Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fereghajto13

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Smoking Barrels Drága Elza! (2014) 2014.10.16 12:00:00
Évekkel ezelőtti önmagamat visszhangoznám, ha azt írnám, hogy itthon már minden filmes szakember tudja hozni a megfelelő színvonalat, a forgatókönyvírókat kivéve. De végül is ez már csak azért sem lenne furcsa, mert a Drága Elza produkciós kálváriája jó pár évvel…..
Fereghajto13 2014.10.17 11:08:51
@Butters77: Nem tudom, mi lehetett a célod ezzel az igénytelen fröcsögéssel, de itt nem embereket kritizálunk. Hanem a filmet vitatjuk meg. Soraidból pedig úgy tűnik, személyesen is nagyon jól ismered a "rendezőt" (bár valaki megcsinálta ezt a filmet, szóval nem értem az idézőjelet... ha Oscar-díjas, ha végletekig ócska, de rendező), sőt, a forgatásokon is ott voltál. Celeb lesz? Szoktam nézni a műsorát - na nem a netes tévét, hanem az országos tv-adót, de akkor már a kis netes tv-t is nézném, és onnan pont kiderül, hogy köp a celebekre. ÉS ha igaz, ha nem, hol lép fel, miylen formában, nem szabad neki? Ha valaki rendező... bocsánat: "rendező" lesz, nem szabad énekelnie? Kipróbálnia magát másban? Mondjuk igazad van, elhivatottnak kell lenni a szakmához, nem lehet más... Azzal nem szállnék harcba, hogy fércművek, vagy sem, mert ez szubjektív vélemény, te ezt látod bennük, de hogy koncepció nélküliek. Engem pl. érdekelt az Elza, meg is néztem moziban, ott találkoztam először a rendező sráccal. Előtte meg olvasgattam a filmről, hogy a filmalap nem adta meg a támogatást a forgatókönyvre, ami... hoppá! Mégiscsak létezett? :) A netes keresőben a filmre kiadott cikkek legalábbis pont ezt bizonyítják. A "színészek" meg valódi színészek, bár... gondolom te jobb színész vagy. Nem láttam őket még játszani másban (a honvédet és a politikai tisztet alakító színészeken kívül), de itt megvettek kilóra. Énekes? Pornós? Ki pornós ebben a filmben? De most komolyan érdekel. :D És ha a barátaiból bekerül valaki a rende- khm... "rendezőnek". Elég sok hollywoodi példát láttunk már erre. De persze nekik szabad, másoknak nem... gondolom. :)

Szóval meg hogy ne csak a rendezőt védjem, nem is az én tisztem, a filmnek megvannak a maga hiányosságai. Biztos a támogatás hiánya miatt. Néha látszott a matekozás, hogy mit hagyjunk benne, mit nem... gondolom, nem tudom. Erre szokták mondani, hogy ha nem tetszik, csinálj jobbat! :) Amúgy meg a színészeknek elég nehéz melójuk lehetett, én színházban láttam őket korábban. És a színház meg a film az két külön kategória, gondolom nem meglepő, szóval nekik is minden elismerésem. Nagyon szépen vezeti fel a film a főhős... nem hőssé alakulását. Hogy hogy tébolyul meg a fronton. Végre van egy magyar film Csányi Sándorok és Gesztesi Károlyok nélkül, akikkel nincs is semmi baj, csak miért vannak benne szinte minden filmben indokolatlanul? :P Kellett a vérfrissítés, és kellett már egy ilyen film is. Ami ahogy láttam (de még ha majd vetítik, meg kell néznem újra) nem támogat, vagy nem nyom el semmilyen vallási, etnikumi, vagy politikai nézetet. Minden néző véleménye sértetlen marad. Vagyis... hát az intelligensebbeké. Ha nem is tökéletes film (persze, hogy nem), de mindenképpen üde színfolt az amúgy már nem létező magyar filmgyártás vásznán, amire szerintem a "rendező" legközelebb sem foltot maszatol, hanem ráborítja az egész festékes vödröt!