Regisztráció Blogot indítok
Adatok
klerikálfasiszta kérődző (törölt)

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napok magyarországi történései rég nem látott kommunikációs aktivitást hoztak a magyar kormány és a különböző nemzetközi szereplők között. A helyzet olyan mélyen van átitatva belpolitikai vonatkozásokkal, hogy nem könnyű annak csupán külpolitikai olvasatáról…..
klerikálfasiszta kérődző (törölt) 2014.10.30 08:20:31
@polyvinyl: Ha így látod, akkor miért nem élsz még Oroszországban? Ott minden álmod megvalósulna.

Te a jóban, pozitívban is keresed a rosszat és mivel úgy állsz hozzá, ezért meg is találod az önigazolásodat. Szar lehet így élni.
klerikálfasiszta kérődző (törölt) 2014.11.01 05:30:50
@Krisz11: Dél-Korea egy demokrácia, olyan kulturális hatással, ami világra szóló, imádják Amerikát és a nyugati életvitelt, amit saját szájuk íze szerint át is formáltak és most tolják a világ arcába. Kommersz popkultúra és vad önmegvalósítási vágy, közben ipari termelés felfutása, minden áron beágyazódás a nyugati gazdasági vérkeringésbe.
Szingapúrról annyit, hogy ugyan nincs demokrácia, de olyan mértékben szabados, liberális az életszemlélet, annyira individualista a felfogás, hogy azt el se tudod képzelni. Annyi, hogy nem váltogatják a kormányokat. Szingapúr teljes mértékben integrálódik a világgazgaságba, nyitott, liberális a vállalkozáspolitikája. Ja és a vallás kb. nulla szerepet játszik az életükben.

Azt hiszem megtaláltad azt a két országot, amik csöppet sem illenek bele az illiberális Orbán-mítoszba.
Orbán Magyarországból nem a luxusba belefulladó Szingapúrt meg a plasztikai sebészetért és kommersz popkultúráért rajongó Koreát akar csinálni, hanem Oroszországot, Azerbajdzsánt vagy Iránt.
klerikálfasiszta kérődző (törölt) 2014.11.01 05:43:54
@maxval birca hozzászóló:

Kelet:
Nyugat:
- klerikális nyomulás, több ezer éve lejárt szavatosságú, semmire választ nem adó téveszmék terjesztése központi akarat szerint, ateisták, racionalisták, agnosztikusok démonizálása
- monopolcégek uralma (azt hiszed a ruszkiknál nincsenek monopolcégek? Gazprom, mond neked valamit?)
- keresztényfasiszta véleményterror
- hamis hagyományimádat (kreálnak maguknak valami lebutított hagyományt, amit körbehordoznak, csordaszellem), továbbá kevés szervesebben fejlődő hagyományos társadalmat láttam, mint a nyugatiakat, ellenben keleten ezt látom, hogy központilag megmondják, hogy mi a hagyomány, mit kell szemellenzésen tisztelni, visszapofázás nincs, tekintélyelvű rendszerek, szerves fejlődés nincs, a hagyomány az megkövesedett és többnyire felülről az emberekbe plántált faszság
- a lejárt szavatosságú egyház és a vallásosság álcáját politikai tőke kovácsolása céljából magukra húzó ex-komcsi politikusok hőzöngése, közpénzből egyház felpumpálása, gyerekek szellemi vágóhídra terelése (templom, hittan stb.)
- mondjuk Oroszországban szerintem a házassági és gyermekvállalási kedv elég mélyponton van, mint oly sok helyen, szóval miért ne lehetne a melegeknek is házasodni? Már a heterok se házasodnak, a melegek nem vesznek el ezzel senkitől semmit.
- gyerekek megrontása vallással, szűklátókörűséggel, erkölcstanba bújtatott politikai tréninggel, lebutítás, aki angolul tud, az nyugati kém
- kábítószerek: Oroszországnál, Iránnál és más illiberális országoknál azt hiszem kevés hely van a világon, ahol nagyobb lenne a kábítószer probléma
A liberális Hollandiában a helyiek a közhiedelemmel ellentétben nem szállnak 20 centivel a föld fölött mindenféle drogoktól beszívva. Szabadság van. Ja és a drogost nem zárják be egy büntetőtelepszerű elmegyógyintézetbe, lekötözve és hagyják kiszenvedni, mint Oroszországban, hanem segítenek leszokni, ha akar, van szolidaritás, nem eltapossák a másikat, hanem a rendszer az emberekért van.
A KARD Ne hazudjatok 2014.10.30 06:30:00
A közmédia legendásan tragikus tájékoztatásai felhozták a második Orbán- kormány alatt a HírTV renoméját. „Ennél még a hírtévé is korrektebb” - hangozhatott joggal. Ez most elveszett. Mint minden kormányellenes megmozdulás alkalmával, ismét lehetőséget kapott a…..
klerikálfasiszta kérődző (törölt) 2014.10.31 03:44:44
@polyvinyl: "Azok a százak, akik csak álltak a székház előtt, mint fasz a lagziban, és nem tartották vissza a vandálokat, hanem kéjes örömmel nézték a pusztítást, azok ugyanúgy társtettesek a törvénysértésben, mintha maguk is tépdesték volna a redőnyöket, vagy maguk t9rtek volna be néhányat a 40 (!) betört ablak közül."

