Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Martin Kay

1 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenkiben rejtőznek történetek. Kalandok, melyeket el kell mesélnie, világok melyeket meg kell ismertetni másokkal. Sajnos a világi dolgok miatt több ilyen belső történet elveszik az élet forgatagában, melyeket sajnos örökre elveszítve esélyünk sincs megismerni. Előfordul azonban, hogy pár ilyen…..
Mindig is haladó szelleműnek gondoltam magamat. Az újítások és az eddig még nem használt eszközök sohasem jelentettek problémát nekem. Hiszem, hogy egyetlen dolog állandó csak a világon, az, hogy minden változik. És végső soron a fejlődés és az újító szándék az, amely előre viszi az emberiséget. Az…..
Egy folytatás esetén mindig komoly dilemmát okozhat a szerző számára az, hogy mégis mennyire legyen epizodikus az éppen aktuális felvonás, vagy a másik oldalról nézve: mennyire próbáljon visszakacsintani a szériát már ismerők kárára. Ugyanis míg előbbi választás akár ki is zárhatja a potenciális…..
Amikor az író jelentkezett a Facebook csoportomba, elsőként csak beengedtem a hirdetését, aztán kíváncsivá tett a szokatlan ötlet, mely a bejegyzésben szerepelt és ráírtam, hátha segíthetek neki a megjelenésben. Ahogy egyre több információ szivárgott ki a MondoCon közeledtével, izgatottan…..
Martin Kay Eastern című regénye 2018 októberében látta meg a könyvesboltok polcait. Instant elnyerte érdeklődésem, amikor megtudtam, hogy egyszerre táplálkozik a klasszikus western, a japán kultúra gyöngyszemei és a mindenkori magyar valóság elemeiből. Ráadásul rákerült a „light novel” címke is, ami…..
Már számtalanszor leírtam a könyvekkel és az olvasással kapcsolatos nézeteimet, többek között azt is, hogy minden olyan könyv, amely a kezünk ügyébe kerül, üzenettel rendelkezik az olvasó számára. Egy kedves könyvtáros ismerősömmel elmélkedtünk a „rossz” könyv sorsunkra…..
Mozinapló Enola Holmes - kritika 2020.10.06 17:54:23
Kérdéses lehet, hogy mekkora létjogosultsága van egy olyan filmnek, amiben Sherlock Holmes kishúga veszi át a stafétát, a briliáns mesterdetektív pedig mellékszerepbe kényszerül. Az Enola Holmes írott verziója nem is Sir Arthur Conan Doyle nevéhez köthető, hisz a 6 részes, 2006 és 2010 között…..
Martin Kay 2020.10.12 00:10:42
Kíváncsi voltam a filmre, tetszett az ötlet, aztán jött a nagy probléma: Ez akár egy jó film is lehetne, hiszen a hős aranyos, jó a tempó, ám az egész történetet alárendelték a tematikának. Mondhatjuk, bármi is történjék a filmben, a hős ruhát húz vagy kimegy az állomásra, a forgatókönyvírónak mindenről kizárólag a feminizmus jut az eszébe. Mint egy idegesítő szobatárs a koleszben, aki csak a World of Warcraftról tud beszélni ebéd közben is, folyamatosan tolja az arcunkba a témát, tekintet nélkül arra, hogy mi csak egy detektívtörténetet szerettünk volna nézni egy ügyes, szerethető lánnyal.
Természetesen a karakter is idővel megsínyli ezt az elgondolást, és hiteltelen rajzfilmhőssé válik. Először konkrétan kiröhögi, hogy próbálják vízbe fojtani, majd egy csettintésre reménytelen áldozattá vedlik a bátyja mellett, amikor az viszi a hintón, hogy lányneveldébe zárja.
Detektívtörténetként legfeljebb az elején, néhány kisebb talány esetén működik a film, utána ezek helyét átveszik a plothole-ok, szétesik a logika, marad a hiteltelen nagyi, aki még az unokáját is elvből lelövetné (és fogalmam sincs, minek találkoznak végül a sötét kastélyban, legyen szó bármelyik félről. A hősök miért mentek, a nagyi honnan tudta, hogy jönnek?)
Az egész vége az, hogy a film elejében felvázolt rejtélyre nem is jut játékidő, az csak úgy elsikkad és odavetett kutyacsontként megoldja magát.
