Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pencilguy

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha lenne egy cikksorozat a blogon a világ legdrágább ceruzáiról, akkor a Palomino Blackwing 602 után a ma bemutatott CARAN d'ACHE Swiss Wood is tökéletesen illene a sorba. De nincs ilyen, és a témaválasztásnak is inkább az írószer különlegessége az oka, nem pedig az ára. A…..
Ebben az új írássorozatban olyan gyártók után kutatok, akik olyannyira bíznak a saját termékeikben, hogy élettartam garanciát vállalnak rájuk. Bár manapság a tömegcikkek korában nem divat, hogy az ember ennyire ragaszkodjon egy írószerhez, de például a töltőtollak jó részét annak idején élethosszig…..
pencilguy 2014.11.19 12:31:07
Szia!
Igen, ha még megvan a múltkori Ballograf-ok csomagolása, a hátlapon ők is életreszóló garanciát vállalnak a mechanizmusra.
Ha ezen a csomagoláson nem jelezték, akkor a web sitejukon 100% olvasható (
www.ballograf.com)
Még nem próbáltam ki, hogy állják is a szavukat, de majdem biztos vagyok benne.
Mondjuk ceruza, de megemlítem, hogy a japán Pentel, a már több mint harminc éve forgalomban levő (és még gyártott) P-203/5/7/9-es ceruzáit kicseréli, ha mechanizmusuk romlik el. Ezt több helyről megerősítve hallottam.
Én mondom, ahány féle golyóstollbetétet próbáltam eddig, szinte nem volt közte két egyforma. Tartósabb használat során megtapasztalható, hogy mindegyik másképp viselkedik, ha úgy tetszik, van egyfajta "személyiségük". Némelyiknek több idő kell, hogy meginduljon a megfelelő tintaellátás, van amelyik…..
Folytatva a korábbi sort, ma megint egy régi ismerőst üdvözölhetünk, mégpedig egy PAX MG golyóstollat. A retró írások egyik oka egyébként az, hogy az interneten alig van nyoma a 40-es évek végétől beinduló magyarországi golyóstollgyártás prominens darabjainak, így például a PAX MG is csak aukciós…..