Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HellerZ

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az EU-ból való kiléptetés előtt már a tagságunk során képes volt Orbán elérni, hogy olyan poszt-feudális rendszer jöjjön létre az országban, amelyben gyakorlatilag minden magyar állampolgár, aki az ország területén lakik, személyes függésbe kerüljön tőle, és a "védelemért" fegyelemmel és adóval…..
Az a fideszes szemfényvesztés, hogy a Nyugat válságban van, súlyos áldozatokat fog követelni a magyar néptől, amelynek nagy részének -- fogalmazzunk finoman -- nincsen pontos képe arról, hogy mi tesz egy civilizációt sikeressé. Kollektív meg nem értés van azzal kapcsolatban,…..
HellerZ 2015.12.13 09:18:19
@bircaman szerkesztő maxval:

hogy a magyar cégeknek legyen inkább haszna?

akkor ugye elintézed, hogy a nemzeti-keresztény CBA ne adja a kaját másfélszer annyiért a magyar honfitársaknak, mint a mocskosmulti tesco?
HellerZ 2015.12.13 09:33:32
@bircaman szerkesztő maxval:

a manyup pénz a tagok magántulajdona volt, te szerencsétlen. benne volt a vonatkozó törvényben. nem a spekulánsokat, hanem a saját polgárait zsarolta és lopta meg a fidesz. a manyup történet nem "gazdaságpolitika" volt, hanem mezei köztörvényes bűncselekmény. zsarolás, hivatali jogkörrel való visszaélés.
amúgy az "eltőzsdéző" zsidómulti manyupok kb 8%-10%-os hozamot hoztak össze a tavalyi évben a maradóknak. neked mennyi hozamot csináltak a gané fasiszta barátaid az egyéni számládon? jah, az nincs.
jól át lettél verve, aztán most utólag csinálsz hozzá magadnak mesét. tkp igaza van orbánéknak. nagy marhák lennének, ha nem húznák le alaposan a magadfajtát. max haszon, nulla kockázat, még tapsikolsz is hozzá. ismeri orbán gazda jól az ő hűséges népét. kitartás fajtárs! éljen orbán gazda! sztem dobd be a lakásodat meg a feleségedet is a NER-be.
A 444.hu c. portál arról tudósít, hogy "Bencsik András, Bayer Zsolt és nagyon sok nyugdíjas azért vonult a szerkesztőség elé, mert a lap szögesdrótból Hitler-bajuszt rajzolt Orbánnak." Közben egy volt maszopos kormánytag "Őrzik a kerítést - zseniális képaláírás a CÖF…..
HellerZ 2015.09.14 17:49:40
@HaFr:

valóban nem vagyunk egyformák, pl nem mindenkinek egyformán szilárd a gerince.

neked a szélsőbayer által a mancs ellen rendezett tüntetésről az jut eszedbe, hogy a 444 gerontofób?

és a létszámban meg az nem tűnik fel, hogy a százezres békemenet 1500-ra olvadt? és hogy fiatal valóban egy darab nem volt küztük, ellentétben mondjuk a natadós tüntetéssel?

és te akarsz őszinte, nyugatos, polgári pártot szervezni? újfajta politikai mentalitást képviselni?
Olyan természetesen nincs -- ezért alakít a jobboldal kormányt 2018-ban is. De ezt már alighanem mindenki tudja, beleértve a baloldali szavazókat is. Nyilván beüthet egy krach, amely elsodorja Orbánt, de momentán nem tudom elképzelni, hogy ha ez meg is történik, az a baloldalnak…..
Azt kellene tudnunk végre elfogadni, hogy a polgárosodáson legfeljebb részlegesen átment és a nyugati politikai kultúra által éppen csak megérintett társadalmak (mint a magyar) nem fognak a keblükre ölelni egy politikai rendszert (a liberális demokráciát) és egy gazdasági modellt…..
HellerZ 2015.04.19 21:51:00
@HaFr:

szavazzanak.
mindenkinek joga van hülyének lenni.
a hülyesége következményeit pedig szükségszerűen viseli.

