Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SD9

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Nem szívesen veszek részt abban az adok-kapokban, amik a halálozásis statisztikák körül zajlanak, csak azt tudom elmondani Önnek, hogy én mit nézek. Eddig is ezt tettem, ezután is ezt teszem. Van az Európai Uniónak egy minden tagállamra kiterjedő adatszolgáltatási felülete, ahol közlik, hogy az…..
SD9 2021.04.27 14:25:59
@misinator: eleve úgy kezdte az egész mondandóját, hogy: "TÖBBNYIRE a saját vagy a környezete hülyeségének köszönheti".
Nem kell magadra venni, nyilván vannak kivételek, de egy másik kommentelő is megjegyezte, hogy máshol is megfertőződhettél...
Egyébként teljesen igaza van. Az emberek többsége magasról szarik az egészségére (az egyik legkövérebb, legbetegebb nemzet vagyunk a világon) és a járványügyi szabályok betartására.
  Karácsony előtt, kora délután autóval mentem valahova, kanyarodtam, előttem egy futárautó, amelyek mindig sietnek, pláne ünnep előtt. A sofőr ennek ellenére dicséretesen türelmesen várt, hogy a zebrán átvergődjön a családi karaván: szatyrokkal felszerelt anya, aki maga után ráncigálta aprócska,…..
SD9 2021.01.04 08:46:42
@Ekrü: Te csak úgy bepattannál egy idegen autójába a gyerekeddel, aki megáll melletted és felajánlja, hogy hazavisz?
Miből gondolod, hogy nem ott laktak vagy parkoltak valahol a közelben, stb.? Muszáj neked minden szarba belekötni?
Az összes többi, amit írsz, ugyanúgy nettó baromság. Csak úgy kijelented, hogy a mai fiatal generációt senki nem bántotta. Honnan tudod? Ismersz mindenkit? Az egy dolog, hogy a mai 10 éveseknek azért egy picit jobb dolguk van, de a 30-40 évesek még egészen biztosan nem éltek ilyen jól. Én még emlékszem, hogy 30 évvel ezelőtt a tanárok az iskolában apróságokért is megverték a diáktársaimat, volt olyan, akinek vastag fa vonalzót törtek el a hátán. Nekem a folyosón az egyik tanár cigivel megégette a kezemet, amikor elmentem mellette, mert pont akkor kezdett el hadonászni beszélgetés közben. Se a szüleimnek, se a tanárnak nem szóltam, mert nem érdekelte volna őket, sőt, még a tanárnak állt volna feljebb. Ha ma ez az én gyerekemmel történne, tuti nekimennék a tanárnak.
Minden, 40 éves vagy az alatti korosztály tagjai közül sokan élnek/éltek túlságosan szigorú szülők mellett. Még olyanok is, akikről nem is gondolnád, mert szégyellnek beszélni róla és jól titkolják.
Az, hogy manapság mennyien találnak párt maguknak, sokkal komplexebb probléma annál, hogy bántalmazó családból jön-e az illető vagy sem. Egyébként meg kell nézni a statisztikákat és rengeteg cikk van arról, hogy az utóbbi években nagyon megugrott a házasságkötések száma.
Szóval hagyd abba a baromságaidat.
Elképesztő dilettantizmussal navigálta bele magát a kormány a zsákutcába járványkezelés címszóval. Azt mondhatnánk, baromi vicces, és már csak egy szivart kérünk, csak hát sajnos emberek fognak meghalni és tönkre menni a balfaszság miatt.  November második hetében egyik napról a másikra lépett…..
SD9 2020.12.08 14:58:02
@Rodney_2: Tudok durvábbat. A főnököm teleköhögi az irodákat úgy, hogy nem teszi a szája elé legalább a kezét, maszk nincs rajta, megáll az iroda közepén (nem nagy helyiség), köhög, tüsszög. Amikor szóvá teszem neki, hogy ezt azért nem kellene, mert tünetmentesen is lehet fertőzni (de nem csak a koronavírusról van szó, influenzától kezdve még ki tudja milyen nyavalyát rá lehet így ragasztani az emberekre), egyszerűen kiröhög és másnap is megcsinálja ugyanezt. Naponta többször.
