Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csitt és csatt

2 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rövid válasz erre a kérdésre, hogy bizonyosan van. A Bibliában ugyanis úgy áll, hogy Isten ígéretet tett a dinasztia folytatására Dávidnak: „Így a te házad és királyságod örökre megmarad, és trónod örökre szilárd lesz.”1 Isten Jesájá, Jeremiás és Jechezkel prófétákon keresztül arra is ígéretet…..
csitt és csatt 2020.06.02 21:45:46
@luis5: aprócska gond: Jézus sosem mondta, hogy ő lenne a Messiás. Hogy a követők és a többiek mit láttak bele, ez már kiki magánügye.
„Egyszer volt, hol nem volt (…) és boldogan éltek, míg meg nem haltak.” Tízből tizenöten rávágják: ez csakis magyar népmese lehet. De mióta Óperenciás a tenger és mikor tűntek el végleg a népmesékből az inasok, gavallérok, és jöttek helyükre a tarisznyás, szerencsepróbáló szegény legények, az agár…..
Székesfehérvár egyik legkülönösebb síremléke a felsővárosi Csutora temető közepén tör az ég felé. A régi, dór pilléres, domborműves obeliszk alkotójának kilétét sokáig homály fedte - ám nemrég megtudtam, hogy a rejtély kulcsa Adonyban van, emellett az is kiderült, hogy az alkotás a…..
A világ legnagyobb vallásának, a kereszténységnek legfontosabb alakja maga Jézus, noha életének első szakaszáról (gyermek-, és ifjú koráról) és például külső megjelenéséről alig - alig szolnak a fennmaradt írások. A Biblia csak egyetlen helyen utal külsejére: Ézsaiás próféta könyvében (53:2b):…..
csitt és csatt 2019.07.07 10:53:25
@enrikokaruszo: "Menj vissza népedhez!" (Meggyógyitotta ugyan az idegen gyereket de visszaküldte anyjával együtt a népéhez. Dehogy volt befogadó. AZ akkori szokások szerint élt.
Jó, ez talán nem világraszóló hír, bár ma ő volt itt az első, sőt nem is csak ma, hanem talán egy örökkévalóság óta. Nem is macska lehetett, hanem inkább Esterházy lelke, esetleg a tegnapi másik nyolcvan ismeretlen halotté. Nem, azt azért nem hinném (akkor már Esterházyt inkább), megnézte csak,…..
MaGYAUR Csak a Bioszféra! 2018.07.11 20:32:23
Le kell vonni a tudomány által mondottakból a következtetést: 1.) a Föld foglyai vagyunk, vagyis nem valószínű a tömeges kirajzás nemcsk a legközelebbi naprendszer Földszerű bolygójához, de talán a Marsra sem, mert az élhetetlen, akár az Antarktisz. 2.) az Ember az állatvilág része, nemhogy…..
Van az MTVA-nak egy új magazinműsora, a Rúzs és selyem. A címből már lehet sejteni, hogy nem olajcseréről lesz benne szó, hanem női dolgokról, főleg a divatról, ami dicséretes, sőt, a Nemzeti Hírtévé bemondóinak öltözködését elnézve, rá is fér a csatornára alaposan. A…..
A boldogság keresése mindannyiunkat napi szinten foglalkoztat és így természetesen megszámlálhatatlanul sok film is készült a témában. A rendezők is tisztában vannak vele, hogy ez ennél sokkal bonyolultabb. Mindig ki lehet emelni egy bizonyos dolgot, amire egy egész történetet lehet építeni, hiszen…..
Aztán, ahogy beléptem a hatalmas könyvtárterembe, rámtámadtak a betük. Mindenfelől, a polcokról, a sarkokból, a kódexekből csak zuhogtak rám, és el akartak temetni. És mikor kimenekültem előlük a városba, ott is, a reklámok, a feliratok a házak falain, a kirakatokban, mindenhonnan betűözön próbált…..
Ujj Zsuzsi, költő, performer, előadóművész, a magyar zenei és művészeti underground különleges alakja. Első önálló kiállítása a Liget Galériában (Első kiállítás) 1987 novemberében nyílt meg, alig két évvel az első fotó elkészülte után. Fotózással 1985 és 1991 között foglalkozott kizárólag: ő…..
csitt és csatt 2016.03.21 13:46:48
Tavaly ősszel a nemzetközi aukciós piac virágzott, sorra dőltek meg a rekordok. A Christie’s-nél megszületett az abszolút műtárgypiaci árrekord, 1,1 milliárd dollár összértékben árvereztek el 1945 után készült műalkotásokat. Egy nappal később a Sotheby’s-nél Andy Warhol…..
csitt és csatt 2014.11.05 19:15:11
- Hello - mondta Csatt- ... - Csitt csak hallgatott- Jól vagy? - kérdezte Csatt- ... - Csitt csak hallgatott- Értem - mondta Csatt- Értem is - gondolta Csitt de csak hallgatott..