Regisztráció Blogot indítok
Adatok
defné

0 bejegyzést írt és 350 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki akarná a társadalom (és az egészségügy) haragját magára húzni, hogy veszélyezteti a saját életét, csak mert ragaszkodna a tb-s ellátáshoz? Kedves Praxisblog!   5 éve volt egy magzatelhalásom. Írtam is később itt róla. A lényege az akkori felháborodásomnak mai fejjel…..
defné 2018.03.05 10:20:21
@hagyárosböröndi polgár:
"Roppant kivancsi lennek mekkora felhaborodas torne ki..."
Hat meg a szuleszek kozt mekkora felhaborodas torne ki,hogy megszunnenek a szulesekert gyakran elkert 80-100 ezrek. Kepzeld ok hogy tepnenek a szajukat ezzel a szigoritott modszerrel. Szoval hagyjuk..
Azt javasolta, hogy jelezzem az orvosi kamara felé, hogy nem volt hajlandó ellátni gyermekemet, mi több, elküldte őt a rendelőből. Tisztelt Praxis blog!   Nem egészen vagyok tisztában az iskolaorvos jogaival, ezért fordulok önökhöz. Lányomnak, aki jelenleg tizedikes, le kellett…..
A 21. században, Európában a jobb állapotú betegek mosdatják a társaikat, hogy ne egye meg őket a piszok, és ne kapjanak el további fertőzéseket. Akármennyire hihetetlen, ez a magyar valóság, a saját szememmel láttam. Tisztelt Praxis!   Tavaly ősszel kórházba kerültem,…..
defné 2018.01.19 08:33:24
@Rotoxis: Meg mindig jobb lenne alulkepzett emberek erre a celra vslo foglalkoztatasa mint az,hogy a betegek egymast latjak el az osztalyokon ugy ahogy tudjak.
A rendőrség 1 hét alatt 3 alkalommal volt kint ilyen olyan "alkoholos problémák" miatt. Hulla részeg fertőző tüdőbeteg hajléktalanokat szállít a rendőrség hetente az osztályra, vagy egyel feljebb a zárt részlegbe. Üdvözlöm a blog olvasóit.   Sajnos ezt a posztot nem tudom…..
defné 2017.11.13 08:41:39
@she_wolf: Dehogynem kaphatna a hona ala egy markosabb betegapolo,hogy a zuhanyzoba kenyszeritse furodni,ez hulyeseg. Szerinted a hajlektalan menne jelenteni a betegjogi kepviselonek,hogy eroszaknak erejevel furdesre kenyszeritettek? Na ne mar.. Itt inkabb arrol van szo,hogy nincs markos apolofiu aki a fulenel fogva rangatna be a viz ala, ket nagy seggberugas kisereteben. Errol van itt szo nem emberi jogokrol meg fertotlenitoszerek hianyarol.
defné 2017.11.13 20:33:52
@she_wolf: Tok felesleges vitazni. Te hajtod a mit nem lehet,meg az ugyanolyan jogai vannak mint barki masnak,en meg hajtom,hogy a "jogok"mellett gondolni kellene azokra is,akik 2 meterre fekszenek ezektol az elo bacilusgazdaktol. Tok feleselges latom. Mindenesetre ha en kerulnek a poszter helyebe (remelem nem fogok) elsokorben a furodni nem akaro hajlektalant kirangatnam az agyabol es a zuhanyzoig rugdalnam a valagat. Egeszen biztos lennenek olyan betegtarsak akik szivesen segitenenek ebben. Aztan mehetne jelenteni oda ahova akar. A kivert kutya nem torodne a panaszaval.
defné 2017.11.15 09:27:38
@she_wolf:
Valojaban az sem lenne tokeletes megoldas ha 100 meterre letesitenenenek a hajlektalanoknak kortermet mert ott ugyenz folyna mint ezen az osztalyon. A mocsok a buz lenne a fo jellemzoje annak az osztalynak is. Igy en meg mindig a kenyszerfurdetes partjan allok amit bizony alkalmaznak mas korhazakban mint megtudtam meg napjainkban is,peldaul a baleseti surgossegi osztalyokon. Allitolag addig az orvos hozzajuk sem nyul amig nem estek at egy kulon erre kijelolt zuhanyzoban torteno furdetesen. Jogos en azt hiszem. Akkor ezt ebben a Koranyiban miert nem lehet? En is azt mondom mert szarnak ra.