Rajta kívül még rengeteg ilyen ember van, aki egyszerűen tojik a higiéniára és egyéb járványügyi javaslatokra/szabályokra.
És akkor csodálkozunk, hogy hol tart a járványhelyzet...
Igaza van az előttem szólóknak, hogy az emberek idióták.
Továbbá valaki azt is említette, hogy a "maszkos buziskodás" ellenére durvul a járvány. Még a maszkot sem hordják rendesen, akkor mit értetlenkedsz???
  Áll a bál az IKEA legújabb reklámkampánya miatt. "Legyen minden otthon biztonságos hely" - hirdeti a mamutcég, s propagandafilmjében a narratíva szerint meglehetősen gyakori, családon belüli erőszakot jeleníti meg. A magyar férfijogi szervezetek tiltakoznak, s közösen megfogalmazott, nyílt…..
SD9 2020.12.01 08:35:23
@haXXor: " akinek a szerepe a kapcsolatban pont a kapcsolatotok ápolása"

Ha a kapcsolat ápolása csak az egyik fél (jelen esetben a nő, szerinted) dolga, az eleve egy szar kapcsolat.
Aztán csodálkozunk, miért van annyi boldogtalan ember, válás, családon belüli erőszak, stb.
SD9 2020.12.01 09:01:31
@az övezet gázai: Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy a férfiak nem tudnak ugyanúgy verbálisan bántalmazni, mint a nők.
Számtalan, nőket megalázó vicc, mém, stb. kering a neten, de ott vannak az egyszerű hétköznapi esetek is, amikor csak simán k.rvának vagy p.csának hívnak egy nőt ok nélkül. Amikor úgy kommunikálnak vele, mintha egy darab rongy lenne. Amikor ugyanúgy ordítanak vagy büntetnek hallgatással, ahogyan a nők is szoktak. Amikor ugyanúgy büntet az intimitás (ölelgetés, stb.) megvonásával, ahogyan a nők a szexmegvonással.
Szóval ne akard nekem bemesélni, hogy a férfi egy néma bamba, aki nem veszekszik és nem ordít ugyanúgy, ahogyan egy nő.

De ha ez nem lenne elég, akkor miért van az, hogy a férfiak az elvileg szegényes kommunikációjukkal nem tudják megvédeni magukat a nőkkel szembeni vitában, viszont az ehhez hasonló posztoknál meg kiválóan ki tudják magukat magyarázni?
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
SD9 2020.10.06 07:31:03
@látjátok feleim szümtükkel: teljesen jogos a megjegyzésed, de akkor a kórházi dolgozóknak is beszólsz, hogy húzzák rá az orrukra a maszkot, vagy csak a titanillákra mersz rászólni? :)
A tegnapi nap (2020.07.05) …..
SD9 2020.07.07 22:31:23
@clemens: 112 hívása nélkül is le tudják szakszerűen hozni a fáról, te nyomorék. Úgyhogy nem lógott volna ott az örökkévalóságig. :)
Egyelőre senki nem tudja mit jelentene a "teljes kijárási tilalom", csak annyi infó jelent meg eddig a hazai sajtóban erről, hogy Gulyás Gergely szerint ez a lépés államcsődhöz vezetne ha meglépnék. Általában véve mind a nemzetközi, mind a hazai közvélemény két táborra oszlik a témát értékelve: az…..
SD9 2020.04.06 20:03:32
@Zabalint: Hagyd ezt a hülyét, nem tudod neki megmagyarázni, hogy ha körültekintően, tényleg egyedül elmész sportolni, akkor azzal a légynek se ártasz. Az a lényeg, hogy ő vadkár elhárítás címén kimehet a szabadba egész nap, de ez még véletlenül se ugyanolyan kimagyarázás, á, nem... Mindenki maradjon otthon a seggén, se vásárlás, se munka, semmi, de őfelsége hadd menjen már vadkárt elhárítani!!!
SD9 2020.04.06 20:10:14
@]{udarauszkasz: A végén még azt is kitalálja, hogy mindenki most akar siklóernyőzni ugyanazon a helyen, tömegnyomor lesz az égen, és miattatok van a járvány. :D
Egyébként minden elismerésem, hogy siklóernyőzöl, nagyszerű sport. :)
ReAd-blog Tapsoljak?! 2020.04.04 18:04:46
A negyedik vagy már ki tudja hanyadik olyan kihívást, csoport felkérést kapom, ahol a cél a nővérek, orvosok munkájának megtapsolása, éltetése. Lehet nem leszek népszerű a véleményemmel, de vállalom, mert kikívánkozik belőlem már napok óta.....
