Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heni süt neked

796 bejegyzést írt és 242 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a szinte festménynek is beillő finomság valójában egy olyannyira egyszerűen elkészíthető étel, hogy amíg a receptet leírom, az több időbe telik, mint az elkészítése. Ízre viszont épp olyan fantasztikus, mit a látványa. Selymes, harmonikus zamatok, semmi tolakodó ízvilág, csak az egyszerűség…..
Heni süt neked 2022.05.15 18:03:29
@Zsifazs: nagyon örülök és köszönöm a visszajelzést! ☺️❤️
Pikk-pakk elkészül. Elmondhatatlanul finom. Olyan ropogós, hogy ilyet még nem ettél. Nem igazi rósejbni, de majdnem. Minimális alapanyag, maximális élvezet. Ennél jobb köret nincs is. Ha valaki azt mondja, hogy van, az hazudik. Tőmondatokban ennyit erről a mennyei mannáról. És akkor legeltesd a…..
Heni süt neked 2020.11.09 12:57:02
@narancshej: de jó!!! én köszi :)
Ha már vasárnap van, ha már a nap is szépen süt, ha már leginkább csak húznád az időt, hogy még tovább maradhass ágyban nagyokat nyújtózva, semmit nem csinálva, akkor a legjobb megoldás a villásreggeli a gyomor hívó szavára! Ilyenkor elég annyi idő, amíg a kávé elkészül, hogy összedobj valami…..
Heni süt neked 2020.10.13 09:34:31
Van ebben minden, kérem szépen. Minden, mi szem szájnak ingere (lehet egy februári kedden). Van benne egy csipetnyi Kelet, melegség, szépség, napfény, mosolygás. Elkészíteni nagyon egyszerű, kezdőknek is tiszta szívből ajánlom! A siker garantált. Az élmény örök. Hozzávalók…..
Heni süt neked 2020.07.26 15:37:02
@WhiteWich: köszi :)
Fodros kel. A tél slágere. Fodros kel. Leginkább a kelkáposztára emlékeztet. Felhasználása sokrétű, mint ahogy ezt az alábbi két recept is példázza. Alacsony szénhidráttartalom, erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatás, nagy mennyiségű kalcium, C-vitamin, folsav, béta-karotin, rost, és lutein a…..
Heni süt neked 2020.07.25 17:12:57
@Attilajukkaja: de jó! nagyon örülök :)
Isteni zsenge tököt találtam a zöldségesnél, a #chefgomba-tól kaptam friss szeletelt laskagombát, akadt a hűtőben egy kevés vörösbor, paradicsom pedig mindig sok van itthon. Így teljesen magától adódott, hogy ebből az egészből valami nagyon pikáns, nagyon friss, nagyon nyári ragu fog összeállni. És…..
Ha őszinte akarok lenni, akkor azt kell hogy mondjam, hogy ez az étel alapvetően semmi extra. Semmi pucc, semmi flanc, semmi trendiség. Azonban a szavak, amik egyből beugranak vele kapcsolatban azok az üdeség, a báj, a kellem, a harmónia. Tudom, hogy ilyen jelzőket nem szoktunk ételek minősítésére…..
Ha megint egy gyors, zamatos, egyszerűen elkészíthető ételre vágysz, akkor jó szívvel ajánlom ezt a karakteres, magyaros ízvilággal rendelkező egytálételt (ne nevess, tudom, megint egy egytálétel... ).  Friss savanyítású káposztát már lehet kapni jobbfajta savanyúság árusnál. Roppanós, kevésbé…..
Miután kissé enyhült az idő, így már bátran merem ajánlani, hogy kapcsoljuk be a sütőt és készítsük el ezt az ízeiben olyan telt, gazdag egytálételt. Igen, tudom... Megint egy egytálétel. De mit csináljak, ha vonzódom a könnyen elkészíthető, nem pepecselős munkával elkészített ételekhez? Mert ez…..
HENI SÜT NEKED Kolbászos gnocchi 2020.06.17 09:05:57
Különleges csemege lehet az asztalon ez a nagyon egyszerű, de telt ízvilágú, fűszeres étel. Írhatnám, hogy tésztaétel, de ha a kolbászos gnocchira gondolok, akkor mindig egy kiadós egytálétel jut az eszembe róla, nem pedig egy könnyed, laza tésztaféle. Ez az fogás olyan, mint amikor valaki egy…..
