Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vandorherceg

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyszerű hírt közölt a Hollywood Reporter: az ITV Studios America és a HDFILMS bejelentette, hogy remake-t terveznek az 1970-es évek kultikus űroperájából, az Alfa Holdbázisból. Az eredetileg Space: 1999 címre hallgató, két évadot (48 epizódot) megélt sorozatot Gerry és Sylvia…..
Éjfélkor megint megszületik Jézuska, a tehetősebbek akár maguknak is rendelhetnek egy komplett Betlehemet, három királlyal, jászollal, tokkal-vonóval, nekünk meg marad a tévé, mint alternatíva. A nappali időszak vélhetően a főzés-karácsonyfa díszítés-utolsó pillanatos…..
Naszóval, ott tartottunk, hogy Ned Stark, az Év Faterja versenyben hendikeppel indul északi nemesember egy fejjel megrövidült Joffrey, a Pöcsfej király keze által, legalábbis közvetve, miközben egyik lánya éppen gyilkosa arájaként tetszeleg a királyi udvarban, a másik a városi…..
vandorherceg 2011.06.21 08:52:08
Köszönjük a munkát sixx, klafa volt.

Úgy tűnik, 2012 tavaszán jön a 2. évad.
www.youtube.com/watch?v=SwvtkirHz5s

Bár ez gyakorlatilag csak egy 10mp-es felirat, de posztolta az official GoT a Facebookon is.

@Stoney: Szerintem meg ez volt az egyik legjobb rész, még úgy is, hogy olvastam a könyveket.
A előző két részben, hogy is mondjam, elmérgesedett a helyzet Ned Stark és a Lannisterek között, meghalt egy király, egy törpét majdnem kihajítottak az ablakból és így tovább, nem egy szívderítő hely ez a Westeros. Ebben a stílusban folytatjuk tovább a történéseket egy…..
vandorherceg 2011.06.07 10:27:07
@syfyboy:
Sokminden történik még, de aki nem olvasta a könyvet, ne várja azt, hogy minden lerendeződik az első könyv/évad végére.
A sztori megy tovább, és szerintem aki mind a 4 részt olvasta, az sem tudja, hogyan lesz vége.
De szerencsére július közepétől van Dance with Dragons, a HBO meg ugye berendelte a 2. évadot...
vandorherceg 2011.06.07 10:37:37
@hirtelendi:
Hát a DwD-vel együtt öt.
Az egyik legismertebb kínai tévés producer Zhang Jizhong filmet készítene az ország egyik ősi népmeséjéből, a Journey to the Westből. Forgatókönyvírónak megnyerte Neil Gaimant, aki szerint a "cél az, hogy azt tegyék, amit Peter Jackson is tett a Gyűrűk urával." Ezen…..
vandorherceg 2011.03.11 08:30:10
Van ez magyarul is:
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=nyugati-utazas-avagy-a-majomkiraly-tortenete-i-ii-ami-a-nyugati-utazasbol-kimaradt&ID=49676

sőt Online:
www.terebess.com/keletkult/vu_cseng_en_nyugati_utazas_1.pdf

A felhőn rohangáló botos Szun Vu-kung egyértelmű Son-Go-Ku előkép.
jó kis könyv az, bár eléggé "nyugatosítani" kéne, hogy egy átlag amerikai néző értékelje.
azért a Gaiman - Toro - Cameron hármas akár jó is lehetne...
Persze, ha lesz belőle valami egyáltalán.
PS: Kára az Őrület hegyeiért...
vandorherceg 2011.03.11 09:09:26
Van ez magyarul is:
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=nyugati-utazas-avagy-a-majomkiraly-tortenete-i-ii-ami-a-nyugati-utazasbol-kimaradt&ID=49676
Sőt, online:
www.terebess.com/keletkult/vu_cseng_en_nyugati_utazas_1.pdf

A Szun Vu-kung / Son-Go-Ku párhuzam megvan valakinek?

A Gaiman - Toro - Cameron hármas akár jó is lehet.

