Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hvagjordu

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Internetadó. Ez volt az, ami elindította bennem azt a gondolatsort, hogy a 100 000 az mikor számít nullának. Olyan nullának, amire nem kell odafigyelni, amiről tudomást sem kell venni, ami nem számít, ami nincs. És aminek semmilyen következménye nem lehet. Kicsit zavarosnak hathat,…..
hvagjordu 2014.10.29 22:57:55
Érdekes cikk, melyben vannak érdekes kijelentések és egy csúsztatás. Itt rögtön egyet is értenék az előttem szóló @MONDDAZIGAZATMAR-tal.
Facebook-on sokan vannak akik fals névvel, esetleg két profillal rendelkeznek. Így a 200.000 ember nem biztos, hogy 200.000. Lehet, hogy csak 180.000. Rögtön hozzá is tenném, hogy ettől függetlenül nem von le semmit sem az értékéből, hogy végre ki merünk állni, de nem biztosítható, hogy tényleg 200.000 emberről legyen szó.
Azzal egyetértek, hogy igenis kell a kaizen, de kicsit másképp. Igenis körül kéne nézni a nagyvilágban és azt mondani, hogy ha már az emberek veszik a fáradtságot és like-olnak akkor tudják venni a fáradtságot és véleményt tudnak nyilvánítani más fórumokon, olyan helyeken ahol kicsit ellenőrzöttebb, ki hány éves stb.
Lásd Egyesült Államok, ahol a Fehér ház hivatalos oldalán külön fül van a internetes peticíóknak (
petitions.whitehouse.gov/) - mondjuk ott az embereknek és a tömegnek számít a szava... De nem kell olyan messzire menni, nézd meg Észtországot (volt Szovjet utód állam, melynek ma nagyobb a GDP-je mint "kis nemzetünk"). Másfél millió lakos és a világon az első olyan ország, ahol országos népszavazást interneten is lehetett csinálni - mondjuk ott az internethez való jog alkotmányban rögzített ja és jogállam, nem autokrata berendezkedésű tekintélyelvű állam.
Lehet tanulni, de mint minden lean-nel kapcsolatos fejlesztéshez, itt is először az kell, hogy a szervezet változzon. Készen álljon befogadni az újjat! Legyen egy keret, melybe lehet fejleszteni és a hibákat javítani, hisz lehet fejleszteni össze-vissza ha nincs meg a visszacsatolás (független bíróság, felügyelő szervezet, "köztársasági" elnök stb) aztán kellenek a jó vezetők, akik tudják mi kell, szakértők egy kicsit és figyelembe veszik a KPi-okat (képviselők akik figyelnek arra, hogy döntésüknek mi lesz a hatása, akiknek nem kell egy törvényjavaslat elfogadása után rögtön módosítani, hanem előtte átbeszélik, meggondolják mit is csinálnak) és a jó munkás ember (átlag polgár) aki teszi a dolgát a megfelelő módon (nem csak adót).
Kérdem én hol kéne kezdeni? Fejeseknél!? Akkor minden megoldódik? Jobb lesz? Hisz fönt már volt változás, gondoljunk csak 89-re... Itt az ideje nem csak fent hanem lent is változtatni... Az átlagpolgárnak is hozzá kell tennie a magáét, s venni a fáradtságot és szavazni legalább 4 évente, nemet mondani a korrupcióra és a rokoni alapú előrelépésben. Végre mindenki tartsa be egy demokratikus államszervezetben hozott szabályokat!