Olyan információkat mondtak el rólam, amiket velem nem közöltek és nem hogy második, de még harmadik félnek is kiadták. Az exem mindezt fel tudja használni ahhoz, hogy megpróbálja elvenni tőlem a gyermekem. Tisztelt Címzett! A mi történetünk elég bonyolult, de megpróbálom röviden leírni a…..
defné 2017.11.06 20:14:37
@különvélemény:
Ha a gyerekedet mondjuk egyedul nevelned tortenetesen minimalberbol kellene fedezned minden kiadasat +sajat magadet+rezsik,akkor hidd el,hogy te lennel az elso aki bortonbe zaratnad a nemfizeto volt hazastarsad. Egyebkent olyan nincs,hogy valaki nem tud fizetni. Vagy dolgozik es kap ezert munkabert,vagy nyugdijas amibol szinten vonnak. Ha egyik sem,akkor egy munkakerulo naplopo aki valojaban azert nem fizet,mert lusta dolgozni.
XVI. ker. háziorvosi rendelő: "Ide ne jöjjön be, nem akarom Magától elkapni, jöjjön délután, miért én kapjam el, nem az én dolgom." Sziasztok!   Nekem többnyire pozitív tapasztalatom volt egészen ma délelőttig a magyar orvostársadalommal.   Úgy esett, hogy lebetegedtem, masszív takonykór annak…..
defné 2017.10.24 20:53:39
@she_wolf:
"Rossz,sot kontraproduktiv az irany amit felvetettel"
Miert is?
Akkor legyszi aruld el,hogy az egeszsegugyi dolgozok mibol kapjal a fizetesuket?.
Hogy ha erre celoztal...
defné 2017.10.25 09:20:53
@she_wolf: Akkor fogalmazzunk ugy,hogy az adofizetok penzebol akik gyakorlatilag a betegek,es akikkel nemelyik ugy banik.mint a kutyaval.
defné 2017.10.27 00:11:00
@Igazság, hol vagy?:
En kitol kapom a fizetesem? Nem az adokbol es nem az adofizetok altal becsengetett jarulekokbol.
Viszont nekem kuss van ha lehet igy fogalmazni,es ha az ugyfel az idegeimre maszik,akkor sem kuldhetem el a halal vervoros faxara mert nem szeretnek allaskereso lenni.
Egyszerűen érthetetlen, hogy a vizsgálatok alkalmával miért nem tudnak adni időpontot előre, amikor tudják, hogy a gyereket a következő hónapban vinni kell kontrollra. Ismét üdvözlöm a blog kedves olvasóit a Heim Pál gyermekkórház bőrgyógyászati rendelésével…..
defné 2017.07.23 14:36:29
@Rotoxis:
Es mi akadalyozta a kezeloorvost,hogy a legutobbi kontrollon elore adjon idopontot? Csak egy kosza kerdes volt.
defné 2017.07.23 14:43:26
@Főgebra:
Hat igen. Arrol valahogy nem nagyon esik szo azok reszerol akik fikazzak a posztolot,hogy a kezeloorvosa a gyereknek miert nem adott a kovetkezo hora idopontot. Miert kelk minden honapban vagy van,vagy nincs alapon telefonon vitazni az asszisztenssel. Szamomra ez nem igazan vilagos.
defné 2017.07.24 18:54:22
@chili wili:
Egesi serult csecsemo mi a lonak a himtagjat keresne a kamaszoknak tartott rendelesen? Amugy nem artana a tortenetet tenyleg figyelmesebben elolvasni egy par embernek es utana kommentelni.
A veszprémi kórház, ha már ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerültem, a legjobban vizsgázott emberségből, gyógyításból, hozzáállásból. És akkor némi tapasztalat a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc kórházról. Csillagos 5-ösre értékelem, minden negatív internetes híre…..
Várja meg a beteg az adott időpontot, ami  szerencsés esetben elmúlik, vagy rosszabb esetben rosszabbodik, és naponta háromszor csinálja össze magát kínjában? Erre az egészségügyi ellátásra vagyunk olyan büszkék? Üdvözlöm a Blog olvasóit Évek óta szenvedek a nyaki gerinc problémámmal, amire…..
