Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ronyn

0 bejegyzést írt és 190 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A marketing blablát most nem fordítom le. A lényeg, hogy a következő hetekben minden Opera termék logója meg fog változni. A sort az iOS-es Mini kezdte a mai napon. ..
Az Opera közösségi portálján, a My Opera-n összefoglalták, hogy mikor melyik mobil böngészőt ajánlott alkalmazni. Jelenleg öt különböző Opera megoldást lelhetünk fel a Google Play áruházban: Opera Browser, Opera Browser béta, Opera Mobile Classic, Opera Mini és Opera Mini…..
Ha problémád van az Opera Mini vagy az Opera Mobile böngészőkkel, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera asztali verziójával kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Pénzesblog A Bernhard művelet 2007.11.30 17:28:00
A történelem legnagyobb szabású és a legtökéletesebb pénzhamisítási akciója viseli ezt a nevet, kiötlője, és végrahajtója, Bernhard Krüger SS-Sturmbannführer után. A terv Az ötlet nem új keletű. A német hiperinfláció, majd a nagy világgazdasági válság megmutatta a…..
Már nem is tudom, mennyi ideje vagyunk itt a blog.hu alatt, elég rég, hiszen még az indulás előtt átköltöztettem a régi blogspotos blogot ide, és az 58-as sorszámmal biztosan benne vagyunk az első tíz még aktív blog között a blog.hu-n. Sajnos a kapcsolat nem volt problémáktól…..
Ronyn 2012.06.08 18:06:59
#extensionsList { margin-bottom:1em; float:left } #extensionsList a { text-decoration:none; color:#666; font-weight:bold } #extensionsList li { list-style-type:none; width:48%; float:left } #extensionsList li img { margin:0 1em 1em 0 } #extensionsList.large li { margin:0.6em 0;…..
Magyar Opera Opera letöltése 2007.07.04 15:18:00
Az Opera nem csak egy böngésző, hanem egy teljes internetes programcsomag, amelyben szinte bármit megtalálhatsz, amire a böngészés közben szükséged lehet. Az Opera rendkívül gyors és hatékony, kiemelkedően biztonságos, valamint nagyon kicsi az erőforrásigénye, amelynek…..
Az Opera funkcionalitásának növelésére és az egyedi igényekhez szabására kevés jobb módszer létezik, mint a saját gombok használata. Egyrészt kellően nagyszámú lehetőség közül válogathatunk és sokféleképpen kombinálhatjuk is azokat. Másrészt gyakran még ennyit sem kell…..
Gyakran - és joggal - tartják az Operát a leginnovatívabb böngészőfejlesztőnek. Nem csoda, hiszen az évek során számos olyan funkciót mutattak be, amik a maguk idejében szinte forradalminak számítottak és szépen lassan más böngészőkben is helyet kaptak. Ezek némelyike ma…..
Azt hiszem, a cím mindent elmond. Szerinted miért van az, hogy az Opera a régióban nálunk a legkevésbé népszerű, miközben a Firefox részesedése kiemelkedő? Vagy éppen ezért, túl jól sikerült a Firefox reklámhadjárata, és ezzel elszívták a levegőt az Operától? Vagy az az…..
Ronyn 2009.08.16 16:53:22
@angel13: Azért némi magyar nyelvlecke rádférne,aztán utánna megbeszéljük hogy mi elfogadható, és mi az ami nem...
Mi pedig addig gyakoroljuk a toleranciát...))))
Ronyn 2009.08.16 16:56:56
@angel13:
Az Opera ilyen, igy szeretjük - fogadd el Te is lenyiló könyvjelzők nélkül)))
Erről szól az a bizonyos kompromisszum készség)))
Sokan már eddig sem szimpatizáltak igazán az Opera javaslataival, még megrögzött Microsoft-ellenesek is sokszor úgy tartják, hogy a Microsoftnak igenis joga van olyan böngészőt tenni a saját operációs rendszerébe, amilyet csak akar. Ez természetesen így is van, viszont van egy…..
A Microsoftnak sikerült újra felkavarni az állóvizet a böngészőháborúban, bár ezúttal úgy tűnik, hogy visszavonulót fújtak a csatából. Az Opera még 2007 végén perelte be a Microsoftot amiatt, hogy az operációs rendszerek piacán szerzett monopóliumát arra használta fel, hogy…..
Bő egy hetes izgatott várakozás után végre lehullt a lepel az Opera legújabb dobásáról: bemutatkozik az Opera Unite! Miről van szó? Az Opera böngésző ezentúl nem csak böngészésre (levelezésre, hírolvasásra, chat-re...) jó, hanem egyfajta szerverként is funkcionál. Egy…..
Magyar Opera Szégyenfal 2009.01.26 10:06:00
Itt gyűjtenénk össze azokat az oldalakat, ahol nem látnak minket szívesen: vagy egyenesen kitiltják az Operát, vagy csak egyszerűen nem foglalkoznak vele, és emiatt nem megy valami, esetleg a rossz ellenőrzés miatt csak az azonosító átállítása után lehet működésre bírni az…..
