Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mangalány

38 bejegyzést írt és 475 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eljött a 2 hónapos kötelező szervíz ideje, Kicsidzsót elvittük a már sokat emlegetett doktornőhöz. Szegény kis húsgolyóm, oltást is kapott, de nagyon hősiesen viselte, ahogy kihúzták a tűt,…..
Mangalány 2015.08.14 20:36:22
@fleur_de_lys: Jó kis humor, kérlek, olyan hideg volt a víz, hogy azóta jégkockát hugyozok! :D

A gyógytornász szerint a hasi izmai gyengék Kicsidzsónak, meg túl feszes a nyaka, és a válla. Mutatta, hogy hogy próbáljam kicsit lazítani, hát, sajnos nincs változás, szóval szeptembertől megint gyereknyúzás. Na jó, nagyobb baja sose legyen. :)

Megint szar időt mondanak a nyaralásotokra? Nemár... :/ Hova utaztok?
Mangalány 2015.08.15 17:17:46
@fleur_de_lys: Áh, lófaszt találtunk... :D Most körbehaknizzuk a környék strandjait, és este hazajövünk. Jobb nem jutott eszünkbe. :) Már voltunk Bogácson, Hajdúnánáson, Sárospatakon és Tiszavasváriban. Legalább utazunk is. :))))

Ti hol lesztek helyileg? Északi vagy déli part? (elfelejtettem, pedig biztos írtad már, csak kiment a fejemből. )
Mangalány 2015.08.18 20:03:05
@borsolyka: Pff, az is mókás, amikor az ember a nyaralás alatt lesz beteg...:/ Mákotok volt, hogy nem kaptátok el. :)
Hogy rohan az idő! Már 8 hetes Kicsidzsó! Minimanga is számolt ezzel, úgy látszik, 2 hónap volt a próbaidő az új jövevény irányába, és mivel az volt szíves nálunk maradni, hát Mini megkezdte az ellenhadműveletet, minek neve: testvérféltékenység. Talán maga a nagy Vekerdy…..
Mangalány 2015.08.02 18:15:50
@hollandrémület: Sajnálom, hogy még mindig nem rendeződtek a kölykök, kitartás, ha ezen az időszakon túllesztek, biztos, hogy nagyon jó tesók lesznek. :) Kőkemény lehet, tudom, hogy Minivel is mekkora királyság volt, hogy egész nap hordozni kellett ölben, hogy ne sírjpn, de két gyerekkel meg még izgibb lehet. :/ Ott nálatok nincs valami "süti" gyerekek részére? :D

Hú, így beszóltál az oktatónak? Jól tetted. :D Sok nőismerősöm panaszkodott, hogy bunkók velük, pusztán azért, mert nők. Az én oktatóm is ismerős amúgy, a férjem ismerte régebbről, de ő jó fej. Jó nagy fej. :DD
Bocsánatot kérek az elnézésért, de muszáj behoznom a hátrányt, némi rásegítéssel, ahogy szegény Lance Armstrong is volt ezzel, még boldogult biciklibajnok korában. :D Szóval a naprakészség elérése érdekében a kimaradt heteket egy posztban tárom a nagyérdeműm elé. .) Az…..
Mangalány 2015.07.15 14:42:57
@OriasCJ: Minimanga alatt 1 éves koráig ott figyelt a figyelő, én nem tartom ezt paranoiának, éljen a technika, éljen a haladás, én meg élek vele. :)))))
Mangalány 2015.07.17 16:15:29
@fleur_de_lys: Na, a tündérmeséről annyit, hogy tegnapdélután fél 1-től este negyed 10-ig kellett nonstop ringatni Kicsidzsót, mer'hogy amúgy nyűgös volt. Esze 7-re már én is... :D Holnap pedig anyóshoz megyünk... Na, kell még?! :D
Mangalány 2015.07.17 16:18:22
@borsolyka: Fertőtlenítés, pfff... Te, a kicsi ruháit már nem is vasalom, egyszerűen nincs időm. Ha majd vakarózik, vagy kipirosodik, akkor majd újratervezés, de amíg nincs gondja, addig közös mosás és no vasalás... :D