Lehetnének ezek a mostani filmek sokkal jobbak is, ha nem akarnának mindenáron a woke életszemléletre nevelni, de valamiért a stúdiók úgy gondolják, erre szükségünk van.
Elsőnek lássuk a híres-hírhedt Lavrentyij Berija dácsáját.  Mielőtt rátérnék a dácsa bemutatására, elöljáróban pár mondatban arról, ki is ez a Lavrentyij Berija: Lavrentyij Pavlovics Berija, a sztálini terror egyik főhóhéra, az egyik legkegyetlenebb szovjet vezető volt. 1899-ben született grúz…..
A halál és az adók mellett a japán vonatok pontosságát tartottuk az élet biztos pontjainak, ám a legfrissebb statisztikák utóbbit megcáfolják...
Martin Kay 2019.03.04 11:14:27
@Maga Lenin: Ez egy nagyon jó meglátás. Bár, ha hasra ütök, Japán gazdasága éppen a 80'-as évek vége óta toporog és a népességfogyás, elöregedésben is élen jár, így arra tippelnék, hogy a vasúti forgalom terhelésében, vagy a hálózat nagyságában nem történt jelentékeny változás.
Az Eastern c. "mangaregény" az ősz talán legfelkapottabb ya-geek kötete, amely mellett nem lehet csak úgy elsuhanni kommentár nélkül. Egyértelműen egy újabb mérföldkő, akárcsak a 2016-os Holló-Vaskó Peti (A.M.Aranth)-féle Oculus, ráadásul szintén egy sorozat első kötete, úgyhogy kétségtelen, hogy…..
Martin Kay 2018.12.20 14:06:20
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Minap csatlakoztam a Fiatal Írók Társaságához, ahol reményeim szerint hasznos meglátásokkal leszek gazdagabb a munkámat érintően. Úgy látom, sok érdemes, hozzáértő ember gyűlt össze a csoportban, és a bemutatkozásom is jól sikerült. Máris beleástuk magunkat néhány érdekes, karakterábrázolást érintő…..
Miközben egyre több szó esik a nők megváltozott társadalmi szerepéről, valamint a családban, házasságban megváltozott feladatairól, addig a férfiakról meglehetősen kevés szó esik és az is meglehetősen degradáló módon. Az egyetlen kivétel Zimbardo Nincs kapcsolat című könyve kapcsán kialakult…..
Gyermekként hajlamosak vagyunk túlozni, fantáziálni, ígéreteket tenni, amelyeknek gyakran nincs semmilyen valóságalapja, csupán felvágni, vagy éppen imponálni szeretnénk a kijelentésünkkel. De nem mindig a hencegés a cél, néha egy álmot kergetünk, amely a szabadabb elme számára sokkal inkább…..
Az új évezreddel a régimódi akciófilmek kedvelőinek beköszöntött a szűkölködést magával hozó tél, mely azóta is szüntelenül tart. Míg korábban akár egyetlen év alatt összejött annyi kedvenc csak ebből az egy műfajból, hogy akár egy nagyobb toplistát is könnyedén össze lehetett állítani, addig…..
A múlt hónapban 13 millió oldal, eddig titkos CIA anyag vált kutathatóvá és nyilvánosan elérhetővé az interneten. Az egyik dokumentum olyan incidensről számol be, ami akár a harmadik világháború kitöréséhez is vezethetett volna...
Sziasztok! Először is azzal kezdeném, hogy majdnem másfél év telt el azóta, hogy írtam volna a saját kocsim építéséről, de ennek több oka is van. Az egyikről tavaly készítettem egy posztot, amiben részletesen leírtam, hogy ki és hogyan tolt ki velem, ami miatt buktam a 2015-ös Time Attack…..
Martin Kay 2017.01.10 00:07:46
@SzuTi: Szia!

350z track edition, alap 286 lovas. Lehet, utána nézek ennek a Time Attack mókának, amiről még itt a blogon írsz. Talán sikerülne elérni valami eredményt, hiszen utassal mentem a múltkor 2:20 körül. - már az utasom szerint, nekem nagyobb gondom is volt, mint az időt mérjem. Nem vagyok még olyan ügyes pilóta :D

Legközelebb kipróbálom stabilizátor nélkül, de biztos tele lesz a gatya. Kíváncsi vagyok, mikor hirdetik meg idén az első nyílt napot.
Amikor felüléseket végző túlsúlyos embereket látok az edzőteremben, mindig meg kell állapítsam, hogy milyen sokan járnak tévúton a fogyás és szálkásítás témakörében.  Mert feltehetően nem az a céljuk, hogy a zsírpárnák alá izmokat építsenek – kivéve, ha erőemelő az illető – hanem kockás hasra…..