SD9 2020.04.06 10:03:14
@porte: Egyetértek. Több eü-s rokonom és ismerősöm is mondta, hogy az egészségügyisek jó része most szinte semmit nem csinál egész nap, egy másik része pedig kidolgozza a belét.
A sürgősségi és a fertőzött osztályokon dolgozók tényleg megérdemelnék a nagyobb mértékű fizetésemelést és minden tiszteletem az övék. De akik nincsenek a "frontvonalban" és egész nap a lábukat lógatják, lényegesen kisebb mértékben vannak kitéve a fertőzésnek, mint például egy bolti eladó, aki több száz vagy több ezer emberrel találkozik naponta.
Én az egészségüggyel mindig is úgy voltam, hogy az ott dolgozók egy része sokkal több fizetést érdemelne, mint amennyit jelenleg kap, viszont mások még annyit se. Nem tudom, a járványhelyzet megszűnése után hogyan fog alakulni a bérezésük, de egy egységes béremelés nagyon nem lenne korrekt.
Fiatalon álmaim netovábbja volt, hogy végre legyen egy komoly pasim. Hogy együtt lehessek valakivel, megosszam vele a gondolataimat. Például nagyon vágytam rá, hogy együtt menjünk bevásárolni. Ez most iszonyú infantilisnek tűnik, de akkoriban, félig még gyerekként az, hogy valakivel felnőtt módra…..
SD9 2020.03.07 14:26:47
@Rodney2: És szerinted az normális, hogy a férfiak 10-70 között 22-24 éves csajokat keresnek?
Szerinted az normális, hogy ebből a férficsoportból a 30-70 közötti pasik még nem tudtak normális kapcsolatot kialakítani és szinglik? Vagy csak a szingli nőkkel van bajod? :D
Aki egy kicsit érdeklődik a futással kapcsolatos érdekességek, megdöbbentő, felháborító, vagy épp vicces történetek iránt, bizonyára hallotta már Rosie Ruiz nevét. A kubai származású futónő azzal vált híressé, vagy épp hírhedté, hogy úgy nyerte meg a bostoni maratont, hogy tulajdonképpen le sem…..
via GIPHY Hogy lehet eldönteni, hogy az üzlet ügyfélszolgálatosa milyen bankjegyeket adott át a vásárlónak? Hát ott van a biztonsági kamera felvétele, nézzük meg! Na de mi van akkor, ha nincs kamera? És ha mégis van, de nem látszik rajta? És ha na jó, igazából van és látszik is, de nem mutatjuk…..
SD9 2020.01.21 13:17:46
@ubu1a: Ugye, csak viccelsz, hogy eltolták a bevásárlókocsidat, benne maradt a százasod és ezért kihívtad a rendőröket, hogy nyomozzák ki a tettest a kamerafelvételek alapján???
Hogy mi a válasz a levél végén feltett kérdésre, hogy érdemes e foglalkozni az üggyel, ha otthagy a buszod a nulla fokban egy pulcsiban? Hát egy óriási kövér igen. Persze ha bizonyítható, hogy a sofőr 15 perces megállót ígért, majd a 12. percben elindult, ugyanis a FlixBus ÁSZF-ben a a következőt…..
SD9 2020.01.16 13:11:22
@Joker Orbán ellen: Ha egyáltalán ült mellette valaki, akkor ez tényleg elgondolkodtató.
Gretta 2019 legexkluzívabb jachtja 2019.12.02 13:17:46
Még az álmaidnál is szebb - talán így lehetne jellemezni a világ egyik legexkluzívabb jachtját, az Aurora Borealist. Tény, hogy nem ez a legnagyobb és legpazarabb hajóbelső, amit el tudsz képzelni, de meg fogsz lepődni, mennyire tökéletesen néz ki! A laikusok számára első ránézésre nem tűnik túl…..