Tegnap csak a pihenőszékében volt hajlandó megmaradni, és amíg elmentem egy pohár vízért, addig a macska odatelepedett mellé, és hozzábújt a kezéhez. Hát, nem áztattam be domestosba a gyereket. :D
Hát kedves olvasóim, minekutána elég nagy lemaradásban lennék, engedjétek meg, hogy 2 hét kimaradjon, és rögtön megírjam a slusszpoént. :)  Szóval a 37. hét: ez a hét is csak úgy indult, mint a többi, Yaris, 30-as táblák, jobbra hátra beállás. Pénteken letudtam a heti két…..
Mangalány 2015.06.20 15:46:41
@hollandrémület: Ezer bocs, én nem tudom, a felét rossz címre küldtem. Na, a terhességi elhülyülés csinált azért kárt rendesen... :D
Mangalány 2015.06.28 21:32:42
@borsolyka: Természetesen.:)
Mangalány 2015.06.28 21:34:32
@borsolyka: Elküldtem. Ha esetleg nem ment írj már, légyszi. :)
A kritikus 13. nap eltelt, megkezdtük a 3. hetet, de Mangaboy még mindig egész nyugisan tűrte a kültéri létet, így megkezdtem a kinti levegőhöz való hozzászoktatását. Az időjárás is kezdett elfogadhatóvá válni, ezért egyik délután bekötöztem a kicsit a hordozókendőmbe, és…..
Mangalány 2015.06.28 20:15:47
@fleur_de_lys: :DDD Nekem is úgy tűnik, bár ez a hormonok miatt lehet. :D
Mangalány 2015.06.28 20:17:49
@ötvöscsöpi12: Pont akkor nyaraltatok itt, amikor Minimanga született? Nahát, kicsi a világ. Meg Borsod. :D

Te Csöpi, én azért majdnem 2 évet aludhattam, Mini 1 éves korától aludt, és az utóbbi fél évet leszámítva, én akkorákat durmoltam, hogy még. :) Joszip most lesz még csak 6 hetes, szóval az messze van a ti majdnem 3 évetektől... Azt már végképp nem bírnám, te meg még dolgozol is, hát, le a kalappal. :)
Az előző részből kimaradt: a kórházból hazaérkezésünket követő reggelen majd' megpusztultam, hogy végre egy jó erős, fekete kávét ihassak végre, mert bent erre nem volt lehetőségem, csak a meleg víz - instant csoda variánst tudtam elkészíteni, a kórterembe mégsem vihettem…..
Mangalány 2015.06.26 08:56:25
@fleur_de_lys: Bébi, az nem vészmadárkodás, ha jelzed, hogy figyeljek oda valamire, mert gond lehet. Asszem, vagyunk olyan intim viszonyban. :DD Te, ha rendelésre készítenék kölyköket, akkor úgy hirdetném magam, hogy nagyon szép, de kizárólag hipoton babákat tudok szülni. :DD :/

Jaj, most nagyon jó még, hogy csajos nem foglalkozik a kicsivel, a kicsi meg csak kicsit hasfájós. :) Remélem, hogy Minimanga szobatiszta lesz őszre, és mehet oviba, az azért sokat fog számítani, Joszip akkortájt már forog-kúszik remélhetőleg, így el tudom őket szeparálni, legalább hétköznap. :)

Nézd, inkább egy ramaty has a te arcoddal, mint BA teste a saját fejével. :) Mondd, hogy nincs igazam, ó, mondd!!! :D
Mangalány 2015.06.28 20:13:29
@OriasCJ: :DDD Attól sok fokkal jobb. Bár meg nem dugnám. Max szopóálarcban. :D
Mangalány 2015.06.28 20:14:40
@fleur_de_lys: A holdvilág szép, és nagyon romantikus. :))))))

Kérlek, nekem olyan orrom van, hogy az oviban SPQR volt a jelem. :D
      Ahogy a szülőágyon feküdtem, és néztem a karomban nyöszörgő, magzatmázos új életet, már éreztem, hogy ez most valami más. Elöntöttek az érzések, sem fáradtságot, sem fájdalmat nem éreztem, csak azt a megmagyarázhatatlan, elsöprő tudatát annak, hogy fiatal…..
Mangalány 2015.06.15 09:01:26
@OriasCJ: Mi is kicsi lakásban nyomjuk, megvan a maga romantikája, bár nehányszor azért átkozódtam már... :D

Te, én már itthon is kérnék néha egy VIP-szobát, saját tévével, férjtől elzárt távirányítóval... :DD
Mangalány 2015.06.15 17:49:55
@7fejű: Örülök neki. :)
Mangalány 2015.06.21 09:19:29
@hollandrémület: Hah, látod, nekem volt saját szobatársam is. Három is. :D
Mondják, hogy a terhesség rossz hatással van az idegállapotra. Ez így igaz, és a héten már a férjemen is egyértelmű volt... :D A hét 5 munkanapjából 4-en mennem kellett valahova, így ő vagy "A szállító"-t játszotta (nyilván nem balyerissssse sokhengeressel és nem kisméretű…..
Mangalány 2015.05.18 18:21:01
@ötvöscsöpi12: Pontosan azt érzem, amit írsz. :) És ez a realitás, hülye lennék, ha azt hinném, hogy nem fog fájni... :)

Ah, te, azért én is fáradok már, meg néha idegesít, hogy semmi sincs kész, hisz ha megyek, akkor itthon fokozódik a nyomor, ha pedig itthon ténykedek, akkor meg arra készülök, hogy másnap hova is kell menni. :D