Nem szeretnék megbántani senkit, de igazságtalannak érzem, hogy az ellátórendszer így bánik velünk, betegekkel. Ha nincs pénz, szenvedhetünk, ha van, minden azonnal megoldható. Tisztelt blog!   Ortopédiai szakrendelésen jártam nemrég, ezzel kapcsolatban osztanám meg a tapasztalataimat. Nagyjából…..
defné 2017.04.22 09:08:09
@Zsuzsi25: Azt a gyereket akinek az egyik szuloje nem fizet ne lassak el? Normalis vagy te? Isten lassa lelkem,hogy nem bantom a nyugdijasokat,de nekik miert jar ingyen? Egy orszagot emlits ahol ingyen latjak el a nyugdijast csak azert mert nyugdijas. Nem fogsz talalni ilyet. Csinos kis osszegeket fizetnek betegbiztositaskent mert egyebkent nincs ellatas. Vagy a kismamaknak miert lehetne,miert kellene ingyen lenni?
defné 2017.04.22 20:44:16
@Zsuzsi25: A nyugdijasok hiaba dolgoztak le 30-40 evet,az eu biztositasnak ehhez semmi koze. Az eu biztositasukat az adott honapra fizettek 30-40 even at es n elore. Ha en a jovo honapban elvesztem a munkahelyem,ra 1 hetre mar a rendszer jelez,hogy nincs fizteve a TB utanam,es ha ez tartosan fentallna akkor bizony elkezd ado formajaban gyulni a tartozas ha nem rendezem. Kismamak? Hat csillagom azok is rengetegbe kerulnek az adofizetoknek,foleg ha 3 even at otthon pihenget Gyesen,Gyeden. Ehhez 1 ev munkaido kurva keves.
Az egészben az a legszebb, hogy soha egy slukk cigarettát nem szívtam el egész életemben, és nem is tervezem már. Tisztelt Praxis!   Biztosan rengeteg hasonló bunkó orvosról kaptatok már levelet, én csak az elmúlt másfél évben követem a blogot, most pedig eljött az idő, hogy a saját…..
Most rendszeresen járok MR vizsgálatra, és várom a halálos ítéletemet. Mindezt egy kontár miatt a dél-pestiből. Tisztelt Praxisblog!   Valószínűleg már csak néhány nap van hátra az életemből (legalábbis tiszta tudattal), és úgy gondolom, megosztom Önökkel/veletek az én dél-tepsis…..
defné 2017.04.17 09:23:52
@Greg24: Laikus letemre elsore ertettem,hogy valami gebasz van a verkepevel a betegnek,ezert nem mindegy milyen vert kaphatna ha szukseg lenne ra. A mutet reggelere nem erkezett meg,a mutetet elhalasztottak unnepek utanra. Az egy masik kerdes,hogy akkor mi van ha a beteg mar a mutoben van es ez akkor derul ki. Vagy ki se derul.
Sokan mondják, nincs elég pénz az egészségügyben, ha volna, az minden problémát varázsütésre megoldana. Az átélt tapasztalatok alapján finoman szólva is kétlem ezt. Tisztelt blog olvasók!   Adva van egy gyönyörűen felújított budapesti sztk rendelő és a benne dolgozó háziorvosom, aki nem mellesleg…..
defné 2017.03.21 13:38:31
@she_wolf: az emberek egy bizonyos resze azert turkal az orvosok zsebeben (mar ha ezt lehet turkalasnak nevezni) mert masrol sincs szo a mediaban,forumokon,hogy az orvosok nyomorognak,nem keresnek semmit. Ezzel szemben keves olyan ember van,aki konkretan ismer vagy latott mar szereny korulmenyek kozt elo orvost. Megmondom oszinten en sem lattam meg ilyet. Termeszetes,hogy 100 bol 80 ember cafolja az orvosok rossz anyagi helyzetet.
Zavarjuk szét az egész bandát, kapjon több pénzt az, aki tud, és szeret is gyógyítani, és azt gondolom, hogy akkor el fogja tudni látni a betegeket talán a kevesebb, de rátermettebb személyzet is. Senki se menjen a Szent Imre kórház sürgősségi osztályára, ha élni akar! Nekem is van egy…..
defné 2017.03.10 10:05:42
@badger: En is hisztiznek felelelmemben ha ilyen vernyomas eredmenyeim lennenek es azon felul,hogy 2 orankent valaki megmeri semmit nem csinalnak.
defné 2017.03.10 11:25:06
@badger: 6 ora varakozas volt a surgossegin es nem megfigyeles. Ez egyertelmu is. Amikor odaert 20 perc mulva megmertek a vernyomasat ami nem lejjebb ment hanem magasabb lett,majd hosszu orakat ult a varoban ugy,hogy a kutya nem nezett ra ismet. Akkor milyen megfigyelesrol beszelunk?
