Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kpetya

0 bejegyzést írt és 2654 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi időben sokat foglalkoztam a gasztronómiával. Általában hozzátettem azt is, hogy nem kívánok versenyre kelni a szak-bloggerekkel. Ez továbbra sem cél, még akkor sem, ha most kivételesen egy konkrét recept is szóba kerül. A közelmúltban már írtam, hogy az én halászlevemet édesapám alapozta…..
A házhozszállítás egyre népszerűbb, a teherbiciklik pedig csökkenthetik a városok zsúfoltságát és szennyezésettségét.  ..
A címben feltett kérdésre bizonyos szempontból elég nehéz válaszolni, hiszen nyilván attól is függ, milyen színvonalú életre gondol az ember. Vanessa úgy döntött, neki egy hónapra 1500 eurója van a megélhetésre. Lássuk, hogyan jön ki ennyi pénzből...
Eljutnak mostmár az adatok a szimulátortól a kijelzőig. A szerver oldal már korábban elkészült, az arduino oldalon volt szükség még egy kis fejlesztésre, hogy a három MAX7221-es IC megjelenítse a szükséges  rádiós/navigációs frekvenciákat. Az öröm mégsem teljes. Az első gyors arduino progi…..
"Azért, hogy mások ne járhassanak úgy, mint mi"- ajánlotta figyelmünk József félresikeredett családi nyaralásuk történetét, mely egy tunéziai all inclusive hetet jelentett az észak-afrikai országokba kifejezetten rutinos utaztatónak számító Kartago Tours szervezésében. A fotókkal gazdagon…..
A szimulátorunk műszerfalán néhány visszajelzőt nem tudunk a monitoron megoldani (nincs rá hely), így azokat megépítjük külön. Ezek konkrétan a hibajelzők (annunciator) és a navigációs forrás választója (NAV/GPS). Ezek megjelenítéséhez 9 darab ledet kell az állapotoknak megfelelően külön-külön…..
Az épülő szimulátorban több helyen is szükség lesz 7 szegmenses LED kijelzők használatára. Amíg csak egy számjegyünk van, addig elég egyszerű a vezérlése, minden szegmenst külön ledként kezelve megjelenítjük a kívánt értéket. Amikor már több számjegy megjelenítésére alkalmas a kijelzőnk, akkor…..
kpetya 2019.06.05 10:29:00
kpetya 2019.06.05 11:05:43
A szimulátorunk műszerfalán számos kapcsoló helyezkedik el. Egy arduino micrót asználunk arra, hogy ezek állapotát ellenőrizzük és továbbítsuk a szimulátort futtató számítógépre. Az arduinóval egy joystickot emulálunk, amivel 32 nyomógomb állapotot tudunk küldeni. Ez a része nem gond. A probléma az,…..
1861. Orosz katonai tábor a varsói királyi palota előtti téren..
kpetya 2019.05.20 15:03:26
@molnibalage:
na persze.
Az étterem gyorsan alkalmazkodott a NER-hez, és megszüntette az értékelés lehetőségét. ..
kpetya 2019.01.08 15:22:59
@consul: erölködsz int malac a jégen
kpetya 2019.01.08 15:25:04
@Nancsibacsi:

azért te kis demagóg félszerzet, mert egy cég a saját pénzéből csinálja, orsós vekker meg a mi adónkból
A labdarúgó vb az a termék, amire mindenki rákap, ha profilba vág neki, ha nem, olyan, mint a Star Wars, amit majdnem mindenki el tud adni. A History Channel kéthetes, napi 24 órán át tartó futballmaratonjáról már reggel írtunk, az ugye a szakmaibb, vagy mittudomén, sportértékkel bíró része a…..
  Tavaly ősszel írtunk róla, hogy Pauley Perrette 15. évad utána otthagyja az NCIS című sorozatot. Akkor arról lehetett tudni, hogy közös megegyezés miatt jön el, elég volt 352(!) epizódnyi nyomozás, csinálna valami mást is. Néhány nappal ezelőtt viszont néhány Twitter-üzenetben arra utalt, hogy…..
Hegyi Gyula kitűnő kulturális újságíró volt. Sokszor múlattuk együtt az időt külföldi filmfesztiválokon. Aztán fölcsapott szocialista politikusnak, és lehúzott néhány évet az európai parlamentben. Talán még most is Brüsszelből küldte figyelemre méltó cikkét, amely tegnap látott napvilágot a…..
kpetya 2018.04.17 14:05:12
@CSL:
és mint mindig most is igaza van.
ha nem tetszik ne szavaz rá, szavazz a fidessre vagy az lmp-re, egy kutya.
kpetya 2018.04.17 14:05:54
@nemecsekerno_007:
szavazdd ki őket a parlamentből. nem sikerült? akkor te tévedtél.
kpetya 2018.04.17 14:08:40
@CSL:
Tudsz más vezető személyiséget? Nekem szinte mind 1 ha nem lmp-s vagy percemberes. Mert egy hangzatos párt vagy délibábos eszmék nem fognak 2 milla szavazót hozni vektor ellenében. Ez a bibi.
A Netlflix ügyvédjeinek állítólag eléggé fáj a fejük azóta, hogy megtudták: a sorozatos zaklatással vádolt Kevin Spacey kirúgása a House of Cards mellől alapvetően a jelenleg éppen forgatás alatt álló hatodik évad sorsát is megkérdőjelezi. Amikor ugye kiderült, hogy a főszerepet alakító Spacey…..
kpetya 2017.11.16 09:31:26
@Indriq:
nem! Ezt ugy hivják demagógia
A baloldal Ference most találta elérkezettnek az időt arra, hogy kampányba fogjon a külhoni magyaroknak a választási végeredmény szempontjából marginális, érzelmileg viszont annál terheltebb választójogával szemben -- nagyon helyes, mi is lehetne alkalmasabb a "demokratikus ellenzék"…..
kpetya 2017.11.02 09:31:11
Botka rezignáltan kommentálta Gyurcsány bejelentését. ..
kpetya 2017.10.27 08:46:08
@Kuviklacz:
b+ akkor miért baj hogy GyF nem szeretne közös listát. Eddig mindenki azt mantrázta, hogy nem akarnak közös listát GyF-fel.
Beszédírók MOST MUTASD MEG! 2017.10.19 23:18:24
Ez tragédia. Abban az értelemben is, hogy mindenképpen értékvesztéssel jár Sárosdi Lilla bátor kiállása. Már most kimondható, hogy a Vígszínház, Marton László, és a Színház- és Filmművészeti Egyetem jó hírneve megtépázódott, és további értékvesztés várható. A szervezetek és a főrendező…..
Botka Lászlót bedobta a törülköző, vagy ahogy dajcstomi mondta, az antigyurcsányista forradalom végképp felfalta önnön gyermekét. Vak csoszogását hallani eltévedt lovasoknak. A magyar baloldal újfent látványosan nem tudott kivergődni abból öntökönszúrás-spirálból, amiben vagy tíz éve, az első…..
kpetya 2017.10.05 14:56:19
@Rwindx:

