Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gillka

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Becsszóra nem akarunk minden posztot a regisztrációra kihegyezni, de olyanok vagyunk, mint Móricka, mindenről AZ jut eszünkbe. Pedig rengeteg más okból is döntenek úgy emberek, hogy inkább amatőr focit néznek, például azért, mert oda még sokszor kutyával is beengednek. Ennek a…..
Biztosan megvan az „ős” Windows Phone tulajdonosoknak az a körömrágós időszak amikor kőkeményen ment a találgatás, hogy az akkor még Apolló kódnéven futó Windows Phone 8 érkezni fog-e az addigi WP7-es telefonokra vagy sem. Most ismét hasonló szoftvergeneráció-váltás…..
Na mire ébredek? Na mire? Hát a pénteki mantrára. Kérdezném tisztelettel miniszterelnök úr: jó volt az a sör ott Svájcban? Én úgy látom, hogy arra mindenképpen jó volt, hogy hazajöjjünk, és elmenjünk lejteni egy pávatáncot a Kossuth rádióba. Azt olvastam ma reggel a magyar…..
gillka 2014.11.01 09:42:15
@brumeszkosz: Ez egy igazi liberális demokrata hozzászólás volt...
"Ebben a formában" nem lesz netadó - jelentette be Orbán a Kossuth rádióban reggel, helyette kapunk egy újabb nemzeti konzultációt. Az ebben a formában persze sok mindent jelenthet. Jelentheti azt, hogy egy felpuhított javaslattal - és persze egy konzultációval erősen megdolgoztatott…..
gillka 2014.10.31 12:51:35
@doggfather: azt minek megkérdezni? Van olyan épeszű ember, aki örül neki?
A manyup államosítás azért történt, mert az EU nem engedte, hogy az állami költségvetés részeként kezeljék, pedig az volt. (Mellesleg egy elég rossz konstrukció, és itt nem a befektetésekre, meg hozamokra gondolok)
Érdekes módon a lengyeleknél már engedték - legalábbis részben - mert ők is belengették az államosítást, és hát a multiknak nem volt érdeke, hogy ott is bukjanak.
gillka 2014.10.31 13:05:16
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: nem minősítettem az EU-t, csak a tények kedvéért közöltem. És valóban nem jött nekik rosszul.
De azért a manyup rendszer a több ezer minimálbérrel (se) bejelentett kötelező tagsággal rendelkezőnek nem érte meg. Persze az összeg így szép nagy, de egyénekre lebontva... Maradjunk annyiban: nem egy szociális kánaán...
Vannak olyan intézkedések, ami negatív, akár plusz pénz fizetéssel is jár az emberek számára, de még is elfogadja a társadalom. Mert a kormányzat érveit helyesnek találja és belátja hogy szükséges, vagy csak pusztán tudomásul veszi, hogy ez van. Ilyen volt a csipszadó vagy a…..
gillka 2014.10.30 10:24:41
@inuitdog: Svájc nem EU tag...
gillka 2014.10.30 18:19:34
@inuitdog: A szocho az ugyanolyan mértékű tb-járulékot váltotta fel. Leginkább azért, mert az utóbbiból nem adható kedvezmény, a szochóból pedig igen. Csak a pontosítás kedvéért...
Valamint: a munkavállalók után csak akkor fizeti, ha bért is fizet, kötelezően csak a társasági tagok (egyéni vállalkozók) fizetnek.
A honi szurkolói csoportok legjava (leszámítva a Puskás Akadémia fanatikusait) tüntetést hirdetett a mai napra, vagyis 2014. október 26-ra, hogy kinyilvánítsák, a magyar futballban immár évtizedek óta zajló folyamatok, a lelátók elnéptelenedése, a szurkolók regisztrálása és…..
gillka 2014.10.27 15:51:42
@eMTé: Nem felejtem el. :) írtam: lehetne engedményeket tenni. De az nem megoldás, amit az úgynevezett ultrák csinálnak. Nem a beléptetés és a regisztráció a nagy baj (mégis ez ellen vannak tüntetnek). Ha valaki nem csinál semmit, azt nem fogják kitiltani, viszont a rendbontók, garázdák ellen fel kell lépni, és őket az ultráknak is ki kellene közösíteniük. Amúgy meg, ha a stadionokban 19e szurkoló van (8 meccsen) akkor értük van a foci... Hogy ez gazdaságilag megéri-e? Nem.
gillka 2014.10.27 19:00:01
@Püspök utcai gombaszedő: Persze, mint ahogy a társadalomra káros dolgok ellen fel kell lépni. De én nem mondtam azt, hogy az ultrák bűnözők, és fel kell ellenük lépni...
Viszont, ha a szervező regisztrációhoz köti a belépést, akkor regisztrálni kell.
A szurkolói kártya bevezetése óta egyébként egy balhéra emlékszem a Fradi-pályán, akkor a vendégszektor felőli részhez kellett bemenni a rendőröknek. (Igaz ezt csak abból lehetett észrevenni, hogy állt a játék, legalábbis onnan, ahol ültem.) Sajnos akkor valami miatt nem történt kitiltás... A Táborral csak az állandó f@sszopózás a bajom, de ez ízlés dolga.

Azért a posztok elmentek egy elég furcsa irányba...
gillka 2014.10.27 19:56:13
@Püspök utcai gombaszedő: Nekem nem ezt üzeni a kártya, dehát nem vagyunk egyformák. :)
A tévhitet a bulvármédia erősítette fel, ellenük éppen annyira fel kellene lépni, mert káros amit ezen a téren (is) művelnek.
Azzal teljesen egyet lehet érteni, hogy a jelenlegi magyar futtballban dolgozók - tisztelet a kisebbségben lévő kivételnek - ellen fel kell lépni, és el kell(ene) indulni a megtisztulás útján. De abban nem vagyok biztos, hogy ez a megoldás. Pl. azt elérni, hogy kimondják: az MLSZ és a bírók közszereplők, így simán belefér a "hülye bíró" ezért nem lehet büntetni, vagy az MLSZ FB pogácsa-pénzbeszedő heti ülései miatt tüntetni értelmesebbnek tűnik.