Regisztráció Blogot indítok
Adatok
süssmájer

138 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégünk volt Rauschenberger Péter, akivel nemrég megjelent cikkéről beszéltünk. Egy olyan írásról, ami az utóbbi időszak egyik legfontosabb publikációja Magyarországon. Kevés szó van róla, pedig átütő erővel foglalja össze, és magyarázza meg, mi is történt velünk, és…..
Tegnapi adásunkban Varga Júlia (egyetemi docens, oktatáskutató) volt a vendégünk, akivel igyekeztünk minden fonosabb aktuális kérdésre kitérni a felsőoktatási káosszal kapcsolatban. A helyzet sajnos az, hogy szó nincs arról, hogy csak a stílussal van baj. A tartalommal legalább…..
Érdekes árképzése van a turistaháznak: zuhany 400Ft (nagyon jó ár!), capuccino 450 Ft (kicsit elszálltnak tűnik, de nagyon-nagyon finom!), meleg étel 6-700 Ft (jó ár). Viszont a néni nagyon kedves volt, megengedte, hogy az étkezde padlóján aludjunk a kinti hidegre és rettenetes…..
"...a politika iránt érdeklők és a kezdő krimiolvasók között van egy fontos hasonlóság: a végével szeretnék kezdeni. Ki követte el? - és nem tudván uralkodni magukon, némely olvasók a könyv végére lapoznak. Mikor lesz már jobb? Mikor jutunk ki ebből a lehetetlen…..
ingyenebéd hidegindítás 2010.11.28 18:34:57
na hát, eltelt jónéhány hónap, visszaérkezve Magyarországra elég sokféle állapotokkal lehet találkozni. mi lenne, ha újra használni kezdenénk az ingyenebéd blogot, ha már úgyis annyi téma van?mindjárt itt egy érdekes dolog. ha megnézitek ezt a linket, olyan kommenteket…..
Kötött pálya Tömpe-interjú 2009.02.01 21:00:00
Szokatlanul őszinte hangvételű interjút adott A vasút így totál reménytelen címmel a Zoom.hu-nak Tömpe István, a MÁV-Start üzleti vezérigazgató-helyettese. Mindenkinek érdemes elolvasni, én csupán egyetlen témát emelnék itt most ki. Feltehetően a legkevésbé fontosat. De engem…..
  Az Agitprop Nagykönyv keményvonalas kiadásában vélhetően elismerően emlékeznének meg a Nol Orbán-fotójáról, amivel a Fidesz elnökének évértékelőjét illusztrálta (és amelyre elGabor hívta fel a figyelmünket):    Ha egy kicsit bevállalósabb a…..
Sír most mindenki ezerrel, mert leomlanak nemzetünk kultúrájának bástyái, és még a külföld is leültet majd a szégyenpadra. A szűztiszta Sláger és Danubius helyett két - asszongyák - „pártrádió” nyerte el a frekvenciákat. Nos, a nagy sírás közben nem kéne…..
Eszméletlen, hogy ebben az országban mindent szabályozni kell. Erről nem is lehet mondani mást, mint hogy egész egyszerűen szánalmas. Most itt ez az idiótaság, egy sajtóközlemény, melyben az ORTT jelzi (hangúlyozom, itt tisztán szakszerű jogalkalmazónként!), hogy "a…..
Tevan Imre szépen illusztrálja ebben a videóban, miről is van szó vonalbezárás ügyben:"Valamiért megnőtt a kocsim fogyasztása, kiveszem egy kerekét."A témáról lásd még:LegfrissebbenNemrégAz legutóbbi bezárás előttAlapok..
Édes Balázs Magyarországon baj van, és mindenféle dolgok történnek. Régi hagyomány, hogy ilyenkor sokaknak amputálni támad kedve. A csonkolásos reformok egyik közkedvelt célpontja az állami díjas katasztrófaiparág, a vasút. A daraboló szakértők sokéves munkával bezárták a…..
ingyenebéd Kocsmák és kerületek 2009.07.17 11:29:00
Megint újabb hírek érkeznek a kocsmázó budapestiek ellen hozott intézkedésekről. A VI. kerület korábban is nagy innovátor volt, először az utcai iszogatás műfaját végezték ki azzal, hogy nem lehet alkoholt kapni éjszaka az éjjelnappali boltokban, amit mára az egész belváros…..
Édes Balázs Igazán vicces a minapi hír, a "szakmai" és "mozgalmi" reakció is. Első körben öngyilkos ötlet. Politikailag ezt a dolgot nehéz megvédeni, mert ugye csúnya botrány lehet a vége. Sőt, azt hiszem második körben is (lásd a VEKE által…..
süssmájer 2009.05.25 13:37:33
@GeeDawg2: elég erős félreértésben vagy szerintem. ez nem egy politikai tanácsadó anyag, és nem is közgazdasági hatáselemzés.

az érdekcsoportok ösztönzési hátterét fel kell térképezni, ha a jelenlegi helyzet okairól van szó, ez az a rész, amit kardalnak gondolsz.

