Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csonka balázs

100 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Látogató! Képviselőjelöltként indulok a 2022-es képviselőválasztáson Veszprém 1. számú választókerületében. Ezért ideiglenesen az aktuális közéleti írásaimat a választásokig itt lehet elolvasni: https://www.facebook.com/csbkepviselojelolt Ott is, itt is mindenkit szívesen látok! csonka…..
A nyugat-európai ember, ha valamely okból kíváncsi a fertőződöttségére, akkor időpontot kér, kap, tesztállomáshoz megy autóval, ott sorban áll, szintén autóval, nem vegyül másokkal, letesztelik, miközben ki sem száll az autójából, majd hamarosan e-mailen hivatalos teszteredményt kap. Ingyen. Hetente…..
Orbán hónapok óta az orosz és a kínai vakcinákat reklámozza, tukmálja, esetenként zsarolja az emberekre. Nem átall az egész társadalomra kiható népegészségügyi/gyógyszerészi szakmai döntéseket hozni egymaga. Az ellenzéket oltásellenesnek hazudja, csak mert föl mernek tenni két igen egyszerű kérdést:…..
Jön a politikus, és azt mondja, hogy nem szabad kifizetni azt a kártérítést, amit egy bíróság megítélt a károsultaknak, nagyjából azért, mert ők csupán elítéltek. Ez haszonhúzás, börtönbiznisz. Nézzük.  Vannak jogszabályok. A legmagasabb szintű jogszabályunk az alkotmány, illetve most már az…..
Régen persze sokkal egyszerűbb volt. Ha bűncselekmény történt, akkor az ezért felelősnek hitt, vagy annak kikiáltott személyt a horda, család, törzs, falu, földesúr, egyház vagy állam példásan megbüntette, megverte, megkínozta, megcsonkította, meglincselte vagy száműzte. Az embercsoport vezetői…..
Az uniós választások legmeglepőbb végeredménye a Momentum (és a DK) váratlan megerősödése, igazi tényezővé válása volt. Világossá vált, hogy velük számolni kell a jövőben. Mi tehát az az elsődleges feladat, ami ebből a tényből adódik? Láthattuk, hogy a Fidesz nem habozik bármely lehetséges, általa…..
A hajózási szabályok nehezebb műfajt képviselnek, mint a közútiak. A vízen nincsenek sávok, viszont van sodrás, szél, és a szereplők között is igen jelentős különbségek vannak, meghajtásra, méretre vonatkozóan. A baleset utáni helyszínelés is értelemszerűen jóval nehezebb. Annyit tudhatunk az eddig…..
A vállaltan kormánykritikus hvg hetilap plakátjai minden héten megjelentek a Mahir hirdetőoszlopain, egészen a múlt hétig, amikor – egyik napról a másikra – a Mahir megszüntette a szerződést. (Most itt ne menjünk bele abba, hogy alapvető különbség van a „vállaltan kormánykritikus” és az „ellenzéki”…..
csonka balázs 2019.05.07 19:33:03
@Hungry__horse: Az efféle kommenteket ki szoktam törölni minden különösebb problémázás nélkül.
De ez szinte műalkotás, úgyhogy itt hagyom.
Remélem a készítője duplán örül, hogy (1) megértette a cikket, és (2) vidáman élhet a világában.
Itt a tavasz, a szabadban karikázni pedig mindig jó. Ennek alkalmából összeszedtem nektek a 10 legsuttyóbb biciklis fajtát. Azt előre mondanám, hogy aki biciklire ül, az mind tartozik az egyik csoportba, legalább egy kicsit. Kiegészítő lehetőségeket természetesen várunk kommentben vagy…..
Ha költöttél a motorra, gondosan költs védőfelszerelésre is! Használd is azt a rohadt védőfölszerelést! Az utasodra is add rá! (Nézni is rossz, amikor a fullos ruházatú motoros mögött kétségbeesetten kapaszkodik a tűsarkús kislány.) Hülyének tűnő tanács, de próbáld a szabályokat betartani:…..
csonka balázs 2019.04.09 11:46:17
@Móg: Ezer százalékig igaz mind. Tényleg bele kellett volna írnom.
csonka balázs 2019.04.09 16:21:44
@budacsikattila: ...És egy csomó agresszív kommentet ki is töröltem.
Én is pont ezt kérdezném, mint darlackó: milyen géped van?
A modern ember már majdnem kiirtott az életéből minden kényelmetlenséget, ami a boldogsághoz vezető úton őt zavarná. Az egyik ilyen utolsó fránya kellemetlenség az óraátállítás, ami régen az élet természetes alkatrésze volt ugyan, de mára a kényelmes életre leselkedő legnagyobb veszélyek egyikévé…..
A jelen dolgozat munkahipotéziseként fogadjuk el azt a fikciót, ami a kormánypártiak részéről valóságként jelenik meg, miszerint Orbán rendszere hatékonyan működik. Minden szükséges területet lefed, és kézben tart, határozott, progresszív irányt mutat, a döntések pedig valóban a közjót, és csakis a…..
Ma nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy a Parlamentben tettlegességre kerüljön sor. (A jelen írás időpontjában, szerda délben éppen majdnem-bunyó van odabent. Botrány van, de remélem, tettlegesség nem lesz.) Ukrajnában, Dél-Koreában láttunk már verekedést is, a híroldalak a "napi vicces érdekes"…..
Az úgynevezett nemzeti konzultáció során a kormány a kilencedik kérdésnél kifejti, hogy szerinte az alaptörvényben rögzíteni kellene azt, hogy a gyermeknek joga van apához és anyához, valamint ahhoz, hogy családban nőjön fel. Komolyan veszem a dolgomat, még ha nem is a kívánt formában, és íme,…..
