Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mary T. Csajághy

29 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Télűző Farsang     Mi legyen a jelmezem, ami alá rejtezem? legyek pettyes katica? hóember, vagy kis cica?   Illene rám, fa jelmez? erdőben, jól  elrejt ez! Ember fia rám nem talál, eltakar a zöld koronám.   Belebújnék báránybőrbe, de a farkas, jaj,…..
  Itt a Tél !   Itt a Tél, itt a Tél, süvít már a jeges szél. Hóember áll, vitézen, csupa fehér mentében.   Itt a Tél, itt a Tél, nincs a fákon falevél. Deres zuzmó takarja, mi lehullott az avarba.   Itt a Tél, itt a Tél, tücsökkoma sem zenél. Bebújt meleg…..
Karácsony   Pompázik a Karácsonyfa, sok ajándék van alatta. Megszólal a csengő, mikor az est eljő. Gyertek gyorsan gyerekek, a fa alatt mi lehet? Sok szorgos kis kezecske, bontogatja ízibe.   Ni, csak itt egy beszélő edény, megmondja, mi szájába befér. Amott színes…..
  A kis Fenyőfa és Hópihécske   A tekergő erdő tisztásának szélén állt egy magányos kis fenyőfa, árván majdnem egyedül egész éven át, már jó pár esztendeje. Ugyan tavasztól őszig, szállást nyújthatott, annak az énekes madár családnak, amely minden évben…..
Mondókák,mesék,baba gondolatok! Látogass el weboldalamra, ahol minden információt megtalálsz mesekönyveimről! Jó böngészést! ..
  Hópihe   Hópihe, hópihe, télnek üde gyermeke. Szél öle ringat, felrepít, majd elkap.   Tündér táncod, égbe repít, Angyal libbent földre megint.   Hópihe, hópihe, Télapónak hírnöke. Fond ezüstbe a fenyőt, közelgő ünnep előtt.   Táncolj, hegyen,…..
    Közeleg már Télapó!   Lágy pelyhekben hull a hó, közeleg már Télapó, Nagy puttony a hátán, Manója a vállán, ha, biztosan jó voltál, azt kapsz, amit rég vártál.    ..
 A mai nap örökre emlékezetes marad számomra. Mezőszilasra hívtak mesekönyv bemutatóra és mese délelőttre, a helyi óvodásokkal és a kis iskolásokkal a községi könyvtárba. A gyermekek, egy saját versikémet adták elő, legnagyobb meglepetésemre, amelyet az óvónénik…..
A példamutatás ereje   Gyermekeink tükröt tartanak elénk Amikor a gyermekünk a mobilunkat, vagy valami ahhoz hasonló tárgyat (dominót, kártyát, cipőkanalat, stb.) a füléhez vesz, és föl-alá sétálva gagyog bele - ezek azok a pillanatok, amiktől mi szülők elolvadunk, hogy…..
Ajándékozz mesekönyvet Karácsonyra! Mesebölcső Mesekönyv 0-8 éves korig! Szerző: Mary T. Csajághy Kiadó: Garbo Könyvkiadó Kft. Kiadás éve: 2014. Oldal:126 színes Kötés:Fűzött ISBN 978-615-5007-62-0 Ára: 3200ft. Rendelhető a…..
A karácsonyi készülődés jegyében többször sikerült libribe is, alexandriába is betámolyognom, a nagyáruházak könyvkirakodó bazárairól nem is beszélve. Csak a mesekönyvek érdekeltek. A színes, keményborítós, vastag műanyag lapokból készült őzikés,…..
Mivel etessünk? A téli etetőn alkalmazható madáreleségek három nagy csoportba sorolhatók: növényi magvak és ezek keverékei, állati zsiradék és alma, melyeket együtt érdemes alkalmazni: Olajos magvak A legfontosabb téli madáreleség a nem sózott, nem pirított, magas…..
Cinege   Repülj ide kis Cinege, itt van télvíznek ideje. Alszik már a rét és határ, eledel ott, terád nem vár.   Nálam, találsz eleséget, napraforgót, ínyencséget. Kenyeret, nem adhatok, begyed bánná, azt nagyon.   Fészket rakhatsz, fenyőfámon, szénát, találsz…..
 Egy kedves ismerősöm, egy beszélgetésünk alkalmával, kérdezte tőlem, miért nem kezdtem, már előbb írni? Azt válaszoltam, be kellett járnom az eddigi utam ahhoz, hogy érlelődjön bennem a sok-sok történet és úgy látszik, most jött el az idő a megírásukra, tovább…..
  A sors úgy akarta, hogy találkozzak egy csodálatos tehetséges lánnyal, Antal Zsanettel, aki miután elolvasta Mesebölcső c mesekönyvem kéziratát, olyan karaktereket képzelt el illusztrációként, amelyeket én megálmodtam. Olyan mesekönyvet szerettem volna írni, amelyben már a…..
Kötéltánc /Rendkívüli tornaóra/   Rendkívüli tornaóra, különleges feladat. Ugrókötél, zeneszóra, túlzott sikert nem arat.   Pörög-forog a kötél, két kislány kezében. Következő te lennél, feléd lendül éppen.   Ugornék én szívesen, jobbal, ballal…..
Közeledik Márton napja! Étvágygerjesztő versike a jó Liba falatokhoz!   Márton napi liba étek   Márton napi liba java, izzik már a kemencéd. Vendéglősék ajánlata, sok-sok finom ínyencség.   Először a leves maga, tele finom apróval. Azután jön még a java, bor…..
    Kedves mese kedvelő Barátaim, Ismerőseim! Ma nagyon jó hírt kaptam! Kiadóm, a Garbó kiadó értesített, hogy pénteken átvehetem a Mesebölcső c. mesekönyvemet! Hát elkészült, 120 csupa-csupa színes oldalon sok-sok mondóka és mese! Ahogyan ígértem Karácsonykor már a fa…..
Ma nem tudtam elmenni az alábbi képen rám vigyorgó tök "legény" mellett, úgy, hogy ne vessem papírra az alábbi sorokat! Így születnek a versikék! Tök legény   Tök termése vagyok én, pocakos hetyke tök legény. Fogazatom elég ritka, ez lehet a „sármom”…..
  Gesztenye   Én vagyok a gesztenye, gesztenyefa  gyermeke. Tavasszal még virág voltam, Fa tetején illatoztam. Zöld bölcsőben nevelkedtem, Nap sugara érlelt engem. Burkom tüskés takaró, Mégsem vagyok sündisznó. Őszre szűk lesz házacskám, Falevéllel hullok…..
Még, sok-sok dallamos mondóka és mese vár a mesekönyvben!! Hamarosan kapható, nézz be a facebook oldalunkra infót ott találsz! Karácsonyra kedves ajándék lehet a gyerkőcöknek! ..
mese közösség Gyere,nézz be facebook közösségi oldalunkra, és csatlakozz hozzánk! ..
Szerettem volna egy olyan mesekönyvet írni, amelyben egyaránt meg lehet találni a legkisebbeknek, a nagyobbacskáknak és a szülőknek is szóló írásokat. Mint egy bölcsőben ringatózhatnak a mesék világában a kicsit, és elkísérik a történetek őket egészen kisiskolás korukig.…..