Regisztráció Blogot indítok
Adatok
igazadvan

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ennek a blognak az egyik első bejegyzésében, még a választások előtt, arról írtam, hogy a kétharmados többségre inkább lehetőségként, semmint veszélyként érdemes tekinteni. Az elmúlt másfél év világossá tette, hogy tévedtem. A kétharmad ugyanis – ha nem elég…..
Nem értem, most akkor ő nem olyan, mint a mi politikusaink – mondja és kérdezi az egyik nyugati nagykövetség munkatársa, amikor Orbán Viktor politikájáról beszélünk. Az Economist legújabb számában harcias, összeférhetetlen („pugnacious”) embernek írja le a magyar…..
Orbán Viktor beszédével ma kezdetét vette a parlamentben a 2011-es költségvetés vitája. A kormányfő szinte alig szólt a jövő évi számokról – ezt inkább a szavakban szintén erős Matolcsy Györgyre bízta -, ellenben olyan keretbe igyekezett helyezni a mostani politikai…..
igazadvan 2010.11.15 18:37:45
@török gábor: Majd később, bizonyítván azt, hogy feltehetően nincs valami ördögi politikai-közjogi forgatókönyv a háttérben, hozzátette: „ezt a politikát kívánjuk folytatni 2011 után is”.

szóval ha azt mondja, akkor az feltehetően bizonyítja, hogy nincs.

engem nagyon zavar ez a "feltehetően".
ugyanis így azt jelenti, hogy "nem bizonyítja".
akkor viszont elég gáz, hogy nem az van odaírva, hanem valami, ami az ellenkezőjének látszik, mint amit jelent.
Az országgyűlési választás előtt azt írtam:http://orulunkvincent.blog.hu/2010/04/08/nincs_kire_szavazzak_a_fidesz_stbNektek, hogy az Orbán Viktor vezette Fidesz stb. Magyarország egyetlen kommunista pártja, és ezt első érvként gazdasági programjának zanzájával támasztottam alá,…..
Death Valley Észak-Amerika legforróbb és legszárazabb vidéke, mely számos természeti csodát rejt, de mind közül a legrejtélyesebbek a "vitorlázó kövek".   A völgy egyik leghíresebb látványossága a rejtélyesen mozgó kövek, melyek legnagyobb számban a Racetrack Playa…..
   "megvetem az ön nézeteit, de az életemet adnám azért, hogy kifejtehesse" Voltaire, a liberalizmus atyja     "Megtörtént. Mélységesen megalázott bennünket a magyar országgyűlés. Parlamenti képviselőink – a szocialista párt vezetésével, a…..
igazadvan 2010.08.07 02:26:09
@sztrugackij: Utolsó kérdésem:Szerinted a holokauszttagadók miért kizárólag a szélsőjobb táborból kerülnek ki?
És egyáltalán miért tagadják és hangoztatják? Mi a szándékuk ezzel?
Ismeretterjesztés a tudatlanoknak? Miért nem tagadják mondjuk a Sztálini népírtást?

azért tagadják, mert utálják azokat, akik érzékenyek rá, és tudják hogy ezzel tudják a legjobban felbosszantani őket. ha attól durranna el az agyuk, hogy azt hallják "NI", akkor azt hajtogatnák.
két ovis csoport szintje kb.
igazadvan 2010.08.07 10:08:48
@sztrugackij: Sajnos szerintem az antiszemitizmus újbóli felbukkanása és erősödése Magyarországon nem ovisszintű probléma.

az írtam, hogy a viselkedésetek ovisszintű. a probléma az valóban nem, hiszen a felnőttek eszközeihez is hozzáfértek.
Néha beesik egy-egy olyan levél, amiben annak írója olyan általános kérdést boncolgat, amiről erősen megoszlanak a vélemények. Schdl is egy ilyet küldött, ebben a témában is rendszeresen egymásnak feszül a biztonságcentrikus és a sebességcentrikus tábor. Szerintetek jók így a…..
igazadvan 2010.03.07 00:49:26
@Tudatlan07: "Kedves Posztoló!

Kérdésedre a válaszod itt találhatod meg:
www.kisdoboz.hu/fekut/

és az eredmény:
60 km/h sebességnél a féktávolság nagyjából 31.07 méter, ebből a reakcióidő alatt megtett út 16.67, a fékút 14.4 méter.
50 km/h sebességnél a féktávolság nagyjából 23.89 méter, ebből a reakcióidő alatt megtett út 13.89, a fékút 10 méter.

Ha egy hirtelen eléd kerülő akadálynál 50 km/h sebességgel épp megtudtál volna állni, 60 km/h sebességgel haladva 23.89 méter megtétele után 42 km/h sebességgel ütközöl vele.
Ez az akadály szempontjából nézve körülbelül olyan, mintha egy emeletes lakóház 2. emeletéről esett volna le (7 méterről).

Szerintem ennél jobb magyarázat nem kell!

üdv :)"

no igen, vagy pedig ugyanonnan:
"50 km/h sebességnél a féktávolság nagyjából 23.89 méter, ebbõl a reakcióidõ alatt megtett út 13.89, a fékút 10 méter.
1 km/h sebességnél a féktávolság nagyjából 0.28 méter, ebbõl a reakcióidõ alatt megtett út 0.28, a fékút 0 méter.

