Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MandZs

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Mert magyar vagyok 2019.06.24 06:30:00
Ahogyan telnek a határátkelős évek, sokakat kezd el foglalkoztatni a magyarságuk kérdése. Hiányzik és ha igen, akkor mi: emberek, ételek, tárgyak, hangulatok, helyek? Ezeken gondolkodott el Balázs, aki két rövid, egymáshoz voltaképpen kapcsolódó szösszenetben osztotta meg a…..
MandZs 2019.06.24 11:15:49
Jómagam sem értem az írást. Egyrészt Karintia viszonylag közel van, ha annyira hiányzik az ország, miért nem látogat gyakrabban haza? Mi sokkal messzebbről, Dél-Németországból évente egyszer bizonyosan, de kétszer általában elutazunk Magyarországra, pedig nagyszülőként jöttünk két gyerekünk és itt született unokáink után, tehát a családunk is kint van. Nekem nincs honvágyam, mert azt tartom, az az otthoom, ahol a családom van, de magyar vagyok, kötődöm ahhoz az országhoz, ahol születtem és 59 évig éltem. Ezért megyek. Hogy mi a magyarságom lényege? József Attila, Radnóti, a magyar irodalom klasszikusai és a kortársak ugyanúgy, a magyar népi emlékek, népdalok, amiket kint is hallgatok, a magyar népmesék, amelyet olvasok unokáimnak, a szép magyar nyelv és helyesírás őrzése, s továbbadása. Ha bárhová utazom Európában, s találok magyar vonatkozásokat mindig büszke vagyok népemre. Többek között engem érdekel Mészáros Lőrinc gazdagodása (Vajna Tímea engem sem, sőt egyik teljesítmény nélküli celeb sem) azért érdekel a magyar közélet, mert nem mindegy, hogy hogyan lopják szét a hazámat. Nekem ez is a magyarságomhoz tartozik, hogy azért mert eljöttem, nem mindegy, hogy hogyan élnek honfitársaim, s virágzik-e a hazám, vagy csak fuldoklik. A magyar gasztronómiából ami hiányzik azt elkészítem, mert kint is van minden hozzávaló, még kolbászt is tudnék venni, de nem eszem ilyesmit. Soha nem "magyarkodom" - ahogy ez otthon szokás -, mert magyarságomat nem az határozza meg, hogy hol élek. Tartom magam olyan magyarnak magyar földön kívül, mint az a honfitársam, aki otthon él, de magyarsága abban merül ki, hogy trianonozik, de azt se tudja, hogy az mikor volt, és miért, vagy aki ismer minden teljesítmény nélküli celebet, de fogalma sincs, ki volt Esterházy Péter avagy Móra Ferenc. Ennyi röviden.
Miután az Orbán Viktort egykor legeciző Simicska Lajos visszaadta a Hír TV-t a Fidesznek, azonnal megszűnt a csatorna legsikeresebb műsora, a Szabadfogás, de a vitaműsor vezetői „szamizdatban” megcsinálták a soron következő, szerda esti adást, amit azóta 151 ezren néztek meg a Facebookon. A műsor…..
MandZs 2018.08.03 13:37:19
@afropöcs #8=======Đ ~ ~ ~: Nagyon keserű vagy, de ehhez Konoknak semmi köze. Csak Neked. Merj tovább lépni, hagyd ott az állami biztonságot (igen, az kényelmes), válaszd a versenyszférát, válaszd a szabadságot (tudom, az sem teljes), vagy próbáld ki magad más országban. Igaz, mindehhez bátorság, pozitivitás, kreativitás és nagyfokú szemléletváltás kell. Igen, egyszerűbb a frusztrációdat másokra kivetítve, keserűen kiadni magadból egy-egy kommentben (sajna, ez a divat), s tovább sajnálni magad 180 ezerért . Tényleg olcsón adod magad, de ezért te vagy a sáros, nem más.
A pénteki bejegyzésemben javasoltak fele már megvalósult: Botka László lemondott a miniszterelnök-jelöltségről. (Talán az is az utolsó cseppek közé tartozott, hogy itt a blogon 7 ezren, a Facebookon 32 ezren olvasták a posztot, amit átvett az Index és a Mandiner is.) Most itt az idő, hogy…..
Hogy az ember ne kapjon gutaütést! E helyütt már nem egyszer ekéztem az ELMŰ-t, mert amit adminisztráció címszó alatt művelnek, az a legjobb esetben is egy rossz vicc, de a mai akciójukkal végleg kihúzták nálam a gyufát. Azzal kezdődött, hogy felhív egy ismeretlen szám -…..
MandZs 2011.08.11 06:54:57
Oh, én ennek az ellenkezőjének vagyok szenvedője az informatikai átállás miatt, pedig szerintem csak emberi hanyagság van a dolgok mögött. Jómagam is csoportos beszedéssel fizetem a számlát, és én észleltem, hogy a bankom nem teljesítette a kifizetést. El akartam kerülni a problémát, felhívtam az ügyfélszolgálatot. 10 perc zene a fülemben, utána közölte egy hölgy, hogy azt az információt kapták, hogy a csoportos beszedés nem működik, így legyek szíves átutalni az összeget. Megtettem. Két nap múlva mégiscsak működött a csoportos beszedés, és újfent leemelték az összeget a számlámról. Telefon, ügyfélszolgálat, zene füleimnek, majd közölte egy újabb hölgy, hogy nem érti, hogyan működött mégis a csoportos beszedés, de 25-e után visszautalják az összeget. Természetesen ez a mai napig nem történt meg, többszöri telefonálásra mindig azt mondják, legyek türelmes. Nem vagyok türelmes, mint ahogyan velem sem lenne a szolgáltató, ha az egyenlegem mínuszos lenne.Jó példa vagy rá te is. Azt már fel sem merem ajánlani a szolgáltatónak, hogy tudjuk be az e haviba, mert félő, hogy megint én szívok, s ettől függetlenül újból leemelnék a számlámról az összeget. Valahogy ebben az országban úgy érzem, hogy nem a szolgáltató van értem, hanem én vagyok érte. Ráadásul az ügyfélszolgálat sorozatos "nem tudjuk", "türelem" szlogenjei azt mutatják, hogy mi a fenének ülnek ott, ha csak ezt tudják szajkózni.