Macskák: te, nekem most nincs szerencsém velük. Tavaly eltűnt az egyik, a fiatal kandúrom. Most tél végén eltűnt az öreg cicám, 7 éve élt velem, még mindig várom, hogy amikor hazaérünk, egyszer csak újra elénk szalad. :'''''( Egy kislány cicánk van, akit műttettünk, és még átjár hozzánk a szomszéd 2, hasonló korú cicája is, akikkel a jövő heti adásban foglalkozok részletesen, velük is van gubanc. :/ Ez most nekem terhesen sok, amúgy is macskabuzi vagyok, de most meg állandóan megríkatnak. :)
A kicsi alszik, a nagy setal, ugyhogy most gyorsan leirom a mai napunkat eddig. Kicsi ebred 7kor (meg 5kor, 3kor es 1kor), felorditja a Nagyot. Kezdodik a nap tehat. Van nemi halvany remenysugar,hgoy ha a kicsi gyorsan visszaalszik, ahogy eddig minden nap tette, akkor esetleg nekem is jut meg egy…..
Hát ez a hét sem hozott egyéb izgalmakat, mint az előzőek: házimunka-bevásárlás-orvosra várakozás-vezetés. Viszont egy nagyon kellemes meglepetésben volt részem, amikor a munkahelyemre bevittem a táppénzes papíromat: egy levél várt egy réges-régi kizsigerelőmtől, amelyben…..
A hétre előirányzott védőnői tanácsadást elegánsan elsummantottam, vezetni mentem helyette. Hiába, karrierista picsa lettem, a vezető pozíciót a gyermekem elé helyeztem... :D Meg már egyébként is kezd követhetetlen lenni számomra a terhesgondozás, az örökös szaladgálással,…..
Mangalány 2015.05.04 11:18:52
@ötvöscsöpi12: :) ÉN is úgy gondolom, hogy jó lesz majd évek múlva újra végigolvasni, végigélni, hogy hogy is teltek ezek a hónapok. :)

A svájci terv még él, szerintem legkésőbb ősszel a férjem munkába tud ott állni, mi pedig addig itthon tartjuk a frontot, amíg nincs határozatlan idejű szerződése. Az itthoni házat nem hiszem, hogy ki tudjuk adni, ha úgy néz ki, hogy meg tudunk kint telepedni, majd eladjuk. Csajos miatt aggódom, hogy hogy fogja magát érezni, hogy mi lesz, ha este elalszik az autóban, reggel pedig egy tök más országban ébred, és menne ki a kertbe, vagy a "kicsi szobába", és ez már nem az, vagy hogy nem lesz ovi, más nyelven beszélnek, de remélem, hamar beleszokik majd.

Te, én sem tudom, mi abban a vicces, ha egy tortát vágnak valaki fejéhez. A torta is kárba vész, meg poénértéke sincs... Meg nekem valahogy mindig olyan természetellenes volt, hogy egy felnőtt idétlenre sminkelve, elváltoztatott hangon ad elő erőltetett dolgokat. De akkor tudod, miről beszélek. :)
A hetet ismét egy vezetéssel nyitottam, hát, voltam már jobb formában is. Rosszabban még nem... :D Neki is keseredtem, őszintén szólva többet vártam magamtól, hisz mégsem a nulláról kezdtem, persze, gondoltam, hogy nem lesz könnyű, hiszen az autó annyira más egy motorhoz képest,…..
Mangalány 2015.04.18 14:43:11
@makimano80: Namost akkor képzeld el, hogy az én jövendőbelimnél ( a kelet-német kisautónál) meg kajakra 2 centin játszol a kuplungpedállal, és egy idő után fogja, és visszarúg. :D Néhány lefulladás/csőgázon indulás borítékolva van... :D
A vizsgabiztos térdét majd a kéziféknél fogom matatni, nem viccelek, akkora hátul a yaris, hogy a csizmám nem tudom letenni a hátsó és az első ülés közé... :D Mikrobusz bazmeg, az. :DDD

A boltos öreglányon én sem tudtam kiigazodni, vannak ilyenek. :) Most a villamoson futottam bele egy hasonszőrűbe: fennhangon ecsetelte, hogy ő nem ül le, mert egy ismerőse azt mondta, hogy a fiatalok is lehetnek fáradtak, azért ülnek. "Na, én akkor megfogadtam, hogy többet nem ülök le a villamoson...Hogy nekem ilyet mondott..." :DD Jól kibasztál az ismivel, mama!!! :DDD

Ó, a csomag már készül, Minimanga különleges perverzióval élvezi, hogy széthordhatja a táskából az újonnan vett kozmetikumokat, papucsot, miegymást. :) Nyilvánvaló, hogy a kontaktlencse folyadékos palackkal akar aludni 3 napja... :))))
Mangalány 2015.04.18 17:22:27
@fleur_de_lys: Nem, a kuplung okés, csak gázt nem nyomok annyit, hogy elég legyen. Spórolok, na. :DDD

