Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kibekkelem

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez maradt.  (Fotó: Facebook) Most különösen nem azokhoz szólok, akik mindent és…..
kibekkelem 2014.10.08 09:58:49
@livengood: "Erre mondja TG, hogy az a jó amiről ő beszél, nem ugyan az amiről a baloldal szeretné hallani. Mert a jó politikus jól használja a hatalom megszerzésének és megtartásának technikáját"
De aki jól használja ezeket a technikákat az még nem jó politikus. Jó politikusnak nevezni valakit akinek ez a legnagyobb erénye azt jelenti, hogy engedünk a cinikus agymosásnak, átvesszük az ő gondolkodásukat miszerint a politikus egyetlen valódi célja az önös érdekeinek gátlástalan érvényesítése lehet. Gyakorlatilag a pillanatnyilag legfelül lebegő sz. darabokkal együtt lehüjézzük Deákot és Széchenyit, hogy csak a hazai példáknál maradjunk.

"Mert saját korában, de legalábbis a hatalomban lévő politikusról nem lehet megmondani, hogy jót hoz e a kormányzása"
Nem, ha valami új dolgot csinál. De az Orbán-féle illiberális demokrácia nem új dolog, és valamiért még sehol sem lett jó vége a "majd én megmondom hogy mi a jó neked" típusú hatalomgyakorlásnak. Valami titokzatos okból a kétszáz éve folyton összeomló nyugat mindig lekörözi a cáratyuskák meg az örökös elnökök országait.