boldogító igent, így megkérdeztünk egy szakértőt, Fodor Nikolettát, aki a Tensi…..
Egy igazi menyasszonyi ruhaköltemény elengedhetetlen eleme az uszály. Gondolom ez nem meglepő. Na és az, hogy a különböző hosszúságúaknak saját nevük is... Az alábbi galériában egy gyorstalpalót találhattok ezekből. Nektek melyik a kedvencetek? (a teljes galériáért kattintsatok a képre!) Seprő…..
Messziről jött ember, azt mond, amit akar - tartja a mondás. És mennyire igaza van... sajnos. Pont emiatt nem lehet eléggé kihangsúlyozni a szerződés fontosságát! Persze önmagában egy papir kitöltése még nem elég, egyáltalán nem biztos, hogy bármitől is megvéd Titeket. Mikor eldöntitek, melyik…..
Ha rendszeresen olvastok minket, akkor biztosan emlékeztek rá, hogy pár héttel ezelőtt megígértük összeszedjük Nektek felekezetenként a szabályokat, tudnivalókat ezzel mintegy iránytűt adva az ügyintézés szédítő forgatagában átnézve a gyakran felmerülő kérdéseket. Na és akkor vessük is bele magunkat…..
Bizonyára észrevettétek, hogy nem szoktunk bulvár hírekkel foglalkozni, és hírességek választásait sem szokásunk mélységekbe menően kitárgyalni. Viszont emellett a hír mellett egyáltalán nem tudtunk elmenni. És tudjátok mit? Nem is akarunk!  Amikor egy hercegnő kezére felkerül az eljegyzési gyűrű…..
Reméljük mind hallottátok már a legfontosabb esküvői babonát, és eszerint is jártok majd el, különben... különben... hát igen. Micsoda időket élünk! Pedig, ameddig nem töltöttetek fel szelfit a nagy napról sehová, nem is vagytok igazán házasok! Még több tippet és bejegyzést találtok a Tökéletlen…..
Ahány ház, annyi szokás, és ugyanez igaz a babonákra is. Sokan azt vallják, ha a menyasszony gyöngyékszert visel esküvőjén, az a házasságban elhullajtott könnyeket szimbolizálja. Mások úgy tartják, a gyöngyök átveszik a könnyek helyét, ezért a házasság boldog, örömteli lesz. És persze van olyan…..
Mielőtt ebbe belemerülnénk először is vegyük át az alapokat! Szóval a menyasszonyi csokor a ruha legszebb kiegészítője, alapszabály viszont, hogy a csokor nem vonhatja el a figyelmet a menyasszonyról! A csokornak harmonizálnia kell a menyasszony megjelenésével, stílusával, hajszínével, sminkjével,…..
Az esküvő lényege, hogy két ember papíron is egyesíti erejét, és a Nagy naptól kezdve hivatalosan együtt néznek szembe a jövővel. Ez pedig gyakran névváltozást is hoz egyik, másik, netán mindkét fél számára! Statisztikák alapján a régi “-né” utótagú nevek ma már egyre inkább háttérbe szorulnak, és…..