Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bali Wolf

55 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Karácsonyhoz hasonlóan a Szilveszter is módosult. Régen bár kevesebb csatorna állt a rendelkezésünkre sokkal több minőségi műsort kaptunk. Mostanában már csak azok maradnak otthon szilveszterkor, akik nem akarnak emberek közé menni, vagy átaludják az egészet. A legtöbb csatorna csak és kizárólag…..
Bali Wolf 2024.01.04 10:57:23
Szia! Jó az összeállítás, köszi, hogy a rádiós műsorokba is így beleástad magad! :)

Néhány dolgot a tévéből azért hadd javítsak (vagy egészítsek ki) kommentben, ami hirtelen eszembe jutott:
1985: A Házaspárbajban nem csak ekkor, hanem mindig sztárpárok vetélkedtek, hiszen csak ezen az 5 szilveszteren jelentkezett a műsor (1985-89). Érdekes, hogy még a rendezője, Kalmár Tibor sem jól emlékezett a Hogy volt? 2010-es szilveszteri műsorában erről. Állítása szerint szilveszterkor Szuperházaspárbaj néven vetélkedtek sztárok, de ezen a címen csak az utolsó rész ment 1989-ben, ahol az előző 4 adásból vetélkedett 1-1 pár.
1986: A fősávban lévő műsort nem vette át az MTV2, külön bemondóval adtak műsorokat, illetve bizonyos szegmenseket megismételtek az egyes csatorna napi műsorából. Itt a kettesen ment az ez évi Házaspárbaj, a Peter's Pop Show, valamint a Vidám Színpad kabaréja is.
1988: az egyes és kettes csatorna csak maximum az egyszerre jelentkező összekötőkből vetített egyszerre, hiszen mindkét csatorna műsorát egyszerre vezették a váltakozó műsorvezetők (délután: Antal Imre-Kudlik Júlia, este Déri János-Berkes Zsuzsa, éjfél után Juszt László-Voith Ági). Az ezek közben látható műsorok különböztek. A Leg-leg-leg mégsem jelentkezett, ahogy elmaradt Koltai Róbert Panelvacsora c. kisfilmje is, amit 1989.12.30-án vetítettek le végül. Amúgy az Antal Show is elmaradt, a tartalmát a következő szilveszteri BÚÉK'90 c. Szeszélyes-különkiadásban adták le, kivéve a "3-2 zenekar" paródiát, amelynek sugárzására egészen az M3 csatorna megjelenéséig várnunk kellett!

Amúgy Sugár Ágnessel és az 1989-es tévéfilmmel kapcsolatban abszolút egyetértünk! :)
Üdv: Szilveszteri Műsor Blog (szilveszterimusor.blog.hu)
Bali Wolf 2024.01.05 18:48:06
@scal: Én örülök, hogy kitetted ezt a cikket, jól összefoglalja az évtizedet!
A Rádiókabarék is nagyon jók, mondjuk nekem pont az 1996-1998 körüli időszak a kedvencem :)

Egy részére emlékszem, annyira szerettem mindig a szilvesztereket. Majd a 2000-es évek közepén elkezdtem különféle könyvtárakban kikutatni a régi napilapok alapján, hogy mik mentek a tévében. Illetve persze vannak eltéve saját újságok is.:)