A férjemnek volt már mindenféle autója, és tényleg jól is vezet, de egy eset volt, azon úgy röhögtem: akkoriban 2 autónk volt: egy 4 és egy 5 sebességes. A 4 sebességesben ültünk, valami forgalmi helyzet felbaszta az agyát, és egy óvatlan pillanatban be akarta tenni a váltót 5-be... :D Szóval tolt egy hátramenetet izibe, na, annak is jó hangja volt. :D

Jaja, csak ne a kontaktlencse tartóm hiányozzon, vagy a hálóingem. :D Nem, nyilván úgyis vagy 2szer átpakolom majd az egészet. :)
Mangalány 2015.04.20 08:46:37
@makimano80: Nem álltam fel, őszintén szólva, én terhesen biza immunis vagyok az udvariasságra: végülis nekem 2, fiatal életre kell vigyáznom, nekik meg az 1 öregre, szóval ez most elég embertelenül hangzik, de na... ;-)

Egyszer olvastam egy vicces autóhirdetést: "a kocsi 6 sebességes, 4 előre, és még ott van a hátramenet és az üres..." :DD

Mininek bármilyen palack jó, tegnap egy flakon samponnal indultunk vendégségbe. :DD
Ha már a külföldi munka szóba került, nekem is leesett a tantusz, hogy útipasszus nélkül, Schengen ide vagy oda, de a kiskorúak nem hagyhatják el az országot. Nosza, keressük fel az okmányirodát. Mint a jótanuló felel, én is neten kértem időpontot, hogy ne kelljen várni, és hogy…..
Mangalány 2015.04.07 10:58:03
@OriasCJ: :D Béjbi, én lőhetem a válassz olyan autót, amit vezetni fogsz-nótát, kombi trabanttal már nem oktatnak. (vagy 20 éve... :D )

A6: lehet, hogy ott tripla tandíjat kérnek, vagy kaucióban vagy fél millát, hogy elég legyen, ha leég a tárcsa. :D
Mangalány 2015.04.07 16:24:47
@OriasCJ: :D Egy oktatót azért nehéz átverni... :D El tudom képzelni a telefonbeszélgetést: "nem megmondtam, hogy lassan engedd fel a kupplungot, és a tükör vonalával ha egy vonalba ér a kereszteződés, kezdj el kanyarodni?!" :DDD
A hét nagyon sűrűnek ígérkezett: kresz-vizsga, napfogyatkozás, miegymás. Abban reménykedtem, hogy a napfogyatkozás nem a vizsgán fog rámjönni, illetve hogy nem ott fog elsötétülni a tudatom, azzal megvárjuk a Hold kedvező állását. :D Csütörtök délelőtt volt megrendezve a…..
A héten végre befejeződik a kresz-tanfolyam. Élveztem egyébiránt, jó volt megint tanulni, az órák is nagyon jó hangulatban teltek, de már nem nekem való a 3 órás egyhelyben ülés. Mivel nagyon sürget az idő, szerettem volna minél előbb vizsgázni is, de sajnos csak 2 hét múlva…..
Mangalány 2015.03.27 20:27:56
@makimano80: Hátööö... addig van nyugis tévézés, amíg nyitva a garázsajtó... :DD Nem, a Downtonhoz ragaszkodom, meg néha este a Derrickhez, de mivel ezek ketten lenyúlják egész napra a távkapcsolót, ez a heti 1-2 film nekem is jár. :)))))

nemnem, mondd csak nyugodtan, bizony annak dolgok, amikkel szembe kell nézi, a szülés is ilyen. :D Akarok majd valami szakival beszélni medence-ügyben, meg persze Tökit is méregetjük majd UH-n, mindenáron nem akarok szülésélményt. A császárból lassabb a felépülés, azt emiatt nem szeretném, meg hogy a hasamat is féltem (van bajom, mi? :DD), de nem vagyok hülye, ha orvosilag indokolt, vagy a kölyöknek jobb, akkor vágjanak. Persze, én is gondolkodom a lehetőségeken, ha a fejem a homokba dugom, attól nem lesz jobb. :)

Nincs saját dokim. Kocsira gyűjtünk. Nekünk, és nem a dokiknak... :DDDDD
Mangalány 2015.03.29 08:36:01
Szerintem kórház- és személyfüggő, hogy érdemes-e dokit fogadni. Errefelé érdeklődtem - elég sok nőt kérdezgettem meg -, és azt szűrtem le, hogy gyakori az, hogy be sem megy a szülésre, vagy inkább megcsászároz. (azért azt megjegyezném, hogy azt viszont nem tudom, hogy nem eleve amiatt fogadtak ezek a szülőnők dokit, hogy császár legyen, erre nem kérdeztem rá nyilván) Pest ilyen téren egy külön világ lehet, sok az intézmény, bőségesebb a választék, jobb az emberek anyagi helyzete, más a hozzáállás is a fogadott orvos témához. Nálunk egyre kevesebben választanak, kb. 10-40%-os arányban. Itt talán emiatt is más a hozzáállás az orvosok részéről a "beesett" anyák felé. :)