Valaki árulja el, hogy aki a gyógyításra teszi fel az életét, vagy ezzel kapcsolatos munkája van, miért ennyire, bocsánat, de bunkó? Én nem betegekkel, segítségre szoruló idősekkel dolgozom, de ha így állnák az ügyfeleimhez, már régen nem lenne munkám. Szia Praxis!   Sajnos édesanyám abban az…..
defné 2017.02.17 16:39:38
@kheiron: A 2000 euro "ott kint"pont arra eleg,hogy varja a kovetkezo fizeteset. Tehat ha belegondolunk akkor egyaltalan nincsenek kint sem tulfizetve az ottani arakhoz kepest. Jo,kapjanak 600 eurot oke. De merre allna a szajuk,ha az alberletek,rezsik,elelmiszerarak,adok,jarulekok haromszorosara emelkednenek itthon?
defné 2017.02.19 11:53:03
@she_wolf: En nem azt mondtam,hogy szar kint az elet hanem azt,hogy 2000 eurobol azert annyira ott sem lehet ugralni. Tudom,mert nem egy ismerosom ment ki az elmult 2 evben Nemetorszagba. Az elelmiszer tenyleg jo aron van,viszont a normalis lakhatas draga. Persze lehet szallokra is koltozni,de aki hosszabb tavon szeretne maradni annak nem tul jo. Ha meg csaladdal megy ki akkor mindenkeppen berelni kell lakast. Visszaterve,meglehet elni belole de nagyon mertekletesen,sporolas meg csak abban az esetben lehetseges,ha nagyon beossza.
Amikor pedig elkezdtem volna magyarázni neki, hogy kétségbe vagyok esve, mert folyamatosan romlik az állapotom, szó szerint kizavart a rendelőből, hogy ne vegyem el az időt a fontosabb dolgok és más betegek elől. Tisztelt Praxis!   Azért kerestem fel az Önök oldalát, mert a…..
defné 2017.02.07 18:10:05
@zünüke: En is csak lesek ne aggodj nemelyik valaszon.
defné 2017.02.07 18:11:45
@drontal: vagy haztartasi kekszet ragcsaljon ha nem jo a gyomra.
Elhiszem, kevés az orvos rengeteg a beteg, de amikor kivagyunk szolgáltatva az orvosoknak, betegek vagyunk egy kis emberség jól esne, vagy ha az nincs, legalább megalázás, ordítozás ne lenne. Tisztelt Praxis!   Férjemet február 2.-n beutalták agyérgörcs gyanúja miatt az Állami Egészségügyi…..
defné 2017.02.06 11:21:08
@Greg24: Nincs joga tudni a hozzatartozonak azt,hogy mi a konkret baja az edesanyjanak? Ehhez a jogi osztalyhoz kellene fordulni? Ne csinald mar.
defné 2017.02.06 11:28:45
@g0826: Ne beszelj mar ostobasagot,hogy az orvos buncselekmenyt kovet el azzal ha a kozvetlen hozzatartozoval kozli a vizsgalatok eredmenyet ami jelen esetben tumor gyanus. Te mit szolnal ha nem adnanak felvilagositast arrol,hogy az edesanyadnal elkezdodott e egy halalos betegseg folyamata,vagy errol szo sincs.
Ha jól tudom, hálát utólag szoktak érezni az emberek. Előre hálás lenni? Kötelező hála (pénz)? A rövid történet egyik szereplője: DR. F. GÁBOR SZEMÉSZ Komárom-Esztergom megye szemész szakfőorvosa, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szt. Borbála Kórház Szemészeti Osztályának osztályvezető…..
defné 2017.02.04 10:23:24
@she_wolf: Tempus Ahn egyertlemuen nem a "deportalt" idos emberekrol irt,mint ahogy Swiss blend sem.
defné 2017.02.05 11:04:06
@she_wolf: Deponal es deportal persze meg van. Felreolvastam. Az viszont nincs meg,hogy ezen a fos blogon mi a feszkes fenenek kell allandoan ezekkel az idegen szavakkal telerakni egy hozzaszolast,amikor menne az magyarul is......
defné 2017.02.05 12:30:28
@she_wolf: Neha az az erzetem,hogy Te vagy itt a blogszerkeszto alruhaban,mivel nincs poszt amihez ne szolnal hozza vagy negativ vagy pozitiv ertelemben. Ha egyik sem,akkor kovetkezik a "csak irok valamit."
És itt kezdődik életem pokla. Folytatom. 8- Hónap Kórház és a pokol! Üdvözlöm!   Jó lenne tudni,hogy ki ellenőrizheti a beteghordókat a Kórházakban.? Velem olyan történt,amit eltusoltak .Hasi sérv miatt kerültem kórházba,aznap megműtöttek,vissza kerültem az osztályra.Gondoltam 3-nap és otthon…..