A saját videófelvételeink nagy része már nincs meg 1999 előttről, de szerencsére sok mindent sikerült beszerezni az évek folyamán, megosztós programok, fórumok, ismétlések és megvásárolt videókazetták formájában :)
Bali Film Rémecskék 2024.01.05 10:52:30
  Íme, a szegény ember Szörnyecskékje. Jé, régen még mennyi haja volt Billy Zane-nek!..
Idén elsőre úgy tűnt, hogy megint belesüppedtek a csatornák a "jól megszokotton ne változtass" szokásába. Szerencsére volt pár újdonság, és a tavalyihoz kísértetiesen hasonlító műsorrendben azért megbújt pár különlegesség. Lássuk, milyen műsorok voltak idén, és én ezekből miket láttam! :)..
A tavaly év végéhez hasonlóan ezúttal is megtekinthetjük a TV csatornák szilveszteri kínálatát táblázat formájában. Így egymás mellett látva könnyebben kiválaszthatjuk, mit érdemes megnézni. 15 új műsor is lesz, amelyből válogathatunk! Ezeket a cikk végén listázom.  ..
Szilveszteri csemegék c. rovatunk legújabb darabjában a német nyelvterületű országok legtöbbet ismételt jelenetéről lesz szó, mely nálunk is vetítésre került a TV2 csatornáján, több éven át...
Év végi sorozatunk folytatásaként tovább kalandozunk szilveszteri csemegék után kutatva. A kilencvenes évek legelején még viszonylag új játék volt a "6 a 45-ből", azaz a Hatoslottó. 1990 szilveszterén kitalálták a módját, hogy hogyan tegyék érdekesebbé a játékot, ráadásul egész napra elhúzva...
Év végi sorozatunkban különböző szilveszterek emlékezetes tévés eseményeiből csemegézünk. 1994-ben a Rádiókabaré is kapott egy félórás blokkot a televízió szilveszteri műsorában, amelyben végre láthattuk is a műsor előadását, valamint rendkívül ötletes aktuális helyszínét is...
Két, többségében otthon töltött szilveszter után a tavalyi év a megnyugvás éve volt. Visszatért minden a normális kerékvágásba, újra lehetett szabadon házibulikat tartani. Persze sokan inkább a csöndes partikat választják, és otthon, a tévé előtt ülve szilvesztereznek. Azok, akik 2022-ben ezt a…..
A Rekláminvázió és a Média Klub blogokkal közösen idén is visszatekintünk néhány évtizeddel előbbre, és elemezzük, illetve véleményt mondunk a 10, 20, 30 és a 40 évvel ezelőtti szilveszteri műsorokról. Ezúttal, sorozatunk utolsó részében, az 1983-es szilveszteri műsort vesszük górcső alá. Ebben az…..
Bali Wolf 2023.12.27 15:17:16
@Androsz: Szia! Köszi az írást, ez így az igazi, ha olyan ír róla, aki korából adódóan akkor nézhette (volna) az adást! :) Én akkor még kisbaba voltam, szerzőtársaim pedig még messze nem születtek meg tudomásom szerint. Az én kedvenc korszakom pedig az 1988-1993 közti időszak, bár ott sem a zenei műsorok miatt.
Viszont érdekes, hogy Hauber Zsolt (a Bonanza Banzai egyik billentyűse) azt mondta az egyik videójában, hogy a nyolcvanas években mindig várta a Peter's Pop Show c. műsort, mert ott láthatta a külföldi előadókat. Az pedig már a nyolcvanas évek második fele volt, de persze lehet, hogy méltó alternatívát tudott nyújtani a külföldi csatornáknak (?)
A Rekláminvázió és a Média Klub blogokkal közösen idén is visszatekintünk néhány évtizeddel előbbre, és elemezzük, illetve véleményt mondunk a 10, 20, 30 és a 40 évvel ezelőtti szilveszteri műsorokról. Az előző részben a 2013-as szilveszteri műsort vettük górcső alá, ezúttal a 20 évvel ezelőtti…..
Bali Wolf 2023.12.27 15:11:13
@Blind Man: Köszönjük szépen az elismerő szavakat! :)
Igen, Pachmann alakította MM-t, de volt T.A.T.U. együttes is, az egyik sláger pedig így hangzott műsorvezetőnők előadásában: "Minek ide még fiú?"
A Rekláminvázió és a Média Klub blogokkal közösen idén is visszatekintünk néhány évtizeddel előbbre, és elemezzük, illetve véleményt mondunk a 10, 20, 30 és a 40 évvel ezelőtti szilveszteri műsorokról. Ezúttal az 1993-es szilveszteri műsort vesszük górcső alá. Ebben az évben meglepetésre nem volt…..
