Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bakni

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre nehezebb leküzdenem azt a bizalmatlanságot, amit az évről-évre pocsékabb filmtermés táplál bennem. Épp ezért csak remélni tudom, kizárólag az gátolja meg, hogy idén se volt miből összeválogatnom egy a legjobbakból álló listát, hogy kihagytam 2018 legjavát. Szemétből legalább nincs hiány, de…..
A napokban több órát töltöttem vonaton, és módomban állt megfigyelni, hogyan viszonyulnak az emberek az automata ajtó témájához. Az IC első osztályon (lehet, hogy máshol is) olyan ajtó volt, amelynél a kilincset a nyitásirányba kissé megnyomva kinyílt, majd automatikusan bezáródott. Ezt…..
Tudjuk, mit vesz fel a Sziget-VIP-ben mindenki ezen a nyáron: 2rule sportfelsőt! Nem azért, mert jó a minősége, vagy fel bírja venni bármiben a versenyt a konkurenciával. Egyszerűen MENŐ!..
bakni 2018.05.18 13:52:49
@ember100:

Hali! :)

Igen, az angolul tudókra én is gondoltam, de ők is csak annyit értenek, hogy "két szabály" :) Legtöbbjük meg valszeg azt se tudja mi az a Turul.
Ha meg nem merik, vagy nem bírják leírni (pfff), akkor meg mi a francért turulkodnak?!

Áhh, mindegy, tényleg kész agyrém. :)
bakni 2018.05.18 15:21:54
@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát:

Tulajdonképpen igazad van, azoknak sem sok értelme van, de szerintem még mindig tőbb van ezeknek a 2-3 betűs megoldásoknak, mint ennek a 2rule-izének.
És ahogy te is írtad, a lengyeleknek is bejótt, hisz veszik mint a cukrot :) (oké, a Humanic kivétel, már ami a betűszámot illeti)

Na jó, nem akarok ezen rugózni, ez van, ezt kell szeretni (vagy nem), és ki tudja, ha beválik a cucc, akár az is előfordulhat, hogy a lengyelek fogják venni. :)
bakni 2018.05.18 15:51:44
@GIeccsertetű:
"Hát azért mert ezek a patkányszutykok az egyik pofájukkal szidják a nyugatot, a másik pofájukkal meg majmolják őket és nyalják a seggükket."

Igen, ezt én is így látom.
Ebben a cikkben, hoztunk nektek néhány stílus tippet, amire esetleg ti nem is gondolnátok, hogy milyen sokat dobhat, vagy ronthat a tökéletes szetteteken. Érdemes végig olvasni mert alapvetőnek tűnő de nagyon érdekes kis ’praktikákat’ gyűjtöttünk össze nektek...
Kezdhetném így is: Európának, benne Magyarországnak soha ekkora szüksége nem volt még hazaszeretetre, mint a mostani időkben. Az Európai Unió az eddig tapasztalt legnagyobb válságát éli, a gazdaságot csak az olcsó munkaerő és hatalmas adókedvezmények miatt ide települő cégek tartják életben.…..
Hogy mi választás kérdése? Az, hogy ott leszel-e most szombaton a Pride legfontosabb rendezvényén, a felvonuláson. Ez választás, és mi reméljük, hogy nagyon sokan leszünk! Mondjunk együtt nemet a gyűlölködésre, mondjunk igent arra, hogy minden személy és minden szeretet más, mégis egyformán értékes!…..
bakni 2016.06.30 18:08:57
@Attilajukkaja: Jogos :))
bakni 2016.06.30 18:44:38
@Attilajukkaja: "A Pride pedig egy fesztival, nem is felvonulas. Szerintem annak is kell venni."
Egyetértek ezzel.
bakni 2016.06.30 19:47:23
@Attilajukkaja: Hogy a gyűlöletre lenne igény? Hát nem hiszek ebben, legalábbis nem tudok róla, hogy készült e ezzel kapcsolatban valamilyen felmérés, de nem is kell mert sajnos a jelek szerint jelen van ha akarjuk ha nem...
Nem vagyok meleg, nincs is velük bajom. Voltam már melegfelvonuláson, és ha fesztiválként nézzük semmi rossz nincs ebben, jo buli, van hangulat, stb, mint más fesztiválokon. Azt is megértem, hogy a szervezők szerint ez az esemény az elfogadásról, egyenlőségről szól, de sajnos úgy tűnik nem ez a módja,legalábbis ha azt nézzük, hogy még a huszonvalahányadik felvonulás után is kordonokra és erős rendőri védelem szükséges egy ilyen eseményhez...
Egy igazán dús szakáll növesztése igazi kihívás lehet egy férfi számára, mely különböző okokra vezethető vissza. A legtöbb esetben egy bizonyos hossz elérése után, a viszketés olyan elviselhetetlenné válik, hogy sokan nem bírják tovább és egyszerűen levágják. Ezt lehet…..
Schuster Lóránt P. Mobil-vezetőnek kijött egy könyve, a Kaptafa. Nem vállalta senki a kiadást, szóval szerzőiben jelent meg vécépapíron, ahogy Schuster mondja. Azért nem kockáztatott senki, mert alaposan alázza a zenésztársait benne, Schuster számít is a perekre. A Blikk idézett…..
bakni 2015.12.10 17:58:22
@Fedor: Én is pont erre gondoltam. Azt hiszem nem is kell ehhez több kommentár...
ras2 Kudarc 2015.11.20 20:24:04
Nem jó bevallani – igaz, elszenvedni se kellemes. Két hónapja kezdtem el önkéntesként mentorálni egy 16 éves cigány srácot, aki harmadszor járja az ötödik osztályt, és nem azért mintha értelmi fogyatékos lenne. Budapesttől 50 perces vonatútra, egy kétezres faluban él, és a…..
bakni 2015.11.24 14:14:56
@látjátok feleim szümtükkel: Hm, hát lehet, hogy rossz oldalról közelítem ezt az egészet, de a Rás korával kapcsolatos megjegyzésem, csupán csak egy megjegyzés volt, semmi több... ennek, amit idéztél tőlem, így semmi értelme.

