Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emese Hlacs

5 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
15 nő és 16 férfi, köztük inuit, kwakwaka'wakw, indiai születésű sikh, afgán születésű muszlim, katolikus, zsidó, ateista, klasszikus zenész, határok nélküli orvos, volt űrhajós és kerekesszékes miniszter Justin Trudeau sokszínű liberális kormányában. És sok…..
  Miként a Nyitányban írtam, ez egy felfedező blog, vagyis én is csak éppen elkezdtem vizsgálódásaimat a tudomány és politika kapcsolatai, illetve a tényalapú vagy (bizonyíték-alapú) politika területén. Eddigiekben felgyülemlett gondolataimból készítettem egy Prezit.…..
Emese Hlacs 2015.11.01 14:30:58
@Meleg Sándor: Nyilván, csak nehéz beemelni, mármint számomra. Majd egy advanced modellben úgy 10 év kutatás után :) Egyelőre az eredeti elképzelésem az volt, hogy a háttér csupa betűvel kirakva, egymást váltogatva a money és media szavak, jelezvén, hogy az egész ennek a két "hatalmi ágnak" a mocsarában értelmezendő. De inkább tisztán tartottam. Félreértés ne essék alapvetően semmi kifogásom nincs a gazdaság és a média szerepe ellen, sőt. Ha szerepükben maradnak. Azzal van gondom, hogy politikai hatalmi ágakká emelkedtek, ami jórészt a manipulációnak és korrupciónak köszönhető. Önmagukban közvetítőként természetesen nélkülözhetetlen elemek és én így is értelmeztem őket. A kiegyensúlyozott (ami alatt értem, hogy mindenki számára minden erőforráshoz, javakhoz és információhoz egyenlő elérést biztosítanak, közvetítenek) média és gazdaság önmagában nem képviselne politikai hatalmat, szerintem. Mondom, idealista a modell :)
2015 október 19-én a Justin Trudeau vezette Liberális Párt nyerte meg a választásokat Kanadában, 184 mandátumot szerezve a 338 fős Képviselőházban*. Ezzel Stephen Harper közel 10 éves konzervatív kormányzásának vetett véget.   Aktuálpolitikai események kevéssé kerülnek a…..
Első posztomban bevezető gondolatokat fogalmaznék meg arról, mi dolga a tudománynak a politikával, a politikában. A legismertebb metszet: környezetpolitika Jómagam főiskolai diplomám megszerzése érdekében írt szakdolgozatom kapcsán foglalkoztam először „kicsiben”,…..
A blog olyan témakör feltérképezését vállalja, amelynek fogalmait, összefüggéseit és kontextusát ilyen formában Magyarországon kevesen dolgozzák fel. A forma a „felfedező blog”, avagy „tanulóblog”. Vagyis a szerző maga is zöldfülű a témában, nem szakértő, de…..
A Média 2.0 blog szervezésében kedden zajlott le az első nyilvános kerekasztal beszélgetés a kommunikációs szakok jelenével és jövőjével kapcsolatban, amióta kiszivárogtak az első hírek azokról a kormányzati tervekről, amelyek 2016-tól megszüntetnék többek között a hazai…..
Emese Hlacs 2015.04.17 17:00:14
@na4 elég nyilvánvaló, hogy nem sok rálátásod van a kommunikáció, mint szakma és tudomány teljes spektrumára, pedig érdemes lenne, mielőtt magvas véleményt fogalmazol meg. Első lépésként javaslom ezt a gyors guglizást: www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=engineering+communication+program&start=10 Majd belekukkantani az eredményekbe és olyan gondolatokkal barátkozni, minthogy: "Communication - the articulation and transmission of ideas and findings - is crucial to scientific and technological progress. Courses offered in this subject area help professionals conceive of communication as an integral part of work in their fields and improve communication skills, both written and verbal." Szabad fordításban: add el / át a mérnöki tudásodat kommunikáció nélkül. Nekem amúgy jobb, ha nekem fizetnek mérnökök kerek magyar mondatok megfogalmazásáért, mert nekik nem megy :) Plusz a Te logikáddal a hangmérnökök a második körben mennek :)
Emese Hlacs 2015.04.19 07:13:26
@na4: Vagy csak ideje nincs rá, mert inkább mérnökként funkcionál, "szófosás" helyett. Vagy blogokon való trollkodás helyett.
(Ui.: Én nem kommunikáció szakos vagyok. Agrármérnök és környezetkutató, aki tudománykommunikációval is foglalkozik. Mert van rá igény. És szükség. Például az ilyen - hangzatos, de téves - Einstein idézetek miatt.
Emese Hlacs 2015.04.19 11:23:28
@na4: Szívesen ;)