Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maxval a hozzászóló birca

5 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang Emlékezz! 2014.12.09 07:07:00
Mint ismeretes, 6 évet éltem Kubában, a 80-as években.   Az egyik legnépszerűbb utcai politikai propagandaplakáton egy félelemtől remegő Samu bácsi ált, szemben vele egy győzedelmes szakállas harcos. A szöveg rajta angolul volt “Remember Girón!”. Girón annak a falunak a…..
bircahang Déli Áramlat 2014.12.08 07:07:00
Az ügy, ami miatt az előző bolgár kormányt megbuktatta Washington. Már írtam a témáról.   A magyar baloldal és a magyar jobboldal hatalmas tévedése, hogy a két oldalt igyekszik a jó és rossz rendszerben elhelyezni (persze mindkét oldal fordított módon, de ez mindegy), pedig…..
Valahogy úgy alakult, hogy két olyan posztot is a figyelmembe ajánlottak a héten, amely Ázsiában játszódik, így aztán arra gondoltam, ha már egyszer ott vagyunk, maradjunk is ott, így Kína és Szingapúr mellett ma Sri Lankára látogatunk el. Érdekesnél érdekesebb történetek…..
maxval a hozzászóló birca 2014.12.07 17:30:31
@Mirjam2:

Igen, ez így van.

Egy keresztény FB-csoportban írta pár hónapja egy szerzetes, hogy mekkora önbecsapás a szegénységet önmagában pozitívumnak és az egyszerű élet szinonímájának tekinteni. S pont indiai tapasztalatairól írt.

A pozitív érték nem a szegénység, mert sokan szimplán kényszerből azok. A pozitív érték az anyagiasság elvetése.

Ami pedig az egyszerű életet illeti, az szellemi kérdés, s nem hely- vagy korfüggő. Az adott helyen és korban kell élni, s nem menekülést keresni más helyre vagy korba. Senki sem lesz attól jobb ember, hogy elköltözik pár ezer kilométerrel odébb vagy szegényebb országba.

A más kor utáni vágyakozás pedig protestáns tévtanítás. Lásd pl. az amisheket, akik azt hiszik, XVII. századi szinten kell élni. Ez abszurdum, sőt keresztényellenes. Jézus sem élt pl. az i. e. V. századi szokások szerint, hanem a maga századában, az i. sz. I. században.
Megmondom őszintén, engem egyáltalán nem érdekel, hogy az egyelőre kétharmadban narancssárga parlamenti patkóban ülő képviselők szolgálati gépeikről mennyi pornót néznek. Nem zavar, hogy ez jogerősen nem nyilvános adat. Azt viszont egyre nehezebben fogadja be a gyomrom, hogy a…..
maxval a hozzászóló birca 2014.12.07 10:09:54
@Tiszteltetem Brüsszelet:

Így igaz. A magyar politikában a korrupció nem szempont, mert minden párt korrupt.
maxval a hozzászóló birca 2014.12.07 11:19:05
@dr kíváncsivagyok:

Nem hiszem ezt. Azt elhiszem, hogy a Fidesznél nagyobb a korrupció, de semmiképpen sincs nagyságrendbeli eltérés.

Azaz az egész kérdés lényegtelen.

Azt kell nézni, kinek a politikája hasznosabb az országnak. Márpedig ebben a Fidesz a nyertes.
Túl sok a gyáva, névtelen troll, aki fizetett propagandát végez az oroszok meg a kínaiak pénzén - tudhatjuk meg Bede Márton cikkéből a 444-en. Bede egyébként bevallottan leszarja az olvasói véleményeket, ahogy azt az írásából vett idézetek egyikében a saját szemünkkel is…..
bircahang Ukrajna, a gyámság 2014.12.07 07:07:00
Régi kommunista gyakorlat volt szovjet állampolgárok exportálása a szovjet érdekövezetbe tartozó, gyakorlatilag megszállt államok vezetésébe.   Magyarországon a jelenség túlságosan is ismert: Rákosi, Gerő, Nagy, s sokan mások mind szovjet állampolgárok voltak. A kommunista…..
Észrevettétek már, hogy a hídon vonuló tüntetők képe milyen látványos téma?! A hídon átvonuló tömeget általában jól lehet fényképezni valamely magasabb pontról, a parton. A hídon jól látszik a tömeg mérete. A híd és az emberek hálás témát jelentenek. Ráadásul a…..
maxval a hozzászóló birca 2014.12.06 14:22:52
Úgy vélem, jogosan merül fel a kérdés sokunkban. Általában erről beszélgetünk, mi együtt, amikor a téma szóba kerül. Azok a szó valódi és pozitív értelemében vett nemzettudatossággal rendelkezők, akik felismerték, tényleg nincs hova tovább. Az eltelt huszonöt év minden…..
maxval a hozzászóló birca 2014.12.06 14:20:39
@Sir Galahad:

Ez nem így van. Amit állítasz, hogy a nép szavaz, s a többség dönt, az csakis áldemokratikus faszista diktatúrákban szokás.