Egy társadalom -nagyon leegyszerűsítve- ellentétes dolgokból áll. Fiatal, idős, buta, okos, szép, csúnya, jó, rossz stb stb. Összességében mégsem fekete vagy fehér, hanem szürke, mert ezek az ellentétek a társadalmat felépítő alanyokban is megvan. Ez így volt mindig és így is lesz, teljesen természetes. Ezekből kifolyólag mindig is lesznek szakadékok, vagy éppen hidak is épülnek azon a szakadékon.
Nyilván nem lehet felelős, de nem is értem, hogy jön ez ide... Azzal sem értek egyet, hogy a bölcsesség a korral jár... rutin, meg tapasztalat az igen, de egy fiatal is lehet bölcs, ahogy egy -mondjuk- 40 éves is lehet buta, ostoba.
Rás bölcsességét nem akarom kétségbe vonni, nem is tudnám, hiszen nem is ismerem. Feltételezem, hogy akár én is tanulhatnék tőle, ahogy a leírt történetéből. Ettől függetlenül egy bölcs ember is csinálhat valamit rosszul, de ő tanul is belőle...

Bizony, nekem is volt... volt nálam fiatalabb is, és idősebb is, akiktől volt mit tanulnom.
bakni 2015.11.24 18:06:20
@egy nagyi: Köszönöm, hogy megosztottad saját ismereteidet Rásról, tulajdonképpen én is így képzelem Őt. Empata személy, akinél a segíteni akarás nem megkérdőjelezhető. A vállalkozását még idejében hagyta abba, úgy érezte megtett minden tőle telhetőt.
bakni 2015.11.25 09:36:46
@rás: Na, ez az igazi kudarc, amikor külső tényezők, nyomás értelmetlenül akadályozzák az embert a feladatuk elvégzésében... így szinte lehetetlen érvényesülni, eredményt elérni. Rás! Sajnálom, hogy így alakult...
Rendszerint a lehető legtávolabb tartom magam (és ezzel együtt írásaimat) a napi aktualitásoktól, a politikától, van azonban, amikor kivételt kell tenni, a mostani eset pedig ilyen. Talán nincs ember az országban, aki ne hallott volna a borát megmérgező gazdáról. V. Pál…..
bakni 2015.11.12 17:40:39
@Counter: Igen, ezért írtam feltételes módban.
bakni 2015.11.12 17:47:56
@Counter: Igen, valóban nem, ezért írtam feltételes módban...