A jogi diplomádat, ha van, akkor sürgősen tépd szét, nem tudom hol hallottad ezt az orbitális ökörséget, de jogi egyetemen biztos elvéreznél ilyen tudással Büntetőjog 1. félévének vizsgáján is. A szándékegység (így egybeírva), feltétele a társtettességnek. Amiről itt regélni próbálsz, az maximum pszichikai bűnsegély lehetne, ami részesség, nem társtettesség. Felbujtástól messze van az emlegetett eset, mint Makó Jeruzsálemtől. Egyébként a pszichikai bűnsegély sem hiszem, hogy megvalósult a tüntetésen, de ez lenne a maximum, amire gondolni tudnék, ha nagyon a Fideszhez húznak a szívem. Azok az emberek, akik csak álltak ott mélán semmit nem követtek el.
Ellenben 2006-ban a Fidesz-széljobb ámokfutása az már megérne egy misét. Ott volt elég bűncselekmény. Rendőri és tüntetői részről is. Persze ők forradalmárok voltak... hogyne.

Más: a HírTV-ről én régen elég jó véleménnyel voltam, mert olyan botrányokat is felszínre hoztak, amit a közmédia (ami akkor éppen a Maszop seggét nyalta) és a kertévék nem mutattak be.
Csak hát mára fordult a kocka, úgy látszik az ellenzéki Fidesz mellett olyan jól muzsikáló és viszonylag érdekes, minőségi, jó újságírói munkát végző HírTV is lealjasult, eltunyult, kormánypárti Fidesz mellett csak a seggnyalásra futja már.
Én komolyan szerettem évekkel ezelőtt a HírTV-t nézni, voltak minőségi dokumentumfilmek, borították a bilit, ha kellett. Jó lett volna, ha ezt a Fidesz kormányok alatt is folytatják, nem aljasulnak le kormánypárti szócsővé. Tudom, naiv vagyok.
De most van RTL, ami beszél a kellemetlen dolgokról is, meg internet egyelőre viszonylag szabadon. Megjegyzem az RTL meg pont a Maszop kormány alatt volt nézhetetlen kormányszócső.
Kormányoldalon minden média propaganda fossá válik sajnos.
klerikálfasiszta kérődző (törölt) 2014.10.31 08:27:37
@cenzuratroll bosszanto: Te teljesen hülye vagy? El se olvastad, amit írtam. Pont azt írtam le, hogy ellenzéki TV-ként a HírTV számolt be egyedül olyan botrányokról, amik a ballib kormányt érintették. Ma meg mentegeti a kormányt. Mert ballib kormány alatta köztévé pont a ballib befolyás alatt állt.
Most a HírTV egy pöcegödör. Minden párttévé akkor nézhető valamelyest, illetve akkor érdemes nézni, amikor ellenzéki a kitartó pártja.

Ez nagyon nem jó. A köztévének kellene függetlennek lenni, nem pedig a párttévéknek kellene ide-oda ingázva egyszer segget nyalni (kormányon), másszor meg tényfeltárás, leleplezés (ellenzékben).
A kertévék közül is egyik benyalt a kormánynak, a másik meg nem. Most ettől az RTL nekem nem lesz az erkölcs és a minőség garanciája, de kétségkívül a Híradója érdekesebb lesz, mint a meghunyászkodó TV2-jé.

A párttévé alatt én minden párttévét értek, természetesen a HírTV is párttévé, ma nézhetetlen. Egyedül a Fidesz seggnyalás, az elmúltnyolcév megy nekik, meg hogy Gyurcsány és a gonosz nyugat a magyarokra tör.

Olyan ez az újságírás, mint a politikailag elfogult humorista: ellenzékből jó tud lenni, de amikor a pártja kormányon van, akkor beszürkül, egyszerűen a seggnyalás nem egy érdekes műfaj.