Ha egy hirtelen eléd kerülõ akadálynál 1 km/h sebességgel épp megtudtál volna állni, 50 km/h sebességgel haladva 0.28 méter megtétele után 50 km/h sebességgel ütközöl vele.
Ez az akadály szempontjából nézve körülbelül olyan, mintha egy emeletes lakóház 8. emeletérõl esett volna le (23 méterrõl)."

szóval aki 50-nel megy 1 helyett az sürgősen gondolja át mit tesz. képzeld ha eléd lép egy ártatlan kisgyermek és elütöd és meghal és akkor azzal a tudattal kell élned egész életedben, hogy ha 50 helyett 1-gyel mentél volna akkor ma is élne.

más szavakkal azzal érvelni, hogy azért nem szabad +10et tenni a sebességkorlátokhoz, mert akkor ennyi meg annyi lesz a fékút, egy f*szság, mert a közlekedés veszélyes üzem lesz egészen addig, amíg nullára nem csökkentik a megengedett legnagyobb sebességet.
szóval lehet vitatkozni, de csak azon, hogy mekkora rizikót vagyunk hajlandóak vállalni.
a sebességhatárokat egy-egy útszakaszra úgy kellene megállapítani, hogy egy hétig mérik az ott elhaladók átlagsebességét, és annyi legyen. otthon a számítógép elől lehet hogy meg vagy győződve hogy bőven elég az 50, de amikor kint vagy a forgalomban ugyanúgy 70-nel mész ahol kényelmesen lehet, mint mindenki más.
testmódosítás cheek piercing 2009.11.01 00:26:40
a jobb képet miatt rakom ki megint a mosolygós cheek piercinget, mert az előzőt levettem. Két jól sikerült fotó, amin a septumot nem én szúrtam.     ..
igazadvan 2009.11.03 00:44:51
testmódosítás a kezem 2009.10.28 13:50:00
a kezemen lévő koncentrikus scarification-nal kapcsolatos jegyezeteimből összerakott beszámoló, 3év távlatából. Az elkészítésről, a minta jelentéséről, akkori gondolataimról. "...egy hullámhosszra kell találnunk belső, igazi lényünkkel, nem pedig műholdvezérlésű,…..
igazadvan 2009.10.31 01:27:40
@zagyvai: milyen célból akarnám legyőzni?

végre megtapasztalhatnád a magad felett aratott győzelem ízét.
igazadvan 2009.11.03 00:41:16
@zagyvai: ergerbergert csak azért nem rakom ki a blogról h mindenki láthassa h valójában mennyit is ér, és szabadon lehessen vele vitázni...

akkor ugyanilyen alapon zoét se rakd ki légyszi!
Ördöglakat Pentominó téglalapok 2009.10.21 21:50:00
A 12 pentominó elem összesen 60 kis négyzetből áll. (A bevezető cikk itt.)  Ez jó, mert a 60-nak nagyon sok osztója van, így többféleképpen is felírható két egész szám szorzataként. De ha geometriai összerakó játékokról esik szó és még két szám szorzata is felmerül,…..
igazadvan 2009.10.21 23:58:59
@S. Annyi:

füleddel gépelsz?
  Sokan kérdezik tőlem, hogy ha nem szokványos piercinget szeretnének akkor inkább microdermalt, vagy felszíni piercinget ajánlok. Ez természetesen az adott testrésztől függ, így van ahol kimondottan előnyös a microdermal, van ahol megteszi a hagyományos…..
igazadvan 2009.10.04 00:21:43
@szilagyizoe: Nemtrég még kis implantátum "szarvacskákra" vágytam de most úgy látom:/nekem/ a kevesebb-több!
Ettől függetlenül lehet hogy pár nap múlva megint teli leszek PC-vel!
Nekem bejönnek.Perverz sem vagyok ,nemibeteg sem voltam sosem.Akkor ez most hogy van?

úgy tűnik nem találod magadat, és kétségbeesésedben szélsőséges dolgokat művelsz.

én is úgy érzem, a kevesebb több. piercingből konkrétan 0 a maximum. és nem hiszem hogy egyhamar változni fog a véleményem.
Autófília Papa, fejezze be ! 2009.09.18 19:00:00
Mármint az autóvezetést, de sürgősen. Nyilván nem akar sem idő előtt meghalni, sem másokat megölni. Balesetet okozott egy forgalommal szemben haladó autó az M7-esen Forgalommal szemben hajtott az M7-es autópályán, Zamárdi közelében egy 84 éves budapesti férfi csütörtökön.…..
A brazil állapota stabil, bár életveszélyben van orvosai szerint, jelenleg altatják, gép lélegezteti, reggel ébresztik, miután sikerült az esti operáció - mondták az F1-pilóta magyar orvosai a késő esti sajtótájékoztatón.Műteni kellett, mert súlyosan sérült a…..
igazadvan 2009.07.26 12:36:26
@elemes2: ha 180 km/h-ról 2 másodpercen belül megáll, akkor az megközelítőleg 5g terhelést jelent. közelében sincs 60g-nek, ne terjeszd legyszi.
igazadvan 2009.07.26 12:53:47
@Árpi: 5 az megközelítőleg 2.5, nem? sokkal inkább, mint 60 :)
igazad van :)
Ma megjött az Autocar legújabb száma, ránéztem, és kiesett a kezemből. Tesztelték ugyanis a Mégane Coupét ők is, csak nem dízelmotorral, mint mi, hanem kétliteres turbós benzinmotorral.Az eredmény: 2 és fél csillag. Szóval nem szerették túlzottan.Olvasom a szöveget,…..
A rettentő gyorsan elterjedt hatalmas övcsatok minden suhancon ott vannak, már nem tekinthetőek olyan hagyományos fallikus szimbólumnak, mint korábban. Helyette itt van viszont a pénzcsipesz. Fémből van, csillog, férfias. Az igazi férfi csak előrántja a zsebéből (nem véletlen, hogy…..