Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Asgardig

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legáltalánosabb dolog, hogy ha időpontot kapok egy rendelésre, a minimum az, hogy az időponttól számított minimum 1-1,5 órával később kerülnek az emberek sorra. Tisztelt Praxis!   Most ez vicc akar lenni, hogy megváratják-e az embert, hogy miként bánnak az emberekkel? A…..
Asgardig 2015.03.05 21:56:18
@mig54: Dehogynem, olvasom en a blogot, meg ha nem is tul sokszor szolok hozza. Nem vagyok mazochista hajlamu, hogy teljesen remenytelen hülyeknek probaljak valami nyilvanvalot megmagyarazni szazadszoora is. :-)

Az agyszam csökkentesevel minden tovabbi nelkül egyet lehet erteni, csak elötte meg kell adni az eü szemelyzetnek az elutasitas tenyleges jogat, az indokolatlan igenybevetelt szankcionalni kell es nem utolso sorban megertetni az emberekkel, hogy a hozzatartozorol valo gondoskodast nem varrhatjak mas (jelen esetben az eü) nyakaba.
Asgardig 2015.03.05 22:34:33
@mig54: Marpedig feltetlenül lepni kell, különben az egesz összeomlik.

Az elmult idöben töö hivatalos ügyet kellett inteznem (Gyerek utlevele, igazolas jogositvanyhoz, stb.). Öt-tiz percnel sehol nem kellett többet varnom, a kert iratok is rendben, legfeljebb egy-ket heten belül megerkeztek. Mindenhol profi ügyintezessel volt dolgom. Akkor most hogyan van ez
Mindenki elutasító és lekezelő volt az osztályon. Tisztelt Praxis!   Édesanyám májcirrózisos, sajnos most már olyan  az állapota hogy alig tud lábra állni egy pár napja kezdődött az is hogy eszméletlen állapotú időnként. Én sajnos 40 km-re lakom.2014.12.13-án mentem…..
Asgardig 2015.01.14 20:11:31
@BKV reszelő: Agyatlan vagy! Miből gondolod, hogy az amerikai gyártó más áron adja a termékét Magyarországon? Szándékosan alapanyag árakat írtam, mert azok a világon mindenhol ugyanannyiba kerülnek. De ha gondolod, szerezz be olcsó bolgár (kínai, vietnámi, indiai, stb.) hozzávalókat! Esetleg mindössze kétszer használt, frissen mosott ukrán kötszert.
Asgardig 2015.01.14 20:47:54
@BKV reszelő: Egy bökkenő van csak. Nem anyacsavarról, vagy Kalmopyrinről beszélünk. Van egy (legfeljebb két) gyártó, és gyakorlatilag azonos ár. Az egészségügy ezen szegmensében nincs árverseny, a gyártó diktál, te pedig választhatsz. Vagy megveszed,vagy nem.
Asgardig 2015.01.14 20:52:46
@BKV reszelő: Komolyan, mintha a falnak beszélnék. Részemről vége.
Alig várta, hogy hazaengedjék, mert rettegett attól, hogy egyszer csak elaltatják és levágják a lábát. Nekem is vannak nagyon is rossz élményeim a magyar kórházakról. Édesanyám 30 éve lábszárfekélyes, persze ez senkit sem érdekelt ez alatt az idő alatt a magyar…..
Asgardig 2015.01.05 04:05:42
@Diorella Queen: A lárvaterápia szenzációs dolog. de nem minden fekélyre jó. Édes, ahogy elképzeled, amint a kis kukacok gondosan kikerülik a húst és csak a gonosz részeket zabálják fel. Persze hogy nem mennek az ép részbe, mert egy csupa lyuk zacskóban laknak és csak azt érik el, ami beszivárog hozzájuk a sebból.