Én a jó újságírásra szavazok, az meg sajnos nem található meg egy fix helyen Magyarországon, mivel minden médium beállt egy táborba és ellenzékben jól nyomják, kormányon meg besimulnak a gazdi seggébe jó pénzekért. Most kétségtelenül nem olvasnék szívesen kormánypárti lapokat, nem néznék HírTV-t, mert egyszerűen nem vagyok kíváncsi a seggnyalásra és a ferdítésre.
klerikálfasiszta kérődző (törölt) 2014.11.01 04:57:14
@polyvinyl: Orbán nem tud elszakadni a hülye konzultációjától, ahányszor kell neki valami kamu megerősítés, előhúzza ezt a mindenféle alkotmányos, törvényes alapot nélkülöző hülyeséget. Egyébként is Orbán pörgött túl, nem a tüntetések.
De nem baj, legalább pár százmilliót el lehet erre is baszni. A cinizmus csúcsra jár.
Ez a nemzeti konzultáció csak arra jó, hogy a kormányozni képtelen diktátor megnyugtassa a híveit, hogy ő mennyire hallgat az emberekre, mintha az eredmény nem lenne már előre megírva.
"Ebben a formában" nem lesz netadó - jelentette be Orbán a Kossuth rádióban reggel, helyette kapunk egy újabb nemzeti konzultációt. Az ebben a formában persze sok mindent jelenthet. Jelentheti azt, hogy egy felpuhított javaslattal - és persze egy konzultációval erősen megdolgoztatott…..
klerikálfasiszta kérődző (törölt) 2014.11.01 03:22:04
@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Ja, ez külön vicces, hogy egy netadó miatt összehozzák a pár százmilliós levelezős konzultációt, de a manyup lenyúlása (ó bocsánat, megvédése), az ment enélkül is.
Látszatdemokrácia, konzultáció.

Szóval netadó, ebben a formában legalábbis nem lesz. De remélem a korrupció marad ilyen magas szinten és továbbra is a NAV irányítja az egész lenyúlást és ugye továbbra is szembemegy a kormány a nyugattal?
Orbán ellenségének tekinti a népet, akadékoskodó kis hálátlan pöcsöknek, akik helyett dönteni kell neki egy személyben.
1. Vajon a Nyugat felé öklét rázó, Kelet felé kacsintgató, Kádár népének muzsikáló, polgári ethoszt elvető, a modern világot egyre kevésbé értő, kurucos víziókba menekülő vagy csak simán eszmék nélküli, etatista, államra telepedő, hatalomtechnikázó, homályban…..
klerikálfasiszta kérődző (törölt) 2014.10.30 07:53:40
Orbán felett elszállt az idő. Vannak, akik liberálisként indulnak fiatalon és öregedve is megmaradnak liberálisnak. Kevés ilyen ember van, de vannak ilyenek.

Orbán liberálisként indult, de amikor abban látta a politikai tőkét, akkor letérdelt az egyház előtt, felvette a nemzeti színeket, képmutató módon átállt egy másik táborba, amit felszeletelt és megszállt a Fidesz. MDF, MDNP, FKGP, MIÉP ha még emlékszik valaki egyáltalán ezekre.
Minden ilyen szalámizáshoz picit alakított a figurán a Fidesz, mostanra meg rá se lehet már ismerni.

Az a baj, hogy Orbán egy kritikákat nem tűrő, skizo arc, aki már liberálisként is meghasonlott önmagával, szülei múltjával. Egy cselszövő, a hatalomért mindenre képes alak volt, akinek a liberalizmus pont annyit jelentett, mint a ma álarcként felvett keresztény-nemzeti maszlag. Semmit. Pusztán egy divatos hívószót, egy címkét, amivel összefoghatja a nyáját. Ő maga ezekben nem hisz, ő csak a saját tévedhetetlenségében hisz. Leszarja a statisztikákat, hogy több tízezernyi képzett fiatal megy nyugatra évente. Hogy nincs gazdasági növekedés, hogy a korrupciós felár megfizetése miatt ilyen szar hely az ország. Amíg ő a fasz jó végén van, addig élvezi a szitut, amikor veszít, akkor meg elmegy Ausztriába elmegyógyintézetbe dühöngeni.
De a kor szellemétől lemaradt. Ez a valóságtól elrugaszkodott látásmód, hogy minden körülötte forog, ahogy ő kitalálja, majd úgy táncol a nyugat és úgy adózik a magyar nép is.
Egy demokratikus államban a vezető agybaja nem nyomja rá a bélyegét az aktuális döntésekre ilyen erősen. Vannak szakértők, ellenérvek, ötletelés. Magyarországon egy ötletgazda van: Orbán. A netadót minden értelmes szakember leintette volna, Orbán ezért őket nem is hallgatta meg. Ő döntött és úgy kell lennie. Majd a világ idomul, alkalmazkodik hozzá. Teljes szereptévesztésben van Viktor, agyilag kiöregedett, ezért konzervatív, autoriter vénember lesz belőle. Egy demokráciában az ilyen vezetőt félreállítaná a pártja, egy kvázi-diktatúrában nincs ellenszegülés.

Attól tartok, hogy Orbán mindig is ilyen kis autoriter segg akart lenni, a liberalizmus, demokrácia az nála csak egy szólam volt.
"Pay no attention to what I say to get elected."
és
"Én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam. Hanem azok ellen harcoltam, akik csinálták a diktatúrát." - tehát neki teljesen megfelel a rendszer, ha ő lehet a diktátor - Viktátor
A nyugatbarát politikai erők lesznek dominánsak az új ukrán parlamentben – számol be az EurActive.com a kelet-ukrajnai konfliktusok békés megoldásának céljából kitűzött, előrehozott választásokról. Barack Obama „Ukrajna történetében fontos mérföldkőnek” nevezte…..