Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csilla99

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az „Én városom” sorozat keretében ma egészen különleges helyekre is eljutunk nektek köszönhetően. Ráadásul ma azok kíváncsisága is kielégülhet, akik nem csak az élet napos oldalát szeretnék látni, mert például Dávid Új-Delhi nem annyira szép arcába is betekintést ad.…..
csilla99 2014.10.11 19:34:32
@tanato: Hozzánk képest, vagy a balti államokhoz képest összességében eléggé le vannak maradva, főleg a vidék. A SZU felbomlása után elvesztették az orosz piacokat, s ezt még azóta sem sikerült kiheverniük. Az ipar romokban hever, nagy a munkanélküliség, egy csomóan kivándorolnak (jelenleg több örmény él az országon kívül mint belül), aki meg nem teheti, s vidéki, kényszerből visszatér a mezőgazdasághoz. Ebből adódóan egy piaci látogatás, vásárlás egy igazi élmény, mert isteni finom terményeik vannak hatalmas választékban. (Most meg az oroszok EU-élelmiszerekre kivetett embargója kapcsán kaptak egy jó lehetőséget az örmények, már itt Jereván környékén is felhúztak egy csomó új üvegházat a potenciális piac láttán.) Vannak persze modern új ipari létesítményeik vidéken is, de még csak elszórtan, s ez még nem elég a képzett fiatalok itthon tartásához. Jereván egy külön világ, a belvárosa bárhol lehetne Európában, s bármilyen termék és szolgáltatás elérhető ami nyugaton. Nagyok a társadalmi különbségek, ennek ellenére nagyon kedvesek, barátságosak az örmények, tökéletes példa arra, h nem feltétlenül a bevételen és a gazdasági állapoton múlik az emberek viselkedése, kedvessége vagy kedvetlensége, mert ha azon múlna akkor itt rosszabbnak kellene lenni a közhangulatnak mint otthon, s ez nagyon nem így van. Kérdésedre válaszolva az oroszokkal nincs konfliktus, sőt, nagy a barátság a nagy testvérrel. Karabah kapcsán az azeriekkel annál inkább éles a helyzet...
csilla99 2014.10.12 07:16:50
@KennyOMG: május a legszebb hónap időjárásilag, azt javaslom, utána már forró a nyár (de mivel a levegő nem párás, így a magasabb hőmérséklet sem annyira vészes.)
csilla99 2014.10.12 07:28:20
@charlieharper: igen, ez így van, nagyon összetartó nép az örmény, többek között így tudnak túlélni az itthonmaradók, h a külföldön élő rokonok támogatják őket intenzíven. S az örmény kaják is valóban nagyon fincsik. Örülök, h tetszettek a fotók :-)