Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dnes.molnr

16 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fények, nagyváros Hat 2017.12.05 19:18:08
A tél késett, mint minden évben. A kövér felhők december végén értek a város fölé, Szilveszter estéjén, valamivel éjfél után. Lágyan hullott alá az első hópehely, amit a hűvös szél keringtetett egy darabig, majd Dávid dühtől hevült arcán vált semmivé. A fiú nézte egy darabig, majd kézfejével…..
Fények, nagyváros Szirén 2017.12.03 22:21:28
A rántott csirkeszárnyaiba feledkezett. Az ebédlő asztal körül nyüzsögtek az emberek, akik eszmecserét folytattak a kereskedelem mindennapjairól. Ő csak azon gondolkozott, az olajban sütést megelőzte e valami féle fűszeres főzés. A hús omlósan vált le a csontról, így arra a következtetésre jutott,…..
Fények, nagyváros Első fejezet 2017.05.05 21:55:02
Nincsen túl sok emlékem a gyerekkoromról, de úgy képzelem egy fodrászszalonban nőttem fel, ahol édesanyám dolgozott. Legalább is ez nagyban megmagyarázná mai napig a hajszárítókhoz fűződő perverz szokásaimat.  Lelki szemeim előtt lebeg, amint egy szürke- lila huzatos, fém vázas székről lógatom a…..
Nemrég ment a Top Gun a tévében, aminek imádom a zenéjét. Egyébként is van valami fura vonzalmam a '80-as évek filmzenéi iránt, ez pedig tökéletesen reprezentálja, amit gondolok. Történetmesélős, hihetetlenül energikus és felismerhető számokról van szó, amikhez egyből…..
dnes.molnr 2015.12.05 21:16:54
Feltettem fejemre a vastag szivacsos fülhallgatót, bal felét fülemre húztam. Még egyszer utoljára átfutottam a következő jelenet szövegét. A memorizálással viszonylag gyorsan végeztem, a jelentősebb momentumokat dalbetétek helyettesítették. Egy régi Elvis Presley film…..
Egy gimnazista házibulin találkoztunk először. Szemmel láthatóan ő volt a társaság középpontja, és fogalmam sem volt, mit kezdhetne ezzel a helyzettel egy magamfajta gólya, hisz alig múltam tizennégy. Futó pillantásokat vetettem felé, s csak remélni tudtam, tekintetünk…..
,,Kiszórtam a pultra frissen szerzett vagyonomat, ami apró tócsát alkotott maga alatt, és víz nem sokkal később már a padlóra csöpögött le. A jegykezelő furcsa tekintettel meredt rám. Dobtam felé egy bárgyú mosolyt és a jegy átvételével az emelet felé vettem az irányt, ahol…..
1995 júniusában tettem meg kilencedik körömet a Nap körül. Édesanyáim hatalmas tortát sütöttek tiszteletemre. Robosztus kőrisfa formájának kidolgozottságát bármely mestercukrász megirigyelhette volna. Rengeteg ember volt hivatalos a születésnapi bulimra, beleértve a környék…..
Petit Prince Képzelt riport... 2015.03.09 09:41:51
Nem tudom mással is előfordul-e (remélem igen), hogy egy-egy cím annyira megragadja a fantáziáját, hogy továbbképzeli, mögöttes tartalommal ruházza fel még ha magának a műnek semmi köze sincs ahhoz amit belelát. Így van ez velem és a 'Pop, csajok, satöbbi'-vel, a 'Tétova…..
dnes.molnr 2015.04.04 12:36:15
..
Fények, nagyváros Búcsú 2015.02.23 20:31:26
Fogalmam sincs, mióta bámulhatom a megálló világító reklámplakátját. Próbálok visszaemlékezni az ezt megelőző eseményekre, de az agyam képtelen összefüggő gondolatokat alkotni a hajnali órákban. Magamra eszmélve, zavarodottan farmernadrágom zsebébe túrok egy szál…..
Fények, nagyváros 3:57 2014.11.24 19:18:39
PrológusSosem gondolnám, illetve gondoltam volna, hogy egy novella igényelne bármiféle bevezetőt. Egészen eddig a pillanatig. A pillanatig, mikor is megszületett bennem valami koncepció féle a soron következő budapesti történethez. A sztori maga nem hosszú, de alapvetően tele van…..
Fények, nagyváros Évforduló 2014.11.15 13:21:11
               Az idő a legnagyobb ellenség, szokták mondani és Sándor számára most telt meg ez a mondat igazán jelentőséggel. Ebben az esetben mégsem az elsuhanó éveket bánta, hanem a vénséges lassúsággal múló másodperceket. Már maga sem tudta volna pontosan…..
Fények, nagyváros A Jel 2014.11.03 18:32:12
A hetedik születésnapját töltötte Lilla, mikor először találkoztam vele. Egy fehér színű, kemény fedeles könyvet ölelt liluló ujjakkal, melyre jól látható, nagy, vörös betűkkel a Szamurájok titkos élete volt írva. Egy amolyan tanulj játékosan könyvsorozat egyik darabja.…..
Nem emlékezett a pontos címre, de fejében a Király utca neve visszhangzott, így biztos léptekkel arra felé vette az irányt. Korábban már megfordult párszor ezen a környéken, de az étterem nevét akkor hallotta először, mikor egy magát menedzsernek tituláló férfi a kezébe nyomta…..