Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baross Bierstube Budaörs

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sertepertén jelent meg Árpa Jankó tollából egy nagyon elgondolkodtató írás október 6-án. Nem nagyon kedvelem a blogon való felelgetést és polémiát, mert jobb mindent egy korsó sör mellett megbeszélni, de szeretném én is elmondani, milyen folyamatokat látok, miben látom a…..
Baross Bierstube Budaörs 2014.10.10 09:40:41
@Azogre: Az árak elszabadultak. Erre kénytelen vagyok reagálni. Mielőtt az átlagfogyasztó elkezdi számolgatni az euro árfolyamokat volna egy -két dolog amivel szerintem tisztába kéne lenni. Te ott egy ital hard discount-ban vásároltál. Ez jelenleg magyarországon (idézőjelben hasonló)pl az aldi, lidl, de kifejezetten ilyen diszkont, amiben te jártál az magyarországon csak italnagykereskedelmi cégeknek van mint kiskereskedelmi egységük. Néhány fogalom: Retail, kiskereskedések, kisboltok,abc üzletek, közepes abc hálózatok, pl coop, CBA, supermarketek, hypermarketek, hard diszkontok, cash&carry, nagykereskedések, ezek mind különböző beszerzési, árrés politikát folytatnak. -----Itt nálunk 3+2 sör(gyár)forgalmazó tud ilyen árpolitikát folytatni. Ezek meg is teszik, csak nem ezekkel a sörökkel és nem ilyen minőségben. ----- A kisüzemi(?) sörfőzdék közül 2.tudna hazánkban ilyen árat produkálni. Azt szívesen megnézném az Otereben és egy osztrák kisboltban vagy kis abc-ben mennyibe kerülne egy Soproni Démon vagy egy Fóti kéményseprő. Akkor kiderülne mi az árrés, szállítás, vámtételek. Van még egy piac, a vendéglátó. Ausztria, Németország cc. 2,50-4,00 Eur egy kori. Olaszország minden szegletében 4,50. Felüdülés egy hideg Szlovén Laskó barna 2,00 -ért. Ez árszínvonal nálunk csak a frekventált helyeken és a kézműves és különleges import sörökre vonatkozik. Most egy Mo. korsó gyári sörre mindenkinek összeugrik a gyomra ha 500-600 Ft felett van. (cc.2,10 Eur) A Mo. kézműves, kisüzemi sörök meg teljesen pariban (szerintem olcsóbbak) mint a fejlettebb Eu országokban. A fő bajok azonban az életszínvonal, Áfa, szállítási kltsg., mo.fizetések, és a gyári sörök választéka és minőségével van. Nem hiába iszik minden gyarmatosító diáksága belvárosunkban még ha 640 (cc.2,00 eur)egy Békékészt. meggyes. Egy A.Ászok 250-400 Ft áránál meg egyenesen halálra röhögik magukat. Egyébként lehetne mélyebben boncolgatni ezt a kérdést csak az már gazdaság és politika. Jelenleg nincs probléma az árképzéssel, árakkal, inkább a körülményekre.
Üdv, Gábor
Baross Bierstube Budaörs 2014.10.11 00:37:28
@promontor:
Igen, a magas áraknak van egy olyan aspektusa, hogy mé' drágább nálunk a sör, mint egy bajor italdiszkontban
Egy hasonlat, miért drágább nálunk a banán mint afrikában?
miért ugyanannyi az itthoni kisboltban a helyi kézműves, mint az import belga, amikor az messzebbről jön és ugyanannyi rajta az ÁFA.
Melyik helyi kézműves, melyik import belgával van összehasonlítva és melyik üzletben lett összehasonlítva a fogyasztói ár. Konkrétumot, légyszi. Ha nem volt érthető az írásom ezért én kérnék elnézést, nem okoskodásnak írtam. Nagyon szívesen adok tájékoztatást gyártási, beszerzési árakról, forgalmazási árréspolitikáról de nem egy nyilvános blogon. Továbbra is azt mondom jelenleg nincs probléma az árképzéssel, árakkal, inkább a körülményekre. A kisüzemi sör drága a multi sör olcsó, ennyi. Még egy kategóriát kifelejtettem: sörfesztivál itthon és külföldön. Lehet tippelni hol olcsóbb a sör. Üdv, Gábor
SERTEPERTE A sörforradalom vége 2014.10.06 20:02:00
  Már akkor gyanítottam, hogy a dolgok rossz irányt vettek, amikor a Főzdefeszt kinőtte a Mikszáth teret. Arra, hogy vége, még nem gondoltam, de azt éreztem, hogy alábbhagyott a forradalmi lendület, a résztvevők elérték céljaikat, integrálódtak a rendszerbe. A forradalmi sörök megkapták a kellő…..
Baross Bierstube Budaörs 2014.10.07 00:19:03
Ilyen negatív cikket nem olvastam az elmúlt 5 évben.
Már akkor gyanítottam, hogy a dolgok rossz irányt vettek, amikor a Főzdefeszt kinőtte a Mikszáth teret.
-Hát igen sokkal jobb lenne ha csak itt lehetne kézműves söröket kapni és Bélapátfalván.
Arra, hogy vége, még nem gondoltam, de azt éreztem, hogy alábbhagyott a forradalmi lendület, a résztvevők elérték céljaikat, integrálódtak a rendszerbe. A forradalmi sörök megkapták a kellő publicitást, kocsmák egész sorát szerelték fel kézművessör-csapokkal, boltok alapozták forgalmukat a kézműves sörök forgalmazására és kisüzemi sörfőzdék adtak el olyan mennyiséget söreikből, amit soha nem reméltek.
-Hát igen minden utcasarkon kézműves sört lehet kapni, persze a nagy gyárak meg tönkrementek.
Természetesen Bart Dániel is minden dicséretet megérdemel.
- Nyalifali. Pontosan. De szerintem Dani nem ezért csinálta ezt az egészet, csak ráért és várt téged, hogy eleged legyen ebből a sörhajcihőből. Biztos tetszik neki is amit írtál.
Szomorúan mondom, de szerintem ennek vége. Az új helyszínnel, a street foddal nem előbbre jutott az ügy, hanem bedarálták az események, ahogy ezt mutatja a rémálom fesztivál, a budapesti – nekem kisbetűs – oktoberfeszt, mely igazi esztrád műsorként, igyekszik a profitot maximálni. Lesz itt minden, mint a búcsúban és ehhez az „eredeti bajor” hangulathoz a Paulaner fűtött sörsátra mellett – ha hihetünk a hirdetésnek – díszletként ötven, állítólagos kézműves sörfőzde statisztál, az erre az alkalomra épített Potemkin-faluban!
-Most, hogy vége mindennek és vacak fesztiválblamák sorban jönnek, semmi értelme az egésznek. Kedveském, szeretném kikérni ennek az állítólagos 50 ,,díszlet,,(konkrétan minden sörfőzdét megsértettél) sörfőzde nevében e remek cikk tartalmi érvelését. A magyar (kitalált) sörtörténelmi bizottság nevében az ítélet: Nem ihatsz több magyar kisüzemi sört. A cikked után remélem egy pavilonnál sem szolgálnak ki téged.
Remélem finom voltam mint az élet habos oldala. Egyébként szerintem te is a Putyilov gyárból jönnél ki a Potemkin faluba, bár nem várunk.
Remélem megsértődtél és írsz valami frappáns megmagyarázó választ, hogy neked van igazad és én vagyok a hülye.
Sok sikert kívánok neked!
Üdv, Gábor