Egy igazi liberális demokráciában az van mindig hatalmon, akit az amerikai követség és a helyi ballib agytröszt kiválaszt!
csibakata A McCain-gate margójára 2014.12.05 10:02:32
Miközben mindenki a McCain-gate részleteit, a reakciók szemantikáját és a szereplők pozícióját elemzi, valamiért úgy érzem, hogy ebben a sztoriban egyetlen értelmes és fontos üzenet van. Egy amerikai szenátor egy beszédben, amit egy tudhatóan bukó szavazás előtt tart, bedob…..
maxval a hozzászóló birca 2014.12.06 12:44:44
Összeült a nyugati agytröszt Washingtonban. Az ülés célja: valahogy csökkenteni Putyin orosz elnök népszerűségét Oroszországban.   A gazdasági szankciók fő célja: elegedtelenséget kelteni Oroszországban. Hiszen csökkeni az életszínvonal, ez mindenkit érint, s ez…..
Olvasgatom a 2004. december 5-i gyalázatra való visszaemlékezéseket / értelmezéseket, még mindig nagy a katyvasz. Pedig ölég egyszerű a történet: 1. 2004. december 5-e előtt minden idők legocsmányabb kampányát (by Gazda Albert) tolták Gyurcsányék. 2. A magyar állampolgársági…..
maxval a hozzászóló birca 2014.12.06 10:06:22
@baldoc:

A világ legtermészetesebb dolga külföldről szavazni.
maxval a hozzászóló birca 2014.12.06 11:37:06
@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Mármint idén? A követségen szavaztam. Nekem olyan 40 perc ez.

Levélben nem szavazhattam, mert ehhez meg kellett volna szüntetni a magyarországi lakcímemet.
Orbán Viktor megbántódott. Egy amerikai szenátor, egy ottani Kövér László, egy helyi Deutsch Tamás túlzó jelzőt használt a miniszterek elnökére. Van ilyen. Az amerikai szenátor szavai eljutnak Orbán Viktorhoz. A magyar emberek szavai nem jutnak el. A nagyobbik baj ez. Mindenkinek…..
Dinamó Műhely Milán 2014.11.07 12:59:03
Milán meghalt. Tulajdonképpen ennyi. Vége. Rózsa Milán, egy kedves barátom, egy vállaltan meleg férfi és az egyik legelszántabb, legőszintébb, tisztább szívű aktivista súlyos depresszióval küzdött, és most alul maradt. Jött a vonat.  Milán volt az az ember, akit a…..
  Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, bizonyos Rétvári szerint Magyarországon sokkal jobban működik a polgári demokrácia, mint nyolc évvel ezelőtt, és ezt semmi sem bizonyítja jobban, mint az internetadó-javaslat visszavonása a tüntetések…..
Amint várható volt, a harmadik tüntetésre jóval kevesebben jöttek el, mert (1) a többség nem értette a célját, mivel a szervezők nem tették meg azt a szívességet, hogy világosan újraértelmezzék számukra a helyzetet Orbán reggeli lépését követően; (2) nem volt világos, hogy…..
Egyáltalán Nem Tisztelt Orbán Diktátor Úr! Mi, a nép, mind az 1200-an, azonnal követeljük, hogy folytassa az internetadó bevezetését. Viselkedése, hogy az eredeti ötletét visszavonta, nem európai stílusú lépés volt, ezért mélyen megvetjük Önt! Értse meg, mindent egy lapra…..
1000 leütés Tessék lehiggadni! 2014.10.31 15:12:49
Orbán jót húzott -- mi meg felkészületlenek voltunk erre, noha éppenséggel az absztrakció szintjén lehetett volna rá számítani, és már 7.59-kor egyértelműen reagálni rá, nem pedig először ezt, aztán azt mondani, rebesgetni, híresztelni, ma sem tudni pontosan, mit akartok.…..
Bár nem egészen értem, miért tartja fontosnak a Heti Válasz, hogy időről-időre arról írjon cikkeket, hogy hogyan és miért kellene a homoszexualitást gyógyítani (hiszen az LMBT+ emberek nem betegek), de mivel sokadjára példálóznak szerintük sikeres amerikai példákkal, érdemes…..
maxval a hozzászóló birca 2014.10.31 08:02:20
@chepunk:

Nincs pártom 20 éve.
maxval a hozzászóló birca 2014.10.31 08:07:36
@Rebelde:

Mi, keresztények bátran kiállunk az igazságért, minden üldözés, cenzúra, pocskondiázás ellenére.
maxval a hozzászóló birca 2014.10.31 12:36:26
@Balogh Torrente Tibi de la Omlás:

Az aspergereseket kezelik. S nem ismerek egyetlen asperegerest se, aki ezt ne tartaná betegségnek.