pont ez az, amiért nem érvelnék módszertan mellett, mert ebben az országban a négyes metrót is pozitív jelenértékű beruházásnak értékelték a "legjobb" szakemberek. az, hogy korrekt, elfogulatlan számítások készüljenek néhány éven belül, nem tartom valószínű eseménynek.

a forradalom szerintem félreértés, mint ahogy az érzelmi szálak idekeverése (fikázás? ez hol volt?). én konkrét dolgokról írtam, nem szubjektumokról. pl. a kerékpárosok nem szabadságharcosok, de vakmerőek, mert ma életveszélyes ez az eszköz a városban, ennyi.

mindenki több szereplő is ebben (pl. 60% autó 30% BKV 10% kerékpár), az autósok kisebbséget képviselnek, de ha mindenki az autós tudatával identitásából indul ki (a média, szakértői és politikai nézőopnt általában ezt ösztönzi), akkor már többségbe kerülhetnek. és akkor tényleg totális bukás a forgalomcsillapitás. így rejtőzködik már több évtizede az átütő tömeg.
Védett épületet kezdett bontani a vasút Kelenföldön, most helyre is állítja. Úgyhogy ez egy pozitív történet. De azért azt ne felejtsük, hogy kidobtak egy csomó pénzt a bontásra, majd most bizonyára több pénzből kell rendbe hozni az épületet, mintha nem kezdték volna el…..
ingyenebéd Hatósági áras könyv 2008.07.21 13:01:00
Kitzinger Dávid Nemrég a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Egyesülete megszondázta a minisztériumoknál azt az ötletét, hogy törvényben szabályozzák a könyvek árképzését. A terv lényege, hogy törvényben tiltsa meg a Magyar Köztársaság, hogy a kiadást követő fél…..
Váradi Balázs Kálmán László, a 2008. június 27-i ÉS-beli cikke (Hova megy a tudomány pénze?) tanúsága szerint, elolvasta a Magyar Köztársaság költségvetését, hogy megtudja, mennyit költ a köz a tudományra. Nem a cikk tudományfinanszírozással kapcsolatos fő állítása…..
ingyenebéd Egy meg egy az egy 2008.06.18 12:58:00
Muraközy Balázs Hosszú évek kétségei és súlyos reménytelensége után váratlanul felvirradt az egykulcsos adó híveinek napja: a Fidesz már nem ellenzi a legendás adófajtát! A teljesség kedvéért érdemes megemlíteni azt a részletet, hogy az egykulcsos adó nem minden híve…..
ingyenebéd Internetadó 2008.04.19 12:57:00
Muraközy Balázs Ön mit adóztatna meg egy lemaradó országban a XXI. század elején? Kormányunk úgy döntött, hogy a nagyobb ívű reformok elmaradása után a haza kultúráját leginkább az internet-előfizetések, a mobil-tartalomszolgáltatás és az importbútorok megadóztatásából…..
Muraközy Balázs  Mindannyian büszkék vagyunk a magyar tudományos eredményekre. Örömmel jelenthetem, hogy kormányunk az építési vállalkozókkal karöltve felfedezte a feketegazdaság elleni küzdelem gyógymódját. És milyen egyszerű is az egész! Az ember a homlokára csap, hogy…..
Muraközy Balázs A miniszterelnök adócsökkentési javaslatai előtt és után számos, gyakran kritikus cikk jelent meg az adóreformmal és általában az üzleti környezettel kapcsolatban. Ezek közül a legnagyobb hatású talán Bojár Gábor radikális adóegyszerűsítést és…..
Éjféli Cowboy - egy kultikus film a '68-as időszakból (angol nyelven, angol felirattal)http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=685&i_city_id=3372&i_county_id=-1Tartja: Böszörményi Gábor (Mozinet, Magyar Filmklubok és Filmbarátok Szövetsége)..
A legutóbbi csütörtökön (február 28-án) Deák András adott elő „Klánok Oroszországa" címmel. Az előadás megtekinthető a http://rajk.blog.hu/ címen...
Baranyi László Az egészségbiztosítási törvény vitái arról szólnak, hogy egy ideális állami egészségügyet hasonlítgatunk a démoni, embertelen, pénzéhes „kutyáknak harca ez egy konc fölött” típusú piachoz. Ez a baromság böfögődik vissza mindenhonnan. Ha…..
A tavaszi félév első alkalmával filmklub lesz csütörtökön, ahol Pier Paolo Pasolini A csóró című filmét nézzük meg. Rövid ajánló a portról:Pasolini első filmje a római külvárosok reménytelen, lepusztult világában játszódik. Főszereplője cinikus és brutális, dolgozni…..
Palkó István Éppen a Betegek Világnapján, február 11-én fogadta el az Országgyűlés az új egészségbiztosítási törvényt – a köztársasági elnöknek köszönhetően ugyan két hónap késéssel, csak második nekifutásra. Bár az egészségügyet az emberi egészség, az alig…..