Nagy Natália a Facebook oldalán osztotta meg az 1995-ös szilveszteri Vastyúk is talál szeget egyik kimaradt felvételét. ..
Idén szilveszterkor végre volt pár meglepetés a televíziók programjában, ugyanakkor az elmúlt évek biztos műsorai is rendre megjelentek. Az továbbra is látszik, hogy igazán komolyan a Duna és az ATV veszi az év utolsó estéjét, bár rajtuk kívül is van még néhány csatorna, akik 1-2 új műsort szintén…..
Hihetetlen, de már csak két hónap van vissza a 2023-es évből, így aztán hamarosan itt a szilveszter is, amire a különböző csatornák már gőzerővel készülnek. Bár még csak sejtéseink vannak arról, milyen műsorokkal szórakoztatnak a tévék idén (ezeket később a szokásos "TV csatornák programja"…..
Bali Wolf 2023.11.03 08:03:20
@gigabursch: Kőhalmi már szerepelt (stand-uppal) szilveszteri műsorban, a 2016-os Fábryban. Persze az csak pár perc volt, lehet, hogy hosszabbat nem vállalna.
Hadházi is csak úgy szerepelt, hogy az egyik estjének Comedy Centralos premierje pont december 31-ére esett.
Bali Film Poseidon 2023.08.28 09:13:52
Egy újabb katasztrófafilm, ahol a műfaj inkább a végeredményt jelöli. Egy újabb lehetőség, amit feláldoznak a látvány oltárán...
Bali Film Poszeidon katasztrófa 2023.08.23 10:05:25
A függetlenség napja óta sokan a látványorgiával azonosítják a katasztrófafilmeket, pedig sokkal fontosabb, hogy izguljunk a karakterekért, együtt lélegezzünk velük menekülésük közepette. Ezért is javasolnám ennél a filmnél ezt az eredetit, a 2006-os remake-jével szemben.....
Bali Film Szorul a hurok 2023.04.26 09:46:28
Adott egy sztárokkal teli szereplőgárda, egy ígéretesnek induló történet. És valahogy mégis félremegy. De miért?..
Bali Film Kokainmedve 2023.03.07 08:44:59
Képtelenség? Igen. Ötletes? Szerintem igen. Vicces? Szerintem igen. Akkor nem is rossz? Nem hát!..
Napokon belül itt a karácsony, ez pedig nem jelent mást, mint hogy megannyi jobbnál jobb (?) alkotást láthatunk a tévéképernyőn. Ezek többnyire ismétlések, de azért mindig akad egy-két olyan film vagy műsor, amin igencsak meglepődik az ember (mint például az idei Mi kis falunk különkiadás). A…..
A 2010-es szilveszteren extra hosszú, több, mint 2 órás különkiadással jelentkezett a Hogy volt? sorozat. Rengeteg színészvendéggel készültek, akik beültek a régi lakásokat idéző díszletbe és anekdotáztak a régi időkről. Ebből mazsolázok. (Frissítés 2023.01. a videók már nem elérhetőek, ezért a…..
A Rádiókabaré nagy sikerű jelenete 1991-ben a fénykorát élte, és ekkor egy tévés szereplésre is sor került...
A zenei fesztiválok programjához hasonlóan ezúttal a TV csatornák szilveszteri kínálatát is megtekinthetjük táblázat formájában. Így egymás mellett látva könnyebben kiválaszthatjuk, mit érdemes megnézni...
Bali Wolf 2022.12.29 11:21:37
@Brother88: Szia! Szerencsére továbbra is akadnak csatornák, akik készítenek új szilveszteri műsorokat. Az ATV műsora kicsit "láthatatlan" a tv-újságokban, pedig nagyon jó lesz ott a felhozatal. A Csináljuk a fesztivált! is jó választás estére, az Aradi-Varga Show is, a TV2-től és az RTL-től viszont nem jó húzás a sok ismétlés ebben az idősávban (is).
Az arculatról az jut eszembe, hogy 1996-ban még a reklám szignál is szilveszterivé alakult, mind zenéjében, mind kinézetében :)
Üdv: Balázs
Bali Wolf 2022.12.29 11:22:33
@varganiki: Szia! Nagyon köszönöm az információt! :) Biztosan kiváló lesz a show!
A Rekláminvázió és a Média Klub blogokkal közösen idén is visszatekintünk néhány évtizeddel előbbre, és elemezzük, illetve véleményt mondunk a 10, 20, 30 és 40 évvel ezelőtti szilveszteri műsorokról. Elérkeztünk idei utolsó állomásunkhoz, amely az 1982-es év végi televíziós kínálatról szól. Ebben…..