Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vik101

1 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Brexit 2019.04.21 10:24:59
Nem volt szándékomban írni erről. Az utóbbi időben viszont annyi orbitális baromság kering a britekről hogy miért léptek ki az Unióból hogy  muszáj egy kicsit más megvilágításba helyeznem a dolgokat. Olyanokat hallani hogy még midig nem tudták túltenni magukat a gyarmatbirodalmuk elvesztésén, sőt…..
Vik101 2019.04.23 13:16:25
Nekem a fonokom azzal indokolta a kilepesi szavazatat(nem mondta hogy arra szavazott de egyertelmu volt) hogy majd kereskednek a vilag tobbi reszevel es nem megy hozzajuk x millio torok.....:D
Amugy termeszetesen a kelet europaiak miatt szavazott ugy ahogy.
Persze amikor elmegy nyaralni akkor azert meglepodik hogy dragabb lett a nyaralas es nem erti miert!
Meg egy pelda: 50 eves angol pali, ceg tulajdonos kb 100-150 alkalmazottal, magyar feleseg, buli. Szavazas elott, brexit tema. Azt mondja kilepnek, en mondom miert csinalnanak ilyen hulyeseget? Mert ok kepesek ra, mert ok angolok! Na ez volt az a pont amikor elgondolkodtam, es rajottem hogy ha van olyan nemzet amelyik ekkora hulyesegre kepes az az angol! Termeszetesen a pali magyaorszagon lakik......

A tobbseg at lett verve, viszont az is egyertelmu hogy az iranyitok igy akartak(semmilyen informacio nem jelent meg a szavazas elott hogy miert is jo az EU nekik, csak es kizarolag a negativ jelent meg a sajtoban, minden nap tankoltam, minden nap lattam az ujsagok elso oldalat, mind mind arrol irt a kelet europai milyen negativ dolgot tesz a UKben), semmit nem tettek azert hogy a UK bent maradjon az EUban.

Szerintem lesz visszaeses(gazdasagi) boven, az EUban is elvegre a UK egy nagyon tokeeros orszag ahol sok mindent el lehet adni. A UK mar azzal oriasit veszitett hogy a bank szektort reszben elvesziti. A bankarok elkoltoznek, a zsiros fizetesuket nem a UKban koltik majd el, nem ott jarnak etterembe, nem ott tisztittatjak az oltonyeiket, nem ott berelnek ingatlant, nem ott veszik meg a legujabb sportkocsijaikat, es nem ott adoznak. El sem tudom kepzelni hany etterem, kavezo, ingatlanos, kulonbozo szolgaltato megy majd tonkre emiatt!
Ha csak ezt nezem mar akkor vesztettek rajta, nem is keveset! Es nyilvan ha egy lakast nem tudsz kiadni annyiert amennyiert eddig(pl egy bankarnak), akkor bizony kenytelen vagy kiadni olcsobban, vagy ha nem eri meg akkor eladni, igen am de ez elindit egy lanc reakciot, mert a melletted levo rosszabb kornyeken is lemegy az ara es igy tovabb......

Ertem en es tudom hogy miert szavaztak a kilepesre, mert bizony sokszor nekem sem tetszik ahogy a romanok uvoltoznek a high streeten meg spontan koncertet ad a gipsy kings!
Es igen letortuk a a bereket!!! Pelda en pizza futarkent kezdtem dolgozni, 1.25/ delivery + minimalber, ha dolgoztal legalabb 20 orat pentek estetol vasarnap estig 20 font bonuszt adtak,ha dolgoztal egy nap legalabb 4 orat akkor ehettel egy ingyen valamit.
Mikor leleptem par evvel kesobb 0.80/delivery + minimalber(mindezt ugy hogy az uzemanyag legalabb 40%al emelkedett), bonusz eltunt, ingyen kaja eltunt! Ezzel egyutt termeszetesen az addig ott dolgozo osszes angol kollegam is! Helyette ujbol oroszul kellett kommunkalnom(litvanok, akik persze oroszok neha), na meg megjelentek a romanok is.
Nem egy tortenetet hallottam hogy a meghirdetett munkara (ugye tudjuk gyakori volt/van hogy odairjak a berezest is) odament a lengyel es azt mondta en megcsinalom olcsobban is!!!!
Az az igazsag hogy mi nagy mellennyel azt gondoljuk hogy mi tartjuk eletben, mozgasban a dolgokat a UKban mert milyen szarul mennek a dolgok ott ahol csak angolok vannak(ez teljes mertekben igaz egyebkent), de elottunk is volt elet es nelkulunk is lesz! Majd mennek a szar munkara a gyarmatokrol ha szukseges!
Egyebkent amit a politikai elit muvel angliaban(nem csak ott persze) arra csak egy szo van katasztrofa! Nem ertem hogy vezethetnek ilyen emberek orszagokat, hogyan donthetnek eletekrol, sorsokrol! Orulok hogy nem vagyok angol, abba viszont ne menjunk bele mennyire orulok hogy magyarnak szulettem.
Vik101 2019.04.23 13:39:24
@XXI. századi megmondóember: Nem tartom valoszinunak hogy egy videki varosbol valaki bekoltozzon londonba! Ez egy mas vilag!
Az első dolog amire emlékszem gyermekkoromból az egy negatív élmény volt 1979-ben, történetesen 5 éves voltam mikor a szüleim elköltöztek Budapest VII. kerületében, úgyhogy nekem is másik óvodába kellett mennem. Mit ne mondjak nem volt egy kellemes emlék, pontos részletek nincsenek meg, de tudom…..