Én az utcáról mentem szülni, ügyeletes dokihoz, és szerencsém volt. Jó, elhúzódott a szülés, de igazából azon a fogadott sem tudott volna segíteni, max nyomatja a legelejétől az oxit (és lehet, hogy mégjobban szétreped a méhszájam, ki tudja). Most is így lesz, és persze remélem, hogy minden jól alakul majd. Maki, a másik meg valóban a kórház, ha Töki véletlenül korábban érkezik, akkor nekem is máshová kell mennem, a megyeiben van PIC, akkor eleve oda megyek, nem a városiba, ahol normál esetben tervezem a szülést. A megyeiben nagyon jóhírűek az orvosok (a városiban is egyébiránt), de ott nincs EDA(!!!), még gázt sem adnak, és őszintén szólva, elég leharcolt az egész intézmény. A városiban anno voltam szülőszoba látogatáson, és nagyon szimpatikus volt már akkor a hely. :) Persze, ott is szülni kell, sajnos azt sehogy sem úszom meg... :D
Mangalány 2015.03.29 10:15:14
@fleur_de_lys: A férjem is azt mondja, hogy Kisjózsi meg majd azért fog lefárasztani, mert 1 évesen már szaladni fog. Hát szaladjon!!! Leszarom, csak szaladjon. :) Pont neked nem kell mondanom... :))))

Minimanga, na igen, hát, nemhogy megfontolt, óvatosan fogalmazva is lusta, mint a disznó. De egy nagyon szép és aranyos kicsi disznó legalább. :DDD
Tárám, megkezdődött a kedvenc terhes időszakom, a hetedik hónap!!!! Innentől már nagyobb biztonságban érzem a beltérit, már vége a rosszulléteknek, a tágulási fájdalmak is szűnnek, ééééés - Töki befordult menetirányba... :D Jó, kibírtam röhögés nélkül, nem mondom,…..
Mangalány 2015.03.29 08:44:04
@makimano80: :D Jó ez az ékezetnélküliség, le kellett vezetnem, hogy "élőszóban", "előszobán", vagy "előszóban" lehet megírni az adagolást. :D (reggel van, még nem fog az agyam. Tudom, délután meg a délutánra hivatkozom. :DDD)

LÁtszik, hogy nem mozaik családban élsz... A haszonélvezeti jog kiválóan alkalmas a jövendő örökösök szívatására (is)... :D
Mangalány 2015.03.29 08:46:35
@OriasCJ: CJ, baszki, tényleg tiéd a vándorálarc-díj... :/

Az orvost jól tették, hogy felnyomták, bár ez nyilván nem sokat segít rajtad, ha Kata megbetegszik. Nyilván nem mostanában lesz, hogy új dokit kaptok végre... :/ A haszonélvezet meg... És akkor most mik a tervek? Maradtok, ahol eddig, vagy máshol próbálkoztok lakásszerzéssel?
Mangalány 2015.03.29 08:49:49
@fleur_de_lys: Én is megnyugodtam, de amennyit mozog, csak reménykedni tudok, hogy nem fordul vissza, vagy összevissza... Minimanga nem mozgott ilyen erősen és ilyen sokat, tök jó, van megint min aggódni... :D

Áh, az orvosokból kezd elegem lenni, az árulkodó volt, hogy anno 2 neurológusnál is jártunk Minivel, és hogy a 2 külön doki hogy is állt a dolgokhoz, mennyi szaktudással meg segítőkészséggel... :/ Ég és föld volt, pedig tb-alapon volt mindkettő, ugyanúgy 8-tól 4-ig betegek voltunk, mint bárki más, és mégis...
Az aktuális hét megint egy védőnői látogatással indult. Az első 20 percben végighallgathattuk , hogy a másik körzet védőnője - akiről egyszer már írtam, mikor ő helyettesített - mennyire szenved a derékfájástól, majd megtárgyaltuk, hogy milyen matracot kellene vennie, hogy…..
Mangalány 2015.03.16 19:31:19
@ötvöscsöpi12: Ómár, mindig csak a répa... :D
Mangalány 2015.03.16 19:38:21
@makimano80: :D Hát, én nagyon szívesen elmegyek hozzátok, de aztán ne reklamálj, hogy semmit sem találsz majd hetekig... :D