@reepach: Ne cikizd, mi heti szinten használjuk (egyetemi klinika) a lárvaterápiát bizonyos ulcusok esetén. Hatékonyság tökéletes. Egyetlen kicsi hibája, hogy nem mindenre használható és úgy 300 000 Ft-ba kerül egy háromhetes kúra. Nem értem, miért nem terjed Magyarországon?!

A poszter egyébként tipikus példája az igazi magyar taplónak. Fogalma sincs a cukorbetegségről, sem a szövődményeiről, nem is hajlandó utána nézni, de okádja a rosszindulatot, vádaskodik, mocskolódik. Na ezért nem jó Magyarországon gyógyítani. Amúgy jő lenne tudatosítani a kedves betegekben, hogy egy jó kis diabéteszes láb éves optimális gyógyítási költsége alig haladja meg a két és fél, három millió forintot. Ha bekalkuláljuk a magyarországi alacsonyabb béreket és néhány ténylegesen alacsonyabb költséget, akkor is legalább kétmillió. Nem a gyógyulásig, évente.
A szolidaritási alapon működő rendszer csak ott eredményes, ha a posztolóhoz hasonló tahókat a társadalom nem támogatja, tüzeli, hanem inkább a helyére teszi.

@Kisz Dinyo: Ez egy egészségügyi blog, nem sok követője lesz a hülyeségeidnek. Mondhatni, házhoz jöttél a pofonért.

@defné: Szerintem arra gondolt, amikor az orvos az éjszakai ügyelet után nem megy haza, hanem bent marad dolgozni, ugyanis arra az időre sem munkabér, sem túlóra nem számolható el, így aznapra nem kap fizetést.
Még mindig nem értem, hogy volt ilyen rossz bánásmódhoz lelkiismeretük, ilyet még egy civil, nem hozzáértő ember sem engedhet meg magának. A múlt héten Édesapám sajnos elesett, a tehergépkocsija lépcsőjén megbotlott, valahogy kicsavarodott a lába, és nagyon komolyat esett mind…..
Asgardig 2014.12.29 20:52:51
@rikitikitévi: Majdnem pontos, BetaisOdona.

A poszttoló pedig elmegy a büdös francba. Akkor diplomás ápoló, amikor én kazánkovács.

Diplomás ápoló képes pontosan leírni egy általa napi szinten használt szer nevét még akkor is, ha 11 betűből áll. Tudja továbbá, hogy a svájci gyógyszerkönyv nem ismeri, ott a Betadine a divat. A Betaisodona Németországban és egy kevéssé Ausztriában elterjedt fertőtlenítőszer.

Diplomás ápoló tisztában van azzal, hogy Magyarországon a két főből álló mentőegység egyik tagja sem orvos.

Diplomás ápoló tudja, hogy tegnapi lábsérüléshez 65 perc alatt kiérő mentő bőven türéshatáron belül van.

Diplomás ápoló tudja, hogy a reklamált szurit tetanusz elleni védőoltásnak hívják.

Diplomás ápoló tudja, hogy a mentőellátásban nincs olyan gyógyszerkészítmény, amelyet a helyszínen hagyhatna a sérültnek.

Diplomás ápoló nem ír olyan baromságot, hogy hozzátartozója "még mindig traumatizált állapotban volt".

Diplomás ápoló legalább középfokon tud magyarul írni (még ha külföldön él is).

Diplomás ápoló kórházban dolgozik és nem segédápoló egy "igazán jó svájci intézményben".

