Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsolt Szilágyi

54 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jurassic pandorává változtattam a májusi erdőt!..
Elegetek van már a Star Wars-os bejegyzésekből? Nagyon helyes! Itt van még egy! Hadd mutassam be a Lucihormetica luckae -t,  ezt a ritka/kipusztult csótányfajt, ami barna alapszínével és torpajzsán lévő két sárga foltjával szakasztott úgy néz/nézett ki, mint egy jawa. (Sivatagi roncsvadászok és…..
Zsolt Szilágyi 2016.01.19 10:31:39
@Gazz: Javítva! Köszönöm! Egy geomókus haverom is rámírt emiatt.
  Ez az első, és valószínűleg utolsó gasztronómiai bejegyzésem. E különleges fogás kivételesen madaraknak, és nem madarakból készül.    Madárkalács recept : Hozzávalók kb 1000 cinkére: 3 kg marhafaggyú Fél liter víz 2 kg fekete napraforgómag Műanyag…..
 Egy éves a Szabadtüdős természetbúvár blog!!! Szinte el se hiszem!  Szerepelhettem a Kossuth rádióban, előadhattam a Zöld OT-én és mikor Magyarországon járt , Dr. Jane Goodall áldását adta a blogomra. De a legnagyobb siker számomra, amikor figyelhetem barátaim arcát ,…..
Zsolt Szilágyi 2015.10.22 11:21:24
Nemrég olvastam egy napilapban , hogy a hetedik osztályosok között igen népszerű az állatgondozói pálya, ami igen dicséretes, hisz ez arra utal , hogy  sok fiatalt érdekel és vonz a természet és az állatvilág. Nos, én történetesen állatgondozó volnék, így hát részletesen…..
  Tudomásom szerint nincs olyan állat, aminek szemében fénykibocsájtással járó kémiai reakció (biolumineszcencia)  zajlana le, azaz az állatok szeme nem ,,világít".  Ha mondjuk a macska szeme ténylegesen világítana, az igencsak kellemetlen mellékhatásokkal járna. Mégis:…..
Zsolt Szilágyi 2015.08.28 18:51:08
@gonoszödönke: ugy tünik scifi téren még fejlödnöm kell... sok más mellett.
Zsolt Szilágyi 2015.08.28 18:56:41
@zsoltix: a tehén nem is olyan rég még őstulok volt, aminek jól jött az éjjellátó szem.
4 éve is megvolt már, mikor egy májusi estén átvágtam egy laza erdősávon, valahol Gödöllő  határában. A szemem még nem állt át teljesen éjjeli üzemmódra, de már ekkor feltűntek a körülöttem táncoló fényfoltok. Ez kivételesen nem az egyetem környéki vendéglátóipari…..
Réges régen, (úgy 460 millió évvel ezelőtt), egy messzi-messzi őstengerben, a mai Dél-Kína területén...Oh... azt hittétek hogy a Csillagok háborújáról lesz szó... nem.. azaz csak részben. De ha már itt vagytok, hadd meséljek egy különleges nevű állatról. 2005-ben Samuel…..
  A bagolyalakúak nem titkoltan az egyik kedvenc madárcsoportom, főként azért, mert egy egész sor különleges eszközük van, ami segíti őket az éjszakai vadászatban. A szemgolyójuk megnagyobbodott, így a retina is nagyobb lett, ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a többi…..
 Sejtem mire gondoltok... KAMU....photoshop... ezt kapjuk ha Arnold összeszűri a levet egy egérrel... és hogy őszinte legyek, nekem is ez volt az első gondolatom. Rengeteg hasonlóan manipulált képet láttam már, de ahogy elkezdtem mélyebre ásni, észrevettem valamit, ami ritka az…..
Sokan gondolják úgy, hogy hazánk élővilága unalmas. Pedig ha nyitott szemmel jár az ember, kiderül hogy minden faj tartogat izgalmas meglepetéseket. Mint például: 1. A holló Európa legnagyobb énekesmadara, és vannak köztük fehérek. (Csak a szabad természetben ritkán érik meg…..
Zsolt Szilágyi 2015.07.15 17:49:51
rense.com/general50/course.htm még egy hasznos link....még nem volt időm lefordítani, és úgy tűnik a kutatók sem biztosak benne mi történik odafent, de úgy tünik inkáb egy szendergészerű állapotról van szó . Az egyik agyféltek pihen, míg a másik gondoskodik arról hogy a madár a levegőben maradjon. Mindez nagyobb magasságban történik. Elég izgalmasan hangzik.... a gond az hogy kevesen foglalkoznak a témával..... ha valaki tud ajánlani megbízható forrásokat, azt megköszönném.
Mit tennél ha tudnád, 2 hétig egy helyben kell maradnod egy olyan erdőben,  ami hemzseg a veszélyes ragadozóktól? Nos, ha a Trinidad szigetén őshonos, tarkalepkefélék (Nymphalidae) családjába tartozó Dynastor darius darius lepkét kérdezed, a válasza valószínűleg az lesz,…..
Miért tartunk bizonyos lényeket cukinak, másokat viszont nem? A pontos választ még nem ismerjük, de már Konrad Lorenzben, a modern etológia egyik legmeghatározóbb alakjában is felvetődött ez a kérdés. Megfigyelései alapján az emberekből vonzalmat és védelmező reakciót…..
Zsolt Szilágyi 2015.07.01 12:29:59