A mellkasom szokott néha fájni, apai ágon mindenki fiatalon kapott infarktust, szerencsére mindenki megúszta. Szerintem csak a rémálom baszta fel az adrenalinszintem, és amiatt felmehetett a vérnyomásom. :)

Mini alkatilag simán lehetne balerina, nagyon hajlékony, és imád táncolni. Ha lesz kedve, be is iratom. :)

Á, a cica tündér volt, imádom ezeket a dögöket, szerintem jópofa jelenet volt, két hasas macska. :) Bár én nem akarnék 4-6 fős almot... :D

Hm, dinnye, jaj, de szeretem. :)
Mangalány 2015.03.18 15:09:52
@makimano80: Nagyon jó vagyok a hogyan pakoljunk kis lakásban praktikusan játékban. :)))

Te, akkor már inkább egy jó kis szívelhalás, mint egy rák. :D maximum egy anorák. :D
Hát ezt is megértük, eljött a 6. hónap. Szinte rohan az idő, Minimangával alig vánszorogtak a napok, Tökivel pedig alig tudom követni a hetek múlását. Igen, most már hivatalosan is Töki..:) A 24. hét első napján rögtön egy ultrahanggal indítottunk, megint a magánrendelőbe…..
Mangalány 2015.03.02 10:34:35
@ötvöscsöpi12: Jó, azért 3 év kihagyás nagyon sok, ne várj túl sokat magadtól. Vissza kell a vezetésre is szokni, nem megy az olyan gyorsan! :)

Gin-tonic... Boldog békeidők... :D (bár tegnap és az azt megelőző napokban olyan fáradt voltam, hogy a fagyállót is megittam volna, ha van a tetején kicsi napernyő. :D )

Bevásárlólistát mindig írok, főleg, amióta a kölyök megvan, mert ugye nem a polcokat figyelem, hanem azt, hogy épp miért sír/merre csatangol, meg az uram is néha benyüszít, hogy jaj, menjünk már, fáj a derekam. :D Én próbálok ragaszkodni a listához, a férjem édességmániája miatt van túllépés. :)
Mangalány 2015.03.04 13:36:56
@fleur_de_lys: Cicás pelenkázólap rulez! :D

14-16 hetesen még csak a férjem vette észre, hogy van hasam, az előző terhesség alatt egy ismerős kérdezi, hogy "na, és mozog már?" Mondom, igen, 4 hetem van a szülésig... :D . De a súlyát ugyanúgy érzem, szerintem befelé nő, mint a struma. :DDD

Én már 3 nevet kiválasztottam, bár még módosulhat. Az apja neve, meg tetszik még a Gellért is, és megfenyegettem, hogy ha nehéz szülés lesz, akkor Erhardt lesz a neve. :D (ha megindulunk nyugatnak, ott úgysem lesz akkora trauma az Erhardt, mint itthon... :DD)
Mangalány 2015.03.08 09:33:20
@borsolyka: Minimangával engem is át akartak küldeni a koraszülöttre, amikor elfolyt a magzatvizem, és bementünk a szülészetre. :D Még azt a megjegyzést is megkaptam, hogy "hát nem növesztette valami nagyra ezt a gyereket". Tök rosszul esett, de utána megtapogatott a szülésznő, és visszavonta. :) (a 37. hétre lett 2700 gramm és 49 centi, nekem pont elég is volt :D)

Rólam nem túl sok kép készült, és én is sajnáltam, mert ugye azért nem túl sokszor terhes az ember lánya... A szülőszobán én is fényképeztem, dokikat, férjemet, szülésznőt, időm volt rá bőven. :D
Ez a hét megint elég nyugisnak ígérkezik. A védőnőhöz való felvonulást át is ütemeztem a következő hétre, így végképp az áldott nihillel indítottam a 25. hetet. Rám is fér, éjszaka alvás nem sok van ugyanis. Egyrészt terhesen ez valahogy nem megy nekem, nem tudom, már…..
Mangalány 2015.03.04 13:47:00
@OriasCJ: A férjem kérdezte egyszer a konyhában, hogy "főzöl?" Mondom: "nem, a buszt várom". :D

Jaja, van a macskáknak is antibébi, mondjuk nem ajánlják a 2 évnél hosszabb szedést, de úgyis ki akarom pakoltatni Királylányt, az a tuti. Költözés: férjem nyáron szeretne pattanni, ha kap kint állást, és amint összespórolt kaucióra, és véglegesítik (vagy legalább egy 1-2 éves szerződést kap), mi is megyünk. Ő addig apáméknál lakna, én meg úgy tervezem, hogy kb. fél éven belül én is mehetek az aprónéppel. :)
Mangalány 2015.03.05 09:29:44
@makimano80: Maki, ne keseredj el, biztos vagyok benne, hogy fogsz te még itt sírni, hogy franc a büdös kölykébe, megint szétdobálta a játékait. :) Nagyon-nagyon drukkolok, hogy a sok tortúra végére érj, és hamarosan te is beterhesedj. :) Tudom, hogy állati kemény várni és várni, de minden okés lesz. Lesz szép pici babátok. :)

