Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bógyi Attila

152 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reklámfogás Huss, hús 2016.04.24 09:27:06
Még egy hozzám hasonló rendszeres reklámfogót is ér időnként meglepetés, pedig higgyétek el, sok mindent láttam már a hirdetések piacán. Az Auchan egyik legfrissebb plakátja azonban mélyen megérintett. Tényleg nem tudom elképzelni azt a munkaértekezletet vagy jóváhagyási eljárást, amelyben egy ilyen…..
Az NBA karácsonyi meccsdömpingje sok emlékezetes pillanatot hozott, volt itt dupla zsákolás és véleményes gáncsolás Richard Jefferson előadásában, Lakers győzelem a Clippers ellen, és a sportág hőskorát megidéző büntetődobás a houstoni Onuakutól. De szerintem legalább ekkora durranás volt az…..
(Mióta az NBA a 79-80-as szezonban bevezette a hárompontos vonalat (a rivális ABA már korábban alkalmazta), mindössze három játékosnak sikerült egy mérkőzésen tucatnyi trojkát süllyeszteni a gyűrűbe. Elsőként az akkor mindössze 24 éves Kobe Bryant (12/18) fogott ki ihletett estét 2003. januárjában a…..
Az idei All-Star hétvége legemlékezetesebb eseménye a zsákolóverseny volt. A címvédő Zach LaVine és a trónkövetelő Aaron Gordon olyan brutális mozdulatokat mutattak be, ami még az elmúlt években sokat szidott műsorszám legelszántabb kritikusait is megenyhítette. Jellemző, hogy az NBA azóta is Gordon…..
Október közepe lévén megérkezett a menetrendszerű GM Survey. Az NBA.com munkatársai 2006 óta minden évben végigkérdezik a csapatok vezérigazgatóit (General Manager, azaz GM) az előttünk álló idénnyel kapcsolatban. Ez az úgynevezett GM Survey, ami előzetesen érdekes képet fest arról, hogy mire…..
Időről-időre felröppen egy hír azzal kapcsolatban, hogy a Warner Bros. mikor és kikkel tervezi leforgatni a 90-es évek egyik kultfilmje, a Space Jam folytatását. Ha valaki esetleg nem emlékszik, ez az a mozi, amiben a Looney Toon karakterek Michael Jordan segítségével csapnak össze a szörnyek…..
Bógyi Attila 2016.05.02 22:13:07
@caseyjones: Szerintem olyan szempontból nem, hogy a mostani gyerekeknek nem sokat mond Ewing, Larry Johnson vagy Berkley neve, ők legfeljebb Jordant ismerik. Szóval a rengeteg pénz mellett az is szerepet játszik ebben, hogy Curry-vel, James-szel vagy Leonarddal jobban tudnak azonosulni. Persze a tényleges motiváció a pénz... :)
Sok minden miatt lehet kritizálni az amerikaiakat, azonban vannak pillanatok, amikor őszintén azt érzem, hogy van valami nagyon menő ott, a tengerentúlon. Jellemzően ilyen pillanat, amikor azt látom, hogy a világ jelenleg legünnepeltebb kosárlabdázója és az Egyesült Államok elnöke olyan lazasággal…..
Közeledik az amerikai profi liga rájátszása, javában tombol a March Madness, azonban az idei év talán legdurvább zsákolása onnan jött, ahonnan kevesen várták: az NBA fiókligájából, a D-League-ből. Csütörtök este az Iowa Energy (a Memphis Grizzlies farmcsapata) három játékosa, Andrew Harrison, James…..
Nem NBA, ellenben egészen hihetetlen, ami éjszaka történt. Az amerikai egyetemi kosárbajnokságban (NCAA) a Texas A&M csapata 44 másodperccel a rendes játékidő vége előtt még 12 pontos hátrányban volt, innen sikerült visszajönni és végül két hosszabbításban kiénekelni a sajtot a Northern Iowa…..
Napra pontosan 21 évvel ezelőtt, Michael Jordan 17 hónapnyi kihagyás után visszatért a kosárlabda pályára. Jordan a Phoenix Suns elleni döntőben megszerezte pályafutása harmadik bajnoki címét, majd 1993. őszén - mindössze 31 évesen - bejelentette visszavonulását. Később az önéletrajzában a kosaras…..
Amikor 2013 nyarán a Milwaukee Bucks a draft első körének 15. helyén egy langaléta görög játékost választott, akkor az amerikai televíziós kommentátorok hada reménykedett, bárcsak bust lenne a fiú. A hellénsége dacára igencsak szerecsen (volt már ilyen, Sofoklis Schortsanitis személyében) srác neve…..
WeGotGame Kínából az NBA-be 2016.03.13 12:15:59
Egy korábbi cikkben már írtunk arról a migrációs jelenségről, ami elsősorban a kiöregedő és/vagy másodvonalbeli amerikai kosárlabdázókat érinti és a pénz gravitációs erejét kihasználva a méltán lesajnált kínai bajnokságba vonzza őket. A kalandot vállaló játékosok közül néhányan egészen…..
