Regisztráció Blogot indítok
Adatok
reprocesszor

2 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még a KMK-n posztoltam egy, a The Lost Child-hoz hasonló keresgélős játékot, de ez a mostani sem marad el attól bonyolultságban és hosszúságban. Hétszer kell nekiveselkednünk annak, hogy egy ház különféle helyiségeit feltúrjuk tárgyak után, amik természetesen, szinte mindig az…..
reprocesszor 2010.06.14 09:41:56
Heteken belül elkészül a Margit híd északi fele. Befejeződtek az új pályaelemek elhelyezésének munkálatai, lekezelték az acéllemezek felületei, szigetelték azokat. Ezek után elkezdődött az új ideiglenes villamospálya építése. Nagypanel fektetése (Forrás: Margit…..
reprocesszor 2010.05.22 06:43:25
@Medencefűtés:
Egy 10Ft-os 6,1g =0,0061kg tömegű.
A felújítás (mostani állás szerint) kb 26MrdFt, ami 2,6Mrd db érme.
A Margit híd acélszerkezetének tömege kb 5200 tonna.

Ha nem ütöttem valamit nagyon el így korán reggel, akkor a 2,6Mrd érme az 15860000kg =15860t...

Szóval a kérdésre a válasz: igen, vígan ki lehetne önteni (akár háromszor is) réz-nikkel-cink ötvözetből a Margit híd egész acélszerkezetét, ha a felújításra költendő pénzt 10 forintosokban beolvasztanák.