A gazda szavahihetősége kérdéses? Ennek az éremnek két oldala van. Ha azt mondja nem ő tette, az jelentheti az ellenkezőjét is.
bakni 2015.11.12 18:05:59
@Counter: Úgy tűnik, hogy tulajdonképpen egyről beszélünk, csak elbeszélünk egymás mellett... :)
"- Vonatrablás? - Tudományos kísérlet!"..
bakni 2015.11.02 18:59:13
@scal: Szerintem Einstein nem ment sehova, legalábbis a klasszikus értelemben nem utazott az időben, hanem hibernálódott... Ezért volt jéghideg a kocsi, és ezért mutatott 1 perccel kevesebbet az ő órája a valós időhöz képest, amikor "visszajött". :)
Minden évben megrendezik a World Press Photo-t, amely keretein belül megannyi díjnyertes sajtófotót mustrálhatunk végig, miközben az elmúlt évek eseményei és korunk fontos kérdései újra felsejlenek előttünk. Mégis, évről-évre egyre határozottabban állíthatom, hogy a…..
bakni 2015.10.07 07:24:49
@Tomi from Space: "A kép megrázó meg mindent megmutató as usual, a lényeg nem is ebben van, hanem abban, hogy a készítője pár évre rá öngyilkos lett, mert nem bírta sem a képpel és sem az egyéb látottakkal járó terhet."
A bűntudat ölte meg. Nem segített azon a szerencsétlen gyereken, csak lefotózta, és otthagyta a keselyűvel... Lehet hogy a fotóriportereknek nem dolguk beleavatkozni a dolgok menetébe, csak dokumentálni, de azért erkölcs, emberség is van a világon... Ennyit a te hiteles fotósodról...
Mandiner blog Én bicikli Budapest 2015.04.25 18:31:00
Még csak nem is terveztem, hogy részt veszek az I Bike Budapesten. Aztán csak kicsalogatott az esemény, s a végtelen hosszúságúnak tűnő menet egy pontján becsatlakoztam a kétkerekűek áramlatába, hogy együtt élvezzük az elcsendesedett Budapestet egy tavaszi szombat…..
bakni 2015.04.26 10:54:04
@csőcsere: " külön utak a gyalogosoknak, bicikliseknek és autóknak!"
Sajnos ki kell hogy ábrándítsalak... Lehet hogy ez működik ott Skandináviában, de itthon nem hiszem. A városban ahol lakok, van külön bringaút és gyalogút egymás mellett. Szerinted melyiket használják a gyalogosok? Naná, hogy a bringautat, a bringások meg kénytelenek átmenni a gyalogútra. Ha meg valaki rászól a gyalogosokra, és próbálja megértetni velük a dolgot, naná, hogy még nekik áll feljebb! Sokat járok Pestre, és az ott látottak, tapasztaltak alapján, szerintem sajnos ott is ugyanez lenne... persze ne legyen igazam :)
bakni 2015.04.26 11:17:46
@pythonozok: Igen,sajnos el is hiszem... A Bajcsyn én is tapasztaltam sajna. De azért egyes bringásokat és autósokat se kell félteni...
Lassan boldog-boldogtalan okostelefont használ, szinte már csodaszámba megy, ha valakinek nincs mobilnete, nem szelfizik és nem a Facebookon éli az életét. Érdemes körülnézni a tömegközlekedési eszközökön, szinte mindenki a mobilját tapogatja, még azok sem beszélgetnek, akik…..
bakni 2015.04.12 06:34:15
@Ne küldj levelet: Eddig ez volt a legbölcsebb hozzászólás...
Én életemben 2x voltam kaszinóban, annak is van vagy 15 éve már, így nem tudom, mennyire általános, hogy fizetni kell a fogyasztásért, de ezt a 200 forintot nem értem. Hogy minek, miközben egy átlag pesti kávézóban is 4-500 Ft? Tisztelt Andrew G. Vajna! A minap jártam az egyik…..
Retrofília Commodore 64 2015.02.10 12:41:11
Merem állítani, nincs olyan ember széles e világon, akinek a Commodore 64 név nem mondana semmit. 1982-ben Jack Tramiel úr létrehozta a legendás Commodore Business Machines elektronikai céget és piacra dobták minden idők legjobb személyi számítógépét. Csúcs szuper hang és grafika…..
Az 1999-es Baljós árnyak – a felemás kritikai fogadtatás ellenére is – óriási sikernek bizonyult, és 16 év után a Star Wars ismét a csúcson volt. George Lucas sokat emlegetett alkotómódszere, miszerint mindig az adott korszak legfejlettebb trükktechnikáját kívánja használni…..
Alibanya jegyzetel Portfólió 2015.01.17 07:42:29
Megérkeztem a mai adag futásból, nagyon jól érzem magam, egyre inkább belejövök, egyre hosszabb távokat tudok végig ügetni. A testem egyre feszesebb és ruganyosabb, maga a csoda. Egy kis problémát érzékelek a dologban: futás közben kénytelen vagyok az életemen gondolkodni, ami már annyira unalmas,…..
bakni 2015.01.18 18:04:30
"nézem magam a tükörben. Hát takaros...mit tagadjam" "a koromhoz képest meg bomba"
Komolyan örülök, hogy ilyen jó viszonyba vagy önmagaddal, az önbizalom sokat számít, dehát mégiscsak önmagadat dicsérgeted :) Arról meg fogalmam sincs hány éves vagy, úgyhogy a korod épp úgy lehet 15(már csak a jelen írásod alapján ítélve is), mint 40akárhány...

