Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oriandras.hu

11 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap Sajó kolléga írt egy fasza cikket az éve eddigi újoncsorozatának első évadáról, de hát az Indexre, ott meg nem lehet kommentelni. Na, ezért van ez a poszt, ami alatt már lehet. Egyébként a Tabu második évadát berendelte a BBC/FX-páros, lehet örülni. Ja, és lesz majd egy exkluzív interjúnk is…..
Ma abban a remek élményben volt részem, hogy találtam egy helyet, ahol normálisan lehetett ünnepelni, aki akart politizálhatott, aki akart szórakozhatott, aki akart emlékezhetett. Mindezt egy csomó ember közösen, egymás mellett és barátságos, jó hangulatban művelte. A Momentum Mozgalom városligeti…..
Néha elkeseredek és morgok vagy kicsit eltöprengek, hogy milyen ország már ez a mienk, ez a Magyarország. Aztán mindig arra jutok, hogy lehetne jobb is, persze, de én szeretem. Így is. Pont így is. Néha úgy tűnik, hogy mindenkinek, még egy országnak is lehetnek rosszabb pillanatai. Magyarország most…..
Az elmúlt hetekben a Momentum mozgalomnak sikerült felkavarnia a hazai közélet állóvizét. Most róluk és az első akciójukról, az olimpia rendezés népszavazásáról lesz szó, a NOlimpiáról. Ez a népszavazási kezdeményezés úgy kellett már ennek a társadalomnak, mint éhezőnek a falat kenyér. Nagyon rég…..
Az ember tisztában van vele, hogy az oktatás meg az egészségügy, a tömegközlekedés, úgy nagyjából en bloc az ország azon fele, amit a közpénzekből kell működtetni nem működik. Ez a helyzet termelte ki az önkéntes-illegális adózás egy új típusát, a hálapénzt, a csoportpénzt, amikkel nem segítünk…..
Az év vége legérdekesebb híre a közvéleménynek bedobott Jobbik – MSZP/DK koalíció. Nem sok hírt olvastam el az ünnepek alatt, de ez még az én bejglimámoros szaloncukorködömön is áttört. Bár ne tört volna!   Bauer Tamás nagyon szép jegyzetet kanyarított a témáról, alapvetően egyet is értek vele.…..
Tényleg elszomorító, hogy romlik a magyar diákok eredménye a PISA teszten, de talán annyira nem is meglepő a dolog, ha azt nézzük, hogy egyes felnőttek milyen következtetésekre jutnak ebből a hírből. Délelőtt az Index Facebook oldalát olvasgatva futottam bele egy érdekes hozzászólásba. Az Index…..
Amennyiben nem vagy elégedett a Fidesz kormányzásával, akkor elég elkeserítőnek tűnhet a jövő. Leváltható-e a kormány választásokkal, leváltható-e a jelenlegi keretek között?..
Ártatlanra festve Ki a felelős? 2016.11.12 14:52:59
Egyértelmű, hogy a Brexit és Trump elnöksége új időszámítást jeleznek a politikában. Az ilyen korszakfordulókat az emberek nehezen viselik el, rengeteg meggondolatlan dolgot mondanak. Vádaskodások, mások hibáztatása, bűnbakkeresés folyik...
Bár nagyjából mindig tudtam, hogy miként áll az amerikai elnökválasztási kampány, de a mostani volt az első olyan, amelyiket gyakorlatilag végig követtem. Ennek jórészt az is lehetett az oka, hogy a két egészen elképesztően alkalmatlannak tűnő jelölt körül nem kevés botrány volt, ami jó nagy média…..
Elég szomorú nap ez a mai, pedig úgy tűnik, hogy a józan ész győzedelmeskedett az acsargás felett. Leszavazták Orbán Viktor alkotmánymódosítását. Hárman. A magyar képviselők és pártok a mai napon sikeresen hozták a megszokott, legrosszabb formájukat. A Fidesz és a KDNP igent nyomott az…..
Ártatlanra festve Ez nem is rossz! 2016.11.03 13:46:08
Tegye fel a kezét, akit váratlanul ért a mai hír, hogy Gyurcsány Ferenc vétót mondott a Magyar Liberális Párt 2018-as választási szövetséghez csatlakozására? Nem mintha az MLP lett volna az a kovász, amitől megnyerik a következő választásokat. Véleményem szerint az nyerhetetlen, de ilyen látványosan…..
  Hát ez a nap is eljött! – gondolhatnánk, de nem sok a változás, ugyanúgy zsibong mindkét oldal, és mindenki a saját győzelmének próbál beállítani egy teljességgel felesleges, ugyanakkor rémesen kártékony dolgot, amire mindannyiunk adóforintjaiból több, mint 10 milliárd – nem tévedés 10.000…..
oriandras.hu 2016.10.11 11:14:49
Ráadásul egyikük sem a képregényből ugrik be, aminek vagy örülünk, vagy nem. (Daryl esetében ugye elég jól sült el ez az írunk egy új csávót a sorozatba dolog.) A két újonc: Naomi: nagymama korú, kemény nő, aki már annyi szerettét vesztette el, hogy mostantól foggal.körömmel ragaszkodik…..
oriandras.hu 2016.06.29 13:51:28