Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Radix

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mobilinternet rendkívüli népszerűségének az lett a következménye, hogy a nagy lendülettel előre törő szolgáltatóknak be kellett húzniuk a vészféket. Már tavaly megírtam, hogy a szolgáltatók korlátozzák a letöltési sebességet a fájlcserélő alkalmazások használatakor,…..
Radix 2009.02.04 23:40:56
@ga@lp: ÜFI-s nőci mondta, hogy ez így azért nem egy életszerű használat. Meg hát, tette hozzá, a mobiltelefonoknál is ugye van perc alapú számlálás. Miért ne lehetne a mobilinternetnél is hasonló?
Radix 2009.02.04 23:51:32
@ga@lp:
"Nem lehet, hogy egy session forgalmát "kerekítik" fel? "
- sajnos nem tudom a választ és a gugli sem tett okosabbá, részleteket it nem találtam:
www.google.hu/search?q=t-mobile+mobilinternet+"10+kb-os"
Állítólag éppen december 24-én regisztrált az iWiW-be a négymilliomodik felhasználó. Még ha inkább píárfogásnak is tűnik a karácsonyi történet, a 4 millió megdöbbentően nagy szám. Azt jelenti: szinte kivétel nélkül regisztrált már az iWiW-be minden magyar netező.Ha már…..
Bármennyire is bíznak a Google-nál (személyes a vezérigazgató is) abban, hogy az online hirdetési piacot nem fogja olyan mélyen érinteni a válság, azért az elemzők nem ilyen optimisták.A Citigroup elemzője tegnap már egyenesen azt írta ügyfeleinek, hogy a keresőmarketingesek…..
Amúgy 320-ban járunk, amikor Róma volt a világ legnépesebb városa, a maga egymillió lakójával. Összesen 6700 épület között mászkálhatunk a virtuális térben.A Google Earth története során először jelenik meg olyan layer, mely egy letűnt kort mutat be. A térhatású ókori…..
Márciushoz képest 10 százalékkal kisebb volt a forgalma áprilisban az amerikai közösségi szájtnak. És éves szinten is mérséklődött a növekedés. Ugyanez a tendencia a MySpace esetben. Igaz, mindkét szájt több tízmilliós egyedi látogatóval rendlekezik hónapról hónapra. Az ok…..
És akkor, ahogy ígértem: családfaszájtok... Egyik, Németországban élő olvasónk hívta fel a figyelmünket a hazai és német családfaépítő oldalakra. Ő két magyar szájtot - az Őseim.hu-t és a Családfalu.hu-t - említi. Annak rendje-módja szerint reggeltem, és próbálkoztam, de…..
Radix 2008.01.23 13:46:25
[quote]Egy közösségi wikizés talán segítene felfedni a család titkos, ismeretlen szálait.[/quote]
Van már egy ilyesmi wiki, angolul:
www.werelate.org

És a Facebook-on is van egy hasonló nevű alkalmazás, angolul kommunikálóknak:
www.facebook.com/applications/We&%23039%3Bre_Related/5388815661
Ezt a We're Related-et az Ancestry.com-ot létrehozó derék mormon Paul Allen-ék jegyzik, akik ezen kívül csinálnak egy társasági oldalt is: FamilyLink, www.familylink.com

[quote]Ami szintén érdekes, és ami igazán jó lenne magyarul: www.verwandt.de/karten/[/quote]

Egy hasonlót én is csináltam pár éve egy 1891-es forrást felhasználva:
www.radixindex.com/adatbazisok/nv001001.shtml

Az Őseim.hu és a Családfalu.hu (jelenleg béta!) meg nyilván lesznek még jobbak is, csak kérdés, hogy bizniszileg hogyan tarthatók fenn. Úgy rémlik, hogy jelszóval védett oldalakra AdSense-t nem szoktak/lehet felrakni.

U.i. Bocs, ha nem sikerülnek az idézetek, meg a linkek technikailag bénák. Gyorsan átfutva ezen blog és a blog.hu oldalait nem találtam segítséget.