Ha a magyar egészségügy általában itt tartana, mint a Flór Ferenc kórház, az élvonalbeli európai színvonal lenne, egyetlen apró hiányosságként csak a wc papír hiányát tudom említeni. Tisztelt Admin !   Kiemelkedően pozitív tapasztalataimat szeretném megosztani a Kistarcsai…..
defné 2017.01.16 10:38:24
@she_wolf: Hol van a riportban ellentmondas? Az anya beszallitotta a korhazba gondolom az ugyeletre ahonnan egyenesen a pszichiatriara vittek. Ott adtak neki valamit amitol rosszabbodott az allapota. Szerintem azt se tudtak mi baja van,meg nem is nagyon tortek magukat,hogy megtudjak. A napnal is vilagosabb,hogy drogoskent kezeltek kivizsgalas nelkul aminek tragedia lett a vege.
Most akkor csendben megkérdezem, hogy a beteggel, vagy a hozzátartozóval ilyen stílusban beszélő egészségügyi dolgozó, vagy asszisztens megérdemli a tiszteletet? "13 éves unokaöcsémet közel 1 éve hordja az anyja a Heim Pál gyermekbőrgyógyászati szakrendelésre az arcát,nyakát ellepő gennyes…..
defné 2017.01.09 12:29:15
@g0826:
Ne mondd mar,hogy a kulfoldi korhazakban 5 havonkent hivnak be egy kezelt beteget. Azert ez enyhe tulzas.
defné 2017.01.09 12:31:58
@g0826:
arrol meg aztan tenyleg nem mi beteegek tehetunk,hogy nincs megfelelo szamu es kepesetesu szemelyzet az orvosok mellett. Ez nem a mi hibank,mi csak szivjuk ennek a kovetkezmenyeit,elo pelda a fenti poszt.
defné 2017.01.10 09:08:47
@Igazság, hol vagy?:

Senki nem allitotta, hogy az asszisztens tehet rola, de mi betegek sem.
Vizsgálatok nincsenek, majd talán az új évben, viszont kioktató, bunkó stílus, teljes oda nem figyelés, és nemtörődöm hozzáállás az van dögivel. Tisztelt Praxis!   Mint olyan sokan mások, én sem szeretek kórházba járni, nem kifejezetten élmény. Azonban akadnak esetek,…..
defné 2017.01.02 11:19:08
@badger: Ez az egyik oldal velemenye...
defné 2017.01.04 21:13:24
@she_wolf:
Ha már az első percben látod,hogy a nővérek nem valami barátságosak sem a beteggel sem veled,Te megmernéd kérdezni,hogy miért nem kapott enni,vagy miért nem kezdik már el a kivizsgálását? Nyilván nem.Aztán vannak akik ennek ellenére mégis csak mernek kérdezősködni,és nagy általánosságban akkor robban a bomba.
Több hallgatóval is ordenáré, vállalhatatlan stílusban beszélt, a fülem hallatára minősítette az engem vizsgált hallgató édesanyját a k betűs jelzővel, megfenyegette őket, hogy nem vizsgázhatnak és ha rajta múlna, nem is lehetnének fogorvosok. Tisztelt praxisblog!   Az alábbi eset a pécsi…..
Ha valaki mégis tudna segíteni abban, merre folytassam, megköszönném, mert így nem lehet élni. Bár nehezen tudok távolabbra eljutni már, mert ülni egyáltalán nem, állni és sétálni is csak rövid ideig sikerül. Tisztelt Cím!   Horváth Ildikó vagyok 55 éves. Szeretném…..
Ekkor bekerítenek, közém és az automata közé állnak és a rossz zsarut játsszó főnök emígyen szól: -Be kell tartani a házirendet a kórházban ,és ha meg akar gyógyulni, szerényen kell viselkedni! Tiszteltek! Alábbi történetemet a fészbúkoldalamon…..
defné 2016.10.22 10:57:40
@Molnárgörény:
Te szerencsetlen nagykepu balfek hiaba erolkodsz ezzel a fars szovegeddel,ahogy latom senkit sem tudsz meggyozni.
defné 2016.10.22 12:40:43
@faragó zsuzsa:
Eszrevehetted mar,hogy hiaba irod le kismillioszor,az akkor sem ugy vot'
defné 2016.10.22 19:54:05
@dayue:
hagyd a francba,ezzel teljesen felesleges vitazni.