Tökinek már válogattam neveket, az apja neve végszükség esetére, ha semmi értelmesebb nem jutna eszünkbe (mármint a keresztneve, a vezetéknév az hálistennek adott... :DDD), nekem tetszik még a Gellért is, de megfenyítettem a kölyköt, hogy ha nehéz szülés lesz, akkor bizony Erhardt lesz. :D
Mangalány 2015.03.05 16:26:52
@ötvöscsöpi12: A Richárd nekem is sokáig tetszett. :) Nektek meg tényleg nagyon szép hangzású ezzel a vezetéknévvel.
Vasárnap nagy igyekezettel készültem a tanfolyam első KRESZ-órájára. A férjem levitt autóval - ugye, pont ezen dolgozunk, hogy ne csak sziámi ikrek módjára tudjunk közlekedni -, ennek ellenére sikerült időben odaérnem. :D Már várakoztak néhányan, amikor megjelent egy idősebb…..
Mangalány 2015.02.24 19:03:02
@OriasCJ: CJ, az arcom pontosan úgy nézett ki, mint Bear Grylls az "én szeretem a feleségem a hónap minden egyes napján" című fotón. :DDD
Mangalány 2015.02.24 19:03:53
@lilaliba.otvenedszer: Kivételes eset volt, tegnap már megint a madárkásban vásároltunk, csak volt egy kis utalványunk, azért váltottunk boltot. :)
Mangalány 2015.02.24 20:38:18
@ötvöscsöpi12: Jó, azért van némi indok amellett, hogy nem itt létesítették a Sir Adam Beck vízerőművet, hanem a Niagarán... :D JA sok mindent megénekelt, többek között a mosónőket is. Ki is haltak... :D
A 22. heti játékunkat havazással nyitottuk meg. "Hóesés, nem az égből...", ahogy Lukács énekli, és ahogy elnézem az útviszonyokat, a lejegesedett utcaképünkön már tényleg csak egy utca cucc segítene... :D Minimanga persze teljes lelkesedéssel vetette bele magát a havas sétába,…..
Mangalány 2015.02.19 12:40:45
@ötvöscsöpi12: Hát, élvezni fogom szerintem, nagyon sokat mentem motorral is (5 év alatt 60.000 km-t), és hiányzik is a forgalom. :) Csak tanuljak meg tolatni, a motorral ilyen szarságok nem kellettek. :)
Mangalány 2015.02.19 20:46:00
@makimano80: :DDD Na igen. Használom a fejem, van szép új sapkám, tudom mutogatni rajta. :DDD
Mangalány 2015.02.19 20:48:52
@borsolyka: Ez egy igen jó kérdés, kérlek szépen, szerintem azért kell új kresz, nehogy a költségvetés kiürüljön. :D

Aha, csak kettőt húztak, elég is ennyi, nehogymár Minimanga lehagyjon fogszámban! :D

Nem tudok bólingozni, mit jelent a strike? (egyszer voltam ugyan, nagyon élveztem, de én voltam a legbénább. :DD )

Igen, japánból vizsgáztam még decemberben, 3 hete tudtam meg, hogy sikerült. :) örömébódottá. :D
A 21. hét első napján immár csak 30 foggal ébredtem, végülis ez nem is rossz arány, no meg legalább az elektromos fogkefe feje is tovább fog tartani, nem olcsó mulatság ám az sem. :D Tényleg igaza lett a dokinak, már nem is éreztem fájdalmat, csak az injekciók helye volt…..
Mangalány 2015.02.01 16:13:35
@fleur_de_lys: Te, az az igazság, hogy valahol meg is értem a kölyköt, nem hisztizik, csak túl sok inger éri, annyi érdekesség van, annyi mindent meg lehetne fogni, szagolni, nézni... Szóval amíg nincs balhé, és megérti, hogy a leszedett dolgot a polcra tesszük vissza, és nem vesszük meg, addig hagyom kibontakozni. :)

Na igen, pont ugyanígy vagyok vele, csak fordított sorrendben, én most szeretném megtapasztalni ezt a csodát, hogy a magatehetetlen babából egy öntudatos kisded válik. :) Köszönöm, hogy drukkolsz! :)