SD9 2019.12.04 07:49:58
@Fotósképző: Miért kellene végigslattyogni a szőnyegen? Magadból indulsz ki?
A cikkben olvasható, hogy van kinti zuhanyzó is. Leveszi a búvárruhát, lezuhanyzik, megtörölközik, felvesz egy köntöst, papucsot és úgy megy be.
Ne csak másokat kritizálj, te is gondolkodj néha. ;) ;)
  A botrány november elején tört ki, amikor több japán áruház a Nippon IV tv-ben magyarázta el, hogy miért nem szabad szemüveget viselnie a náluk dolgozó nőknek. Úgy vélték, hogy a szemüveg csökkenti az alkalmazottak nőies kinézetét, hideg kifejezést kölcsönöt arcuknak. Voltak más cégek is,…..
SD9 2019.11.30 20:40:34
@Tartalom: Tehát: aki szemüveget hord, illetve nem akar állandóan magassarkút viselni, az nem is nő.
Te nem vagy normális.
Drága feleim, hát itt vagyunk. Bicegve bár, de befordultunk az utolsó kanyarba, innen már látszik a célegyenes felirat, ha nyálunkat a földön csigaként végigcsorgatva, kezek nélkül fókában kúszva is, de be fogunk érni. Mennyi szerelem csírázott ki az elmúlt 37 napban, és mennyinek taposta le első…..
Azt hiszem, nincs szégyelnivaló abban, ha valaki online társkereső platformokat vesz igénybe a párkereséshez. Legyen szó alkalmi kapcsolatról vagy hosszabb távú elköteleződésről, a közösségi médiának és az internet hatásának köszönhetően a kínálat a netre költözött, mi pedig a telefonunkon…..
SD9 2019.06.25 09:53:43
@Haloperidol:
Akkor a gondolatmeneted alapján az lenne a legideálisabb, és az lenne a nőben a legnagyobb erény, ha egy nő pontosan nulla férfival feküdne le.
Csak ezzel az a probléma, hogy a férfiak, akik minél több skalpot szeretnének begyűjteni, kivel fognak lefeküdni, ha például a nők nagy része így tenne?

Egyetlen egy dolgot felejtesz ki a szánalmas érvedből:
a szexhez (ideális esetben) KÉT ember kell, egy férfi és egy nő.
  Reggeli rádióműsorukban Bárdosi Sanyiék pár napja vérre menő csatát vívtak annak kapcsán, hogy kié a felelősség, ha mosásnál papírzsebkendő, húszezres, vagy bármi egyéb a ruhazsebben marad. Megmosolyogtató volt az a sziklaszilárdnak vélt erkölcsi alap, amelyről a felek érveltek, tökéletesen…..
SD9 2019.04.26 11:56:32
@Pfdd: Naponta cipeled fel a bútorokat a harmadikra és naponta szereled a mosógépet??? Ugye nem?
Azért, mert te ezt évente kb. 1x megcsinálod (baszki, ha ennél többször romlanak el a háztartási berendezéseid, akkor esetleg ne a kukából túrd ki őket, hanem vegyél normálisat), attól még egy nőnek minden egyes nap van háztartási teendője, a munka mellett.
Először is had' kérjek átlátszó módon, pökhendi bocsánatot, amiért a tegnapi napon, nem tiszteltem meg kiteljesedett női identitásodat. Bocsáss meg, amiért nem kopogtattam be aranyesővel kidíszített ajtódon, hogy valami netről nyúlt, de kevésbé ismert rímpárral, esdekeljek térded előtt, hogy olyan…..
Mi, magyarok borzadva nézzük a nyugati terrortámadásokat, de 165 fő elleni szándékos, kitervelt támadást diákcsínynek nevezünk. "Derékba tört kamaszkor, diákcsíny, nem akartak ők senkit megölni" - Magyarország egyéni felelősségtudatáról kapunk látleletet ezekből a közösségi oldalon szemezgetett…..
SD9 2019.02.04 10:38:39
@Tájékozódj mielőtt elhiszed:
"Nem azzal van baj itt sem, hogy gyújtogattak, hanem hogy vagyoni kárt okoztak, emberéleteket veszélyeztettek, és meg is öltek egy embert."