"de én nem szeretem ezt, sosem kerestem másban a hibát. Biztos bennem van már a hiba, itt hordom a zsebembe"
Nem kerested, mi?! :) Hát nem úgy tűnik, már csak ebből a cikkből sem... Na de azért látom van itt önkritika is, remek! Bár ez inkább csak álszenteskedésnek tűnik... :)

"Amúgy a férfiak meg a legszebbek és legigényesebbek, akikkel összehozott eddig a sors, hibátlan mind"
Hát persze, rögtön gondoltam... még ha csak külsőségekről is van szó. :)

"... ma Magyarországon 10-ből négy férfi potencia zavarral küzd, hát lehet, de én akkor az elmúlt időszakban mind a néggyel találkoztam..."
Micsoda világfájdalom, rettentően sajnállak, meg a sorstársaidat is, akik veled együtt meg vannak róla győződve, hogy nem tehetnek arról, hogy nem működik a szex, arról csak is a partner tehet. Titeket csak a sors büntet - persze ártatlanul -, hogy kifogjátok az ilyen pasikat... :P
Sajnos tény, hogy a férfiak jó része potenciazavarral küzd, ahogy a nőknek is megvan a maguk baja, amiről még véletlenül sem esik szó. Ugyan miért is... Ahogy arról sem nagyon esik szó, hogy nagyon sokszor a partnerek nem igazán partnerek az ágyban (sem), mindenki a másiktól várja a csodát. Így nem is csoda hogy nem működik a dolog...

"Kezdek átmenni ilyen pszichodokiba ..."
Kérlek ne tedd! Még viccből se. Hidd el, többet ártasz vele, mint használsz! Igen, nyilván nem kérdezheted meg, de ha vagy olyan ostoba, hogy mégis (egyébként egy pszichodoki ezt biztos nem tenné meg), ha azt hiszed hogy az a módszer segíteni fog, akkor hajrá, aztán majd jöhet újra egy önsajnáltató cikk... :)

"Én megértő ember vagyok, egy Buddha, nem akarok senkit bántani, megértően figyelem a pasi küzdelmét a farkával, de miért én?"

Huh, azért ne túlozzunk, Buddhának meg aztán a talpáig sem érsz fel! Ha annyira megértő lennél, ez a cikk nem így jött volna össze... Mi az hogy miért te, hogy lehetsz ennyire önző?! Ez sajnos nem csak a te egyedüli problémád! Akár a férfiak is mondhatnák...

"Tudom magyar ember büszkesége a farka. Férfi ember, csak izzó bika lehet"
Már nem azért, de ezt inkább ti nők mondjátok, ti sugalljátok, így nem csoda, ha a férfiak úgy is próbálnak tenni, hogy megfeleljenek az "elvárásoknak" Aztán csodálkozol hogy ez van?!
Igen, sajnos a pasiknak is meg van a ócska dumájuk, ők is olyanok sokszor, hogy a másikban keresik a hibát, szóval nekik is lenne mit tanulniuk... A legfőbb gond ezzel a "Nekem szar, hát legyen most már neked is, és tényleg" Mindkét részről... Pl a pasiknak nem a nőt kéne hibáztatni, a nőknek meg nem kéne kiröhögi, elküldeni, megalázni a pasit, ha nem működik a szerszáma, megértés és összhang kellene mindkét részről.

Ja, még annyi, ha már unod a béna pasikat, akkor javaslom a pornóipart... Ha olyan jól nézel ki, mint ahogy azt állítod magadról, biztos felvesznek. Gondolom ott nem okozna gondot mindenféle potenciazavar izé... :))
bakni 2015.01.18 18:25:40
@Alibanya1: :)) Már vártam ezt. Sejtettem hogy csak ennyit bírsz leszűrni ebből az egészből :D
bakni 2015.01.18 18:58:17
@Pixynor: Elismerem nem szép dolog a személyeskedés, elnézést is kérek, de nem a cikkírótól, hanem tőled...

