Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fajtanita

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fiatalok Konferenciája +1 2014.11.21 00:46:20
Kedves blog-függő olvasóink és keresőmotorok! Mint bizonyára észrevettétek, egy előadót a konferencia napjára is hagytunk, hogy még indulás előtt is olvashassatok egy újabb rezümét. Gesztelyi Hermina az egyik legfiatalabb előadónk, na persze nem ezért maradt a végére, hanem…..
Szatmári Áron, egyik nem doktorandusz-hallgató előadónk a kevesek közül, a PTE BTK magyar szakának régi magyar irodalom szakirányos végzős hallgatója, valamint a Kerényi Károly Szakkollégium tagja. Előadásának címe: Rontás vagy javítás? Szöveghagyományozódás a…..
Következő előadónk Pajor Katalin, aki esetében kivételt tettünk és 19. századi témájú előadását is beválogattuk a programba, Katalin a következőket írta magáról: A Szegedi Tudományegyetem néprajz mesterszakának elsőéves hallgatója vagyok. Szakdolgozatomat egy népi…..
Következő előadónk Papp Ingrid, aki a következőket küldte magáról: 2004-ben érettségiztem a királyhelmeci Gimnáziumban. A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán magyar–történelem szakpáron sikeresen záróvizsgáztam 2009-ben. 2010-ben felvételt nyertem a Miskolci Egyetem…..
Elkezdődött az utolsó hét, pár nap múlva találkozunk a konferencián! Nekünk még négy előadónk van, akiket nem mutattunk be, következzenek hát. Az első Réger Ádám a PPKE-BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájának harmadéves hallgatója. Előadásának címe: A kétnyelvűség…..
  Boros Katalin a Debreceni Egyetem latin-magyar szakán végzett. A DE BTK Nyelvtudományi Doktori Iskola doktorjelöltjeként kutatási témája a Ráskay Lea által másolt Horvát-kódex (1522) nyelvi-filológiai elemzése. A FiKon-ra a Tetten érhetők-e a szóbeliség nyomai a…..
  Tubay Tiziano Budapesten az ELTE IDI Európai és magyar reneszánsz doktori programjának hallgatója. Azóta, hogy Kézai Simon gesztájában a székelyeknek egy sajátos írásrendszert tulajdonított, sokak fantáziáját megmozgatta a székelyek írásának kérdése. Az évszázadok…..
Túri Tamás jelenleg a szegedi Régi Magyar Irodalmi Tanszék másodéves doktorandusza, specialitásai a prédikációk és az apokalipszis-kommentárok. Előadásának címe: Unitárius prédikációalkotás a 17. század végén: Egy kéziratos prédikációs kötet szóbeliség és…..
Juhász János, az ELTE Irodalomtudományi Doktori Iskola 3. évfolyamos doktorandusz-hallgatója a következő előadással jelentkezett hozzánk: Irodalom és politika a 17. századi Magyarországon: Lackner Kristóf és Szepsi Korotz György politikai műveinek forrásai. A 16–17. századi…..
Köllő Zsófia a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Hungarológiai Doktori Iskolájának hallgatója A Nádasdy-Mausoleum (1664) koronkénti újrahasznosítása:kéziratos terjedése és fordításai című előadással jelentkezett konferenciánkra.   Előadásomban az idén 350 éves…..
Következő bemutatott előadónk Deme Ágnes, aki a Szegedi Tudományegyetem Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszékének első évfolyamos doktorandusza. Előadásának címe: Egy 1810-es hazai népi kéziratos könyv és egy egzotikus illusztráció. Az irodalom és a folklór,…..
Németh Dániel idén kezdte meg MA-tanulmányait az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, témavezetői Oszkó Beatrix és Bartók István, rezüméje pedig:   Előadásomban tisztázni próbálom az első név szerint ismert költőnk, Vásárhelyi András életének bizonyos szakaszait, ezzel…..
A köt hölgy után a héten következzen két fiatalember. Első választottunk a számunkra egyébként is oly' kedves Görög Dániel, aki a FiKon szervezése mellett az ELTE BTK hallgatója is, előadásának címe: A tudósító ének szóban és írásban. A históriás ének, és…..
Kedves Érdeklődők, mától kezdve minden héten két előadónkat mutatjuk be a blogon, hogy fokozzuk az amúgy is fokozódó várakozást. Az első (bemutatott) résztvevőnk Kollár Zsuzsanna, aki az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájának A magyar és európai…..
A második bemutatottunk a héten Balázs Debóra, aki az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola Magyar reneszánsz programjának második évfolyamos doktorandusza. Előadásának címe: A 15-16. század legismertebb kozmográfiáinak nyelvszemlélete. A 15. század elején Manuel…..