Tegnap éjszaka a Cleveland Cavaliers 120-103-ra verte a Boston Celtics csapatát, a két gárda legeredményesebb játékos LeBron James volt 28 ponttal. James harmadik negyedben szerzett két pontja különösen fontos volt, ugyanis ezzel megelőzött egy másik legendát, Tim Duncant a valaha volt legtöbb…..
Mióta az NBA a 79-80-as szezonban bevezette a hárompontos vonalat (a rivális ABA már korábban alkalmazta), mindössze három játékosnak sikerült egy mérkőzésen tucatnyi trojkát süllyeszteni a gyűrűbe. Elsőként az akkor mindössze 24 éves Kobe Bryant (12/18) fogott ki ihletett estét 2003. januárjában a…..
A héten az NBA Instagram és Twitter oldalán megjelent három fotó, amellyel a liga első fekete bőrű játékosai, Earl Lloyd, Nat Clifton és Chuck Cooper előtt tisztelegtek. Nekik, és az általuk elindított folyamatnak köszönhetjük, hogy az amerikai kosárlabda bajnokság olyan lett, amilyennek…..
Szokás szerint szombat este rendezik az NBA All-Star hétvége ügyességi versenyszámait. Idén a kanadai Torontó városa az esemény házigazdája. Elsőként a Taco Bell Skills Challenge-re került sor, amelynél idén kicsit csavartak a szabályokon és az egyes-kettes poszton játszó játékosok mellett a kevésbé…..
WeGotGame Rodman a Knicks edzője? 2016.02.09 07:41:54
A tegnapi nap meglepetése, hogy a New York Knicks csapata menesztette edzőjét, Derek Fishert. A lépés leginkább az időzítés miatt volt meglepő. A Los Angeles Lakers-szel öt bajnoki címet nyerő irányító 2014-ben vonult vissza, és a frissen kinevezett GM, Phil Jackson máris elcsábította a Knicks…..
Hatalmas megtiszteltetés érte az elmúlt évtizedek talán legdominánsabb centerét, Shaquille O'nealt. A 2011-ben visszavonult kosaras a Jimmy Kimmel Show vendége volt és a házigazda arról kezdte el faggatni, hogy vajon mikor kerülhet be a kosárlabda hírességek csarnokába. A Shaq reményei szerint a…..
WeGotGame Bryant 81 pontos meccse 2016.01.23 09:00:28
Az elmúlt 15 évben október vége és június között minden napom azzal kezdődik, hogy megnyitom az nba.com-ot (manapság már a mobil alkalmazást) és megnézem, hogy milyen eredmények születtek az éjjel. A statisztikákat böngészve külön figyelek arra, hogy volt-e valamilyen emlékezetes egyéni teljesítmény…..
Kobe Bryant tavaly november végén jelentette be, hogy a 2015-16-os lesz az utolsó aktív szezonja az NBA-ben és az alapszakasz végén visszavonul (élve a feltételezéssel, hogy a Lakers nem jut a rájátszásba). Arról már korábban is írtunk, hogy milyen pletykák keringenek a befejezés mikéntjéről. A…..
A Golden State Warriors egyelőre megállíthatatlan gyorsvonatként robog a valaha volt legjobb alapszakasz mérleg felé. Ehhez az 1995-96-os, 72-10-es szezont produkáló, Jordan, Pippen, Rodman és Kukoc vezette Chicago Bulls rekordját kell megdönteniük. Éjszaka újabb lépést tettek a cél elérése felé…..
Az NBA nemrég közzétette az elmúlt esztendő 100 legszebb jelenetét tartalmazó válogatását. A lista hűen tükrözi a liga jelenlegi erőviszonyait és az elmúlt egy-két évre jellemző trendeket. A bajnoki címvédő Golden State Warriors dominanciája elsöprő. Nem kevesebb, mint 17…..
Kicsit unalmas lehet már, hogy minden a tavalyi alapszakasz MVP-ről, az egyre gyakrabban Lionel Messihez hasonlított Stephen Curry-ről szól. A megannyi ördöngös csel, akrobatikus dobás és az elképesztő mennyiségű hárompontos árnyékában gyakran visszhang nélkül maradnak a…..
Stephon Marbury kínai karrierjének fontosabb állomásairól a világ minden táján értesülhetnek a kosárlabda rajongók. A játékos közel 900 NBA meccsel a háta mögött tette át székhelyét az ázsiai országba, ahol Yao Ming óta európai szemmel nézve is hihetetlen népszerűségnek…..
Kezdem azt gondolni, hogy Shaquille O'Neal nyereményjátékot indított a játékosok között. A részvétel feltétele, hogy a nevező mutasson be legalább egy olyan mozdulatot, amit fel tudnak használni a Shaqtin' a fool év végi válogatásába. Karácsonykor a Lakers játékosa, Larry…..