Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lukács.máté

10 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
London-Budapest tengely Május 2017.06.01 01:00:53
Április 30. és május 4. között otthon voltam, így sok év tervezése és nosztalgiázása után eljutottam a városligeti majálisra. Bárcsak ne mentem volna!Az egy dolog, hogy milyen állapotban van a Városliget, az pedig egy másik, hogy a munka ünnepére időzített rendezvények, pártok, civil szervezetek…..
Pár héttel ezelőtt ismét bringázni mentünk a Janival. Ezúttal észak Londont céloztuk meg a Limehouse Basin-től kiindulva, ahol a Regents Canal keleti vége, illetve a Lea River mesterséges bekötése is beletorkollik a Temzébe.Nem tudom elégszer ismételni önmagam, hogy minden egyes londoni kirándulás…..
Január után márciusban is itt volt a Kati. Nettó három napra, ha a pénteki cirka fél napos ideútját a pilóta rosszulléte miatt, és a keddi haza utazást nem számoljuk. Mint legutóbb, most is megpróbáltunk annyi programot belesüríteni ebbe a rövid időintervallumba, amennyit csak tudtunk. Kimerítő és…..
Az Egyesült Királyság a fejlett nyugati világ egyik éllovasa, technikailag is a leginkább fejlett országok közé tartozik, így nem meglepő módon az interneten történő vásárlás is nagy népszerűségnek örvend.A teljesség igénye nélkül mondhatom, hogy az Amazon, az Ebay és a Gumtree talán a legnépszerűbb…..
A város hídja és belső úthálózata sokkal inkább emberközelibb, mint Budapesten, így nincsen az a nyomasztó érzése sem az embernek, mint amikor a Rákóczi út/Kossuth Lajos utca/Erzsébet híd tengelyen teker, hogy a nyakán van az összes autó és busz. Mint, ahogy már korábban is írtam a TfL (Transport…..
Mik azok a dolgok, amik miatt beleszerettem Londonba, és mi az ami hiányzik Budapesthez képest? Lássuk: London tele van kisebb, nagyobb terekkel, parkokkal, erdőkkel, csatornákkal, folyókkal és tavakkal, ennek köszönhetően pedig az élővilága is rendkívül színes. A St. James parkban sétálva olyan…..
Kezdjük talán a legfontosabb dologgal, az időjárással. Sok emberhez hasonlóan én is ódzkodtam a Brit szigetek időjárásától egészen addig, amíg meg nem ismerkedtem vele. Alaptalan volt a félelmem, mert az őszi és téli évszak nagy részében száraz, helyenként csapadékos időjárás volt, nem pedig a…..
Igen, tudom, nagyon klisés, hogy pont Londont választottam én is megannyi honfitársam mellett, de ennek megvoltak a személyes okai és kötődései...
A következő válaszokkal meglátásom szerint a legtöbb kortársam és az idősebb generációk is egyre nagyobb százaléka szembesül nap, mint nap.Ha magamat egy szóban kellene jellemezni, akkor az semmiképp sem a pesszimista vagy az optimista lenne, hanem a realista. Úgy látom, hogy az én életemben elég…..
Az ember nem látja előre a jövőhét, ami egy hatalmas áldás.Én sem gondoltam volna, hogy egy 2015 novemberében megvásárolt,  2016 februárjára szóló, Ausztráliába tartó repülőjegy így felforgatja az életemet egy szimpla nyaralás. Pedig így lett... Abban már az utazásom előtt is biztos voltam, hogy az…..
Ha a budapesti Kossuth tér környékén, a Zoltán vagy a Garibaldi utcában járunk, észrevehetünk egy mindkét oldalról pollerekkel lezárt keresztutcát, a Garibaldi közt. Felkeltette az érdeklődésemet, hogy vajon mikor, és miért zárták le ezt a kis utcát, így utánajártam kicsit a dolognak...
A 200E buszjárat a Gyömrői úton így halad végig a Kőhídtól egészen a Ferihegyi gyorsforgalmi úttal történő összefonódásáig. Ezek az állapotok nem csak a városból kifele, hanem a városba tartó járaton is tapasztalhatók. Sajnos a videó nem is tudja teljes valójában…..
A Koszorú utcában állt a Megváltó a tábla elé. Takarásban lévő utcanévtábla címmel érkezett a bejelentés a Járókelőre a Koszorú utcából, ezzel a szöveggel: "A Koszorú utcában az utcanévtábla az előtte lévő pléh Krisztus takarásában van, kérem, hogy helyezzék…..
lukács.máté 2015.08.04 13:00:34
@bölcsbagoly: Ez az én bejelentésem kedves "bölcs" bagoly. Az efféle Krisztus ábrázolásnak pedig pléhkrisztus a megnevezése. De ha nekem nem hiszel, akkor a figyelmedbe ajánlom a következő gyűjteményt: plehkrisztus.blogspot.hu/
A vallási fellángolást pedig kár belekeverni egy ilyen ártatlan dologba.