Ronyn 2009.05.17 11:05:45
@penge™: Kösz, ez remélem beválik.
Valóban egy rég elfeledett css volt a hibás...
Mióta mi is készítettünk az Opera vezérigazgatójával egy interjút, azóta pontosan tudjuk, milyen rutinosan tud kitérni a kényes kérdések elől. Legutóbb az Opera 15. születésnapja alkalmából lehetett neki kérdéseket feltenni (sajnos erről lemaradt a hír), az ezekre a…..
Kis csúszással, de végül megszületett a szlogenversenyünk végeredménye: a régi szlogen (A böngészők svájci bicskája) majdnem visszafoglalta a trónt, de a végén mégis egy új verzió futott be. Úgyhogy mától a blog felső sarkában a Netre hangolva szöveget olvashatjátok. A…..
A mai napon az Opera tanfolyamunkat a következő, további beállításokat kezelő füllel folytatjuk, a mágussal. Itt tárolhatjuk és módosíthatjuk a személyes adatainkat, valamint a weboldalakhoz tartozó felhasználóneveket és jelszavakat. Mielőtt azonban elkezdenénk, érdemes…..
Ronyn 2009.03.23 23:50:17
@Nekomajin: Biztos igy csináltam)))) , mindenesetre nekem is kitolti az adatokat(a captcha-t is),de nem lép be.
Nagy ujjakhoz nagy gombokat! Néhány éve még elképzelhetetlen volt, hogy szinte a teljes internetet élvezhessük a mobiltelefonunkon, vagy más hordozható eszközünkön. Nem kis részben az Opera Mobile-nak és a Mininek köszönhetően ez a vélekedés mára jelentősen megváltozott.…..
Sok szó esik arról általában, hogy mennyi hasznos hely marad a weblapoknak a különböző böngészőkben, ha egyik vagy másik eszköztár be van kapcsolva, ennek ellenére nagyon kevesen használják a böngésző teljes képernyős módját (F11 vagy jobb gomb a lapon és Teljes képernyő).…..
Magyar Opera Safari 4, a kamugép 2009.02.26 00:23:00
A Safari 4 beta megjelenésével az Apple megint túlzásokba eset a saját érdemeit illetően. Nem akarok most abba belemenni, hogy hányszor lett gyorsabb a JavaScript, majd le fogják mérni pontosan, akik jobban értenek hozzá. De az a magabiztosság, ahogy több funkciót is úgy állítanak…..
Ronyn 2009.02.27 16:46:35
@penge™: "Attól all-in-one, hogy minden böngészéshez!! szükséges dolog megtalálható benne "
Vagyis a böngészéshez...
a mailkliens nem szükséges hozzá asszem...
Meg az IRC sem asszem...
Viszont vannak amik szükségesek lehetnek(vagy épp szükségtelenek,de a böngészéshez kapcsolódnak és) nincsennek benne...

...univerzális...
A napokban próbáltunk az IRC-n egy új szlogent keresni a bloghoz, de sajnos mostanáig mindez meddő próbálkozás maradt, mert egyetlen olyat sem sikerült találni, ami igazán jó lett volna. Úgyhogy most rajtatok a sor, írjatok nekünk egy szlogent, amit kitehetünk a blog fejlécébe!…..
Ronyn 2009.02.26 17:27:24
@awking: Ez a "Ha többre vágysz " még jó lehet valamire
Mint azt valószínűleg többen is tudjátok, az Opera fordításába én úgy a 7-es verzió környékén szálltam be, de csak a 8.53-as verzióra sikerült újra hivatalos magyar változatot is kiadni. Így a fordítások egy jó részét egyrészt örököltem, egy másik részét közösen…..
Ronyn 2009.02.09 22:57:40
Ronyn 2009.02.09 23:00:56
@awking: És nem is okvetlenül zöld...))):D
Ronyn 2009.02.09 23:05:57
@penge™: Ráadásul - benéztem párszor - némi idétlenkedést leszámítva, elég "hullaszag" van...:D
Magyar Opera Mi lesz veled, Opera? 2008.11.29 15:19:00
Honlapunk virtuális hasábjain sokszor ecseteltük már az Opera nagyszerűségét. Magasztaltuk az új funkciókat, és együtt örültünk minden apróságnak, amivel az Opera meglepett minket. És ez a szoftver meg is érdemelte, mert valóban jó. Azonban nem volnánk korrektek, ha nem…..
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Ronyn 2008.11.23 22:01:33
Nem, az a könyvjelzők között van.
pl.:
"ID=410
NAME=Ronyn
URL=
www.ronyn.hu/
CREATED=1213372478
VISITED=1227396869
ON PERSONALBAR=YES
PERSONALBAR_POS=0
IN PANEL=YES
PANEL_POS=0
SMALL SCREEN=YES
UNIQUEID=580C80F10FA06B4E8464D0A6113A3398"
Mindig rendesen áll le(a kivételek kivételével))), de nincs összefüggés a leállás módja és a "felejtés" között.
Olyasmire gondolok, mint ami a gyorshivó esetén létezik, és ha "2"-re állitjuk, akkor nem lehet őket módosítani!?