PS:
Kár az Őrület hegyeiért...
Remélem újra ilyen irányt vesz a jelenleg tomboló céltalanul szétfokozott, hatásvadász webdesign. Legyen végre minden letisztult, lényegretörő, hatékony, és kellemes a szemnek, mint amilyen az internet indulásakor volt minden! "A 8 évesnél fiatalabb gyerekek általában még…..
Megbocsáthatatlan paródiának tartotta Hitler, hogy a Duna legszebb városa az „Attila hun ivadékai” által lakott Budapest, és nem valamelyik "Niebelung" város. A magyar főváros nemzetiszocialista stílusú lemásolása mellett Linzben épült volna fel a világ legnagyobb és leggazdagabb múzeumi negyede,…..
vandorherceg 2011.02.20 22:27:27
@Savior: Bocs a késői reagálásért, most néztem vissza ide.
Gosztonyi ezt a referenciát adja:
1980-ban jelent meg Hamburgban egy könyv - Adolf Hitler Monologe im Führerhauptquartier 1941-1944 címmel. Ő ebből szemezget a cikkében.
"... a kötetet azokból a gyorsírói feljegyzésekből állították össze, amelyek a Német Nemzeti Szocialista Munkáspárt kancelláriája vezetőjének, Martin Bormann-nak az utasítására egy Heinrich Heim nevű parlamenti gyorsíró igazi német alapossággal vetett papírra."
Most, hogy kérdezted, megnéztem Google-ba, nem nagyon ástam bele magam, de kidob Amazonos linket is:
www.amazon.de/Monologe-F%C3%BChrerhauptquartier-1941-1944-Adolf-Hitler/dp/3572011566
vandorherceg 2011.02.20 22:31:51
@Savior: Sőt, bocs, kicsit tovább néztem és elvileg van magyarul is, ha ez ugyanaz:
www.muzeumantikvarium.hu/item/asztali-beszelgetesek---monologok-a-vezeri-fohadiszallason-1941-1944
James McTeigue Magyarországon forgatja A holló (The Raven) thrillert, a főszereplő John Cusack, az alábbi képen látható, hogy miképp fog kinézni a filmben. A produkció Edgar Allen Poe műve alapján készült, Cusack játssza Poe-t és egy sorozatgyilkost próbál kézre keríteni, aki…..
vandorherceg 2010.11.16 07:44:37
@maegasira: @VegyészArc: Itt van a link az eredeti Poe vershez, tessék 9 féle fordításban holló:
www.mek.oszk.hu/00400/00464/00464.htm
(pld Tóth Árpád, Babits, Kosztolányi).
A Brandon Lee - Alex Proyas filmbeli holló is azért holló, mert, ahogy Shyllard is megjegyezte, ez egy úgynevezett híres vers, a film is, meg ez a film is a versre utal. Nektek is kellett volna vele találkozni, ha esetleg érettségiztetek valaha.
Egyébként Poe 1849-ben halt meg...
Asszaszinok egy 15. századi perzsa miniatúrán Él egy egészen furcsa kép az asszaszinokról a köztudatban, ami nem sokat változott az elmúlt több száz évben: "Az egyszer megízlelt paradicsomi gyönyörűségre való vágyakozás…..
vandorherceg 2010.02.05 08:26:14
@mendson: Hát amennyire én ismerem a sztorit, a java még csak most jön, és azért valóban nem mindennapos dolgokat vittek véghez.
Elég nagy volt a respektjük a XII.-XIII. században.
De nem spoilerezek, Kaif valószínűleg jól leírja majd...
Filmdroid Dealer 2010.02.04 08:00:00
Fliegauf Benedek Dealere után az első gondolatom az volt, mekkora tévhit , hogy széles és szórakoztató út vezet a pokolba. Rögös az is, mint a mennybe tartó.  Vagy talán még rögösebb.A Dealer egy szimbolikus mese lehetne az emberről, aki addig-addig kereskedett a méreggel, míg…..
Ma már hihetetlennek hangzik, de 1989 október 23.-án egy rakás budapesti gimnazista meg szerette volna nézni, ahogy Szűrös Mátyás, a rosszul dizájnolt komenista a Parlament erkélyéről kikáltja a Magyar Köztársaságot. Sok iskolából központilag vitték a gyerekeket a térre, más…..
A segesvári csatavesztés még nem bizonyult végzetesnek a honvédsereg számára, igaz ugyan, hogy öt részre szabdalva, de még erős seregtestek álltak fegyverben. Négy alakulat erdélyi hadszíntéren mozog, az ötödik sereg pedig a bevehetetlen Komáromban várja az események…..
vandorherceg 2009.08.13 13:15:10
@-xpander-:
Csak annyit tudok, hogy Pelyach István nagy király.
Igaz a vizsgáról kivágott elsőre, - mert valóban link voltam... :-)