Végezetül, ha valaki ilyen fontos dologban szemérmetlenül hazudik, miért higgyem el egyetlen szavát is?!
Vajon hány ember fog még meghalni azért mert a mentők a súlyos esetekhez háromszor annyi idő alatt érnek oda,amennyit nagy hangon reklámoznak? Üdvözlöm a Praxis olvasóit ! Nem tudom ki hogyan van vele,de a most legutóbb történt mentős sztorinak,melyet…..
Asgardig 2014.12.19 19:46:38
@Babette .: Az eszméletlen, de még beteg/sérült közvetlen életveszélyben van, mert a hanyattfekvő helyzetben a légutak elzáródnak és a beteg megfullad (a saját nyelvétől, a saját hányadékától, stb.), a stabil oldalfekvés megvéd ez ellen, a légutak szabadok maradnak, a hányadék-vér kifolyik , a nyelv sem zárja el a légutat. A fej oldalra fordítása nem igazán elegendő, ráadásul pont a nyaki gerinc sérüléseinél lehet igen veszélyes. Ha a gerincvelő magasan, a harmadik-negyedik csigolya magasságában szakad meg, a légzés visszaállíthatatlan leállása miatt a beteg valószínűleg még azelőtt meghal, hogy szakszerű segítséget kapna. Ha egy kicsit lejjebb, akkor "csak" végérvényesen megbénul. A lényeg a szabad légút biztosításában van. Ennek az az értelme, hogy a gerinc sérülése csak feltételezett, nem feltétlenül vezet halálhoz, vagy maradandó egészségromláshoz, a légút elzáródása azonban szükségszerűen halálhoz vezet.
Asgardig 2014.12.20 16:18:11
@Babette .: Rosszul tudod, a jelenlegi ajánlás szerint a laikus újraélesztésben (amikor a segítségnyújtó észleli a légzés hiányát) mellkaskompresszió ("szívmasszázs") a teendő, a lélegeztetés nem feltétlenül fontos. A legújabb kutatások szerint a szervezetben "tartalékolt" oxigén még néhány percig elég, így a légcsere nem forszírozott. Ebben persze szerepet játszhat az is, hogy az eszköz nélküli lélegeztetés fertőzésveszélyes, ráadásul gusztustalan.
Az orvostudomány miért nem foglalkozik a 70 éven felüli korosztályos Myelodysplasia-szindrómával? T, Blog!   Szeretném megkérdezni, hogy az orvostudomány miért nem foglalkozik a 70 éven felüli, vagy talán még a fiatalabb korosztályos Myelodysplasia-szindrómával?   Szóval…..
Asgardig 2014.12.20 16:09:08
@DarthVader: Ha jól emlékszem, az eredeti: "...Nem, mi ott vidéken trágyás gumicsizmában tangóharmonikázunk a rendelőben..." (idézet Sirák András dr. hozzászólásából egy konferencián).
:-)
Asgardig 2014.10.14 21:36:50
@reepach: Nem tudjuk,nem voltunk ott. A vizsgáló orvos úgy ítélte meg, hogy a beteg otthonába bocsátható. Ezt támasztja alá a szakértői vélemény. "2013.08.30-án 09:25 órakor megkezdett ellátás során vérnyomáson és hőemelkedésen kívül státuszában más kóros nem volt, fájdalomcsillapító-hányingert csökkentő szerek (tünetei terária) hatására aktuális állapota javult, panaszai enyhültek." Márpedig ezt autentikus forrásnak vagyunk kénytelenek elfogadni.

@Braincelle: A hazabocsátáskor nem álltak rendelkezésre laborleletek,azok csak a második felvételkor (2013.08.30 13:46) készültek el, ezt követően nem engedték haza, hanem áthelyezték.
Asgardig 2014.10.14 21:58:54
@Braincelle: Halvány fogalmam sincs. Bizonytalan eredetű panaszoknál a protokoll nálunk: fizikális vizsgálat, labor (alaphelyzetben egyébként májfunkció nélkül), sono, CT. Tényszerűen nehezebb tévedni, de annyi pénzbe kerül,amennyit a magyar egészségügy nem engedhet meg magának.

@Kalla Tünde: A nick névre kattintva küldhető privát üzenet.
Asgardig 2014.10.14 22:11:03
@Braincelle: Hogy mibe mi tartozik bele, azt a helyi protokoll dönti el. Már ha van. Nálunk van protokoll, így nem tartozik bele.