egyébként a jobbik, mint modernizáló erő?
ezt nem mondod komolyan.
Ha Isten nem volna, ki kellene találni. Az ateisták (szkeptikusok) antikvitás óta kedvenc érvének Isten léte ellen, hogy ti. az az ember félelmének (vagy éppen hatalomvágyának) szüleménye, és ekként emberi alkotás, semmi értelme nem volna, ha ne ismerné el legalább ennek az…..
A közpénzeket egy részét ellopják, más részét eltőzsdézik, a spájzban legföljebb oroszokat találunk, az emberek tehetetlenül nézik a fosztogatást -- valahogy így beszélne most Orbán ellenzékben a saját kormányzati gyakorlatával szemben. Csak idő kérdése, míg a kormányzati…..
A magyar közélet 2001-2002 óta folyamatosan hanyatló pályán van. Demokráciánk közpolitikai és kormányzati teljesítményének ugyanekkortól datálódó folyamatos alászállása nem elválasztható a közélet minőségének hasonlóan meredek romlásától, a kormányzati…..
A konzervatívok az egyszerű, hatékony, igazságos adórendszer hívei. Bár igazságosság alatt sok mindent lehet érteni, az adórendszer esetében kifejezetten az adókulcsokra és nem az adózó gazdasági erejére vonatkozik. Nem igazságos az, hogy valaki aránytalanul (tehát…..
HellerZ 2015.03.07 10:54:28
@búvár kondér:

alapvetően hazudik az, aki azt írja, hogy "adtak" az egykulcsos szja-val.

a TÉNY az, hogy a keresetem amit a cégtől kapok, ahol dolgozom, az ENYÉM, az állam azt ELVESZI, vagy NEM veszi el.

az egykulcsos szja nem plusz ADÁS, hanem kevesebb ELVÉTEL.

a közalkalmazott az, akinek az állam ADJA a fizetését. mindenki mástól ELVESZI (egy részét).
HellerZ 2015.03.07 10:56:41
@Strasznov Ignác:

a társadalmi mobiltást pont hogy a progresszív szja gátolja. hiszen pont attól von el aránytalanul többet, aki felfelé tart. nehogymá feljusson.
HellerZ 2015.03.07 11:04:51
@Mariann19:

"naturáliában és mértékegységben kifejezhető a munkateljesítmény."

szuper! helyben vagyunk.
akkor leírnád nekem ide, mi a munkateljesítmény mértékegysége?

"Foglalkozásokhoz kötném, ezen belül képzettséghez, egyéb személyi kvalifikációhoz , és - amennyiben bevételhez kötött a tevékenység - a bevételből való arányhoz. "

ezt nem értem, úgy ahogy van. részleteznéd, hogy ez konkrétan hogy nézne ki? lenne egy hivatal, olyan mint az árhivatal, ami megszabná, hogy kinek mennyi lehet a fizetése?
milyen alapon? "megméri" a "munkateljesítményüket", berakja egy képletbe? amit ki határoz meg?

az ügyeskedő ügyvédek meg jogi tanácsadók pont hogy a túlburjánzott jogrendszernek köszönhetik a kiváltságos helyzetüket. jön az állam, jól megszabályoz mindent, aztán páran jó pénzt kérhetnek azért, hogy ebben eligazodnak. és ezért te a piacot szidod.
Szögezzük le: Orbán mégis azért uralkodhat, mert miközben lassan oszlik a homály, nincs, aki eszközöket adjon ellenében a társadalomnak. A kisebbség a többség megosztottsága és bizonytalanságai révén játszhatja el az összességet. Mától ez másképp lesz. Az ún. baloldal…..
Sokan kérdezték korábban tőlem, főleg az emberi szabadság elkötelezett hívei, hogy miként egyeztetem össze az alacsonyabb jövedelműek támogatását a polgári konzervativizmus teljesítmény- és piacelvű megfontolásaival. A válaszom erre: éppen azért, mert a gondolkodásunkban…..
HellerZ 2015.03.05 22:19:24
@HaFr:

örülnék, ha nem dobálóznál a másfél ezer milliárddal csak úgy, hanem leírnád, hogy mi merre hány méter.
a végén még azt gondolják itt az emberek, hogy na, már megint gyött egy vetítőgép, aki bejelentkezett a csalódott fideszesekre, gondolta belenget itt egy másfél ezer milliárdot, mert az milyen jól hangzik már.
és még arra is juthatnának, hogy ez mitől más?
ott a különadós 850 md is a költségvetésben, az akkor marad, gondolom én, és még akad hozzá ugyanannyi. egykulcs marad (ez spec OK), mi nem marad?
csak hogy az őszinteség, meg felnőtt polgárok, stb, érted.
Simicska tegnapi napjából (köszönet SL-nek a megállapításért) a magyar népre következő vélhetően legfontosabb információ ez volt, idézem: "Tavaly áprilisban a választások után leültünk és elmondta az elképzeléseit (mármint Orbán). Ennek a részleteibe nem fogok belemenni,…..
HellerZ 2015.02.08 09:54:03
@poszt:

szerintem hétfőre ki fog derülni, hogy valójában Simicska is csak a nemzetközi gyurcsánybajnai kottájából játszik.