Elég szórakoztató adat, már fel is ébredtem:-)!
Üdv!
reprocesszor 2010.05.22 06:44:42
Nem olyan régen, decemberben kezdtem kalandozni az almaborok világában. Cseppet pontosabban fogalmazva: brit típusú, szénsavas almaborokat, azaz cidereket kóstolgattam. Már akkor rájöhettünk, hogy készítés módja tekintetében a cider inkább bor, viszont csomagolás, marketing és…..
reprocesszor 2010.01.21 17:27:39
Bigyóblog Isten számítógépe 2010.01.18 16:16:00
Az Úr nem hisz az érintőképernyőben. "Helium voice effect - Do not use!"Via Gizmodo..
reprocesszor 2010.01.18 21:04:50
@KárászAti: Isten tudja hol van... :D
1874 kilométeren tervezi megszüntetni a vasúti közlekedést a decemberben esedékes menetrendváltáskor az Antali Károly közlekedési kormánybiztos vezette csapat. A mellékvonalak nagyobbik felén állnának le a vonatok. Olyan városok maradnának teljesen vasút nélkül, mint Baja,…..
Nem a menetrend rossz, hanem a pálya. A butaság és rosszindulat pártsemleges. Szépen példázza ezt a régi igazságot egy civilnek álcázott kaposvári kezdeményezés. Annak idején lényegében hazavágta az ütemes menetrendet Szabó egykori miniszter (MSZP) ostoba rendelkezése a…..
Na mi a különbség egy kormánypárti és egy fideszes kerületi polgármester közt? Természetesen az, hogy míg az egyik lábfájásra hivatkozva otthon henyél, addig a másik hat, alkot, gyarapít, sőt, még egy szintipop-együttessel is koncertezik. Budapest külső vidékeinek elöljárói…..
 Nagy szerencse, hogy a Föld jelentős része nem a VIII. kerületben van. Így ugyanis, ha Lesley, a 8ker bloggere belebotlik valami ilyesmibe vagy ilyesmibe, akkor elküldi nekem. (Persze, ha a saját blogjára teszi fel, akkor meg jól ellopom - szóval végül is mindegy.) Most is egy…..
Gábor fiam meghalt éjfélkor szívinfarktusban! – írta blogunknak sms-ben id. Ocskay Gábor, az Alba Volán ügyvezetője. A klub válogatott hokisa harmincnégy éves volt. Az MTI hírösszefoglalója szerint a játékosokat és a vezetőedzőt sokkolta a halálhír."Gábor éjfélkor…..
"Elfogyott a türelmem" - mondotta az Európai Bizottság ipari biztosa egy német rádiónak nyilatkozva a múlt héten. Günther Verheugen haragját az váltotta ki, hogy habár az EU évek óta szorgalmazza az egységes mobiltöltők bevezetését, az ügyben érdemi előrelépés nem…..
reprocesszor 2009.02.17 22:53:54
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
Nagyon kellemes és eredeti logikai játék a Perfect Balance: tetriselemekből és körökből kell felépítenünk olyan tornyot, hidat, vagy bármilyen más konstrukciót, ami stabil, tehát nem dől össze. „Kicsit bugos, de csak pont annyira, hogy néhány pályán megkönnyíti a…..
reprocesszor 2009.02.02 10:30:19
Polisztirol - süti el Greg a klasszikust, de hiába kér elnézést, mi nem adunk belőle. Mindennek van azért határa...
reprocesszor 2009.01.27 12:32:54
Jó kis fizikával megáldott építős logikai játék az Assembler, amit kicsit elront, hogy nincs benne mentés funkció. A zöld elemet kell a helyére pakolni, a többi már csak ügyesség, logika és türelem kérdése. Na meg fizikai tudásé – erő, erőkar, de régen volt ez.....
reprocesszor 2008.10.30 20:22:25
Remek képet kaptunk T.-től, aki perverz érdeklődéstől vezetve megnézte a zaragozai világkiállítást, ott pedig a magyar standot, ahol a fenti, öncsonkítóan őszinte , és adekvátan döcögős angolsággal megfogalmazott szlogennel csalogattuk a nemzetközi turistafalkákat. Nem igazi…..
reprocesszor 2008.10.21 17:03:21
Az utóbbi idők legzseniálisabb, legösszetettebb logikai játéka a Blocks With Letters On. A feladat kettős: először ki kell gondolni, milyen angol szót kell kirakni (ez sokszor nem könnyű, a CARROTS-ból például könnyen lehet TRACTOR), majd a szó betűit a helyükre kell mozgatni a…..
blekk42 a Sírhant művek rajongója:Mostanában a Sírhant művek (Six Feet Under) c. sorozat első évadát nézegetem, és - már csak szakmai ártalomból is kifolyólag - félrefordításokra vadászok benne. A felirat úgy volt feltüntetve, mint SubRip, tehát elvileg a hivatalos DVD…..
Van úgy, hogy a legegyszerűbb játék is leköti az embert, különösen, ha egy-egy makacs pályát nehéz teljesíteni. A Tilox remek példa erre: négyzeteket kell eltüntetni azáltal, hogy áthaladunk rajtuk. Lehet egy mezőt lépni és kettőt ugrani (Ctrl billentyűvel), és ennyiben ki is…..
reprocesszor 2008.09.15 13:34:49
SzigMa küldött nekünk egy szigorú figyelmeztető táblát, nem lennénk meglepődve, ha bekerülne a KRESZ következő kiadásába. Hm. De, valójában meg lennénk lepődve.             Nehogy szó érje a ház elejét. Bumm,…..
reprocesszor 2008.08.28 12:56:24
Kezdjük a hetet az Evito Ball című ügyességi cuccal, amivel akár a reggeli kávét is ki lehet váltani, annyira szemétparaszt. Nyolcvan pályán kell végiggörgetnünk egy golyót, felszedni színes bogyókat, aztán eljutni a kijáratig, miközben agyafúrtnál agyafúrtabb fegyverek…..
Futóblog Zenére akarok futni 2008.08.24 15:30:00
Az elmúlt edzéseket "süketen" kellett végigcsinálnom. Nekem, mint adekvát koca-futónak ez igen fontos pontja az edzésnek. Zenével nemcsak, hogy nem hallani az éppen elütni készülő autókat, de powersongot is lehet választani -- már amennyiben. Nekem esküszöm működik a…..
Imádom azt a fajta rossz képviccet, amit nagyon hosszan, megalázó módon még magyarázgatni is kell, akkor hülyeség az egész. Aazorg kínos fejtegetésével széppé varázsolta a hét elejét, köszönet érte, bár eredetileg talán nem is ez volt a célja. Íme a hablatyolás: nem az…..
Tibi küldte be a Dogfight – The Great War linkjét és nagyon jól tette: remek kis repülős disztroj szép grafikával, jó zenével és egyre nehezebb küldetésekkel. Egyedül a játék irányítását kell szokni kicsit (olyan, mint egy korábban posztolt műrepülős játék kezelése).…..