Heni süt neked 2020.06.19 09:47:04
@kekecke: pedig nem. mint látod a képen, az étel nem úszik a szaftban. de ha te úgy szereted, akkor használj több vizet, nyugodtan :).
ennél a receptnél a friss gnocchi valóban 1-2 dl vízben és annak gőzében puhul meg 3-4 perc elteltével, fedő alatt.
Heni süt neked 2020.06.19 10:39:44
@kekecke: :) mindenképp jelezd, hogy sikerült, kedvedre való lett-e? :)
Heni süt neked 2020.07.10 13:31:21
@Attilajukkaja: de jó ötlet! legközelebb így is elkészítem! köszi a tippet! :)
A világ legegyszerűbb dolga, ha egy tepsibe bedobáljuk az alapanyagokat, fűszerezzük, és a többit hagyjuk, hogy elvégezze a sütő.  Ez esetben is ez történt, rohanásban voltam, de muszáj volt valami ebédet gyorsan összerittyenteni. Így eset a választásom csirkecombokra és az apró szemű…..
Ha gyorsan szeretnél valami finomat, amit a család minden tagja imádni fog (igen, még a gyerekek is!!), akkor ezt az ételt muszáj elkészítened. Könnyű, ízes, gyorsan elkészíthető recept ez, amihez sem főzőtudomány, sem órák eltöltése a forró tűzhely mellett nem szükséges. Szerintem nyáron, pláne…..
Húsmentes hétfő, én szeretlek! Szeretem a könnyedségét, a lazaságát, a gyorsan elkészíthető ételek sokszínűségét, a húsnélküli egytálétel teljességét, a kényelmességét, az "amit találok a spájzban/hűtőben az kerül bele" egyszerűségét.  Mert ez az igazi egyedényes (one pot) étel is ilyen. Pazar…..
Maradjunk az egyszerűségnél. Mert kinek van kedve órákat eltölteni a konyhában mindenféle pepecseléssel, mikor friss, idei alapanyagok felhasználásával gyorsan és pofonegyszerűen tudunk olyan finomságokat az asztalra varázsolni, mint például ez az étel. A hétköznapok királynője. Királynő, pedig…..
Bevallom teljesen belelkesedtem a nyár színeitől, ízeitől, pompás sokszínűségétől. Olyannyira, hogy belső késztetést éreztem arra, hogy mindezt visszaadjam egy pazar étel formájában is. Egy olyan sütőben sült hús-zöldég-gyümölcs klasszikus hármas összeállításával, ami tökéletesen visszaadja mindazt,…..
Heni süt neked 2020.06.23 21:40:35
@kmera: :)
A saksuka egy, az Észak-Afrikából bevándorló zsidók által Izraelben közkedveltté vált étel, ami természetesen máshol is meghonosult, és mára már nemzetközi szinten igencsak ismert és népszerű. Épp úgy, mint nálunk a lecsó. Egyszerűsége, telt aromái, ugyanakkor letisztult ízvilága tette ezt az ételt…..
Ha valami pikánsra vágysz, ha gyorsan el szeretnéd készíteni az ebédet, ami annyira egyszerű és ráadásul annyira tartalmas, hogy egytálételként kínálhatjuk, akkor teljesen jó helye jársz! Mert ez a recept kimondottan neked ajánlott! Hogy mitől pikáns? Hát alapvetően a tárkonytól, amit sajnálatos…..
Heni süt neked 2020.06.17 09:18:08
@Attilajukkaja: :) köszönöm!
És amúgy teljesen igazad van. De szerencsére minden annyira zsenge mostanság, hogy szinte az utolsó pillanatban teszem bele a lsakát, annak is az alsó részét, és csak szinte tálaláskor adom hozzá a felcsíkozott "kalapokat".
Heni süt neked 2020.06.17 09:58:38
@Attilajukkaja: Megtisztelsz! :)
Végre, hogy már egy ideje megjelentek a hazai kínálatban azok a  friss levegőn nevelt, szabadtartású csirkék, amelyek a minőségi, kiváló állagú és ízű szárnyasokat varázsolják vissza asztalainkra. A beregi sárga/kék/feketelábú kapirgálók Tiszakerecsenyből származnak. A tojások Franciaországból…..
