Regisztráció Blogot indítok
Adatok
korutazo

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint korábbi blog bejegyzésemből kiderült, két egymás mellett lévő telek egyesítését kezdtem intézni. Ehhez szükséges volt egy fölmérő is. Mikor a földhivatalban megérdeklődtem, hogy két telek közötti vonal kiradírozásához miért kell földmérő, azt a választ kaptam,…..
Telekegyesítés. Az élet úgy hozta, ahhoz, hogy megfelelő telkünk legyen, kettőt kellett venni, és utána egyesíteni. Ez utóbbi elméletileg csak annyit jelentene, hogy a földhivatalban az egyik helyrajzi számot kihúzzák, és a másikhoz odaírják a két telek adatainak összegét,…..
korutazo 2008.11.07 09:06:53
Kedves Mindenki!
A földmérők védelmében szeretnék szólni és néhány gondolatot megosztani. Pusztán a földmérő által beadott műszaki dokumentációról:
1. lépés: földmérő megbízása után a földmérő elmegy a Földhivatalba ahol x óra alatt megkapja az adatszolgáltatást ~6000Ft-ért, hogy elkezdhessen dolgozni. Az adatszolgáltatás áll egy digitális állományból, nyomtatott térképmásolatból (bővebb, mint ha valaki egyszerűen azt kér az FH-ban) és tulajdoni lap másolatból.
2. lépés: helyszíni állapot ellenőrzése mérésekkel.
3. lépés: Műszaki dokumentáció elkészítése, amiből a megrendelő valóban csak a FH általt pecsételt változási vázrajzot kapja kézhez és csak azt látja. A dokumentáció tartalma a következő: x pld. változási vázrajz, mérési vázlat, területszámítás, birtokhatárpontok koordináta listája, + mindent digitális formátumban (ahogy szolgáltatták olyan formátumban) az előírások szerinti formátumban és mindezekek a földhivatalok előírásai szerint egy doksi rendezve kell leadni.
4. lépés: leadás: vizsgálati díj ~2500 körül van, + az ingatlannyilvántartási kérelem, amit a tuljadonos nevében kitölt 6000Ft (vagy 10000 sürgősséggel) és ezek után lehet leadni és sikerül is ha nem találnak benne hibát és nem adják vissza javításra egy-egy .., hibáért az egészet.
5. lépés: és a fentiekből az FH által lepecsételt papírt átadja a megrendelőnek.
Ezt követi a FH belső feldolgozási rendje és időtartama, amire a földmérőknek nincsen hatása.
Talán sikerült egy picit tisztább képet adni.
Üdv.
Ha Ön: - szorong egy értelmiségi társaságban, - nem találja a helyét egy színházi előadáson, - nem volt ideje elolvasni sok tíz-százezer oldalt, - nem tudja ki az a Moliere, nem ismeri Newtont, akkor vegyen részt a programban és két nap alatt diplomásként távozhat. Ugyanis: A…..