Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pecsroompe

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs sok választásunk, mert nagyon elkúrtuk: kiadós recesszió, vagy hirtelen halál.>>> Vajon mire gondolhatott az utolsó pálmafát kivágó húsvét-szigeti munkavállaló?  ..
Pecsroompe 2008.12.29 15:05:33
Tisztelt mindenki!

A legnagyobb probléma a fejünkben van, az hat ki a világra , és egyikünk se gondolja, hogy mi mások lennénk.
Mindaz ,ami benünk kialakult a világképünk, az a kis-nagy belső valmi köré formálódott, ami fél a haláltól, különb akar lenni másoknál, és arra vágyik több legyen(egy mind fölött). Ez a kis-nagy valami homályosítja el a látásunk, tesz mindent illúzióvá,...és az egész világ mint a legnagyobb drogfüggő bódultan 'flesheli', és azt mondja még...

A természetvallások között, szabadon élő törzsek közt megtalálható (de nem kizárólagosan) az egyensúlyra törekvés ;és azok a tanítások, bölcseletek amelyeket elsajátítva meglátnánk a probléma gyökerét : magunkat.

A vallás mint eszköz:
A probléma, hogy a vallási tanításokat már nagyon rég átformálták a politikai érdekekért, hogy legyen benne EGY ,ami irányít. Így legyen mese az estékre a gyermeknek, hogy megálmodja magának trónját, így ha majd felnőtt elfogadja uralkodóját, legyen az bármiféle despota vagy kormány.
Valmikor az egyiptomi állam megalakulásának a hajnálán, amikor Narmer adománya a hierakonpoliszi (vesztes) templomba megérkezett, éket vert az addig harmóniára épülő (2!kígyó egymás farkába harap, 2 zsiráf nyakú bestia hordozza a napot égi pályáján, etc.) természetvallás, kétpólusú centruma közé, az ént amelyik uralkodni kívánt mindkettő fölött, ez lett a királyideológia, a nap mindenek fölött. Amelyeket tovább dolgoztak a kezdeti évszázadok egészen addig amíg az összes vallási képet át nem formálta a szinkretizmus a királyideológia érdekében. Emlékművükben hagyták a világra a gúlaformájú magokat, amelyek már az egyet hirdetik, és akárhányszor is épült újjá az egyiptomi társadalom a kiinduló pont mindig adott volt: a dicső múlt büszke emlékművei és felirataik. (És a mai napig minden gyermek a papírból magának koronát készít, mert álma az.)

A buddhizmus elmondja ráérsz... úgyis újjászületsz, az iszlám akárcsak a kereszténység elméd börtönébe zár, megtiltja vágyaid,...amit ha nem élsz meg sem értesz és akkor hogyan is mondhatnál le mindarról ami sosem volt a tiéd? A vallások igazi mondanivalójából az átlag emberek mindig csak annyit fognak érteni amennyit kedvük és félelmeik megengednek. És mi rettegünk a haláltól mert sosem éltünk igazán, és a demokrácia megvéd, megvéd attól hogy éljünk, így aztán csak pusztítjuk a világot egy olyan célt kergetve, amiben már nem találjuk igazi természetes önmagunkat.

Ez nem egy olaj/gazdasági probléma, csak olaj a tűzre, hát égjen aki a napot akarja lehozni az égről!

"Mint zuhatag hullt alá a tűz. Állva száradt el a fejedelem. S a hétszáz ékes palota helyét elfoglalta az őserdő egy hűvös éjjelen."

Az élet lemondás, mondjunk le!

Galamb
Pecsroompe 2008.12.30 12:56:59
@Mizar: Azt a boldogságot akkor találod meg ha lemondasz a beléd plántált programról, amit még most is életnek hiszel. HA a pénz és a civilizáció örömeiről mondasz le, akkor az életed nem egy folyamatos gyilkosság és egyben öngyilkosság lesz. Hanem egy szabadabb és tisztább életet élhetsz. Mert nem az életről kell lemondani sőt azt kéne megélni és nem az illúziókat hajkurászni tovább. De ezek szerint nem ment át, vagy boldog vagy így is(namaste).
Az emberiség civilizált része már a természetet nem tartja természetes közegének, sőt jelentős része annyira eltávolodott tőle, hogy örül neki ha csökken a területe a "plázák" javára...ez talán élet? mert ha neked az, hát ragaszkodj hozzá.
Pecsroompe 2009.01.05 14:56:15
@Mizar: Ezt érdemes lenne újragondolni...a cikk...amihez hozzászólunk egyértelműen elmagyarázza, hogy mindennapos életünk által gyilkolunk, és nem az étkezési céllal elfogyasztottakra gondol. De a közlekedés által termelt gázoktól, a mosogatószered, a dezodorod, a fűtésed, az összes szintetikus anyag előállítása,... minden érted, minden. Ez a probléma sokkal komolyabb és összetettebb mind, hogy átlásd; és ha átlátod akkor sem fogsz tudni rajta változtatni, mert túl sok lemondással járna...amire nem vagyunk képesek...mert nem úgy vagyunk 'nevelve'.
Itt jönne a 'vallás', de ez egy bonyolult dolog és nem hiszem, hogy bele kéne menni. Az emberek nagy többségének istenről alkotott fogalma igen távol mindenféle istentől. Valljuk be az életünk önmagunkról szól.
A megoldáshoz sok okos! ember párbeszéde kellene...arra pedig ki kell alakítani az igényt annak szükségszerűségének felmutatásával. Hiszen a politika lényege, hogy nem mozdul csak arra amiből politikai tőkét kovácsolhat. Tehát azért jó, hogy beszélünk róla mert így inkább köztudatba kerül.
Minél több megoldási lehetőséget kéne felmutatni.
Viszont mindenképpen szem előtt kéne tartani az egót, mert minket embereket az mozgat (csak és kizárólagosan), , mivel erről nem fogunk tudni lemondani (bár ez lenne az igazi megoldás) fel kell használni. /üzenet annak aki érti/
kreálhatunk új vallásokat, hiába, úgyse fogjuk megérteni, csak kedvünk szerint átértelmezni.
ps. üdv! elménk barlangjaiból.
Reggeli posztommal kapcsolatban három aktuális,  többé-kevésbé érdekes dologról is elfelejtettem szólni. Essünk gyorsan túl az elsőn, Putyin kedden töltötte be az 56-ot. Boldog születésnapot Vlagyimir Vlagyimirovics! A második, hogy bár Putyin nem szokott nagy feneket…..