HENI SÜT NEKED Kenyerem. Szeretem. 2020.03.19 13:29:33
Most az az idő van, amikor ráérünk. Az önkéntes karantén ideje. Amikor van időnk olyan dolgokra, amikre máskor nem. Ilyen például a kenyérsütés. De valljuk be őszintén, hogy nem csak a technika (kimerítő dagasztás), de a rászánt idő is ijesztőnek tűnik legtöbbször. És habár most lenne is időnk,…..
Heni süt neked 2020.06.12 13:23:14
@Attilajukkaja: Szia! Teljesen igazad van... Nem is tudom megmagyarázni miért, de vhogy a karantén alatt leblokkoltam blog szinten.
De 5 év munkáját nem hagyom elveszni :) hamarosan újra nekiveselkedem, kitartás! :)
és köszi!!!!
HENI SÜT NEKED Sültpaprika krém 2017.07.28 10:58:01
Kissé szottyadt, különféle paprikákat találtam a hűtőben. Pritamint, kápiát, tölteni valót. Jó sokat. Sajnáltam volna kidobni őket, így inkább megsütöttem és isteni paprikakrémet készítettem belőle. Selymes, krémes, kellemesen fűszeres, pikáns, kissé édes mennyország. Amikor elkészül, a konyhát…..
Heni süt neked 2020.04.19 01:00:25
@Michael Gary Scott: Kérlek írd meg h miként sikerült? Foto is jöhet ;) izgatottan várom az eredményt!!!
Heni süt neked 2020.04.22 00:46:03
@Michael Gary Scott: továbbra is izgatottan várom a fotókat és a beszámolót :)
btw: köszönöm az elismerő, támogató szavaid, nagyon jólesnek. Ilyenkor érzem, h miért is jó ezt csinálni :) Köszi!
Heni süt neked 2020.04.22 14:49:13
HENI SÜT NEKED Zöldség curry 2019.10.21 10:43:27
Egy húsmentes hétfőre (is) kitűnő megoldás ez a fűszeres, gazdag ízvilágú zöldség curry. A sokféle, izgalmas zöldségekből és pikáns fűszerekből álló étel melengető, majdhogynem testes egytálétel. Kimondottan telt aromáival, sűrű ízletes szaftjával tökéletes ebéd vagy akár vacsora is lehet sietős…..
Heni süt neked 2020.04.22 14:48:01
@Michael Gary Scott: Szuper! :) Egészségedre!!!
Ugye a nagy gasztro-forradalomban sem feledjük el azokat a csodás hazai alapételeket, amik az egyszerűségük és finomságuk miatt évtizedek óta szerepelnek a családok asztalán nagy rendszerességgel? Ilyen étel a sonkás tészta is, amit legtöbbször a húsvétról megmaradt sonkából szoktunk elkészíteni, de…..
Heni süt neked 2020.04.19 16:29:55
@Esthajnal57: szuper ötlet! könnyűvé, lazább állagúvá teszi!
Levesfüggő vagyok. Ez tény. Szükségem van a rendszeres adagomra. Minden típusától lázba jövök, egyet kivéve és az a gyümölcsleves. Egyszerűen nem szeretem az édes leveseket. Úgy általában az édességeket. Csak nagyritkán, de az se legyen tömény, gejl.  De vissza a levesekhez. Ez a mostani recept…..
Heni süt neked 2020.04.04 11:57:55
@Attilajukkaja: zseniális ötlet :)
Hát akkor legyen hal! Bizonyos szupermarketekben igazán jó áron lehet minőségi halakhoz jutni, mint ahogy én is örömmel fedeztem fel a minap ezt a fantasztikus aranydurbincsot. A halaknak nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthetőek, jó fűszerezéssel nagyon aromásak, ízletesek tudnak lenni. És nem…..
 "Mert enni azért kell!"   Történjen bármi, ennünk kell. És ha már eszünk, akkor jelen állás szerint jó döntésnek tűnik, ha kicsit egészségesebben táplálkozunk. Ami természetesen nem szinonimája az íztelennek. Lehet ízesen, fantáziadúsan főzni úgy, hogy az szemnek-szájnak tetsző legyen. Sőt! Csak…..