„A történelem oktatásának elsődleges célja szerintem öntudatos és büszke magyar polgárok nevelése. (…) Általános iskolában kizárólag magyar történelmet tanítanék, egyetemes történelmet pedig csak annyiban, akkor és azt, ami a magyar történelem szempontjából releváns. A magyarság érdekeinek…..
Foglaljuk össze, mit is üzen nekünk Orbán Gruevszki befogadásával? Mindenekelőtt azt, hogy ő úgy gondolja, hogy akinek egy adott bírósági ítélet nem tetszik, az nem köteles azt betartani. Ha bizonyos trükkökkel el lehet szökni egy bíróság döntése elől, akkor ezt – Orbán szerint – helyes megtenni.…..
Minden ember egyenlő. Mindenkit azonos jogok illetnek. Mindenkinek ugyanolyan emberi méltóság jár. Ez nem magától értetődik. Az emberiség a százezer éves történelme során csupán néhány évtizedet élt így. Korábban akinek nem volt semmije, annyit is ért. Ezen elvek a második világháború után váltak…..
Petőfi Sándor barátunk viszonylag szabadon vándorolhatott az országban. Ha akkor valaki azt mondta volna neki, hogy az úttesten csak a fehér csíkoknál mehet át, egy másik helyen pedig álldogáljon szépen, amíg a piros lámpa zöldre vált, valószínűleg keresetlen szavak kíséretében küldte volna el az…..
Van egy régi (nem túl jó) vicc, miszerint Kovács néni bemegy a körzeti orvoshoz, aki közli vele, hogy gyógyíthatatlan beteg, kevés van már neki hátra. – És tudna mondani valami biztatót? – kérdi Kovács néni.– Hát… Hajrá Kovács néni! – válaszolja az orvos. Mindig ez jut eszembe mostanában, amikor…..
A magyar törvényhozás ontja ki magából az újabb és újabb törvényeket. Miközben a törvényalkotó (jegyezzük meg, hogy ez a Fidesz) szándéka az, hogy lehetőleg minden élethelyzetet teljességgel lefedjen, a magateremtette jog uralma alá hajtson, mindeközben átesik a ló túloldalára, elfeledkezve a…..
A víziközlekedésről a 2000. évi XLII törvény, a víziközlekedés rendjéről az 57/2011. (XI.22) NFM rendelet szól; ez a rendelet tartalmazza az ún. hajózási szabályzatot (HSZ). A szabályok mögött a jogszabályi hivatkozás szerepel. A kajak és a kenu jogszabályi besorolás szerint csónaknak minősül.…..
Január 21. napján a jelen blogon kritikai írást tettem közzé a CSOK (családi otthonteremtési kedvezmény) rendszerének egy vitatott pontjáról. Az írás ITT olvasható. A CSOK rendszeréért felelős államtitkárság részéről - a cikktől függetlenül - olyan, méltánylást érdemlő fejlemények történtek,…..
Volt egyszer egy család: anyuka, apuka, három gyerek. A fiatalok nem azért vállalták a gyerekeket, hogy támogatásban részesüljenek, hanem azért, mert így tervezték az életet. Építettek hát egy kis házat, abban laktak. Egy napon az apuka váratlanul, tragikusan meghalt. Hátramaradt a szomorú…..
csonka balázs 2018.01.22 12:08:26
@Sir Galahad:
1. Az igazi CSOK-ot (max 10+10 milka) csak tőkeerős emberek tudják fölvenni, azaz a gazdagok. Ott nem érvényes ez, hogy "vannak ennél nagyobb problémák is"?
2. Ettől még mindig kellene egy jó érv arra, hogy a főhős ebben az esetben miért nem kap, miközben más, kevésbé rászorult miért igen? Mi az indoka az igazságtalanságnak? vagy ha ez nem igazságtalanság, akkor miért nem az?
3. A kormányzati propaganda azt mondja, nincs probléma.
4. A cikk nem írja, hogy nincsenek ennél nagyobb problémák. De attól még a probléma probléma, amiről írni kell. Nem? (Vagy ha nem, akkor mekkora problémahatár, ami elég nagy ahhoz, hogy szóljon róla egy ilyen írás?)
csonka balázs 2018.01.22 15:25:38
@Sir Galahad: Nem válaszoltál a 2. kérdésre.
csonka balázs 2018.01.22 22:10:42
@Pál utcai fiú: ez nem megoldás, mert a gyerekek kötelesrészre is jogosultak végrendeleti öröklés esetén is. tehát örökölnek.
hajósblog 2018.01.07 19:59:49
A demokráciákban egyaránt léteznek jól működő példák a tisztán listás, a tisztán egyéni képviselői és a vegyes választási rendszerekre is. Nálunk a nyolcvankilences megegyezés egy vegyes rendszert alakított ki. Meggyőződésem, hogy azok, akik ennek a létrehozásában anno közreműködtek, mindannyian jó…..
csonka balázs 2017.08.13 18:38:01
@Netuddki.: Oké, de az első lépés lenne ahhoz, amit írsz. Te tudsz jobb első lépést? (Persze, tudom, ezt az első lépést sem lehet meglépni, mert a kormány nem érdekelt benne.) Ha tudsz jobb lépést, szívesen meghallgatom!
csonka balázs 2017.08.13 18:40:29
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A jelentkezés megtisztelő, elfogadom. :-) Vannak trolljaim, akik rendszeresen megkóstolnak, de hiszem, hogy ha személyesen találkoznánk, egy sör mellett tök jókat tudnánk dumálni. (A gyalázkodó trollokat ki szoktam moderálni.)
csonka balázs 2017.08.14 09:32:16
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: meggondoltam. Koalíció. Und was?