én (is) azt gondolom, hogy ez a Fidesz Őszödje.

de van egy nagy különbség:

akkor Orbán a 2008-as népszavazással a kormány legitimitás vesztését politikai cselekvéssé tudta formálni, szembe tudta állítani a népakaratot Gyurcsány kormányzásával.
ma ez nem lehetséges, mert Orbán megoldotta, hogy vele szemben ez ne legyen lehetséges.

a szavazás az egyetlen hiteles módja annak, hogy egy nép kinyilvánítsa az akaratát. az egyetlen hiteles mérés.
az egyetlen olyan dolog, amivel egy miniszterelnököt abba a döntési helyzetbe lehet kényszeríteni, hogy szembe merjen-e menni a népakarattal.
ha ez nem lehetséges, mindenki azt mond amit akar.
"szerintem" a nép ezt vagy gondolja, Medián, Tárki, Szonda-Ipsos, netadó tünci, akármilyen tünci - ez bullshit.

úgyhogy nem lesz semmi, a feszültség fog nőni, a két oldal közti háború eldurvul, ahogy mindkét oldal frusztrációja nő.

szerintem egy népszavazás kezdeményzési sortüzet kell indítani a kormány ellen, mindenféle lehetséges témában.
rá kell Orbánt kényszeríteni, hogy hetente-havonta kénytelen legyen megakadályozni a népakarat kinyilvánítását. 10-15 ilyen kezdeményezés után, mikor már mindenhol az a téma, hogy ma éppen melyik népszavazást milyen hazug indokkal akadályozták meg, az egész ország számára nyilvánvaló lenne, hogy Orbán egy zsarnok.

ezek a szavazásoknak a védelmében/érdekében lehetne tüntetni, utat lezárni, stb, ez lehetne egy egyszerű, mindenki számára érthető konkrét politikai cél, amivel fent lehetne tartani a kormánnyal szembeni mozgalmat.
egyben a külföld felé is nehéz helyzetbe hozná Orbánt, hiszen hiába lamentál demokráciáról kifelé, ha közben folyamatosan akadályozza a népszavazásokat.
HellerZ 2015.02.08 10:22:23
@no_successful2:

ez nem jelent semmit.

Gyurcsány sem mondhatta 2008-ban, hogy 2006-ban volt már egy szavazás, el lehet takarodni.

meg kellett tartani, tetszik, nem tetszik, és kész.

és hiába volt többsége 2006-ban, két év múlva ez már nem volt meg. ma is ez a helyzet, ennek kell formát adni.
A félreértések elkerülése végett -- bár megvolna hozzá az ereje -- nem azt várom a német kancellártól, hogy Orbán Viktort különféle eszközökkel kiszorítsa a hatalomból. Ez több okból is rossz lenne, legelőször is, mert megint megszakadna egy tanulási folyamat, amelyen a…..
HellerZ 2015.01.29 23:35:42
@Angela Merkel:

Kedves Angéla!

Én azt szeretném kérni Öntől, hogy kérje meg a Viktort, ugyan tárja már a magyar nép elé azoknak a stratégiai és támogatási megállapodásoknak a tartalmát, amit a kormány a különböző német cégekkel a magyar nép háta mögött kötött.
Különös tekintettel az Audi 44 milliárdjára.

