Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Palásti Zsolt

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavaszi szemeszterben négy nemi erőszak történt az ország harmadik legrégebbi alapítású egyetemén, ebből ráadásul kettő egy éjszaka, ugyanazon a helyszínen. A patinás Yale University-ről van szó, amely az ELTE-től eltérően az Egyesült Államokban található, itt azonban nem…..
Palásti Zsolt 2014.10.07 18:01:42
Tisztelt Blogszerző!

Szerintem az Egyesült Államokat ilyen értelemben nem lehet hazánkhoz hasonlítani,mivel teljesen másik kultúráról , jogrendszerről és társadalomról van szó. Az USA-ban sokkal szigorúbb szabályok uralják az emberek életét.Csak hogy párat említsek: a gépkocsiban nemhogy a vezető nem ihat,de nem is lehet senkinél felbontott alkohol, szemetelésért akár 1000 dolláros bírság is járhat, nem is beszélve gyilkosságért az EU-ban elképzelhetetlen halálbüntetésről. Ott az egyetemet is sokkal komolyabban veszik,mindenki tandíjat fizet,keményebben tanulnak a hallgatók és sokkal kisebb dolgokért is kicsaphatják őket,mint nálunk, és még csak nem is reklamálhatnak , hogy "jaj, micsoda jogtiprás". Mindezekkel együtt ott egy érettebb társadalomról van szó - még ha nem is tökéletesről. Abban a környezetben lehet, hogy nem kell gyökeresen változtatni a dolgokon, de idehaza sajnos más a helyzet. Ez nem az a környezet, nem mindenki fogja fel , hogyan is kellene felelősségteljesen viselkedni. Például , ha az amerikai alkotmányt máról holnapra egy az egyben átvennénk, biztos vagyok benne,hogy az emberek többsége csupán addig jutna agyilag,hogy visszaéljen az újonnan kapott szabadsággal.

Ezzel együtt elismerésem azoknak,akik tényleg a közösségért dolgoznak az egyetemi és kollégiumi önkormányzatokban,ha minden HÖK-ös tisztségviselő tenni akarna a gólyákért és nem csak jól járni és a HÖK mögé bújni, ilyen esetek nem történhettek volna.
Palásti Zsolt 2014.10.07 20:52:32
@Dzsentrisvihák:

Akár Németországot vagy Svédországot is mondhattuk volna.Nem kell senkinek benyalni, csak arra próbáltam utalni , hogy mi egyelőre egy olyan ország vagyunk,amelyik nyugati típusú állam és társadalom szeretne lenni,de erősen keleties a mentalitása. Mindent ingyen akarunk,nem akarunk megfelelő mértékben felelősséget vállalni egymásért,mindenkit lenézünk , aki szegény azért , aki gazdag azért és a politikusoktól várjuk 4 évente h elhozzák a kánaánt,akik néha dobnak nekünk az asztalról egy kis morzsát. Ezeken kellene változtatni. Fel kéne nőni ezekhez a dolgokhoz,mert 25 év alatt még nem sikerült.Pártoktól függetlenül.