Regisztráció Blogot indítok
Adatok
néha trollkodok

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly még mindenki az évek óta menetrendszerűen feltűnő blöffnek hitte, először Varga Miska is csak röhögött rajta, aztán holnap mégis csak bevezetik a vasárnapi zárva tartás nevezetű orbitális baromságot. Ahogy ettől a kormánytól megszokhattuk, folyamatos bénázások,…..
néha trollkodok 2015.03.22 22:06:40
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Szépen levezetted a szocik leépítéses riogatását, grat :-), kár hogy baromság, gyúrjál még rajta. A levezetett H-P nyitvatartásos beosztásról az elméletednek semmi köze a valósághoz, 156 óra....:-) (munkaidőkeret, kötelező heti pihenőidő,munkaóra súlyozása forgalomhoz megvan? Nincs.)
A multik vasárnapi nyitvatartási órák kiesését a heti nyitvatartás nyújtásával kompenzálják (valószínűleg eredményesen)A heti nyitvatartás össz. óraszáma nem, vagy minimálisan változik. A törvényi szabályozás pihenőidőre nem változik-->ha az történne, amit leírtál, nem lehetne lefefedni a megnyújtott nyitvatartást, ráadásul a forgalom koncentrálódik (szombatra), így az alappból több embert fog igényelni, mint eddig.
WTF - kérdi levélírónk, és ennél pontosabban mi sem tudunk fogalmazni. Már mért ne járna jótállás akkor is, ha mondjuk az adminisztrátor alatt esik szét  a vadiúj szék? Ezzel nyilván maga a JYSK is egyetért, hiszen ezt írja a honlapján: A vásárlót az összes termék…..
néha trollkodok 2014.10.29 00:29:48
Sziasztok!

Hogy a témához is hozzászóljak:
nem mindegy??? kolléga jól összefoglalta a lényeget, nem ismételném, csak pontosítanám, mert iszonyú zavar van a fejekben (gyakran találkozom ezzel- nem a Jysknél :-)...):

Minden fogyasztót megillető jog: alapból minden termékre -értékhatár nélkül- jár a 2 év szavatosság, 10.000HUF felett pedig egy év jótállás is jár (a különbséget nem szeretném most részletezni)

Nem természetes személy, gazdasági társaság jogilag nem minősül fogyasztónak, az ő vásárlása így nem is tartozik a fogyasztóvédelmi törvény hatálya alá, ha jól tudom PTK szabályozás alá esik.
Ebben az esetben a felhasználót kettő év szavatossági jog illeti meg. Ennek első fél évében a bizonyítási kényszer a kereskedőt terheli (azaz gyakorlatilag egyenlő a jótállással)

Valóban kérhet bárki ÁFÁ-s számlát (de ha nem tudja elszámolni, csak magával tol ki...), ettől még lehet fogyasztó, kérdés az, hogy üzlet/üzemszerűen használja-e a terméket, bevitte-e apportként, értékcsökkenést számol el rá, elszámolta ktg-ként, stb... Ennek azért nyoma van...
Innentől viszont nem minősül fogyasztónak, csak a 2 év szav. jár neki.

Szóval napalm kolléga és társai perelhetnek meg hőböröghetnek az egy év gariért...

Nekem nem tisztem védeni a Jysket (az eladó "tájékoztatása" is megér egy misét), de azért kiposztolni (egyáltalán véleményezni) bármit mindenféle info, utánajárás nélkül....
"...kérdi levélírónk, és ennél pontosabban mi sem tudunk fogalmazni. Már mért ne járna jótállás akkor is, ha...".
De, tudtál volna pontosabban fogalmazni, csak kellett volna hozzá 2 perc gugli, vagy el kellett volna olvasni a mikród/laptopod/bármid garanciajegyét....

Tudjátok mit? Legyen netadó, hátha kevesebb ilyen sz*rba futunk bele (de csak ezért).

Béke,Üssetek.