Úgy általában meg meglepően színvonalasak, a magyar net átlagát messze felülmúlják a hozzászólások. Ez klassz.

Még annyit, hogy szerintem is az előző rendszer tudatosan meszelte fekete-fehérre a képet. Kossuth a lánglelkű, forradalmi vezető, Görgey meg a negatív figura, aki a szent forradalmat hátbatámadta "árulásával". Nemzedékek fejébe verték be ezt a képet, jó látni, hogy azért manapság már sokan nem ezt gondolják.
A Magyar Televízió ezzel a kisfilmmel mutatta be új, óbudai gyártóbázisát a Média Hungaryn. Azt a stúdió- és irodakomlexumot, amit havonta 800 ezer euróért, vagyis körülbelül 225 millió forintért bérel. Vagyis évente 2,7 milliárdért.És akármennyi is fizet, soha nem kapja meg…..
urbánus menekülés Szily László 2009.05.21 15:28:54
Úgy lettem újságíró, hogy ültünk a Nagycsarnok melletti Csarnok étteremben, ahol a városban először adtak csapolt Kronenbourgot, és egyszer csak bejött egy kedves, golyófejű fiú hülye kalapban és bekötözött füllel, és megkérdezte, hogy lefotózhatna-e minket egy Magyar…..
Promoter TV Avatar update 2009.05.20 19:58:00
Azoknak akik nem követték az utóbbi időben figyelemmel a történéseket, összefoglalom az utóbbi hónapok Avatar-ral kapcsolatos eseményeit. Első és legfontosabb, hogy még mindig nem szivárgott ki egyetlen homályos képkocka / poszter / trailer sem a filmből. Ehhez már kezdek…..
Filmdroid Emlékmás feldolgozás 2009.02.26 11:48:00
Arnold Schwarzenegger készített néhány klasszikust, még jóval azelőtt, hogy elment kormányzónak. Ott volt a Terminátor (aminek jön a negyedik része), a Conan (amelyet már régóta szeretnének újraforgatni), a Predator és nem utolsó sorban az Emlékmás is. Paul Verhoeven…..
Stephen King: Dolores (r. Ács János) Lehet, hogy vérciki, de gyerekkoromban rajongtam Stephen King mai szemmel félgagyinak minősíthető horror-regényeiért. A rendszerváltás számomra első érzékelhető jeleként, egy mindenre fogékony ifjonti időszakomban került a kezembe első papírkötésű könyve, a…..
w Csapataink harcban állnak 2008.10.28 06:00:00
 A Pentagon új térképeAzt javasolja egy neves amerikai katonai szakértő, hogy az elkúrt, rossz útra tévedt vidékekre ne csak tankokat és bombázókat küldjenek, hanem kövesse a hadsereget egy hasonló méretű civilizátor-kontingens, amely közigazgatást, költségvetést,…..
A következő képeket a Hahota 1983-ban megjelent, tizedik számából szkenneltem. Azok kedvéért, akik nem találkoztak ezzel az - anno a Kisdobost és Pajtást megszégyenítő népszerűségű - sajtótermékkel: ebben a számban jelent meg az első (egyetlen?) magyarra fordított Dilibill…..