Amiket a gyújtogatással okoztak. Úgyhogy igenis eleve azzal van a baj, hogy gyújtogattak. A többi a tragikus KÖVETKEZMÉNYE ennek.
Kis túlzással húsz éve kezdtem a vendéglátást, akkoriban a szakmai ártalom még az ital volt. Olyan szinten kéz a kézben járt a pincérek és a szakácsok munkahelyi alkoholizálása, mint ahogy az átlagember a culágerekre gondol.  A vendéglátás sosem volt egy könnyű terep, légy akár placcon, akár…..
SD9 2018.06.18 11:21:59
@hullajelölt88: Alkoholizmusnál nem igazán a mennyiség a mérvadó, hanem a gyakoriság. Tehát akinek naponta kell egy feles, az már alkoholista.
Fizetem minden hónapban a TB-t, es áprilisban "csak" 100 ezer forintomba került az, hogy magánklinikán megcsinálták azt, amit a háziorvosnak kellett volna. Üdvözlök mindenkit! Szeretném leírni az én tapasztalatomat a magyar egészségüggyel kapcsolatban.  Én egy 28 éves lány…..
SD9 2018.06.06 20:20:48
@_B_: Bőrgyógyász, fogorvos, fülmosás?
Tudod, a tisztálkodás csodákat tud tenni, majd próbáld ki és nem kell magánrendelésekre járnod. :D
Talán eddig szerencsés voltam, vagy tudatosan próbáltam meg kizárni az életemből, az életünkből a gyűlöletet, ami árad felénk minden irányból. Vagy talán eddig annyira a saját kis zárt világomban éltem, hogy egyszerűen nem törhetett be a gyűlölet az életünkbe.  Aztán szembesülnöm kellett vele,…..
SD9 2018.05.22 10:58:42
@De miért!:
Te kis faszszopó, csak hogy ne legyél olyan végtelenül hülye, mondok pár példát, hogy nem csak haláleset miatt lehet valaki egyedülálló anya.
Az én édesanyám rendes, kedves, okos nő, de az apámról kiderült, hogy egy féreg, aki nem bírt a farkával, és össze-vissza csalta anyámat. Sok ilyen pasi van. Meg olyanok is, akikről kiderül, hogy mégsem családcentrikusak, vagy alkoholproblémáik vannak és megoldani sem akarják, stb.
Mit tesz ilyenkor a nő? Hát elválik. Mert nem lesz egy ilyen hulladék pasinak a csicskája. Ennyi.
Nem minden esetben az van, amit te gondolsz, hogy a nő független akar lenni, stb.
Nagyon nem. Éppen a nők azok, akik jobban vágynak egy (teljes) családra, mint a férfiak...
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
SD9 2018.05.16 11:40:26
@Peetee: Nem, ne dögöljön meg a gyerek sem. Inkább csak nevelni kellene a kis hülyét, hogy ne legyenek ilyen szituációk.
SD9 2018.05.16 11:40:30
@levente11:
Ez velem is sokszor előfordul. A legviccesebb az, amikor az esőben mennek direkt lassan a zebrán, esőkabát és esernyő nélkül. Ilyenkor csak nevetek, hogy: menj csak nyugodtan még lassabban, ázz el még jobban, én elüldögélek a kényelmes, száraz és meleg kocsimban.
SD9 2018.05.16 19:02:49
@CyberPunK: Szánalmas képmutató banda?
Ha odamennék hozzád és beléd állítanék egy kést, akkor is azt mondanád, hogy jól van, végülis te sem tartod be a kreszt?
Ha a világ végén, ahol jól belátható területen többszáz méteres körzetben rajtam kívül teljesen biztosan nincs senki, mégis ott van egy stoptábla és én nem állok meg, csak nagyon lelassítok, ezt ne állítsuk már párhuzamba egy állatkerti állat megölésével. Vagy akármilyen más súlyosabb bűncselekménnyel.
Láttál valaha bárkit is nyitott szemmel tüsszenteni? Lehet, hogy egy kicsit ijesztő is lenne a jelenség. Nem kihívás, de valld be, hogy te is ki akarod próbálni. Mielőtt nekiállnál a gyakorlásnak, olvasd tovább a majdnem spoilermentes cikket, hogy megtudd, van-e értelme próbálkozni. Lehetséges…..