Maradtam tisztelettel.
A hagyományos szocialista (ma már inkább szélsőbalos) gondolatmenet szerint az ember sorsáért elsősorban a körülményei tehetők felelőssé, azonos körülmények közé születve minden ember élni tudna a neki adatott képességekkel. Előbb tehát létre kell hozni azt a társadalmat,…..
HellerZ 2015.01.24 23:16:21
@unionista:

sehogy.
és láttál már őszinte keresztényt?
na ugye.
őszintét az ateisták közt keress.
Általában el lehet mondani, hogy a fejlett nyugati országokban legalább kétszer akkora vásárlóerővel rendelkezik az átlagember, mint nálunk, azaz kétszer annyira jól él (anyagi értelemben). Ez sok mindenből adódik, ezek egy része indokolható, más részük nem, de mindkét fajta…..
HellerZ 2015.01.24 10:53:12
@HaFr:

ahha.
rosszul tettem fel a kérdést.

támogatja-e a pkp a fenti elképzelést?
HellerZ 2015.01.24 23:13:17
@HaFr:

ez bullshit.
a politika aktuális döntések sorozatából áll.
általános filozófiai okoskodásokkal tele van a padlás. ez volt a szadi is. ment mindig a nagy duma, aztán amikor a konkrétumokra került a sor, akkor jött az "értsétek meg gyerekek, ez most nem megy..."
megértettük.
már nincs szadi.
A Polgári Konzervatív Párt -- az elnevezésével összhangban -- a következő célokkal jött létre és politizál:  # szolgáltató, értékteremtő jogállam és kiegyensúlyozott, kiszámítható szabályozási rendszer; -- erős önkormányzatiság és autonómiák; -- a korrupció…..
HellerZ 2015.01.11 19:53:46
@profilo:

azt nem tudom mi a konzervatív kánon, nem is érdekel, ezek címkék sztem nem érnek semmit.
én mindig az egyéni közlekedést védem a közösségivel szemben, mindig a magántulajdont a köztulajdonnal szemben, mindig a szabadságot a szabályozással szemben, mindig az egyént a közösséggel szemben.
nem azért mert nekem van igazam, hanem mert borzasztóan utálom mikor rákényszerítenek, hogy másokkal közösködjek bármiben. mert nekem így tetszik.
a mindenféle adók és kényszerek kitalálása az autós közlekedés ellen nálam nagyon kiverik a biztosítékot.
1000 leütés Veszett ország 2015.01.08 19:58:37
Két hatalmi játszma frontvonalában szenvedünk. Az egyik egyre evidensebben az orosz-német-amerikai vetélkedés, amelyikben mindegyik félnek a többit metsző igényei vannak, és a negyedikként Magyarország megpróbálja védeni -- nyilván nem a maga, hanem Orbán szuverenitását. Orbán…..
Megszólalt a becsmérlők, a piszkálódók és a mindentudók ideológiákon átívelő serege a tegnapi tüntetés kapcsán. Ez a kényszeresen véleményező társaság tipikusan soha semmit nem kezdeményezett még a közéletben, fogalma sincs az ilyen kezdeményezések nehézségeiről, a…..
HellerZ 2015.01.04 02:25:47
@Valóság nevű unokahúgotok:

-nem hülyeségek amiket írogatsz. szív és ész - mindkettőt meg kell nyerni a hatalomhoz. itt mindenki csak az észre akar hatni, ez így féloldalas.

-az alkotmánybírák pályázatait ki bírálná el?

valóban, sánta az a hatalommegosztás, amiben az ellensúlyozó hatalmat az a másik hatalom választja, amit ellensúlyoznia kéne. a mai Alkotmánybíróság remek példa arra, hova vezethet ez.
mindet hatalmi ág mandátumát külön-külön kell visszavezetni a szuverén akaratára, vagyis a népakaratra.
Tehát mi lenne, ha népszavazással választanánk legfőbb ügyészt, rendőrfőkapitányokat, ombudsmanokat, alkotmánybírákat, stb? lennének objektív szakmai kritériumok, de aki ezeknek megfelel az indulhat. kampányoljanak, hirdessenek szakmai programot és kérjenek a néptől felhatalmazást. akkor nem lenne olyan, mint most, hogy egy trafiktrv simán átmegy az Alkotmánybíróságon, vagy hogy egy manyup ügyben elszabotálja az időben történő határozathozatalt. ezek jó példák arra, hogy az intézmény ugyan megvan, csak selejtes emberekkel van tele. tehát nem elegendő pusztán rábízni magunkat valami csodás intézményrendszerre, hanem azt is ki kell találni, hogyan töltsük azt fel megfelelő minőségű emberekkel.