demagóg hülyeség amit mondasz. az a gond, hogy 40% szavazattal 66% nál is több helyet lehet szerezni a parlamentben.
A lányom 37 éves, két lánya van. Igazi Édesanya, példásan neveli a gyerekeit. Büszke vagyok rá. Az élet úgy hozta, hogy a gyermekei Édesapjával külön váltak az útjaik, de megmaradt a jó kapcsolat. A lányom három éve együtt élt egy szintén nagyon család centrikus fiatalemberrel. Az idő múlásával a…..
kpetya 2017.06.15 08:08:08
@zokogjatok:

simán lehet igaz. Ikerházban lakunk. Osztatlan közös tulajdon, ügyvédi szerzödés a megosztásról, szárazpecsét, földhivatalba leadva. Lakcimbejelentésnél kérték a másik lakás tulajdonosának hozzájárulását. Kérdeztem oszt az minek? Csak. Mondtam mentek ti a p..ba, én meg az irodavezetőhöz és a jegyzőhöz. Csak meg tudták csinálni hozzájárulás nélkül is.
1980. Toronto, Kanada. A szovjetek afganisztáni bevonulása elleni tiltakozásul a helyi töltőállomás tulajdonosa nem hajlandó megtankolni a szovjet gyártmányú Ladákat  ..
kpetya 2017.03.14 12:09:20
@¿Qué tapas hay?:
szvsz nem azon ment a vita hogy ki a nagyobb genya hanem azon, hogy az usa-t nem kertek szamon a törtentek miatt.
A fapados repülőtársaságok szuperek, mert soha annyi ember nem utazgathatott szerte a világban, mint mióta léteznek, bár az is igaz, hogy gyakran kényelmetlen körülmények között, késve és sok mindenért extra felárat kérve szállítják utasaikat. Ezek bosszantó dolgok, de talán a legbosszantóbb az, ha…..
kpetya 2017.01.04 14:55:09
@gabors2:
szvsz, csak ugy nem teheti meg.
kpetya 2017.01.04 15:00:24
@gabors2:
a fogyaszto vedelmen keresztul kell perelni oket. kocsmai ki nem szolgalasbol mintha mar lett volna per.
Néhány napja leltem néhány képre Chris Niedenthal fotós gyűjteményében, aki a nyolcvanas évek jellegzetes kelet-európai mindennapjait is megörökítette. Rengeteg fényképet találhatunk tőle Lengyelországról, de van nála Csehszlovákia, Szovjetunió, Románia, és szerencsére Magyarország is. Ma ezt hoztam…..
kpetya 2016.12.27 21:22:32
@midnight coder:
én azért jártam a petőfi hid melletti számgép központba mert ott volt GUTS. Átirtam vmi magasabb jogosultsagi ficak inditó file-t, hogy magasabb prioritással indithassak jobot.
Egy kedves olvasónk küldött nekem egy linket, amiből a képeket sallangmentesen posztolnám, annyira szépek. Tudom, hogy többen nem szeretik az utólag színezett fotókat, pedig ezek megint elég színvonalasan elkészítettek. 10 híres épület, vagy csúnya angol szóval landmark építését láthatjátok ma,…..
kpetya 2016.06.17 14:40:28
@Tiborpapa:
Kivéve ha az adott területen nem laktak. Már pedig a kárpát medencében ha laktak is azok rokonok voltak.
Európa a második világháború küszöbén. Anglia, Franciaország, Németország és Ausztria egy amerikai turista hihetetlen felvételein, aki New Yorkból érkezett az SS Normandie fedélzetén az öreg kontinensre 1939 tavaszán...
kpetya 2016.06.15 17:26:09
@karandash:
ezt hivják ugy hogy csusztatás vagy demagógia
1. Nem prioritás az „A-ból B-be legrövidebb” elv Mikor Budapesten szoktam kerékpározni nekem sem szokott ez fontos lenni. Minek menjek kinn a nagy forgalomban, vagy párhuzamosan a járdán/gyalog- és kerékpárúton gyök kettővel, mikor pár utcával arrébb párhuzamosan ugyanoda jutok? Alig van forgalom,…..