"Talán, mert maga a poszt írója egy szexuálisan teljesen egészséges nő, aki nem ismeri, hogy női oldalról milyen problémák adódhatnak."

Kívánom neki, hogy ne is tapasztalja meg, de ettől még az éremnek két oldala van...

"Persze, hisz minden nő elvárása otthon, hogy a féjre, élettársa unja már őt a szexben, és gyorsan menjen el dugjon idegen nőkkel, mert az milyen jó izgis. De vacsira hazaérjen ám. "

Ez most hogy jön ide? Szerintem kicsit tereled a dolgot... Arról van szó, hogy a cikkíró szerint pasik úgy gondolják, hogy bizony bikának kell lenni nekik az ágyban. Én meg erre mondtam, hogy ezt a nők, mondják, sugallják... (na persze ott vannak azért a mucsómacsók is, ők kivételek :) ) Aztán a nő csak sír, ha mindig kifogja a béna pasikat... A megcsalás szerintem más téma, amúgy is ez megint egy olyan érem, aminek szintén két oldala van...
Szeretem a Southern Movie-t. Olyan filmeket sorolnak ide, amelyek az USA déli államaiban játszódnak, bemutatva azok sajátos hangulatát, kultúráját, egyedülálló karaktereit. Ízelítőt adnak az ott élők küzdelmes mindennapjaiból, legyen szó a történelmi időkről, a XX. század…..
„Pszichológus? De hát nem vagyok én bolond!” – mondják sokan felháborodva akkor, amikor család- vagy háziorvosuk, családtagjuk vagy ismerősük azt javasolja, vegyenek részt pszichológiai állapotfelmérésen vagy kezelésen. A sokakban megtalálható tévhitek és fantáziák a pszichológusokkal és a pszichés…..
Filmbook Csillagok között 2014.11.04 17:54:34
Christopher Nolan eljutott nálam az utóbbi években egy nagyon magas szintre. Bízok benne. És jobban bízok benne, mint sok kedvencemben. Nem zengtem róla ódákat soha, hiába voltak jobbnál jobb filmjei. Végül átbillent a mérleg, tökéletesen meggyőzött, mert lehet, hogy nem csinál…..
bakni 2014.11.05 17:05:14
@Santino89: Hm... hát, szerintem a Rettenthetetlen pont rossz példa, mert bár valószínűleg katartikusnak szánták a végét az alkotók, amilyennek leírtad, de szerintem kiszámítható volt, hogy Wallace nem kerülheti el a sorsát, így nem volt olyan nagy hatású a vége. Legalábbis nálam nem, sőt egy kicsit mesterkéltnek is tűnt... Bár aztán ettől függetlenül más másképp láthatta... :)
Tudom, fura egy listát úgy összeállítani, hogy igazából kicsi a választék, amiből össze kell írni egy 10-es vagy 5-ös listát, de mégis bátorkodtam meglépni ezt. Az Interstellar közeledtével úgy gondoltam, hogy illene kicsit beszélni a XXI. század legjobb rendezőjéről,…..
Trashnevelés Cannibal Holocaust 2014.10.31 08:30:00
Ha van a horrornak igazán mély bugyra, akkor az a Ruggero Deodato 1980-as botrányfilmje a Cannibal Holocaust. Az első talált kamerás horrorként számon tartott film, még mai szemmel is egy végtelenül kegyetlen alkotás ami olyan sötét képet fest a civilizált emberről, mely napjainkban is ritka...
Bár nem egészen értem, miért tartja fontosnak a Heti Válasz, hogy időről-időre arról írjon cikkeket, hogy hogyan és miért kellene a homoszexualitást gyógyítani (hiszen az LMBT+ emberek nem betegek), de mivel sokadjára példálóznak szerintük sikeres amerikai példákkal, érdemes…..
bakni 2014.10.31 17:41:49
@csakférfi: :DDD Te olyan sötét vagy, mint barlang az éjszakában, "gratulálok" hozzá! (Azért ne aggódj, nem vagy egyedül, nyugodtan kezet foghatsz ezzel a Blogger Gézával.) Pedig egysmás olyan szépen és érthetően leírt mindent...