ezekről mit gondolsz?
HellerZ 2015.01.04 02:34:59
@Valóság nevű unokahúgotok:

ahha.
és ha mondjuk 3 alkotmánybírói mandátumra hatan jelentkeznek, akkor az ítészek hogyan döntenek? és kik lesznek az ítészek, és miért ők? ha a kormány megtámadhatja a kinevezést, az gyakorlatilag azt eredményezi, mint a mostani helyzet, a parlamenti kormánytöbbség dönti el ki lehet alkotmánybíró. az Európai Bíróságot meg ne akarjuk bevonni ebbe, ez durva szuverenitási problémát vetne fel.
  Hosszú agónia elé néz Orbán rendszere, hiszen végképp elveszítette a képességét arra, hogy az önmaga által gerjesztett káosz energiáiból táplálkozzon. Időszerű tehát a lehetséges alternatívák átfogó értelmezése. Erre az igényre válaszolt Tölgyessy Péter, aki…..
Van egy homályos, de csaknem általános, és időről időre kitörő érzés a világban azzal kapcsolatban, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, amely legutóbb az évezredfordulóról, a dotcom lufi kidurranásától, a tőzsdeválságtól és az ikertornyok lerombolásától ered, amikor a…..
HellerZ 2015.01.01 23:12:06
@Moin Moin:

ezt én is így gondolom. az enberi faj egy technológiai civilizáció, a technológiai eszközei határozzák meg a történelmét. azon persze lehet vitatkozni, hogy a technológiai fejlődést meg nem társadalmi igények motiválják-e, ez egy tyúk-tojás probléma. de én is inkább a technológiára szavazok.
HellerZ 2015.01.02 00:17:40
@zenonküp:

érvényes.
a köröttünk lévő technikai eszközök jó részéhez a newtoni fizika elegendő.

az új tudományos paradigmák nem érvénytelenítik az előzőeket hanem kibővítik. attól, hogy nem találták meg az étert, a gőzgép még működött, meg a Maxwell-egyenletek is.

nem tudom olvastad-e Leon Ledermann Isteni atom című könyvét. remek könyv. izgalmas, szellemes és közérthető. végigkíséri a fizika történetét Démokritosz atomfogalmától kb 1990-ig. szépen leírja a paradigmaváltásokat a fizikában.

a szuperhúr elmélet tudtommal nem bizonyított paradigma, ahogy mondjuk a multiverzum elmélet sem. ezek matematikai absztrakciók, melyekről még nincs bizonyítva, hogy le is írják a valóságot.

az, hogy egy paradigma mennyire használható a hétköznapokban, attól függ, hogy a valóság általa leírt része mennyire fedi az emberi tevékenységek egészét. pl autót meg repülőt Einstein nélkül is lehet építeni, de pl GPS-t nem (vagy legalábbis autózáshoz nem lehetne használni, mert olyan pontatlan lenne, hogy annál az utcasarkok sűrűbben vannak. de hajózáshoz pl lehet, hogy elegendő lenne.)

ha meg a társadalom leírására akarunk természettudományos analógiákat találni, akkor inkább káoszelmélet, mémelmélet, gráfelmélet, stb. de a húrok valóban nem.
Sok butasággal megtűzdelt interjút adott a házelnök Széles Gábor lapjának. A butaságok nem annyira az amerikaiak által felemelendő "új SZDSZ" körül koncentrálódtak (ebben az észrevételében ugyanis lehet akár egy szemernyi igazság is, time will tell, ahogy lehet igazság a Jobbik…..
Két stratégia -- az idővel feltehetően politikaivá acélosodni vágyó társadalmi mozgalomé és a létező balos pártoké -- határozza meg a baloldali alternatíva lényegét, de egyik sem lehet elég erős a Fidesszel szemben. A kettő nem csak egymást gyöngíti és részben egymás…..
HellerZ 2014.12.26 20:31:51
@HaFr:

szívesen.
de mit?
:-)
HellerZ 2014.12.26 20:35:29
@Diorella Queen:

igen, hát több egérútja is lett volna.
az elején Vidát felfüggeszteni, vizsgálatot indítani.
aztán azt is lehetett volna, hogy az USA-ban indíttat vele közig pert.
de nem, ő megy neki a falnak.
azt azért nem hiszem, hogy nem játékos már. mégiscsak ő a miniszterelnök.
HellerZ 2014.12.27 21:58:26
@zuglo007:

ja, persze.

az EU rabolta el a manyup vagyont, az eu írta alá Paks2-t, az EU vetette ki a különadókat, az EU szórt el 150 md-ot stadionokra, az EU stb.