Varrtam övterelőt, már túl nagy a hasam ahhoz, hogy az öv ráfeszüljön, ha valami majom kilép elébünk. (bár egy jó vastag párnából varrtam, hogy kényelmesebb legyen, majd hurcolhatom vezetni. :D)
Mangalány 2015.02.02 17:30:03
@ötvöscsöpi12: Akkor érted, hogy mit érzek. :) Valahogy magabiztosabb lettem, és most nem úgy értem, hogy arra számítok, hogy majd mindent kisujjból kirázok, meg fú milyen spíler leszek má', hanem hogy rugalmasabban, logikusabban, összeszedettebben fogom tudni kezelni a problémákat. (nyilván az átlagos problémákat, most nem egy 30. hetes koraszülésre gondoltam, hanem hasfájás, állandó cipelés, nemalvás, anyatej kipótlása éjszakára, meg ilyesmik. :) )
Mangalány 2015.02.08 17:19:19
@borsolyka: Szia! :) Megértelek, tényleg jó dolog babázni. :)
Hát ezt is megértük, a felén túl vagyunk a terhességnek. :) Csütörtök reggel le kellett mennem a védőnőhöz, mivel előző héten a hóesés miatt kihagytam. Na, ma nem a hó esett, hanem a jeges eső. Fél óra alatt tettem meg az amúgy 15 perces utat, de 10%-os zúzottköves lejtőn…..
Mangalány 2015.01.25 15:01:10
@fleur_de_lys: Nem hálátlan, az egyik legkedvesebb macskám, csak túl sok az elvadult kandúr a környéken, és elzavarhatták. :( Nagy, 5 kilós görögdinnye, de iszonyat félős. Sokszor röhögtünk is rajta, hogy milyen beszari. :)

:D Szerintem is jó kép lett, én is röhögtem, mikor élőben láttam. "nem jó aludni" nem, a jó fenét nem... :D
Mangalány 2015.01.25 16:03:09
@makimano80: Olyan édes vagy! :) Köszönöm, én is nagyon-nagyon remélem, hogy ő az! Mit bánom, ha van egy új gazdija, csak jól legyen. :)
Mangalány 2015.01.25 16:05:12
@fleur_de_lys: :D Én is macskabuzi vagyok! Nekem eddig varázslatos egyéniségű cicáim voltak, bár legidősebb kandúrom a férjem szerint egy összeférhetetlen köcsög, de ez nem igaz, csak érzékeny. :D

Szegény vörös cica! De igen, rossz, amikor terrorizálja a környéket, itt is lakik egy hatalmas szürke jószág, a férjem egyszer megdobta egy féltéglával(!), és még csak odébb sem ment, hanem merően elkezdett szemezni az emberrel. Vah, ijesztő! :D
A 19. hét reggelén mínusz 8 fokot mutatott a külső hőmérő, a belső valamennyivel többet, de még mindig nem eleget ahhoz, hogy meggyőzhető legyek a tél örömeiről. Havazott is, így lecsúszkáltam a konyhába egy kávéra, és eldöntöttem, hogy ha ma valami kimarad, akkor az a…..
Újév napján töltöttem be a 18. hetet. A baba hirtelen nőhetett elég sokat, a hasam is egyre kerekedik, és persze a kicsi súlyát is érzem. :) Nem kis riadalommal zárult az egyik este: a villanybojler a kijelzője szerint csak félig melegvízzel, és az is hideg. Én eleve főttrák…..
Mangalány 2015.01.09 20:23:21
@ötvöscsöpi12: Dehogy, épp ez az,hogy tiszta állóvíz van itthon, csak próbálom karikírozni, hogy ne unjátok. :)
A leletemet elméletileg újra kiküldik a házidokinak. Ha nem, akkor panaszt fogok írni az ÁNTSZ-nek. Elegem van, hogy a kölyköm egészségével szarakodnak. :/

Én azt szoktam mondani, hogy mindegy, melyikünkre hasonlít a gyerek, de az orrát az apjától szedje, ha lehetséges. :DDDD

Édes, mit kaptak volna tőled a gyerekek mást, mint jót? :) Gyönyörűek, okosak, na, az összhatás a tiéd. :)
Mangalány 2015.01.09 20:26:02
@fleur_de_lys: :DDD Egyedül csinálta volna őket... :DDD Ez tetszik. :)

Hát igen, Mini örökölte a békaszájam. :D Nem lesz egy Andzsellina Dzsoli. :DDD Viszont hosszú lába van! Az fontos a karrierben. :DDD
Mangalány 2015.01.10 11:31:26
@banyavari: Köszönöm. :) Amikor még gondok voltak a mozgásával, sokszor mondtam is Mininek, hogy nem baj, ha nem tanulsz meg járni, csak legyél szép, majd jól férjhez adunk, az oltárig meg elvisz a vőlegény ölben. :D

Mi kb. 1 km-re lakunk a buszmegállótól, és ezalatt az 1 km alatt 80 méteres a szintkülönbség, szóval átlag 10-12%-os emelkedők vannak, zúzottkővel. Nálunk az az álláspont, hogy ha lesz olyan fiú, aki hazakíséri, és még lesz levegő a tüdejében smacizáshoz, akkor ő meg is érdemli. :D